Kaj je tako posebnega na Ganoderma Mushroom?

Ganoderma goba iz kraljestva Mycetes. Ti so običajno kratke in majhne glive, ki ne morejo proizvajati lastne hranila s fotosintezo kot zelene rastline.
Ti lahko bodisi Zemlja pasmo ali voditi parazitsko življenje, ki ga zrušijo in preživeli na hranil drugih rastlin in živali. Vendar pa je zaradi vedno večjega svetovnega priljubljenost Ganoderma gobe kot zdravilna rastlina, ta gliva je sedaj množično proizvaja z metodo znanstveno gojenja.
V kraljestvu Mycetes, Ascomycetes so nižji razred, medtem ko Basidiomycetes kot Ganoderma lucidum in gob so vrhunski razred.
V Basidiomycetes imajo zelo tesno povezana s človeštvo. Mnogi so užitni in imajo odlične lastnosti zdravilne. Te glive seveda postali bolj dragocena zdravilna rastlina v Basidiomycetes kraljestvu.
Na splošno lahko gobe družina izboljša imunski sistem z aktiviranjem makrofagne in naravnih ubijalk (NK) imuniteto celice. Makrofagov je eden od naših pomembnih prve obrambne linije proti virusu, bakterije in tuje snovi. NK celice so odgovorne za uničevanje rakavih celic.
Nekatere lahko celo izboljša alergijskih bolezni, kot so kožne alergije, alergije nosu in astmo. Nekatere koristne zdravilne gobe so:
Zlata igla gob (Flammulina velutipes)
Shitake (Lentinus edodes)
Maitake (Grifola frondosa)
Agaricus Blazei (Agaricus Blazei Murrill)
Reishi goba (Ganoderma lucidum)
Vse te glive lahko preprečimo visok krvni tlak, sladkorna bolezen, otrdelost krvnih žil in celo raka. Ampak vse glive, Ganoderma lucidum močno izstopa v svojih zdravilnih vrednosti.
Vendar pa lahko vprašam …
Med temi gobami, je dokazano, da ima Agaricus Blazei Murill (ABM) največjo koncentracijo beta-glukan polisaharidov. Torej, ne Agaricus Blazei Murill gob ima najboljši učinek proti raku?
Tako je. ABM je najboljša goba lastnine proti raku. Toda primerjavo AMB z Ganoderma lucidum, katera je boljša?
Ganoderma lucidum ne vsebuje le beta glukan za boj proti raku, ki jih vsebuje tudi organski Germanij. Ta dragoceni mineral Dokazano je, da imajo močan učinek proti raku preveč. Ob tako beta glukan in organski germanij skupaj močno poveča Ganoderma gobe sposobnost za boj proti raku.
Poleg tega, Ganoderma lucidum vsebuje triterpene pomagati osvoboditi naše krvne žile iz holesterola in maščob.
Ganoderma goba ima celo superoksid dismutaza (SOD). Ta encim deluje kot naš primarni obrambne linije proti prostih radikalov v našem telesu. SOD v Ganoderma lucidum pomaga zaščititi pred napadom pred škodljivimi prostimi radikali. To pomeni, Ganoderma gobe eden najboljših gliv za boj proti prostih radikalov in proti staranju.
V kitajske medicinske enciklopedije “Ben Cao Gang Mu” (Materia Medica – podroben osnutek zdravilna rastlina), antični zdravnik Lee Shi Zhen v času dinastije Ming razvrščeni Ganoderma lucidum kot “vrhunsko zelišče”.
Je združena Ganoderma gobe v šest kategorij s svojo barvo in obliko, in sicer zelena, vijolična, rdeča, rumena, bela in črna Ganoderma. Vseh šest vrst ima svoje zdravilne vrednosti in zdravilne učinke.
Glede na zapis, “stalna poraba Ganoderma gobe naredi telesa luči in mladih, podaljševanje življenja in odločanja eno kot nesmrtna, ki nikoli ne umre.”
Kasneje, sodobne medicinske raziskave o Ganoderma lucidum izkazal ugotovitve teh starih medicinskih besedil. Zato je več kot 2000 let, je Ganoderma gobe zelo pohvalili na Kitajskem. Kitajski ga pokliče Ugoden zelišče, ki vpliva tudi njihovo pismenost in umetnosti.