Kaj povzroča spodnji levi strani bolečine v hrbtu?

Mnogi ljudje doživljajo levi spodnji strani bolečine v hrbtu, ki lahko traja več dni, tednov ali mesecev naenkrat. Pogosti simptomi vključujejo lokalizirane bolečine pod rebri ter okrog strani trupa. Poleg tega lahko nižja levi bolečine v hrbtu prekinitvami v pogostosti, v katerem se lahko bolečina lahko bolj sprejemljivo v določenih urah dneva.

 Pogosto krat, ljudje, ki imajo spodnji levi strani bolečine v hrbtu bodo opazili zbadanjem podobne bolečine ali dolgočasno, bolečih bolečine. Mnogi ljudje lahko tudi hiper-občutljive na dotik, ki ostane lokalizirani na spodnjem levem delu hrbta. Za druge, bolečina ostaja nespremenjena, tudi s spremembo prehranskih navad. Nekateri ljudje, ki imajo nižje levi bolečine v hrbtu lahko pojavijo tudi bolečine in nelagodje pri sprejemanju globokih vdihov, še vedno leži ali med vadbo. Spremembe v odvajanju je lahko opremljena tudi z manjšo leva stran bolečine v hrbtu.

 Razočaranje je lahko skupna čustva, za mnoge ljudi, ki so te bolečine, saj imajo mnogi zdravniki težave pri iskanju natančno diagnozo. Tudi obsežna testiranja, kot so medicinsko slikanje, kolonoskopijo, ultrazvok, slikanja srca, krvnih testov, urinskih testov in testov blata lahko vsi pridejo ven normalno.

 Zdravnik vam lahko predpiše bolečine zdravila, ki lahko ali pa ne pomaga ublažiti bolečine. Čeprav je težko ostati bolnika v obdobju, ne pozabite, da se nižje bolečine v hrbtu levo stran lahko veliko dejavnikov, zaradi česar je zelo težko diagnosticirati stanje povzroča. Če vi in ​​vaš zdravnik skušal vsak pristop k diagnosticiranju in zdravljenju bolečine, prosite zdravnika, da vam obrne k specialistu. Če ste poskusili ta pristop brez večjega uspeha, boste morda želeli razmisliti videnje novega zdravnika. Zdravniki so zelo dobro obveščeni o zdravstvenih pogojih, nekatere pa imajo več strokovnega znanja in ustreznih izkušenj s svojim posebnim pogojem.

 Pred vami je seznam pogojev, ki lahko povzročijo bolečine v hrbtu spodnji levi strani:

 Hypochondrial bolečina: simptomi vključujejo bolečino pod prsni koš, ki se lahko iz iz debelega črevesa ali vranici.

 Zunajmaternična nosečnost: ženska z razvojem zunajmaternične nosečnosti ni mogoče prikazati nobenih znakov ali simptomov noseča. Simptomi so bolečine v spodnjem delu trebuha, krvavitev iz nožnice, krče ali zbadajočo bolečino okoli predelu medenice, vrtoglavico in podiranje vrtoglavice.

 Endometrioza: Simptomi lahko vključujejo bolečine v medenice, trebuha in spodnjega dela hrbta. Heavy tok krvavitev iz nožnice lahko spremljajo te simptome.

 Pankreatitis: Simptomi, ki so kronično lahko vključujejo prebavne motnje, bolečine v trebuhu, bolečine v hrbtu, izgube in steatorrhea teže (blato, ki se pojavi masten in umazan vonjem).

 Sindrom razdražljivega črevesja (IBS): znan tudi kot spastično debelo črevo, IBS lahko spremljajo bolečine v trebuhu, driska, glavobol, bolečine v križu in bolečine v prsih.

 Peptične razjede: Simptomi lahko vključujejo pekoč bolečine v prsih, slabost, bruhanje, hujšanje, sprememba apetita in bolečine v hrbtu.

 Gastroezofagealni refluks Disorder: Simptomi lahko vključujejo zgaga, bolečine v prsih, bolečine v križu, težave s požiranjem ali suh kašelj.

 Krvavitev iz prebavil: Pogosti vzroki so varic, rana na želodcu, erozije požiralnika, dvanajstnika ali želodca; duodenalni ulkus, nenormalne krvne žile, rak debelega črevesa, analna razpoka, debelo črevo polipi, divertikulitisom, vnetna črevesna bolezen, notranji hemoroidi in vnetje velikih črevesje.

 Celiakija: Simptomi celiakijo lahko podobni tistim drugih pogojev, kot so anemija, parazitskimi infekcijami, sindrom razdražljivega črevesja, želodčnih razjed in kožnih bolezni. Simptomi so lahko bolečine, hujšanje, bolečine v hrbtu, šibkost in utrujenost, motnje kosti, kot so osteoporoza, driska, krči v trebuhu in anemijo.

 Radikularna bolečina: To se zgodi, ko je draženje ali stiskanje vzdolž živcev, ki izstopajo iz hrbtenice. Simptomi vključujejo bolečino, ki jo spremlja slabost, otrplost ali mravljinčenje. Vzroki radikularna bolečina lahko posledica poškodbe, travme, mehkih tkiv, hernije diska, sindrom fasetno ali koščen spremembe hrbtenice.

 Ledvični kamni: Simptomi so bolečine pod rebri, bolečine okoli trupa in bolečine v hrbtu. Res je tudi, da se pojavi bolečina, ki izžareva v spodnjem delu trebuha in dimelj regiji. Drugi simptomi so bolečine med uriniranjem, slabost in bruhanje.

 Žolčni kamni: Simptomi lahko vključujejo bolečine med lopaticama, bolečine v sredini in zgornji desni regijo na trebuhu, bolečine v hrbtu in bolečine v desni rami. Dodatni simptomi so lahko bolečine v trebuhu po obroku obrokov.

 Težave z nadledvične žleze: Pogosti simptomi so glavobol, omotica pri vstajanju ali hitro spreminja stališča, občutljivost na močno svetlobo, bolečine v križu.