Je Passion Flower ključ za zdravljenje anksioznosti naravno?

Mnogi ljudje razumeli blagodejne učinke, ki jih imajo Passion Flower lahko. Vendar pa obstaja veliko stvari, ki jih povprečen človek ne ve o Passion Flower. Na primer Passion Flower je dejansko ni poseben cvet, ampak je rod (strokovno imenujemo Passiflora), ki vključuje več kot 500 cvetoče rastline v družini Passifloraceae. Te različne rastline so večinoma trte, grmičevje in nekaj zelišč. Ena od značilnosti iz Passion Flower obratu je, da nosi majhno sadje imenovano Grandilla.
Več delov rastlin se uporabljajo za medicinske namene. Te vključujejo barvita cvetje in zračne dele rastlin. Ti deli rastline, če se uporablja pravilno, lahko spodbujajo čustveno dobro počutje skozi umirjanja centralnega živčnega sistema.
Passion Flower je doma v Severni Ameriki, najpogostejši v tropskih in sub tropskih podnebjih. Rastlina je zelo razširjena v Severni Ameriki, in Srednji Ameriki. Zaradi razširjenosti rastline, in znanih pomirja se počutiš, uporaba je zelo široka razširila med Indijanci stoletja. Obrat je bil uporabljen za različne namene, vključno lajšanje tesnobe, nespečnost, histerijo, epilepsijo, in bolečine. širjenje uporabe široke so Passion Flower rastlin v med najbolj uporaben za Indijancev. Sčasoma je uporaba obrata razširila na evropske države, in je sedaj zelo pogosta med holistični zdravilci.
Čeprav je bilo več kliničnih študij opravili, ki podpirajo uporabo Passion Flower kot učinkovito alternativo zdravil na recept je še vedno nejasno, raziskovalce natančne mehanizme, kako deluje Passion Flower. Splošno sprejeta teorija je, da flavonoidi v Passion Flower povečuje učinkovitost elektrarne kot anksiolitik. Poseben spojina odgovorna je Vitexin; različne koncentracije so na voljo, pa je najbolje, da samo pasijonke, ki vsebuje vsaj 3% Vitexin. Ta v zavojih pomaga pri lajšanju stresa, anksioznosti in napadi panike.
Pasijonke je izkazalo za učinkovito, če so 100-200mg porabljene na dan za odrasle, ter 75-150mg se porabi na dan za otroke. To ni priporočljivo, da si potrošnik Passion Flower, če ste noseči, ali če ste trenutno dojite. Večje količine ni bilo dokazano, da povzroča resne neželene stranske učinke, a kot vedno, se je treba posvetovati z zdravnikom, če opazite katerikoli neželeni učinek, ali pa se ukvarjajo z vsemi možnimi interakcijami ali potencialnih stranskih učinkov. Veliko krat so poročali o neželenih učinkih iz pasijonke prihajajo iz nečistoč v izdelku, ali iz drugih sestavin, vključenih s Passion Flower.
Passion Flower je že večkrat izkazala kot učinkovita naravna obramba pred tesnobo na njegov lastni, pa se lahko učinkovitost pomnoži v kombinaciji z drugimi naravnimi zdravili, kot so korenine baldrijana, 5-HTP in Gaba. Skupaj lahko te naravnih zelišč in rastlin, zagotavlja še večjo obrambo, kot kateri koli izmed njih lahko na svoje.