Kaj morate vedeti o citaloprama Umik

Pri jemanju antidepresivov, kot Citalopram bolniki ne smejo prenehati uporabljati brez nasveta zdravnika. Antidepresivi so zelo zapletena zdravila. Lahko jih sprejmejo, da se počutijo bolje. Toda, ko jih ustavi nenadoma in brez ustreznega nadzora, lahko vaš začetni simptomi poslabšali.
Torej, zakaj se to zgodi? Zakaj pride do neprijetnih odtegnitvene simptome od droge, ki naj bi bila varna in učinkovita? To je zato, ker so droge nenaravno. Te spremembe normalne biokemične procese v telesu injicirati njihove učinke.
citalopram Odstop
Citalopram je selektivni inhibitor ponovnega privzema serotonina indicirano za zdravljenje depresije. Deluje tako, da zavira ponovnega privzema serotonina v sinapsah za podaljšanje njegove učinke in izboljša razpoloženje. Serotonin je nevrotransmiter ali kemična v možganih, ki pomaga pripraviti dober občutek občutke, ki preprečujejo depresijo.
Običajno je serotonin treba reuptaken tako da lahko živčne celice ponovno uporabo. To opravi konzervativno proces. Vendar z uporabo citaloprama, to dragoceno nevrotransmitor prisiljeni, da ostanejo v živčnih sinaps. Ko da ostane tam, je razčlenjena na njegovih metabolitov, dokler ni več serotonin levo, da morajo prevzeti.
V procesu ohranjanja razčlenjene, boste verjetno trpijo zaradi prevelikega, nespečnost, in poslabšanje depresije in anksioznih simptomov. To je zato, ker ste zdaj povsem serotonin pomanjkljiva. Z zaviralni serotonin že izčrpana, vaše telo se zdaj sklicuje na enega zdravila pomagati urediti vaše razpoloženje.
Tu so najpogostejši simptomi odtegnitve citalopram.
1. Splošne odtegnitveni simptomi citaloprama uporabe
Gripi podobni simptomi pojavijo, ko se citalopram prekiniti. Telo postane zelo občutljivi na snovi v zraku, zdravil in hrane, ki povzroča srbenje, kihanje, kožni izpuščaji, seneni nahod, in slabost ali bruhanje. Morda boste čutili tudi nekaj nelagodja v vašem prsih. To je posledica, ki nimajo dovolj dotoka kisika v svojem srcu, zaradi zoženja krvnih žil. Nenormalno otekanje v vaših gležnjev, stopal, prstov in rok, se lahko pojavijo tudi. Vključeni so tudi izgubo normalne trdnosti in fizično šibkim stanju.
2. Citalopram odtegnitveni simptomi Vključevanje živčnega sistema
Z citalopram deluje proti običajnih živčnega sistemskih postopkov, veliko njenih odtegnitvenih simptomov so usmerjene v teh čutnih kanalih. Zaradi tega lahko pride do pomanjkanja normalne koordinacije telesa, ki lahko vodi do izgube vaše stanje. Vrtoglavice, občutek zaradi pomanjkanja kisika v možganih, lahko povzroči, da gredo v nezavesti in padec. je mogoče opaziti tudi migrene ali dolgočasno ostre stalno bolečino v glavi.
Mišični tonus in popadki bodo vplivale tudi. Boste očitno neobvladljive zategovanje mišic, ki lahko povzročijo nemirne noge, trzanje, tiki in tremor. Nenadzorovano tresenje in tresenje, kot da ti je hladno in ohlajeni je tudi simptom.
3. Citalopram odtegnitveni simptomi Vključevanje kardiovaskularnega
Ko se umika iz citaloprama nenadoma, lahko nenavadne ali nenormalno razbijanje srca bo doživela. Vaš srčni utrip je včasih neredno, vendar je še vedno hitro, odločno udarec ali plapolanje. Nepravilnost v ritmu svojega srca lahko povzroči tudi simptomi bradikardije ali tahikardijo. Bradikardija je, ko je srčni utrip odraslega upočasnila pod 60 utripov na minuto, medtem ko tahikardija je povečala za več kot 100 utripov na minuto. Normalni srčni utrip je od 60 do 100 utripov na minuto.
Zvišanje krvnega tlaka, lahko tudi očitna. Ko ne spada v začetku, to lahko poškoduje vaše srce, možgane, oči in ledvice, ali bo vodilo do kap in odpoved ledvic.
4. Citalopram odtegnitveni simptomi Vključevanje prebavnega sistema
Funkcija prebavni trakt lahko moten tudi z umikom citaloprama. Nenadne, hude in boleče krče mišic v trebuhu bodo imeli. iztrebljanja lahko težavno ali nenavadno pogosto in pretirano. Riganje in napenjanje so možni tudi.
Slabost, neprostovoljne bruha, prebavne motnje, zgaga, požiranju težave, gastroezofagealni refluks in hemoroidi so tudi na seznamu.
5. Citalopram odtegnitveni simptomi Vključevanje psihiatrične motnje
Duševno in čustveno ravnovesje bo vplivalo tudi, če ste nenadoma umakne iz uporabe citaloprama. Morda boste izgubili občutek kraja časa in osebne identitete. Depresija in anksioznost simptomi lahko tudi poslabša. Tesnobnost Napadi se lahko pojavijo zaradi česar intenzivne občutke strahu, groze, razbijanje srca, težko dihanje, tresenje in potenje. Lahko pa kažejo tudi znake nasilja, draženje, vznemirjenost in živčnost. lahko daš tudi na nenavadne napade v jok brez očitnega razloga. Občutki neuspeha, žalosti in izgube se bo poslabšala, da misli na samomor in smrt.
Na podlagi simptomov citaloprama odstopu, je lahko zelo neprijetno in včasih usodne. Nenadoma prekine uporabo tega zdravila lahko privede do zgoraj omenjenih manifestacij. Da bi se izognili ti, morate slediti svojim zdravnikom & rsquo; s navodilom. Oži odmerek in previdno prekinitvi zdravila bo pomagalo zmanjšati vaše odtegnitvene neudobnosti.