Jatamansi ali Nardostachys ali Spikenard za stres, tesnoba, lajšanje depresije

Koren rastline Nardostachys ali Spikenard podoben zapleten lase z asket v Indiji, zato je rastlina z imenom Jatamansi. Uporabljajo se Koren in gomoljnice. Uporablja se v Indiji kot antiepileptik, hipotenzivni, analgetik in antiemetiki, antispazmolično, diuretik, proti anksioznosti zelišč in za lajšanje stresa.
Nekateri vedo, terapevtske vrednosti Jatamansi kot na ajurvedskih zdravnikov v Indiji so za, visok krvni tlak, stresa in težav, povezanih z lističi, menopavzi težav v primeru žensk, kot hladilno sredstvo in analgetik.
prednosti:
– Ali se lahko interno ali eksterno uporablja
– Vezni občutek miru in miru v mislih.
– Jatamansi je veljal za enega izmed najboljših zelišč za zdravljenje epilepsije.
– Interno, se uporablja za izboljšanje prebave, hepatitis in širitev jeter.
– Koristen v menstrualne težave, ter za lajšanje, anksioznost, depresija, draženje, povezanih z menopavzo.
– Odlično zdravilo za zdravljenje epilepsije, saj je mirno in blagodejno vpliva na um.
– Deluje kot pomirjevalo in blagim pomirjevalo; koristne pri visokim krvnim tlakom.
– Kot je po ajurvedi, da je eden od Medhya Rasayans (pomlajuje možganske tkiva).
Korenike in korenine Nardostachys Jatamansi se uporablja kot anti-stres sredstvo v Ayurveda za in tudi označena kot anti-krči zelišč.
Nardostachys Jatamansi vsebuje biološko aktivnih spojin. Vsi njeni deli, vključno korenine in korenike, imajo koristne lastnosti. Jatamansone je načelo spojino iz korenik.
Zeliščni izdelki, ki vsebujejo Nardostachys Jatamansi skupaj z Ashwagandha in Bacopa, ima sinergijski učinek za lajšanje živčnost, razdražljivost, in so učinkoviti tudi pri lajšanju težav, stresa, napetosti, podpira zdravo raven razpoloženja in pomaga pri hrambi pomnilnika.
reference:
Jatamansone ima naslednje biološke aktivnosti. Pomirjajoč, zmanjšanje agresivnosti in antikonvulziva. Izvleček korenika Nardostachys Jatamansi ima anti-glivično učinek. Ref. Amin, MG, Dixit, Y.B. in Pathak študij prava Reakcijski čas študije v zvezi s indigeneous zdravila Nardostachy- Jatamansi, antiseptik 58, 1961,565
Cela rastlina lahko deluje kot analgetik, olajšavo na nespečnost in razdražljivost, in lahko delujejo kot antiseptik. Ref. 1. Indijski Herbal farmakopeje obseg I, Skupna objava Regional Research Lab. Jammu & ndash; Tan (C.S.I.R.) 99. 2. Sajid, T.M. Phytotheraphy Research, 10, 1996, 178
Biološka aktivnost Korenina Jatamansi —- Anti-anksioznost, pomirjevalo, z visokim krvnim tlakom, antibakterijski, Brain & ndash; Tonik, epilepsija, Hysteria- Ref. 1. Kapoor, L.D. Handbook of Ayurvedic zdravilnih rastlin, CRC Press, Boca Raton, London, New York, Washington DC, 239-240. 2. indijski Material Medica s Nadkarni. 3. list farmacijo raziskave Vol 2, No. 8 (2009) & ndash; V.M. JADHAV. Zeliščni anxiolyte & ndash; Nardostachys Jatamansi. J Pronline info / članek / view / 20-predpomnilniku
Nardostachys Jatamansi ščiti pred poškodbami jeter, ki ga tioacetamida inducirane pri podganah. Ref. J.Ethnopharmacol 2000 avgust 71 (3), 359-63. Ali S, Ansari K.A., Jatry MA, Kabeer H, Diwakar G. Odsek za biokemijo, Fakulteta za znanosti, Hamdard univerze & ndash; 110.062, New Delhi, India.
Zel preprečuje vpliv duševnega stresa in anksiozno motnjo s svojo tranquillizing delovanja.
Ref. Handa SS, 1994, Pharma Times, v 26 (3), 17-25, Kuppurajan K et.al, 1992, J OVE v Ayur in Siddha, v 13 (3-4), 107-116.
Nardostachys Jatamansi je bila opredeljena kot amilaze aktivator. Vijaya S in Vasudevan TN, 1994, učinek nekaterih zdravilnih rastlin na delovanje prebavnih encimov, indijski Drugs, v 31 (5), 215 & ndash; 216
Dr. Veena Deo, B.A.M.S. (Doktor)
Dr. Veena Deo je Ayurvedic zdravnik v Indiji. Vsi zgoraj navedeni podatki in mnenja zgoraj izrazijo svojo lastno, in se ne sme razumeti kot zdravniški nasvet. Te informacije so na voljo zgolj v izobraževalne namene.