Kaj morate vedeti o zeliščnih dodatkov

Vsi vemo, kako se pravica zelišče dodati novo življenje na recept. In raziskave kažejo, da ima lahko zelišča enak učinek na nas.
Današnje priljubljenih zeliščnih napitkov obljubljajo boljši spanec, manj utrujenosti, zmanjša strah, celo pomaga v boju proti depresiji. In zeliščni odgovori na te bolezni niso nič novega.
-> Zgodovina zeliščnih dodatkov
Zdravilo rastlinskega izvora ima korenine v starih tradicij. Besedila, ki segajo do 2500 pred našim štetjem govorijo o sposobnosti rastlinskega izvora obnoviti harmonijo neuravnoteženega, nezdravo telo.
Česen in brina so bili pogosti zdravila za približno 4.000 let. Raziskave kažejo, da Egipčani v času Ramzesa III uporablja maka izvlečke miren otrok.
Ni bilo do 1700, ki zeliščarji zahteva za identifikacijo posameznih kemikalij v rastlinah. Ko je ločen od samega obrata, te spojine so nove lastnosti. V zadnjih 150 let, so te spojine uporabljene za ustvarjanje farmacevtskih zdravil.
-> Zelišča Danes
Danes, zeliščnih dodatkov vsebuje industriji vse svoje. Po nedavni anketi, približno 60 milijonov odraslih traja zeliščnih dodatkov. Zagovorniki pravijo, da lahko pomaga pri vsem, od kroničnih bolezni, do bolj preprostega pritožb, kot so nespečnost, glavoboli in utrujenost, celo navaden prehlad.
Kategorija “zelišče” vključuje vsako rastlino s kuhinjsko ali zdravilnih vrednosti. To vključuje tudi zelišča, ki jih povezujemo z današnjimi farmacevtskih izdelkov, kot tudi zeliščne dodatke smo nakup, in, seveda, zelišča, ki jih uporabljamo za izboljšanje okusa naše hrane, kot so česen in žajbelj. Danes je praksa v zahodni zeliščar predvsem temelji na 150 do 200 rastlin.
Ker so zelišča promovirajo kot vse naravne, alternativna zdravila, potrošniki nagnjeni k razmišljanju o njih več vitaminov kot pa dejanske droge. Toda strokovnjaki pravijo ti botanični sredstva so prav tako & ndash ali več & ndash; močan, kot njihovi farmacevtske kolegi, zato je pomembno, da previdni.
Še več, zeliščnih dodatkov ni treba izpolnjevati enake zveznih predpisov, ki storijo druge droge. To pomeni moč, čistost in varnost niso nujno skladni s znamke do znamke. Pomembno je, da se pogovorite s svojim zdravnikom pred začetkom, da sprejmejo vse dodatek.
Maggie Greenwood-Robinson, PhD, avtor Kava. The Ultimate Guide to Nature antistresnih Herb, priporoča nakup zeliščnih dodatkov samo od dobro znanih in zaupanja vreden proizvajalec.
“Zeliščni izdelki razlikujejo v učinkovitosti zaradi številnih dejavnikov, od katerih je ena sama prvotna rastlina,” pravi. “To ima lahko bolj ali manj aktivnih sestavin kot drugi člani pridelka. Proces ekstrakcije spreminja, preveč, in lahko vpliva na učinkovitost. A potrošnika zanima za nakup zeliščnih dodatkov, morajo to storiti na podlagi proizvajalca ugled.”
-> Opozorila
Po podatkih Mednarodnega informacijskega sveta hrane, je FDA navedene naslednje zeliščne dodatke kot “tvegano”: Chaparral, gabez, DHEA, Dieter je čaj s Senno, aloe, rabarbare koren, krhlika, cascara, ricinusovega olja, peni kraljeve, in sasafrazovo.
Greenwood-Robinson pravi, da nekateri od nas bi moral ostati od zelišč v celoti. “Vsakdo, ki je noseči ali dojite, naj se izogibajo zelišč. Če so zelišča v domu, jih je treba shranjevati izven dosega otrok, kot bi vi vztrajati zdravila izven dosega,” pravi. In ona ne priporoča zeliščna zdravila za otroke.
Matere poskuša zanositi, naj se izogibajo ameriški slamnik, šentjanževko in ginko biloba. Nedavne raziskave kažejo na možno povezavo med temi zelišča in neplodnosti.
Prosite zdravnika za informacije o odmerkih za zeliščne dodatke, kot tudi vse možne interakcije z drugimi zdravili. Če proizvajalec je zaupanja vreden ena, upoštevajte priporočene odmerke na etiketi, in jih ne presegajo.
Če dodatek izberete ponuja vrsto odmerka na etiketi, vedno začne z najmanjšim odmerkom, in prenehati z jemanjem dodatka takoj, če začutite kakršno koli alergijske reakcije, ki lahko segajo od panjev do oteženo dihanje.
-> Skupne Zelišča in njihova uporaba Cellasene “Za zdravje in lepoto,” Greenwood-Robinson pravi, “velika novica v zeliščnih dodatkov je kategorija kličem celulita-nadzor dodatkov.”
Greenwood-Robinson razpravlja o utemeljenosti tega zelišč v svoji knjigi The Cellulite preboj. Cellasene, Greenwood-Robinson pravi, vsebuje mešanico zelišč z več koristi zdela, od katerih eden je za izboljšanje “mikrocirkulacijo” v mrežo drobnih žil v telesu. Slaba mikrocirkulacija je mislil, da prispevajo k razvoju in napredovanju celulita.
Echinacea
“Srkanje skodelico Echinacea čaja lahko dajo hladne simptome na begu, ali celo skrajša potek hladno,” Greenwood-Robinson pravi. Raziskave kažejo, da je rastlina učinkovita pri spodbujanju imunskega sistema pri boju proti virusom in bakterijam. “Echinacea je močan in mnogi strokovnjaki ga ne priporočamo za dolgotrajno uporabo (nekateri raziskovalci opozarjajo, proti čemer Echinacea za več kot 10 dni.)
Svetlinovo olje (EPO)
Govorilo lepotnem zelišče, ta dodatek trdi, da vam pomaga rast zdrave kože, las in nohtov. Druge študije kažejo, da lahko pomaga ublažiti predmenstrualnega sindroma.
česen
Raziskave kažejo, da lahko česen pomaga izboljšati raven holesterola in ščiti pred rakom dojk. Dolgo govorilo kot naravni antibiotik, lahko česen stimulira imunski sistem, zato je priljubljen dodatek med tistimi, ki želijo, da se ubranijo od prehladov in bronhitisu. Raziskave kažejo, česen lahko prepreči bakterijskih ali glivičnih okužb, vključno z vnetjem.
Garcinia Cambogia
znan tudi kot HCA (hydroxycitric kislina), je ta dodatek našel pretežno v posameznem jugovzhodne Azije sadja. Ekstrakt je podobna citronsko kislino in Greenwood-Robinson pravi, da je dobra izbira za dieto in zatiranje apetita. “Znanstvene raziskave kažejo, da ukroti apetit in lahko pomagajo pri kurjenje maščob.”
Ginger
Kot so česen, ingver je kulinarična zelišče kot tudi zdravilna rastlina, tako da se zdi zelo varna. Strokovnjaki pravijo, je ta rastlina, ki se goji predvsem v Indiji, na Kitajskem in v Mehiki, lahko pomaga vse od kemoterapije, ki trpi za boleče menstruacije. Ampak to je najbolj znan kot pomoč pri prebavi. “To je skoraj zdravilo za slabost in deluje zelo hitro,” Greenwood-Robinson pravi. “Prav tako je odlično protivnetno zelišče, ki je učinkovita pri zdravljenju različnih vrst glavobolov, pa tudi bolečine.”
ginko biloba
To je eden izmed najpogosteje predpisanih zelišča v Evropi. Njegova priljubljenost je povečal v Združenih državah Amerike, kot tudi. Strokovnjaki pravijo, da izboljša cirkulacijo krvi v telesu. Ta povečana obtok v možganih pomaga koncentracijo in spomin.
ginseng
Oba sorte ginseng (Panax in sibirski ginseng) imajo trden ugled za izboljšanje energije. Ta rastlina se lahko sprejmejo na dnevni osnovi, vendar bodite previdni. Možni neželeni učinki vključujejo občutljivost dojk in visok krvni tlak.
HTP (hydroxytryptophan)
HTP je priljubljen dodatek v Združenih državah Amerike na njegovo sposobnost za zmanjšanje anksioznosti, depresije in nespečnosti. Nekateri strokovnjaki pravijo, ta rastlina lahko nadzorujete debelost, preveč.
kava
Kava kava je predpisana tudi vsakdanje anksioznost, kakor tudi za boleče menstrualne krče. Strokovnjaki pravijo, da lahko pomaga pri nespečnosti, preveč.
Šentjanževka
Cvet te rastline cveti okoli šentjanževke dan, in ko stisnemo rože, ven pride rdeč pigment, ki je povezana s krvjo Janeza Krstnika. V Združenih državah je ta rastlina best-znani po svoji sposobnosti, da izboljša razpoloženje in zmanjša anksioznost, in je pogosto predpisano v Nemčiji motenj anksioznosti, depresije, in spanja.
Opozorilo: ta članek je kompilacija nedavne raziskave o zeliščnih dodatkov. Če menite, da zelišča so pravi za vas, o tem pogovorite s svojim zdravnikom.