Kaj morate vedeti o črni cohosh neželeni učinki

Koren v črni cohosh – sicer znan kot snakeroot – je zelo uporabna kot tradicionalna zdravilna rastlina. Indijanci so bili prvi izkoristiti črno cohosh in jim povedal evropski kolonisti o tem. Danes je črn cohosh pogosto uporablja za indukcijo delo v noseče ženske, za zdravljenje aken, ki okrepi oslabljeni kosti, za lajšanje PMS in tudi znake ali simptome, povezane z menopavzo. Črna cohosh je ugotovljeno, da je učinkovit pri odpravljanju bradavic in tudi moli! Vendar lahko ena uporaba črnega cohosh biti kot odganjalo. To je uporabljena tudi za skrb za snakebite čeprav ni zadostnih znanstvenih dokazov, da preverite, ali deluje.

 Telo ima svoje reakcije na različne kemikalije najdemo v črnem cohosh. Krepitev obrambne mehanizme telesa je med vplivom nekaterih od teh kemičnih snovi. Nekateri bodo učinkoviti proti otekline. Nekatere druge snovi v črni cohosh vplivajo na živčni sistem. Črna lahko deluje pri nekaterih ženskah na enak način kot estrogen. Ampak to ne bi smeli obravnavati kot nadomestilo za estrogen.

 Simptomi menopavze, vključno migrenskih glavobolov, vroče utripa, suhosti nožnice in Ćudljivost so odkrili, da bi omilili s črnim cohosh. Menstrualni krči, kot tudi napihnjenost tudi odziv na črno cohosh terapijo. Vendar pa se morate zavedati, da so črne cohosh stranskih učinkov. To lahko povzroči delo pri nosečnicah, tako da so opozorili, da ostanejo proč od uporabe tega. To je mogoče uporabiti samo za indukcijo dela, če je usposobljen zdravstveni delavec ali morda babica prisotna. Nepravilna uporaba črnega cohosh lahko povzroči splav.

 Specifične negativne učinke črne cohosh o hormonov še ni znano. Posamezniki z zdravstvenimi težavami, povezanimi z hormonov svetujemo, da izogniti z uporabo črne cohosh dokler se opravi nadaljnje raziskave. Tovrstne pogoji vključujejo stvari, kot rak dojke, rak prostate in tudi rak jajčnikov. Črna uporaba cohosh lahko sprožijo tudi povečanje teže, glavobol, slabost, nizek krvni tlak in tudi bruhanje.

 Zgoraj omenjenih morda zdijo dolg seznam zapletov. Res je treba spomniti, da so se neželeni učinki že navedeno naletel le zelo majhen del celotne skupine črnih uporabnikov cohosh. Natural Health Sherpa – blog o fizično zdravje – zajema prednosti in tudi stranske učinke črne cohosh. Zdravstvene koristi črne cohosh so bili potrjeni s pregledom študije na tem področju. Tam je tudi lepo video posnetek, ki pripoveduje celotno navodila v primeru, da ste preveč leni, da se glasi. Neželeni učinki črnega cohosh so našteti preveč.

 Ne zamenjajte črno cohosh z belim cohosh in tudi modro cohosh. Ti dve v resnici strupeni. Moral bi biti pameten pri nakupu črno cohosh prepričati, da si pridobijo pravega. Izberite drobno jih kupite od natančno. Poskrbite, da se posvetujte s svojim zdravnikom najprej kadarkoli uporabi alternativno zdravljenje.