Jejte Ghee in biti Free: Ayurveda in Ghee

& Lsquo, Moj sin & hellip; & hellip; & hellip; & hellip; don & rsquo; t jesti ghee & hellip; .. & hellip; raven holesterola se bo povečala, bo trigliceridov povečala, vam srce plovila bodo imeli holesterola vloge in da bo kmalu srčni napad & hellip;. & hellip; & rsquo;
To so besede, ki jih slišimo danes od večine ljudi. To je tisto, kar menijo, in so narejeni verjeti. Posledično k temu naše generacije sploh niso okusili ghi in nikoli ne dovoli naše prihodnje generacije, da ima tudi okus ali vonj ghee & hellip; & hellip;
INTAKE zdravilne Ghee ne bo povečala trigliceridov
Obstaja zelo napačno prepričanje med ljudmi, da bodo ajurvedska zdravilna ghee povzroči povečanje ravni holesterola. Smo na Kerala Ayurveda bolnišnici, spremljanje ravni holesterola pred in po zdravilne ghi in njegovi je bilo, da bo to zmanjšalo neželene holesterola še posebej, če Tiktakam, Mahatiktakam, Guggulu Tiktakam, Aragwadhamahatiktakam ghritam itd je podan. Snehapaana je poseben postopek, kjer smo dali skoraj 600 ml ali več zdravilne ghee osebi v največ 7 dni. Tudi po jemanju tega veliko količino ghee nikoli dobili povečala njihova holesterola. V večini primerov, kjer je snehapaana podpisan raven holesterola je bilo ugotovljeno, da se zmanjšajo in le v nekaj se je ohranila kot taka & hellip; ..
Tako si lahko ghi brez strahu, vendar le po recept od izkušenega Ayurveda zdravnik, ki ga oceni stanje bolnika.
ZAKAJ Cholestrol in trigliceride POVEČANJA
Vsi ti holesterola pritožbe in njenih zapletov dobil na svoj vrh šele v zadnjem času & hellip; .its ko je človek začel opustitvi njegov dan doma na enostaven način svetlobo lahko prebavljiva hrana & hellip; .Za najlažje dostopne mastna, začinjena ocvrte in dvojno ocvrte, najbolj težka in je navada tudi prebavo po 8 ali 9 ur & hellip; ..
Sprva ljudje po zaužitju težke hrane kot mastna in ocvrta imajo svojo naslednjo hrano le v majhni količini šele potem, ko so dobili lačen, ker bi bilo telo dovoliti, da to maščobna snov popolnoma & hellip prebavo ;.
Ampak danes ljudje porabijo mastna živil, več kot 4 ali petkrat. Po uporabi teh mastnih živil, tudi če don & rsquo; t lačen, se sprejmejo nekatere druge hrane & hellip; & hellip; Neto rezultat oslabljeno prebavo & hellip; .. povzroči povečan holesterol & hellip; ..
Ljudje bi se izognili ghi in tek za uživanje ocvrte čipov, ocvrte meso in ocvrtega piščanca, bajjis, samosa, banana krompirček & hellip; .everywhere greš & hellip; & hellip; .., da ste le ocvrte in PRAŽEN & hellip; .. Vse to lahko ocvrte v olju, da so 10 ali 20-krat ponovno segreje & hellip; .. To je zelo dobro povedal v Ayurveda, da je olje segreva, ko ne bi bilo treba ponovno segreti & hellip; & hellip; če je to narejeno tako da bo proizvodnja toksinov v telesu & hellip; .Ti toksini odražajo v obliki zvišanih trigliceridov in holesterol & hellip ;.
Danes ponoči stranke narašča bolj in bolj. Tam bo maslo in sir ocvrt predmetov, kot glavne jedi, kot so maslo piščanca ali katere koli severno indijske jedi, ki so preveč mastna, nekateri skuta predmeti in hellip; & hellip, skupaj z nekaj ocvrt riž ali biriyanis & hellip; & hellip; & hellip in ATL AST eden ali dva kepici sladoleda & hellip; & hellip; & hellip; tam se začne tragedijo na prebavni sistem & hellip; .. svoje, tako kot bi junca pull močno naložen voz & hellip; & hellip ;.
Nič čudnega, če je oseba uživanje hrane, kot je ta porabijo ghee njegov cholestrol in trigliceridov se bo dvignila & hellip; .because porabljeno ghee sama ni pravilno prebavi & hellip; & hellip;
To se mi je zgodilo enkrat. Vprašal sem fanta, ki sem jo srečal & hellip; .. kaj ste imeli v zajtrku danes zjutraj? Dosa ali puttu ali idli & hellip; .. sem bil osupel fantje odgovori & hellip; & hellip, sem imel Pizza sir z krompirčka in skodelico brezalkoholnih pijač & hellip; .. to je svet & hellip; & hellip; & hellip; .I ne more niti predstavljati, & hellip; & hellip; .., kako se je svet spremenil & hellip ;.
Danes Anti-Holesterol medikacija je dober marketing področje, kjer se osredotočajo z besedami, da zmanjšate raven holesterola z jemanjem določenih tablet na eni strani in na drugi strani spodbuditi ljudi, da imajo več in več ocvrto živilo. Rezultat je preprost & hellip; oseba, ki bo dolga življenjska doba stranke tablet & hellip; ..
Ghee je snov, ki jo je starih ljudi, ki se začnejo v njih pa veliko dobrih učinkov & hellip redno uporablja, v prejšnjih časih, ko ni bilo prevalance hitre hrane in ocvrto hrano, je bila sprejeta ghee, ampak ljudje niso imeli srca pritožb & hellip; & hellip , vendar se je stanje zdaj spremenilo & hellip; & hellip; da ljudje don & rsquo; t bo ghi in pade žrtev srčnega napada & hellip; & hellip; Kam precej & hellip; ..
UKREPI ghee
Ayurveda, poznavanje življenja je opisal številne učinke ghee & hellip;
1. Tožba na možgane
Brain je eden od glavnih mest, ki Ghee dejanja. Samo topen v maščobi snovi in ​​alkohola topne snovi lahko prehaja krvno-možgansko pregrado. Ghee je maščoba. Zato lahko prečka krvno-možgansko pregrado. Ghee deluje na možgane in povečuje receptivno moč, spoznavno moč, se spomnimo moč. Razvoj možganov poteka večinoma v otroštvu. Tako daje 1 čajna žlička oljne vsak dan še posebej v tem času, bo okrepila intelektualno moč možganov. Učinek se pomnoži a 100-krat, če se uporablja z zdravilnim ghee kot BRAHMI Ghritam, Saraswata Ghritam itd.
Čudoviti učinki so bili opaženi pri otrocih, katerih mile kamni razvoja je zaostal. Pri razvoju možganov zaostal primeri Ghee kot Kalyanaka, Paishachika, pisava brahmi Ghrita prinaša dobre rezultate. Če je dana v normalnih otrok, bo okrepila rast možganov, zaradi česar, otrok ostrejše, pametnejši in z dobrim spominom.
Ghee ima tudi izjemne učinke na psychatric pritožb. Ljudje z psychatric pritožb, kot so motnje razpoloženja, schizoprenia itd imajo dobre rezultate Kalyanakam, Paishachika, Maha Kalyanakam, Mahapaishachikam Ghritam itd odvisno od condtion bolnika.
2. Ukrepi na presnovnih poti
Ghee je dejal, bodi Agni Vardhaka. Agni je, da je dejavnik, ki ne bio-kemičnih sprememb v telesu. Je lahko hormoni, encimi ali co-faktorje. Dnevno ob 1 čajna žlička ghee na tešče v normalnem zdravem stanju bo imelo za posledico dobro proizvodnjo Agni, s čimer se bio-kemijske transformacije pravilno.
3. Ukrep o imuniteti
Ghee je dejal, da je Bala Vardhaka. Bala je upor moč osebe. Ko je ghee dati osebi, njegov imunski povečanje moči in mu s tem preprečila skupnih prehladov in drugih bolezni. To je še posebej razvidno pri Indukantham, Amruthaprasham Ghritam itd je podan.
4. Ukrepi proti alergiji
Ghee je najboljši anti-alergijska snov. Ugotovljeno je bilo, da so ljudje, ki so dobili Indukantham Ghritam, Mahatiktakam Ghritam itd, kjer je ugotovljeno, da imajo zelo malo alergijske reakcije vseh vrst, kot so presežne kihanje, srbenje okoli oči, alergijske astme, alergijskih dermatitis itd
5. Tožba na GIT & ndash; Prebavila
Ghee gladi in neguje sluznice in s tem preprečuje nastanek želodčne razjede. Prav tako zdravi čir na želodcu. To tudi zmanjšuje Hiperaciditet in preprečuje pekoč občutek v prsih. Ghee je tudi dobro za ljudi, ki imajo stalno nastajanje plina zaradi vztrajnega gastritis. Prav tako omogoča prebavo normalno in poveča kakovost in funkcije želodca in trebušne slinavke, sokov in s tem zagotavljajo popolno prebavo in tako preprečuje motnje prebave.
6. Ukrepi za moškega reprodukcijskega sistema
Ghee deluje na reproduktivni sistem, predvsem na moški reproduktivni sistem. Le maščobe topne snovi lahko prehaja skozi krvno-modom. Ghee povečuje število spermijev, poveča semenske količine tekočine in povečuje aktivno gibljivost semenčic. V mnogih primerih neplodnosti, kjer so razlogi, zaradi napak v moškem delu zdravljenja z medikamentne ghee kot Phala Sarpis, Kalyanakam Ghritam, Dadimadi Ghritam itd so prinesla dobre rezultate.
7. Ukrepanje na ženski reproduktivni sistem
Ghee je tudi izjemen ukrep o ženski reproduktivni sistem. Ponavadi je zdravilo izbire pri skupnih ginekoloških pogoji, kot menstrualne nepravilnosti, okužbe maternice trakta, inferltility, ponavljajoči splavi, prolapsa maternice in hormonsko neravnovesje povzroča maternice in vaginalnih pritožb itd Običajno se uporabljajo zdravila, so Phala Sarpis, Dadimadi Ghritam, Satavaryadi Ghritam, Kalyanakam Ghritam odvisno od stanja .. & hellip; ..
Ghee je posebnega pomena tudi med nosečnostjo t.j. pred rojstvom oskrbe. Vaginalne dobave so v padajočem trendu in ceserean sekcije se povečujejo. Ghee zdravilna nekaterih zdravilnih rastlin, ki se uporabljajo v treh trimesečjih nosečnosti za polni čas normalni vaginalni porod.
8. Ukrepi v zvezi z očmi
Druga pomembna Mesto delovanja ghee je oči. Dnevni vnos 1 čajna žlička Triphala Churnam + 1 Teapsoon Ghee + & frac12; Teapsoon Honey bo preprečilo vse bolezni očesa posebej lomni napak, kot so kratkovidnost, daljnovidnost, ambylopia. Ponavadi v primerih pritožb oči, Ayurveda svetuje storiti Netra Tarpana to zaradi česar je ghee stojijo na oči za nekaj krat z Jeevantyadi Ghritam, Triphala Ghritam, Satahwadi Tarpana Ghritam itd odvisno od stanja pacienta. Ta je prinesla dobre rezultate v veliko ljudi, ki jim pomagajo, da izboljšajo svojo vizijo.
9. Tožba na grlu
Ghee je dobra za grlo. To je še posebej dobro za oskrbo z swara pravi glas dobro gladko in uglašen. Še posebej je indicirano za pevce. Prav tako preprečuje fatigness v grlu, zlasti za tiste, ki govori za dolgo časa.
10. Tožba na ureznine in opekline
To je bilo v prejšnjih časih praksa, da če je kdaj bi svež spali ljudje začnejo uporabljati takoj ghee. Rezultati so bili zelo fantastično & hellip; .Države ne bi & rsquo; t celo dobil eno zavre ali brazgotino & hellip; .. kurjenje senzacija in brazgotina je tudi odsoten & hellip; & hellip; podobno v majhnem cut ghee z medom se uporablja za območje reza. To bi zdraviti območje zelo hitro. V dolgotrajnih razjed kot vensko uporabo razjede v Jatyadi Ghritam + Honey je izkazal results..This Jatyadi Ghrita je tudi protimikrobno. To preprečuje sekundarne bakterijske napad & hellip; & hellip; & hellip; .To se uporablja tudi v razpokah in fistule za celjenje rane.
11. Tožba na toksine, ki vstopi v telo
Človek je zdaj stalna jedec of a veliko toksinov in strupov, ki so škodljiva za telo & hellip; .the sadje in zelenjava, ki smo dobili danes so zajeti z veliko insekticidov in pesticidov & hellip; .. vsa hrana, ki jemo zdaj adultered & hellip; ..in mesa, še posebej obstaja veliko hormonov v visoki količini, ki povzroči hormonsko neravnovesje v telesu & hellip; vse to se lahko primerjajo z gara visha v Ayurveda in ghee je ena izmed najboljših odstranjevalec za visha. To bo razstrupljanje telesa. Tiktakam, Maha Tiktakam, Kalyanakam Ghrita so najboljši med njimi.
12. Ukrep za vročinska stanja
Vsak dan, novejše vrste vročice se pojavljajo. Obstaja veliko ljudi z dobili napade s povišano telesno temperaturo večkrat na mesec. Glavni razlog za povečano dovzetnost za kugo se zmanjša odpornost telesa. Ghee ima zelo posebno in pomembno vlogo & hellip; Ghee povečuje imunsko moč, povečuje moč telesa in preprečuje osebi dobili ponavljajoče vročino. V zvezi s tem, Indukantham Ghritam je zelo poseben.
13. naredi zelo tanke ljudje zdravi
Ghee ima posebno lastnost povečanja Mamsa dhatus v telesu. Torej je to še posebej dobro v ljudeh, ki so zelo tanke in šibke & hellip; .Ajamamsa Ghritam, Indukantham Ghritam lahko Amrithaprasham Ghritam treba ustrezno uporabljati z mlekom za izboljšanje zdravja.
14. Ukrep o Tesnila
Ghee maže sklepe in jih naredi funkcionalno dobro. Pri zdravljenju osteo-artritisa in revmatoidnega artritisa ghee je pomembno. To strenghthens nazaj kosti, kolena itd s čimer se zmanjša bolečine in druge očitke & hellip ;.
15. Ukrepi, kot anti staranja sredstvom
Ghee je dober anti-aging sredstvo & hellip; oseba, ki troši ghi vsak dan bo vse staranja spremembe zelo pozno in da je tudi v zmanjšani stopnji & hellip; .To je dobro, če se uporablja za obraz, skupaj s čistim Tumeric prašek. Prinaša svetlost na obraz. Vendar pa bi lahko osebe, ki imajo mastno kožo ne sme uporabljati.
16. Ukrep za preprečevanje las jeseni in prezgodnje staranje
Ghee pomaga tudi pri krepitvi lasne korenine, tako da se prepreči odvečno las padec & hellip; .Ghee tudi preprečuje in zmanjšuje že zrel staranje število las & hellip; .Indukantham Ghritam, Amrutaprasham Ghritam, Ajamamsa Ghritam, Kalyanakam Ghritam itd se lahko uporabljajo v skladu s pogojem, .
17. tožba zaradi česar je dihala zdravo
Ghee predvsem deluje na dihala in preprečuje možnost pljučnih bolezni, kot sta astma in drugih bolezni. Indukantham Ghritam, Maha Tiktakam Ghritam, Amrutha Prasham Ghritam, etccan Kalyanakam Ghritam treba opraviti na podlagi stanja pacienta.
KDAJ JEMATI Ghee IN KDAJ NE
Mnogi ljudje prihajajo k nam in pravijo, da smo naredili z zdravilnimi ghees za več mesecev, vendar pa ni bilo nobene rezultat & hellip ;.
Ghee je treba sprejeti šele, ko je prebavni proces našega telesa dobro in naše Kapha v telesu se je zmanjšalo & hellip; .Če je ghee sprejeti v takem stanju, bo dobil prebavi dobro in bo deloval kot Nectar ali Amrut.
V nasprotju s tem & hellip; ..
Če je ghee sprejeti v akutnih okužb ali ko je visoka temperatura ali če ni ali manj apetita s povečano Kapha, da ne bo dobil prebavljiva in bo deloval kot strup & hellip; .. Ali bo prišlo do poslabšanja stanja in tam ne bo nobenih vplivala na sistem & hellip; ..
 To je bilo zelo dobro, omenjeno v Ayurveda & hellip ;.
Vsa zdravila, zgoraj predpisani je treba vzeti le po strokovni zdravniški nasvet z Ayurvedic zdravnik.