Kaj Škripati vemo o Cataract & Nutrition!

Jasnost kristalne leče v očesu je eden izmed najpomembnejših kazalcev dolgoživosti. Povprečna tvorbo katarakta oseba, ki trpi živi le 5 let po operaciji katarakte, je najpogostejši kirurški poseg v Medicare. Kaj Škripati vemo o prehrani in sive mrene?
Prehrana pri preprečevanju in odprave sive mrene:
antioksidanti:
Prostih radikalov patologija je glavna tema katarakte tvorbe, kot pri večini, povezanih s staranjem in degenerativnih procesov. Oksidacija lipide celične membrane lahko igrajo pomembno vlogo pri sive mrene. Večina prehranskih komponent preprečevanja sive mrene in odprave so povezane s spodbujanjem antioksidativne obrambe. Ob dober optimalne jakosti multivitaminski je pomemben temelj za preventivni program katarakta, saj je bila uporaba multi-vitaminskih / mineralnih dodatkov opredeljena kot preventivni dejavnik v zdravstveni in epidemiološke literature. V zgodnjih 1950 je en zdravnik že poročali bodisi izboljšanje ali malo ali nič napredovanje katarakte pri svojih bolnikih, ki mu sledi s hranilnim programa za preprečevanje, vključno z vodo, koristnih živil in dodatkov. Je priporočljivo klorofila (45 mg / dan), vitamin C (1000 mg / dan) in vitamin A (200.000 ie / dan). Nedavna študija z uporabo 26 vitaminov in mineralov zmanjšalo tveganje za jedrske katarakta za 36 do 44%. Medtem ko je kontrolna skupina ob tablete s placebom imeli svoje sive mrene poslabšal od 20/30 do 20/40, v študiji 6 mesecev, drugi, ki beta karoten in vitamin E doživel prvi izboljšanje vida, in nikoli ne pade pod 20/30. katarakte na živalih so bili obrnil tudi s prehranskimi dopolnili.
Ko se staramo, se običajno zmanjšanje našo sposobnost, da absorbirajo in uporabijo hranila. Popravljanje teh dejavnikov s teh sredstev, kot microwater, prijaznih bakterijske flore, prebavnih encimov in homeopathics, ki spodbujajo izrabo hranil lahko pomagajo tudi pri nas dobili največ iz naše prehrane in naših dodatkov. Če je mogoče, bi bilo prehranski program, ki traja vsaj 3 do 4 mesece pred upoštevamo katarakte.
Vitamin-A in karotenoidi:
Nizka raven beta povečanje karoten katarakta tveganja 7-krat. Beta karoten lahko deluje kot filter, ki absorbira visoke energije fotonov, zaščito pred foto-oksidacijo leče. Beta karoten je primarni lovilec od rokavov kisikovih prostih radikalov in se uporablja za zdravljenje photosensitivities. Zmanjšanja plazemske koncentracije beta karotena so povezani s povečanim tveganjem tako skorje in subkapsularno sive mrene. V eni od študij, več kot 50.000 registriranih medicinske sestre, ki so se v več vitamina A s tako dieto in dodatki kot 80% žensk v skupini, je pokazala 39% manj katarakte tveganje kot ženske z vnosi v najnižji 20% v skupini. Povečano beta karoten vnos je povezan z zmanjšanim tveganjem katarakte in povečal ostrino vida in brez očal (pri 20 mg / dan). je priporočljiv odmerek v razponu od 10.000 do 25.000 ali celo 200.000 IU dnevno beta karotena. Vitamin A je bila predlagana tudi v višini do 50.000 (ali celo 200.000) ie na dan.
razen beta karotena (v korenju) karotenoidov, vključno Lutein (v zeleni listnati zelenjavi), zeaksantin, likopena (v paradižnikih) in astaksantina (najdemo v lososa), se vedno bolj priporoča za preprečevanje sive mrene, saj nova raziskava poudarja svojo vlogo pri zaščiti pred prosti radikali, vključno z izpostavljenostjo UV sevanju povzroča. Ker beta karoten tekmuje za absorpcijo z drugimi karotenoidi, je vrtenje karotenoide živil ali dopolnil predlagali, še posebej, če se zaužije visoka raven beta karotena ali korenje (npr korenje soka).
Lutein izboljšuje ostrino vida v katarakte (p prehrano 2003; 19:. 21-4)
B-kompleks:
vitamini B na splošno sta sinergistično in varnejše skupaj. Preseganja ene B vitaminov lahko povzroči relativno pomanjkljivost drugega, saj delajo zaporedno kot koencimi v elektronski transportni verigi. Nekateri delavci predlagajo do 150 mg uravnoteženega B-kompleksa. Aktivirani B kompleks tablete pripravljena za optimalno podjezični absorpcijo so predlagali.
B1 (tiamin in Cocarboxylase):
Dopolnitev tiamin do 50 mg / dan v B-kompleksa je bilo priporočeno. Tiamin je co-faktor za encime, ki premostiti aerobne in anaerobne presnove. En tak encim, transketolase, katalizira dva od treh reakcije za vstop v pentose-fosfat pot, ki je glavni vir kemične zmanjšanje moči. Tiamin odvzem (TD) velja za klasičen model sistemskega oksidativnega stresa in je povezana z degenerativnimi boleznimi. TD pri miših in podganah povzroči nevrodegeneracije podobno Alzheimerjevo boleznijo. Katarakte je povezan tiamina in oksidativni stres. Po 12 dneh o protokolu, tiamin plašč, ki je zadnji del sub-kapsularni (PSC) objektiv degeneracija vlaken celic opazili pri poskusnih živalih. To območje je pokazala tudi večjo raven Alzheimerjeve predhodnimi sestavinami beljakovin, Abeta peptidov in presenilin 1. tiamin (TTFD) ali oblike Cocarboxylase vitamina B1 se priporoča.
B2 (riboflavin, FMN in riboflavin 5 & Otilde, fosfat):
Riboflavin je potrebno, da bi flavinadenindinukleotid (FAD), koencima za glutation reduktaza, ki & Ocirc, reciklira in Otilde; antioksidant glutation. Pomanjkanje Riboflavin verjetno prispeva k nastanku sive mrene v podhranjeno prebivalstvo v 3.-World. Pomanjkanje riboflavina je tudi v 33% geriatrični prebivalstva, čeprav so bile študije mešati glede njegove povezave do sive mrene. Tudi pri zdravih posameznikih, ki že uživajo več kot RRA riboflavina, supplemenation ravni nad RDA povečati glutation aktivnosti reduktaze. Dopolnitev 10 mg / dan riboflavina poveča plazemsko glutation s 83% za posledico izboljšano antioksidativno zaščito.
Nekateri raziskovalci priporočajo, da katarakta bolniki ne sme trajati več kot 10 mg / dan tega vitamina B, kot je v višjih koncentracijah se lahko kombinira s svetlobo, da se tvori proste radikale, ki lahko prispevajo k katarakt. Drugih virov predlagamo do 50 in celo tako visoko kot 300 mg / dan vitamina riboflavina kadar sta vzeta s polno kompleksa B (100 do 150 mg / dan), vključno z 50 mg tiamina, in do 500 mg / dan vsakega izmed niacinamida in pantotenska kislina. Nekateri zdravniki kažejo odmerke do 100 mg, sprejetih v 3-krat dnevno v kombinaciji z B kompleksno dopolnilo. V bistvu, ena študija je pokazala, da se je vseh šest bolnikov katarakte v študiji o vitamina B2 njihove katarakte odpraviti v 9 mesecih. V katarakte začeli tudi vračali, ko so odpravljene dodatka.
Riboflavin v sive mrene je dober primer, kako pomembno je individualizirano prehranjevanjem. Študije na živalih so pokazale, da podgane, mačke in prašiči krmljeni riboflavina, pomanjkljiva prehrana proizvajajo sive mrene. Nizke stopnje pri podganah povečanje sive mrene, ki tvori učinke prehranskih galaktoze. Med očesne mrene bolnikih, mlajših od 50 let, 20% pa jih primanjkuje riboflavina, in tako lahko koristi od zmernega ravni dopolnitev. Več kot 50 let, je bilo ugotovljeno, 34% bolnikov katarakte primanjkuje riboflavina, medtem ko je v kontrolni skupini z običajnimi jasnimi leče, nobena ni bila pomanjkljiva v tem vitaminom. Druga študija je pokazala 81% bolnikov, katarakta, da je pomanjkljiva, medtem ko je bilo le 12,5% ljudi brez katarakte pomanjkljiva. Tako številne študije kažejo, da lahko pomanjkanje povzroča sive mrene, medtem ko obstajajo dokazi, da imajo lahko tudi presežek lahko prispevajo poškodbe leče.
Lahko ista snov povzroči iste bolezni, tako v presežek in pomanjkljivosti, medtem ko lahko ga obravnavajo v vmesnih dozah? Vsekakor. V bistvu je to skupno dejstvo je del podlagi celotne znanosti za farmakologijo, znan kot zakon o Arndt-Schultz. Farmakološko pravo dozirnih učinkov navaja, da minute odmerki, ki se uporabljajo v homeopatiji in prehrano ponavadi za spodbujanje telesnih funkcij, vendar zmerne odmerke kot se uporablja v droge in celo prehranske megadose terapije zatreti te funkcije, in še vedno višje ravni lahko uniči popolnoma enakih telesnih funkcij .
Aktivne oblike koencima vitamina B2, kot Flavin mononukleotida (FMN) ali riboflavinu 5 & Otilde; fosfat priporočamo.
B3 (niacin, niacinamid (B4) in NADH):
Niacinamide dopolnitev je bilo predlagano na ravni 500 mg / dan, s polnim B-kompleksa.
Aktivna oblika koencima vitamina B3, NADPH, ki je potreben za regeneracijo ustrezne ravni za ključno leče antioksidant glutation (GSH). Katarakte je povezana s povečanim oksidativnim stresom. V robčkom za leče, gibanje glukoze skozi polioli poti je glavni vzrok za hiperglikemičnih oksidativnega stresa. Encim aldoze reduktaze (AR) zmanjša glukozo sorbitola in prispeva k oksidativni stres, ki ga plašč kofaktorja NADPH. Sorbitol-dehidrogenaze, drugi encim v poliola poti, pretvori sorbitol do fruktoze. Ta proces prispeva k oksidativni stres zaradi izločanja kofaktorja NAD + vodi do več glukoze, ki vstopa v poliolno pot. Kronični oksidativni stres ustvari poliola poti prispeva k diabetična katarakta in drugih diabetičnih zapletov. Stabilno NADH (zmanjšana beta-nikotinamidadenindinukleotid) dodatki so sedaj na voljo na tržišču.
B5 (Pantothene):
Pantotenska kislina dopolnjevanje v višini 500 mg / dan je bilo predlagano v kombinaciji s polno kompleksa spektra B. Padec pantetheine oko testirani na živalih zavira zlepljanje beljakovin leč, vključenih v zgodnje katarakte tvorbo.
B6 (piridoksin, piridoksal-5-Otilde, fosfat):
Vitamin B6 je pomemben za upočasnitev staranja leče, zlasti pri diabetikih tudi, saj zavira neencimatskimi glikozilacijo proteinov leč. Piridoksin dopolnitev je bilo predlagano v odmerkih 100 mg sprejetih 3-krat na dan. Ta vitamin, kadar označuje pomanjkanja magnezija ali drugimi sredstvi, lahko priporočljivo tudi aktivirane oblike piridoksal-5 Otilde; fosfat (P5P).
B7 (folna kislina folinska kislina):
Nizka raven folne kisline poveča katarakte tveganje za več kot 8-krat. Folna kislina lahko pomaga nadomestiti pomanjkljivosti v pteridina spojin, ki običajno varuje škode agains leče z UV-svetlobo. je bilo ugotovljeno, te spojine in encimi, ki jih proizvajajo potrebno zmanjšati katarakte.
Folna kislina je najpogostejša prehranska pomanjkljivost v sodobni kulturi. V Da se uporabiti, mora folno kislino pretvorimo najprej tetrahidrofolat in nato L-5-metil-tetra-hydrofolate. Podjezična dopolnitev najbolj aktivne oblike folata, folinska kislina (L-5-metil-tetra-hydrofolate) je priporočljivo, pod vodstvom zdravstvenega zdravnika.
B14 (TMG):
Trimetilglicin (TMG) je še močnejši donor metilne kot DMG. To obrne ateroskleroze, ki metiliranje homocisteina (močnejši napovednik bolezni srca in ožilja, kot je holesterol) za metionin, dviguje razpoloženje in preprečuje raka, ki jih zagotavlja zaščitno metilno prevleko na DNK. Je priporočljivo na 500 mg 3-krat dnevno podjezično v obliki praška. TMG izhaja prijetno naravno sladkega okusa z glicinom amino kisline (ki izhaja ime iz svojega sladkega okusa). TMG je tudi zelo priporočljivo za vsakogar, ob isti, ki se pretvarja, da homocisteina na darujejo metilno skupino. TMG reciklira homocisteina nazaj na isto preko metilacije, ki pojasnjuje svoje razpoloženje dvignili premoženja. Po darovanju metilno skupino, TMG postane DMG (glej zgoraj). TMG izvira iz pese.
B15 (DMG ali pangamska kislina):
Pangamska kislina (dimetilglicin, DMG, ali vitamin B15), je bilo ugotovljeno, da bi bilo zelo koristno pri zdravljenju sive mrene v ruski študiji, ko je bila v kombinaciji z vitaminoma A in E. Trimetilglicin (TMG) zagotavlja 50% več funkcionalne sposobnosti kot metil darovalca, z vsemi prednostmi DMG.
Vitamin C:
nizka raven vitamina C poveča katarakte tveganje do 11-krat. Vitamin C, posebej koncentrirana v proizvodnji vodnega humorju, tekočine, ki napaja lečo, ki sega od 30 do 50-krat najdemo v krvi ravni. Normalna, zdrava leča vsebuje višjo raven vitamina C kot kateri koli drug organ, razen nadledvične žleze, ko pa so sive mrene oblikovanje, raven vitamina C je bodisi zelo nizka ali neobstoječa v objektiv in nizko vodni humor, ki posreduje hranilne objektiva. Ker je notranja jedro leče bolj gosto je težje hranila to doseči, zaradi česar je raven vitamina C približno 25% nižja od zunanje skorje. Splošno znižanje vitamina C najdemo v sive mrene je posledica tako oslabljeno sposobnost izločajo vitamina C v vodni humorju, kakor tudi sistemsko pomanjkljivost 40% v primerjavi z ljudmi iste starosti brez katarakte. Nizkih ravni vitamina C v prehrani, kot tudi slabe absorpcije zaradi hypochlorhydria poveča tveganje sive mrene. Dopolnjevanje vitaminov C pri živalih zmanjša zlepljanje beljakovin leč zaradi izpostavljenosti UV-žarkom. Vitamin C, je bila dokazana tudi in vitro in in vivo za preprečevanje sive mrene tvori učinke galaktoza sladkorja. V eni od študij, bi katarakte sladkorja se sproži pri 69% živali & Otilde; oči, ko pa je bila dana dopolnila vitamina C, le 6% nastane sive mrene. Za tiste, ki imajo sladkorno bolezen, kakor tudi posamezniki normalnega zdravstvenega stanja, vitamin C zmanjša znotrajcelično kopičenje sorbitol. Ker je vitamin C in encim SOD partnerji pri lovljenju superoksid radikalov, pomanjkanje bodisi ene kraje večje povpraševanje na drugega partnerja. Askorbinska kislina preprečuje svetlobo povzročene poškodbe kationskim črpalke v leče. Prav tako preprečuje svetlobe inducirano peroksidacijo lipidov v lečo, ki deluje kot UV filter v vodnem humorju in lečo. To je razlog, zakaj nočne živali imajo precej nižje nivoje vitamina C v svojih očeh, kot živali, ki so aktivni v sončni svetlobi. V morskih prašičkov, Vitamin C dopolnila pomagali preprečiti poškodbe leče z UV kot tudi beljakovinske poškodbe pri vročini. Dopolnitev pri morskih prašičkih je povzročila 345% vitamin C v objektiv s povečanjem 25-krat v vnosa s hrano.
Že leta 1935, je bilo izboljšanje merljivi v 2 tednih v večini naprednih sive mrene (20/70 ali slabše) z dopolnjevanjem vitamin C so poročali v znanosti. Neposredno vbrizgavanje vitamina C v krvi ali vodnih rezultatov humor v izboljšanega vida pri 70% bolnikov očesne mrene. Neka študija je pokazala, da več kot 50.000 registriranih medicinskih sester, ki so se C dodatke vitamina vsaj 10 let doživela 45% manjšo možnost nastanka sive mrene. Študija, ki jo dr James Robertson, epidemiolog na University of Western Ontario je pokazala, da ljudje, starejši od 55, ki so se dodatek vitamina C dnevno vsaj pet let zmanjša tveganje za 70%. Dodajanjem 500 mg / dan zmanjšuje stopnjo sorbitol v krvi za 12,6% v normalnih odraslih, in v kombinaciji z bioflavonoidi, ta povečuje na 27%. Pri 2000 mg / dan vitamina C zmanjšanje sorbitola izboljšuje do 56%. Ta učinek je še posebej pomembno za bolnike katarakte z diagnosticirano stanja sladkorne bolezni, in tudi za 35% katarakta bolnikih, ki so neodkrit sladkorno bolezen, ki ne pokažejo na standardnih testov krvnega sladkorja in sladkorja urinu. Klinične študije so pokazale, da lahko vitamin C ustavi napredovanje katarakte, v mnogih primerih celo pri odmerkih tako nizkih kot 1 g / dan. Tudi pri 350 mg / dan za 1 ali 2 meseca, 60% bolnikov z nizkimi vitamina C kažejo izboljšalo vid. Ljudje z višjimi stopnjami krvi vitamina C, kar ustreza dopolnjuje več kot 800 mg / dan, kažejo, da je tveganje za pojav sive mrene. Celo ob dodatni odmernem območju od 300 do 600 mg na dan, ki se katarakto tveganje zmanjša za 70%. Dodatne raziskave potrjujejo zaščito pred subkapsularno in morda skorje sive mrene pri odmerkih med 300 mg in 1250 mg na dan. Raziskovalci na Nutrition Research Center v humani medicini na Aging na univerzi Tufts priporočajo več kot 500 mg / dan vitamina C pomaga pri preprečevanju sive mrene, je posodica, ki je lahko le dosegla v večini primerov po dopolnitvi. Dozirna od 1 grama 3-krat dnevno, je bila predlagana kot del celotnega preventivnega protokolu prehrani. Lokalna uporaba lahko farmakološke koristi, kot dobro.
Terapevtske-ugotovitve:
Vitamin C je na voljo kot kisline (askorbinska kislina) na, nevtralno pH kisline (polyascorbate), alkalne ali pH buffered mineralne askorbatov maščobe topne askorbil palmitat. Oblika estra vitamina C (sestavljen iz dveh vitamina C molekul, vezanih skupaj) podvoji črevesno absorpcijo kot tudi celično absorpcijo, dosegla 4-krat višje intracelularne koncentracije, ki ostanejo dvakrat toliko časa v telesu, gram za gram.
Vitamina C vpliva tudi antioksidant regeneratorja, alfa lipoično kislino in drugimi antioksidanti, zlasti bioflavonoidi (vitamin P). Konec koncev, imamo opravka s sistemom antioksidant, ki je podsistem celotnega fiziologije.
Ko postane vitamin C (derivat glukoze) oksidira, prispeva k proteinov Glycation, skupaj z glukozo. Izrabljeni vitamin C podpira tudi triptofan oksidacijo, zaradi česar fluorescentnih peptidnih navzkrižnih povezav in beljakovin insolubilizacija. To je še en razlog, zakaj je pomembno, da se ohrani močan obrambni sistem, antioksidant, vključno z dejavniki, kot so alfa-lipoično kislino, ki zmanjša (recylce ali regeneracijo) druge antioksidante, ko postanejo oksidira.
Vitamin P: Bioflavonoidi:
Bioflavonoidi so pomembni antioksidanti, ki so sinergistično z vitaminom C pri preprečevanju sive mrene, kot so v drugih delih telesa. Veliko zeliščna zdravila vsebujejo tudi aktivne bioflavonoide (glej spodnje poglavje o fitoterapiji).
kvercetin:
Kvercetin, eden izmed najbolj proučevanih antioksidantov, je priporočljivo, v odmerku 500 mg 3-krat na dan. Druga smernica, ki je bila ponujena je, da se približno 100 mg bioflavonoidov za vsakih 500 mg vitamina C. Bioflavonoidi so pomembni predvsem pri sladkorni bolezni in kvercetin lahko prepreči subkapsularno in morebitnih drugih oblik sladkorne bolezni katarakta, ki tvorijo v daljših obdobjih povišanega krvnega sladkorja preprečuje pretvorbo sladkorja, ki bi naj ga zaljubljen v objektiv. Kvercetin deluje kot nestrupeno aldoza reduktaze. Sintetični aldoza reduktaze bil razvit, vendar ni bil odobren kot zdravilo zaradi njegovih toksičnih stranskih učinkov. Kljub temu je aldoze zaviranja reduktaze je izkazalo, da se obrne sive mrene pri sladkornih podganah, kot tudi različne težave zaradi sladkorne bolezni pri ljudeh, še kvercetin deluje bolje. Kvercetin Dokazano je, da zmanjša objektiv otekanje doživeli diabetiki. 45 bioflavonoidi testiranih, je kvercetin najbolj učinkovit za preprečevanje sive mrene pri sladkornih živali. Dnevni odmerek 1000 do 3000 mg kvercetin je priporočljivo. Kvercetin ima koristi v oči obliki padca kot tudi z 50% zdravljenih živali, ohranjanje jasne leče, v primerjavi z 10% ki niso bili zdravljeni z kvercetin. Celo tisti, ki ni popolnoma prepreči zamegljenost leče med zdravljenjem kvercetin razvili veliko manj hude sive mrene od tistih brez zdravljenja. Kvercetin je komercialno pridobiva iz rdeče čebule (Allium cepa).
Vodni topna oblika kvercetin (kvercetin dihidrata, blagovna znamka: Pain Guard Forte), je zdaj na voljo v visoki učinkovitosti, močno poveča učinkovitost z do 100-kratno povečanje absorpcije v primerjavi z drugimi oblikami kvercetin.
OPC-jev (Pycnogenols, itd):
Pycnogenol je tudi predlagal, z možnimi viri iz grozdnih pečk in kože (Vaccinium vitis idaea) kot tudi pomorski bora (Pinus maritima) lubje ekstrakta.
Maxogenol je OPC ekstrakt brez topila ameriškega belega bora, grozdja in drugih antioksidantov v zelo prijetnega okusa podjezične tablete.
rutin:
Rutin je priporočljiva za sivo mreno. Rutin odmerek 250 mg / dan je bilo predlagano. Rutin pogosto izvira iz ajde.
Vitamin D:
Dozirna 1000 IU / dan vitamina D je bilo predlagano. Vitamin E Low vitaminski vrednosti E poveča katarakte tveganje do 3-krat. Pomanjkanje vitamina E lahko povzroči sive mrene pri živalih. Pomanjkanje vitamina E lahko povzroči reverzibilne sive mrene pri diabetikih, preveč. Vitamina E lahko prepreči non-encimsko glikozilacijo proteinov leč, kar upočasnjuje staranje leče.
Vitamin E deluje sinergistično s selenom za antioksidativno zaščito leče s preprečevanjem tvorbe lipoperoxides. Neka študija je pokazala, da vitamin E zmanjša foto-oksidativno škodo podgan leče in-vitro za 80%. In vivo, je vitamin E izkazalo za zaščito pred večino učinkov diabetesa na katarakt pri podganah leč. Vitamin E pomaga tudi, da se prepreči škoda zaradi drugih etiologij, kot so sevanje in steroidi. Nizka raven v krvi vitamina E skoraj dvakrat nevarnost sive mrene v primerjavi z visokimi ravnmi.
Vitamin E dopolnitev je povezana z ohranjanjem boljšo ostrino vida in brez očal na ravni le 50 ie / dan. Pri doziranju 400 IU / dan, ki se katarakto tveganje zmanjša do 56%.
Odmerke med 400-1200 ie / dan naravnega (d izomerov) suhega vitamina E so predlagali, s povečanjem doze, pogosto pa so potrebne več visoki starosti. Suha oblika je bolje absorbira in lažje za jetra obdelati glede na raziskave dr Jeffrey Bland.
Odmerki v visoko koncu terapevtskem območju lahko pomaga preprečiti in kdaj sprejeti pred operacijo in po njej, pa tudi nadzor cistoidni edem makule in druge vnetne stranske učinke operacijo katarakte. Lokalna uporaba lahko farmakološke koristi, preveč.
Eno olje oblika Vitamin E je na voljo, ki se ne razredčimo z drugimi rastlinskimi olji in zato ostaja stabilno (Unique E). Druga oblika olje vitamina E, je treba ohladiti, da se prepreči žarkost (ki bi lahko prišlo v obdelavo, shranjevanje, pošiljanje ali na polici pred nakup), ki preprečuje morebitne koristi dopolnjevanja.
minerali:
kalcij:
Skupaj z magnezijem, je priporočljiva zmeren vnos kalcija. Živali krmijo pomanjkljiv prehrana kalcijev proizvaja sive mrene. Kalcifikacije v objektiv lahko povzroči “zasneženih” sive mrene. Anterior polar katarakte pojavijo kot kalcijevih depozitov zgodaj v življenju, pogosto kot posledica nestrpnosti do mlečnih izdelkov. Kalcij slabo ravnanje z odlaganjem v tkivih, kot so leče lahko sproži pomanjkljive ali presežnega kalcija, ampak tudi s pomanjkljivo magnezija ali kroma, odvečne fosforja ali drugih snovi, ki tvorijo kisline, alergijo na hrano ali nestabilno ureditev krvnega sladkorja. Pogosto lahko zmerna dopolnitev z biološko kalcija kot mikrokristalna hidroksiapatitom (MCHA) izboljšati ravnanje kalcija in zmanjšanje kalcija odlaganje.
Kalcij piruvat deluje kot zaviralec Glycation (npr Piruvat Plus).
krom:
Krom, ki se nahajajo v celih zrn, je izgubil v prečiščevanje predelanih živil. Američani vedno bolj osiromašen ta mineral v sledovih, kot so starejši, saj se na splošno ni mogoče najti v “obogaten” predelanih živil. To je povezano z naraščajočimi stopnjami bolezni srca in ožilja, vključno s hipertenzijo, hiperholesterolemijo in sladkorne bolezni. Toleranca za glukozo faktor (GTF) kroma pomaga uravnavati krvni sladkor in izboljša prekrvavitev. Pomanjkanje Krom je pomemben dejavnik pri odraslih nastop sladkorne bolezni, ki zmanjšujejo odziv telesa na inzulin, zaradi česar povišanega krvnega sladkorja. Ravni nižje od normalne za 60%, so našli v objektiv v obeh diabetične in senilna sive mrene. Odmerek 200 mcg / dan je priporočljivo.
Baker:
Baker dopolnitev lahko spodbudili proizvodnjo antioksidantov encim superoksid dismutazo (SOD), tako dolgo, kot je raven cinka ustrezna. koncentracije bakra v objektiv zmanjšali na manj kot 10% normalne vrednosti s tvorbo katarakte. Dopolnitev 3 mg / dan, je priporočljivo, skupaj s 50 mg / dan cinka v celotni prehranski program, dokler ni toksičnosti bakra.
Iron:
Visoka raven železa so povezani z manjšim tveganjem za skorje sive mrene. Prekomerno železo pa je znano, da spodbuja prostih radikalov patologije, zato dopolnjevanje z zmerno do velikih odmerkov železa se je treba izogniti, razen če je bila ugotovljena posebna potreba. Če je tako navedeno, se absorbira oblika železa kot pikolinat (npr Ferrasorb) priporočljivo tako za optimalno absorpcijo in zmanjša zaprtje številnih dodatkov železa je povzročil.
magnezij:
Magnezij je treba dopolniti, ko primanjkuje. Magnezij vpliva na regulacijo sladkorja in živčne funkcije, kot tudi na presnovo vitamina B6. Magnezij glycinate je najbolje absorbira oblika te pomembne in pogosto pomanjkljivo makro mineralov, in ta oblika ne povzroča drisko kot manj dobro absorbira, oblike pogosto v terapevtskih odmerkih.
mangan:
Mangan je tretja mineralno vpleten v SOD. Njena višina zmanjša na polovico normalne ravni sive mrene. Dozirna od 20 mg / dan je priporočljivo.
Kalij:
Povečan vnos kalija je tudi predlagal. Skoraj vsa zelenjava in sadje vsebujejo veliko kalija. Sladki plodovi ne smejo biti poudariti (npr banana in papaja), saj sladkor je močan dejavnik tveganja za nastanek očesne mrene.
Redkih zemelj-Trace-Minerali:
Redko najdemo v sledovih zemeljskih mineralov so sposobni podaljšanje življenjske dobe laboratorijskih živalih, ki jih do dvakrat. Redkih zemelj minerali so povezani z dolgo življenjsko dobo v nekaterih predelih Kitajske, kjer jih najdemo v zemlji in zagotavljajo sevalno energijo iz komunalnih opeke peči. Fleksibilnost kristalne očesne leče je # 2 fiziološki ukrep povezan z dolgo življenjsko dobo.
Redkih zemeljskih mineralov najdemo tudi v morju, in se koncentrirajo in odlagajo v školjk in koral v procesu življenjskega morskih živali. Coral Calcium (Ericsson & Otilde, S Alkamine koralni kalcij) se proizvaja pri nizki temperaturi, da se ohrani biološko aktivne mineralne elektronsko strukturo. Ko jih damo v vodo, so površinski minerali ionizira, sproščanje prostih elektronov, ki proizvajajo Antioksidant učinek je v vodi (-100 mV v primerjavi z +500 mV tipično oksidira potencialnega vodovodne vode). V tem postopku, raztopimo klor plin (smrtonosni strup) ionizira do klorid (a sestavine kuhinjske soli). Težkih kovin in drugih toksinov so adsorbirane na površini koralnih tudi, medtem ko voda alkalnost doseže približno 9,5 pH, povezana z znatnimi znižanji kardiovaskularnih bolezni epidemiološke študije izvedene najprej na Japonskem in nato ponovili v Evropi.
Japonci imajo najvišjo življenjsko dobo koli naroda na svetu. Od vseh Japonci so Okinawans imajo na voljo najmanj sive mrene, kljub njihovi lokaciji 800 kilometrov južno od južnega rta glavnih japonskih otokov, zato prejemali več UV-svetlobi kot v katerem koli drugem delu Japonske. Izjemen zdravju in dolgoživosti najdemo v Okinawi je pripisati predvsem izrazito drugačen pitno vodo najdemo v teh koralnih grebenov, ki je alkalna in antioksidant, v primerjavi s kislo, oksidacijskih vodo najdemo v vulkanskih otokov preostalega Japonska. Okinavski sango koralni je na voljo v vrečkah, kot so majhne čajne vrečke, kot tudi na drobno zmlete praška za čiščenje vode. Pretvarja klorov plin v kloridnih ionov v nekaj sekundah in odpravlja večino drugih strupov iz vode s kombinacijo elektrolize in adsorpcijo. Alkalnost sprosti predvsem zaradi prevladujoče kalcija in magnezija karbonati najdemo v koralnih, kot tudi širok spekter 72 mineralov, vključno redkih zemelj mineralov so stabilne v posledični vodi v daljših obdobjih. Vsebnost elektronov zagotavlja antioksidantske lastnosti pa doseže svoj maksimum v 5-10 minut in nato oddaja v obdobju okoli 24 ur. Korale iz drugih delov sveta, imajo podobne učinke, vendar ne tako močan kot Sango korale Okinawa. Ta koralni voda se imenuje & Ograve, mleko oceana in Oacute; tako kot mlečno visoke mineralna vsebnost vode v gorskih območjih, znana po svoji visoki dolgoživosti je znan kot Ograve; ledeniškega mleka in Oacute.;
Selen:
Selen (Se) nadomeščanje lahko stimulira nastajanje antioksidanta encima glutation peroksidaze (GPX). Selen je običajno prisotna v visokih koncentracijah v objektiv. Vsebnost selena leč s katarakto le 15% normalne. V eni od študij, živali hranijo pomanjkljiv prehrana selen proizvaja sive mrene. Selen ščiti objektiv pred poškodbami od metilnega živega srebra. Selena v kombinaciji z vitaminom E, s katero je sinergistično se veterinarji uporablja za zdravljenje sive mrene pri psih, kar izboljša vida AN v mnogih primerih obračun obrobja leče. Dozirna od 200-400 mcg / Priporočljivo je dan selena in organsko vezani selen, kot je selenometionin veliko prednost. toksičnosti selena, ki se nahajajo na določenih območjih v državi, kjer je zemlja vsebuje prekomerno selen, lahko poveča tveganje za nastanek očesne mrene.
cink:
Cink ima antioksidativno delovanje in tudi stabilizira celične membrane. Nizke plazemske koncentracije cinka najdemo pri osebah z mrena. Starejši od 65 let, ki ponavadi dobijo le 2/3 RDA za cink, medtem ko je staranje lahko poveča potrebo po cinka, da bi ohranili pozitivno bilanco cinka. Pomanjkanje cinka lahko povzroči sive mrene v obeh ljudeh in živalih, in se uporablja pri zdravljenju oboje. V eni od študij na postrvi, več kot polovica rib razvitih sive mrene na pomanjkljive prehrane cinka, medtem ko ni katarakte oblikovana z ustrezno dopolnjevanjem cinka. Cink je potreben za SOD aktivnosti, kot tudi. raven cinka pade tudi na manj kot 10% normalnih ravneh nastanek sive mrene. Cink je pomemben tudi za Vitamin A metabolizem, zdravje epitela leče, ter za presnovo sladkorja v tkivu leče. Cink vpliva tudi na regulacijo sladkorja, delovanje imunskega sistema in celjenje. Zelo absorpcijske obliko cinkovega dopolnjevanja kot cink pikolinat, cinka monomethionine ali cinkov aspartat je treba uporabiti na ravni do 50, 75 ali 100 mg / dan. Izboljšanje vidne ostrine v katarakta bolnikih so poročali iz 20/200 na 20/25 v manj kot 6 mesecev, z uporabo multiple dodatek hranilnih snovi, ki vsebujejo cink.
Beljakovine: Amino kisline, polipeptidi, encimi, glandulars:
Leča očesa je najbolj koncentriran beljakovine v telesu. Poškodba aminokislin, ki tvorijo beljakovine leče pojavlja na več načinov. Foto-oksidacijo aromatskih aminokislin, zlasti triptofan, je posledica izpostavljenosti presežne ultravijolično svetlobo. Otekanje leče poveča tudi občutljivost za poškodbe. Neencimatskimi glikozilacijsko aminokislin je tretji pomemben vir škode. V tem glukoza proces je vezan ireverzibilno na beljakovine zaradi česar je bolj dovzetna za nadaljnjo škodo, hkrati pa posegali z normalnim delovanjem. Stopnja glikozilacije se zmanjša, če je ureditev krvnega sladkorja izboljšala. Odstotek netopne beljakovin je dokaj stabilen pri približno 3,3% do približno 50 let, nato pa se dvigne na približno 9%, v 50-ih, 16% v 60-ih, 17% v 70-ih in 40% v 80-ih v povprečju. Zaviralci glikozilacijskih vključujejo: karnozinom in kalcij piruvat.
Na splošno, premajhen vnos ali prebavi beljakovin lahko povzroči nastanek sive mrene. Najbolj Američani, z izjemo vegetarijancev pa jej 2 do 3-krat preveč beljakovin. Encim nadomeščanje lahko pomagajo pri prebavi beljakovin, izboljšanje razpoložljivosti aminokislinsko, kot tudi pomoč razstrupljanje in zmanjšanje vnetne procese. Dopolnitev bromelain je bilo priporočeno.
cistein:
Cysteine stimulates the body’s production of glutathione. Supplementation of cysteine along with the other amino acid components of glutathione has been shown to benefit cataracts. Dosages of 400 mg/day of cysteine, together with 200 mg/day each of L-glutamine and L-glycine have been recommended. Eggs are also rich in cysteine, and eggs increase cholesterol less than eating red meats, while up to 3 eggs a week do not increase cholesterol. When poached or boiled, the cholesterol in eggs is not oxidized, and thus is not a stress to the body. Eggs from free-range chickens are higher in antioxidants and contain about one third of the cholesterol. Commercial eggs are also frequently treated with arsenic and can carry salmonella bacteria or its toxins.
Glutathione:
Ever since 1912, it has been know that low glutathione in the lens is linked with 18 different types of cataract, including those caused by sugar such as in diabetes, cyanate from smoking, x-ray, inflammation such as in uveitis, and those simply associated with aging. The average level of glutathione drops anywhere from 4 to 14-fold as we get older.
Glutathione (GSH) is a tripeptide of glycine, glutamic acid and cysteine which is found in very high levels in the lens. It protects the important sulfhydryl bonds in the lens’ proteins against both endogenous and exogenous toxins, as well as free radicals, and plays other important roles in maintaining a healthy lens as a coenzyme, and in the transport of both amino acids and cations. Glutathione functions to regenerate vitamin C when it has been oxidized by light or superoxide radicals. At levels found in the normal lens, it inhibits glycation of proteins, preventing the denaturation of lens structural elements and their exposure to thiol oxidation and protein-protein disulfide formation. Glutathione also prevents lipid peroxidation. Glutathione levels in the lens drop sharply with cataract formation, especially of the posterior subcapsular type. Intravenous injections of glutathione improved lens clarity of 30% of patients, while none improved with a placebo. A daily dosage of 50 mg has been suggested. Glutathione production is also stimulated by cysteine or NAC (see below), as well as riboflavin, selenium and NADPH (see Vitamin B3). Foods that support increased glutathione levels include those high in sulfur-bearing amino acids such as garlic, onions, beans, eggs and asparagus, as well as avocado.
Histidine:
Histidine deficiency can produce cataracts in animals. Histidine is needed to make the dipeptide Carnosine.
L-Carnosine:
Glycation inhibitors, like Carnosine and calcium pyruvate protect against Advanced Glycation Endproducts (AGE) damage. Because carnosine structurally resembles the sites that glycating agents attack, it sacrifices itself to spare the target. Carnosine also stimulates proteolytic pathways for the disposal of damaged and leaking proteins.
L-lysine:
Lysine supplementation has been suggested. In diabetic animals, blood sugar levels decreased from about 300 mg dL-1 to about 100 mg dL-1 with oral lysine supplementation. The levels of glycosylated hemoglobin and glycated lens proteins increased in diabetic controls while they were normal with lysine supplementation. Untreated diabetic animals developed cataracts within 3 months, while five out of six supplemented with lysine did not develop cataract.
L-phenylalanine:
Phenylalanine deficiency can produce cataracts in animals.
L-taurine:
Taurine has been reported as potentially related to cataract prevention based on research at the USDA Human Nutrition Research Center on Aging at Tufts University.
Methionine:
Methionine can also be beneficial, both as a precusor of cysteine in the production of glutathione, as well as in the antioxidant enzyme methionine sulfoxide reductase. Cysteine and methionine are the rate-limiting amino acids in the formation of glutathione.
N-acetyl cysteine:
A stable form of cysteine, N-acetyl-cysteine (NAC) supplementation provides antioxidant activity. It increases production of glutathione, one of the most important antioxidants in the eye (see glutathione above). Researchers recommend using it in combination with a multi-vitamin. Daily doses of either cysteine or NAC of 100 mg/day are recommended by one author.
Tryptophan:
Tryptophan deficiency is a risk factor for cataracts. Supplements are not available in the U.S. at this time due to a contaminated batch of products made by a new biotechnology method by one manufacturer in Japan. In Canada, where the product is back on the market but only under a doctorÕs prescription, the cost is nearly 10 times what it was as a nutritional supplement in Canada or the U.S., not including the additional cost of the doctorÕs visit to get a prescription. Turkey meat is high in tryptophan.
Glandulars:
Thyroid glandular supplementation has been recommended. Eye tissue, adrenal, DHEA, human growth hormone (hGH), IGF1 and cartilage supplements may also be beneficial.
Fats and Oils:
Avoid high levels of polyunsaturated fats (PUFA) found in vegetable oils, since these use up more of the fat soluble antioxidant vitamin E, since they are easily oxidized.
Avoid excess vitamin A, since it competes with vitamin E.
The next section will deal with light and radiation.
____________
Endnotes (see print version for placement):
Gaby AR and Wright JV. Nutrtitional factors in degenerative eye disorders: cataract and macular degeneration. Wright/Gaby Nutrtion Institute, 1991.
Schoenfeld ER, et al. Recent epidemiological studies on nutrition and cataracts in India, Italy and the United States. Journal of the American College of Nutrition 10(5):540/Abstract 22, 1991.
Antioxidants prevent cataracts. The Nutrition Report, 10(8):59, August 1992.
Seddon, et al. Vitamin supplementation and the risk of cataract. Inv. Ophth. Visual Sci. 33:1097, 1992.
Teikari J. Prevention of cataract with alpha-tocopherol and beta carotene. Inv. Ophth. Visual Sci. 33:1307, 1992.
Atkinson DT. Podhranjenost kot etiološki dejavnik senilne katarakte. Eye, Ear, Nose and Throat Monthly, Feb. 1952, 31:79-83.
Sperduto R.D., et al, ÒThe Linzian cataract studies,Ó Archives of Opthalmology, 111: 1246-53, 1993.
Teikari J.M., ÒPrevention of cataract with alpha tocopherol (vitamin E) and beta carotene,Ó Investigative Opthalmolgy 33: ARVO Abstracts 3072, March 15, 1992.
Heffley J.D., Williams R.J., The nutritional teamwork approach: prevention and regression of cataracts. Proc National Academy of Science 1974:71:4161-4168.
Gaby AR and Wright JV. Nutrtitional factors in degenerative eye disorders: cataract and macular degeneration. Wright/Gaby Nutrtion Institute, 1991.
Sardi B. Nutrition and the Eyes. Vol. 1. (Montclair, California: Health Spectrum Publishers, 1994) p. 48.
Jacues P.F., Chylack L.T., ÒEpidemiologic evidence of a role for the antioxidant vitamins and carotenoids in cataract prevention,Ó American Journal of Clinical Nutrition, 53:352-55S, 1991.
Burton G and Ingold K. Beta-carotene: An unusual type of lipid antioxidant. Science 224:569-73, 1984.
Jacques et al. American Journal of Clinical Nutrition, July 1988; 48(1):152-8.
Jacques P.F., Chylack L.T. Jr., McGandy R.B., Hartz S.C. Antioxidant status in persons with and without senile cataract. Arch Opthalmol 1988: 106:337-340.
Hankinson SH, et al. Nutrient intake and cataract extraction in women: a prospective study. British Medical Journal, 305:335-9, August 8, 1992.
Schoenfeld ER, et al. Recent epidemiological studies on nutrition and cataracts in India, Italy and the United States. Journal of the American College of Nutrition 10(5):540/Abstract 22, 1991.
Teikari J. Prevention of cataract with alpha-tocopherol and beta carotene. Inv. Ophth. Visual Sci. 33:1307, 1992.
Sardi B. Nutrition and the Eyes. Vol. 1. (Montclair, California: Health Spectrum Publishers, 1994) p.50.
Pizzorno JE and Murray MT. A Textbook of Natural Medicine. Seattle, WA: John Bastyr College Publications, 1987.
Atkinson DT. Podhranjenost kot etiološki dejavnik senilne katarakte. Eye, Ear, Nose and Throat Monthly, Feb. 1952.
Balch JF and Balch PA. Recept za Nutritional Healing. Garden City Park, NY: Avery Publishing Group, 1990. p173.
Duarte A. Cataract preboj. Int Inst Nat Health Sci, Huntington Beach, Calif. 1982. p.149.
Balch JF and Balch PA. Recept za Nutritional Healing. Garden City Park, NY: Avery Publishing Group, 1990. p173.
Long RY. Cataracts may respond to nutrients. Health News & Review, p. 6, March/April, 1989
Frederikse PH, Farnsworth P, Zigler JS Jr. Thiamine deficiency in vivo produces fiber cell degeneration in mouse lenses. Biochem Biophys Res Commun 1999;258:703-707.
Levy Y., Dutta P., Pinto J., Rivlin R., Erythocyte lipid peroxidation during riboflavin deficiency. am J Clin Nutr 1986:43:656.
Bhat KS. Nutr Rep Int, 1987; 36:685.
Skalka H and Prchal J. Cataracts and riboflavin deficiency. Am J Clin Nutr 34:861-3, 1981.
Prchal J, et al. Association of pre-senile cataracts with heterozygousity for galactosemic states and riboflavin deficiency. Lancet 1:12-3, 1978.
Beutler E., Effect of flavin compounds on glutathione reductase activity: in vivo and in vitro studies. J Clin Invest 1969:48:1957-1966.
Schendel H., Gordon A., Effect of riboflavin on plasma growth hormone and serum iron in man. Am J Clin Nutr 1975:28:569-570.
Varma S, et al. Light-induced damage to ocular lens cation pump: Prevention by vitamin C. Proc Natl Acad Sci 76:3504-6, 1979.
Sardi B. Nutrition and the Eyes. Vol. 1. (Montclair, California: Health Spectrum Publishers, 1994) p.51.
Long RY. Cataracts may respond to nutrients. Health News & Review, p. 6, March/April, 1989
Balch JF and Balch PA. Recept za Nutritional Healing. Garden City Park, NY: Avery Publishing Group, 1990. p173.
Long RY. Cataracts may respond to nutrients. Health News & Review, p. 6, March/April, 1989
Page LR. Zdrava zdravljenje. (Sacramento, California: Spilman Printing, 1990) p. 138.
Kavner RS, Dusky L. Total Vision. New York: A&W Visual Library, 1978. p.142.
Day P.L., Langston W.C., Further experiments with cataract in albino rats resulting from the withdrawal of vitamin G (B2) from the diet. J Nutr 1934:7:97-106.
Gershoff SN, et al. J. Nutr. 68:75-88, 1959.
Miller ER, et al. J. Nutr. 52:405-13, 1954.
Wintrobe M.M, Buschke W., Folis R.H. Jr., Humphreys S., Riboflavin deficiency in swine. With special reference to the occurrence of cataracts. Johns Hoopkins Hosp Bull 1944:75:102-114.
Srivastava S.K., Beutler E., Galactose cataract in riboflavin deficinet rats. Biochem ed 1972:6:372-379.
Skalka HW, et al. Riboflavin deficiency and cataract formation. Metabol. & Ped. Ophthalmol. 5(1):17-20, 1981.
Skalka H.W., Prchal J.T., Cataracts and riboflavin deficiency. Am J Clin Nutr 1981:34:861-863.
Skalka H.W., Prchal J.T., Cataracts and riboflavin deficiency. Am J Clin Nutr 1981:34:861-863.
Balch JF and Balch PA. Recept za Nutritional Healing. Garden City Park, NY: Avery Publishing Group, 1990. p173.
Long RY. Cataracts may respond to nutrients. Health News & Review, p. 6, March/April, 1989
Lee, A. Y. W., Chung, S. S. M. Contributions of polyol pathway to oxidative stress in diabetic cataract. FASEB J. 13, 23-30 (1999).
Balch JF and Balch PA. Recept za Nutritional Healing. Garden City Park, NY: Avery Publishing Group, 1990. p173.
Long RY. Cataracts may respond to nutrients. Health News & Review, p. 6, March/April, 1989
Clark J.I., ÒCataract inhibitor slated for clinical trials,Ó Opthalmology Times, July 1, 1992, p.13.
Solomon L.R., Cohen K., Erythrocyte o@ transport and metabolism and effects of vitamin B6 therapy in type II diabetes mellitus. Diabetes 1989:38:881-886.
Some practitioners suggest dosages up to 100 mg taken 3 times a day in conjunction with a B complex supplement.
Jacues P.F., Chylack L.T., ÒEpidemiologic evidence of a role for the antioxidant vitamins and carotenoids in cataract prevention,Ó American Journal of Clinical Nutrition, 53:352-55S, 1991.
Rao GN and Cotlier: The enzymatic activities of GTP cyclohydrolase, sepiapterin reductase, dihydropteridine reductase and dihydrofolate reductase; and tetrahydrobiopterin content in mammalian ocular tissues and in human senile cataracts. Comp Biochem Physiol 80B:61-6, 1985.
Kavner RS, Dusky L. Total Vision. New York: A&W Visual Library, 1978. p.143.
Jacues P.F., et al, ÒNutritional status in persons with and without senile cataract:blood vitamin and mineral levels,Ó American Journal of Clinical Nutrition, 48:152-8, 1988.
Duarte A. Cataract preboj. Int Inst Nat Health Sci, Huntington Beach, Calif. 1982.
Varma S, et al. Light-induced damage to ocular lens cation pump: Prevention by vitamin C. Proc Natl Acad Sci 76:3504-6, 1979.
Bellows J. Biochemistry of the lens: Some studies on vitamin C and lens. Arch Ophthal 16:58, 1936.
Rawal U.M., Patel U.S., Desai R.J. Biochemical studies on cataractous human lenses. Indian J Med Res 1978:67:161-164.
Ringvold A., Johnsen H., Bilka A., Senile cataract and ascorbic acid loading. Acta Ophthalmol 1985: 63:277-280.
Taylor A., ÒAssociations between nutrition and cataract,Ó Nutrition Reviews47: 225-34, 1989.
Chandra D.B., Varma R Ahmad S., Varma S.D., Vitamin C in the human aqueous humor and cataracts. Int J Vitam Nutr Res 1986:56:165-168.
Bellows J. Biochemistry of the lens. V. Cevitamic acid content of the blood and urine of subjects with senile cataracts. Arch Opthalmol 1936:15:78-83.
Ringvold A., et al, ÒSenile cataract and ascorbic acid loading,Ó Acta Opthalmologica 63:277-80, 1985.
Blondin J., et al, ÒDelay of UV-induced eye lens protein damage in guinea pigs by dietary ascorbate,Ó Journal of Free Radicals in Biology & Medicine 2:275-81, 1986.
Vinson, et al. Nutrition Research (12):915-922, 1992.
VinsonJ.A., ÒThe effect of ascorbic acid on galactose-induced cataracts,Ó Nutrition Reports International 33:665-68, 1986.
Vinson J.A., Staretz M.E., Bose P., Kassm H.M., Basalyga B.S., In vitro and in vivo reduction of erthrocyte sorbitol by ascorbic acid. Diabetes 1989:38:1036-1041.
Varma S, et al. Protection against superoxide radicals in rat lens. Ophthalmol Res 9:421-31, 1977.
Varma S.D. Kumar S., Richards R.D., Light-induced damage to ocular lens cation pump:prevention by vitamin C. Proc Natl Acad Sci 1979:763504-3506.
Varma S.D., Srivastava V.K., Richards R.D., Photoperoxidation in the lensand cataract formation: preventive role of superoxide dismutase, catalase and vitamin C. Opthalmic Res 1982:14:167-172.
Blondin J., Baragi V.K., Schwartz E.R., Sadowski J., Taylor A., Prevention of eye lens protein damage by dietary vitamin C. Fed Proc 1986:45:478.
Tsao C.S., Xu L.F., Your M., Effect of dietary ascorbic acid on heat-induced eye lens protein damage in guinea pigs. Opthalmic Res 1990:22:106-110.
Blondin J., Baragi V.K., Schwartz E.R., Sadowski J., Taylor A., Prevention of eye lens protein damage by dietary vitamin C. Fed Proc 1986:45:478.
Josephson EM. Science. September 6, 1935.
Bouton S.M., ÒVitamin C and the aging eye,Ó Archives of Internal Medicine, 63: 930-45, 1939.
Bouton S.M. Jr., Vitamin C and the aging eye. Arch Intern Med 1939:63:930-945.
Hankinson SH, et al. Nutrient intake and cataract extraction in women: a prospective study. British Medical Journal, 305:335-9, August 8, 1992.
Robertson JM. A possible role for vitamins C and E in cataract prevention. American Journal of Clinical Nutrition 53:346S-351S, 1991.
Vinson J.A., ÒResearch shows vitain C helps avert diabetes complications,Ó Drug Topics, January 22, 1990, P.35.
Dugmore W.N. Tun K., ÒGlucose tolerance tests in 200 patients with senile cataracts,Ó British Journal of Opthalmology 64: 689-92, 1980.
Bouton S. Vitamin C and the aging eye. Arch Int Med 63:930-45, 1939.
Atkinson D. Malnutrition as an etiological factor in senile cataract. Eye, Ear, Nose and Throat Monthly 31:79-83, 1952.
Bouton S.M. Jr., Vitamin C and the aging eye. Arch Intern Med 1939:63:930-945
Friend, T. Vitamin C could cut cataract risk. USA Today, Life Section, Sept. 18, 1990.
Robertson J. Cataract prevention: Time for a clinical trial? British Journal of Clinical Practice 44(11):475-6, 1990.
Robertson JM. A possible role for vitamins C and E in cataract prevention. American Journal of Clinical Nutrition 53:346S-351S, 1991.
Varma SD. Annals of the New York Academy of Sciences. 1987; 498:280-306.
Blondin J, et al. J Free Radical Biol Med 1986;2(4):275-81.
Jacues P.F., et al, ÒNutritional status in persons with and without senile cataract:blood vitamin and mineral levels,Ó American Journal of Clinical Nutrition, 48:152-8, 1988.
Pizzorno JE and Murray MT. A Textbook of Natural Medicine. Seattle, WA: John Bastyr College Publications, 1987.
Varma SD, et al. Scientific basis for medical therapy of cataracts by antioxidants. American Journal of Clinical Nutrition 53:335S-345S, 1991.
Tessier F, Moreaux V, Birlouez-Aragon I, Junes P, Mondon H. Decrease in vitamin C concentration in human lenses during cataract progression. Int J Vitam Nutr Res 1998;68(5):309-15
Vinson, et al. Nutrition Research (12):915-922, 1992.
Pizzorno JE and Murray MT. A Textbook of Natural Medicine. Seattle, WA: John Bastyr College Publications, 1987.
Long RY. Cataracts may respond to nutrients. Health News & Review, p. 6, March/April, 1989.
Todd GP. Nutrition, Health & Disease. Norfolk, Virginia: Donning Co., 1985. p.124.
Sharma S.D. Inhibition of aldose reductase by flavonoids: possible attenuation of diabetic complications. In Cody V, Middleton E Jr, Harborne JB (Eds.). Plant Flavonoids in Biology and Medicine. Biochemical Pharmacological and Structure-Activity Relationships. Alan R. Liss, Inc. New York, 1986, pp. 343-358.
Beyer-Mears A., Cruz E. Reversal of diabetic cataract by sorbinil, an aldose reductase inhibitor. diabetes 1985:34:15-21.
Kinoshita J.H. Kador P.F. Robison W.G. Datilis M.B. Cobo L.M., et al, Aldose reductase and complications of diabetes. Ann Intern Med 1984:101:82-91.
Chaudry P.S., et al, ÒInhibition of human lens aldose reductase by flavonoids, sulindac and indomethacin,Ó Biochemical Pharmacology 32: 1995-98, 1983.
Varma S.D., et al, ÒRefractive change in allozan diabetic rabbits control by flavonoids,Ó Acta Opthalmologica 58:748-59, 1980.
Varma S.D., ÒInhibition of lens aldose reductase by flavonoids –their possible role in the prevention of diabetic cataracts,Ó Biochemical Pharmacology 25:2505-13, 1976.
Sardi B. Nutrition and the Eyes. Vol. 1. (Montclair, California: Health Spectrum Publishers, 1994) p.50.
Mohan M, et al, ÒAnti-cataract effect of topical quercetin and myricetin in glactosemic rats,Ó Medical Science Research 16: 685-86, 1988.
Page LR. Zdrava zdravljenje. (Sacramento, California: Spilman Printing, 1990) p. 138.
Jackson M in Teague T. Handbook of Alternative kemijsko Medicine. (Oakland, California: Teague and Jackson, 1985) p. 65.
Sardi B. Nutrition and the Eyes. Vol. 1. (Montclair, California: Health Spectrum Publishers, 1994) p.50.
Page LR. Zdrava zdravljenje. (Sacramento, California: Spilman Printing, 1990) p. 138.
Jacues P.F., Chylack L.T., ÒEpidemiologic evidence of a role for the antioxidant vitamins and carotenoids in cataract prevention,Ó American Journal of Clinical Nutrition, 53:352-55S, 1991.
Kavner RS, Dusky L. Total Vision. New York: A&W Visual Library, 1978. p.152.
Devi A. Raina Pl, Singh A., Abnormal protein and nucleic acid metabolism as a couse of cataract formation induced by nutritional deficiency in rabbits. Br J Opthalmol 1965:49:271-275.
Todd GP. Nutrition, Health & Disease. Norfolk, Virginia: Donning Co., 1985. p.65.
Ceriello A., Giugliano D. Quataro A. donzella C. Dipalo G., et al, Vitamin E reductionof protein glycosylation in diabetes. Diabetes Care 1991:14:68-72.
Bland J. Vitamin E and the accessory lipid antioxidants. In Worthington-Roberts B ed: Contemporary Developments in Nutrition. CV Mosby, St. Louis, Mo, 1981. p135-60.
Varma SD, Richards RD. Photochem. & Photobiol. 36(6), 1982.
Varma S.D., Beachy N.A., Richards R.D., Photoperoxidation of lens lipids: prevention by vitamin E Photochem Photobiol 1982:36:623-626.
Ross WM, et al. Modelling cortical cataractogenesis: III. In vivo effects of vitamin E on cataractogenesis in diabetic rats. Can. J. Ophthalmol. 17(2):61-6, 1982.
Ross WM, et al. Radiation cataract formation diminished by vitamin E in rat lenses in vitro. Exp. Eye Res. 36(5):645-53, 1983.
Creighton MO, et al. Modelling cortical cataractogenesis: V. Steroid cataracts induced by solumedrol partially prevented by vitamin E in vitro. Exp. Eye Res. 37(1):65-76, 1983.
Vitale S, West S, Hallfrisch J, et al. Plasma antioxidants and risk of cortical and nuclear cataract. Epidemiology 1993: 4(3)195-203.
Teikari J. Prevention of cataract with alpha-tocopherol and beta carotene. Inv. Ophth. Visual Sci. 33:1307, 1992.
Robertson J. Cataract prevention: Time for a clinical trial? British Journal of Clinical Practice 44(11):475-6, 1990.
Robertson JM. A possible role for vitamins C and E in cataract prevention. American Journal of Clinical Nutrition 53:346S-351S, 1991.
Osilesi O, Trout DL, Ogunwole JO, et al. Blood pressure and plasma lipids during ascorbic acid supplementation in borderline hypertensive and normotensive adults. Nutr Res 1991; 11:405-12.
Robertson J., donner A.P., Trevithick J.R., ÒVitamin E intake and risk of cataracts in humans,Ó Annals New York Academy Sciences 570:372-82, 1989.
Pizzorno JE and Murray MT. A Textbook of Natural Medicine. Seattle, WA: John Bastyr College Publications, 1987.
Duarte A. Cataract preboj. Int Inst Nat Zdravje Sci, Huntington Beach, Kalifornija. 1982. str. 55.
Page LR. Zdrava zdravljenje. (Sacramento, California: Spilman Printing, 1990) p. 138.
Long RY. Cataracts may respond to nutrients. Health News & Review, p. 6, March/April, 1989
Sardi B. Nutrition and the Eyes. Vol. 1. (Montclair, California: Health Spectrum Publishers, 1994) p.50.
Todd GP. Nutrition, Health & Disease. Norfolk, Virginia: Donning Co., 1985. p.16.
Varma SD, et al. Scientific basis for medical therapy of cataracts by antioxidants. American Journal of Clinical Nutrition 53:335S-345S, 1991.
Duarte A. Cataract preboj. Int Inst Nat Zdravje Sci, Huntington Beach, Kalifornija. 1982. str. 55.
Couet C, et al. Lactose and cataract in humans: A review. Journal of the American College of Nutrition 10(1):79-86, 1991.
Duncan G., Marcantonio J.M., ÒLens calcium and cataract,Ó in PRESBYOPIA RESEARCH, Gerard Obrecht and Lawrence W. Stark, editors, Plenum Press, New York, 1991, pp. 33-40.
Christian Janet L., Greger J.L., NUTRITION FOR LIVING, 2nd edition, Benjamin Cummings, Menlo Park, Ca., 1988.
Whitney E.N., Hamilton E.M.N., Rolfes S.R., UNDERSTANDING NUTRITION, 5th edition, West Publishing, New York, 1990.
Pineau A, et al. A study of chromium and human cataractous lenses and whole blood of diabetics, senile and normal populations. Biological Trace Element Research 32:133-8, 1992.
Page LR. Zdrava zdravljenje. (Sacramento, California: Spilman Printing, 1990) p. 138.
Lane B, Nutrition and Vision, 274, in Bland J, Ed. 1984-85 Yearbook of Nutritional Medicine (New Canaan, Connecticut: Keats, 1985).
Swanson A and Truesdale A. Elemental analysis in normal and cataractous human lens tissue. Biochem Biophys Res Comm 45:1488-96, 1971.
Balch JF and Balch PA. Recept za Nutritional Healing. Garden City Park, NY: Avery Publishing Group, 1990. p173.
Schoenfeld ER, et al. Recent epidemiological studies on nutrition and cataracts in India, Italy and the United States. Journal of the American College of Nutrition 10(5):540/Abstract 22, 1991.
Heinitz M. [Clinical and biochemical aspects of the prophylaxis and therapy of senile cataract with zinc aspartate.] Klin. Monatsbl. Augenheilkd. 172(5):778-83, 1978.
Swanson A and Truesdale A. Elemental analysis in normal and cataractous human lens tissue. Biochem Biophys Res Comm 45:1488-96, 1971.
Zarrow S. Keeping your eyes young and sharp. Prevention.
Lockie A. The Family Guide to Homeopathy, Symptoms and Natural Solutions. Simon & Schuster, 1989. p158.
Sasaki K, Ono M, Aoki K. Cataract epidemiology survey in the three climatically different areas in Japan–prevalence of cataracts and types of lens opacifications. Nippon Ganka Gakkai Zasshi 1995;99:204-11.
Lane B, Nutrition and Vision, 274, in Bland J, Ed. 1984-85 Yearbook of Nutritional Medicine (New Canaan, Connecticut: Keats, 1985).
Whanger P, Weswig P. Effects of selenium, chromium and antioxidants on growth, eye cataracts, plasma cholesterol and blood glucose in selenium deficient, vitamin E supplemented rats. Nutr. Rep. Int. 12:345-58, 1975.
Taussky H.H., Washington A., Zubillaga E., Milhorat A.T., Distribution of selenium on the tissues of the eye. Nature 1966:210:949-950.
Swanson A and Truesdale A. Elemental analysis in normal and cataractous human lens tissue. Biochem Biophys Res Comm 45:1488-96, 1971.
Couet C, et al. Lactose and cataract in humans: A review. Journal of the American College of Nutrition 10(1):79-86, 1991.
Lane B.C., ÒFish methylmercury and human cataractogenesis,Ó Presentation at the American Academy of Optometry meeting, December 13, 1992.
Brooksby L.O., A practitionerÕs esxperience with selenium-tocopherol in treatment of cataracts and nuclear sclerosis in th dog. Vet Med SAC 1979:74:301-301.
Pizzorno JE and Murray MT. A Textbook of Natural Medicine. Seattle, WA: John Bastyr College Publications, 1987.
Long RY. Cataracts may respond to nutrients. Health News & Review, p. 6, March/April, 1989
Duarte A. Cataract preboj. Int Inst Nat Zdravje Sci, Huntington Beach, Kalifornija. 1982. str. 149.
Taylor A. Various nutrients studied for cataract prevention. Geriatrics 46(1):24, 1991
Anonymous. A radical approach to zinc. Lancet 1978:1:191-192.
Girotti A.W., Thomas J.P., Jordan J.E., Inhibitory effect of zinc (II) of free radical lipid peroxidation in erythrocyte membranes. J Free Radicals Biol Med 1985:1:395-401.
Bhat K.S., Plasma calcium and trace metals in human subjects with mar=ture cataract. Nutr Rep Int 1988:37:157-163.
Fosmire G.J., Manuel P.A., Smiciklas-Wright H., Dietary intakes and zinc status of an elderly rural population. J Nutr Elderly 1984:4(1):19-30.
Burke D.M., DeMicco F.J., Taper LJ., Ritchey S.J., Copper and zinc utilization in elderly adults. J Gerontol 1981:36:558-563.
Racz P, et al. Bilateral cataract in acrodermatitis enteropathica. J. Pediatr. Ophthalmol. Strabismus 16(3):180-2, 1979.
Cataract as an outcome of zinc deficiency in salmon. Nutr. Rev. 44(3):118-20, 1986.
Chuistova IP, et al. (Experimental morphological basis for using zinc in treating senile cataract.) Oftalmol Zh. (7):394-6, 1985.
Tiekert CG. More on the medical ÒcureÓ for cataracts. Letter to the Editor. J. Am. Vet. Med. Assoc. 188(12):1364, 1986.
Ketola HG. J. Nutr. 109:965-69, 1979.
Swanson A and Truesdale A. Elemental analysis in normal and cataractous human lens tissue. Biochem Biophys Res Comm 45:1488-96, 1971.
Heinitz M. (Clinical and biochemical aspects of the prophylaxis and therapy of senile cataract with zinc aspartate.) Klin. Monatsbl. Augenheilkd. 172(5):778-83, 1978.
Duarte A. Cataract preboj. Int Inst Nat Zdravje Sci, Huntington Beach, Kalifornija. 1982. str. 54.
Page LR. Zdrava zdravljenje. (Sacramento, California: Spilman Printing, 1990) p. 138.
Sardi B. Nutrition and the Eyes. Vol. 1. (Montclair, California: Health Spectrum Publishers, 1994) p.51.
Todd GP. Nutrition, Health & Disease. Norfolk, Virginia: Donning Co., 1985. p.15.
Gaby AR and Wright JV. Nutrtitional factors in degenerative eye disorders: cataract and macular degeneration. Wright/Gaby Nutrtion Institute, 1991.
Brownlee M., Vlassara H., Cerami A., Nonenzymatic glycosylation and the pathogenesis of diabetic complications. Ann Intern Med 1984:38:881-886.
Lerman S. Radiant Energy and the Eye. Macmillan, New York, 1980.
Schoenfeld ER, et al. Recent epidemiological studies on nutrition and cataracts in India, Italy and the United States. Journal of the American College of Nutrition 10(5):540/Abstract 22, 1991.
Page LR. Zdrava zdravljenje. (Sacramento, California: Spilman Printing, 1990) p. 138.
Cole H., ÒEnzume activity may hold key to catarct prevention,Ó J. American Medical Assn., 254:1008, 1985.
Hockwin O. Treatment of senile lens opacities, analysis of possible ways and means from the aging lens. Elsevier/North-Holland Biomedical Press, 1980. p281
Pizzorno JE and Murray MT. A Textbook of Natural Medicine. Seattle, WA: John Bastyr College Publications, 1987.
Vorster H.H., et al, ÒEgg intake does no change plasma lipoprotein and coagulation profiles,Ó American Journal of Clincial Nutrition 55:400-10, 1992.
Harding J.J., Crabbe M.J.C., ÒThe lens:development, proteins,metabolism and cataract,Ó in The Eye, Hugh Davson, editor, Volume 1B 3rd edition, Academic Press, Orlando, 1984.
Rathbun W.B., Holleschau A.M., ÒThe effects of age on glutathione synthesis enzymes in lenses of Old World simians and prosimians,Õ Current Eye Research 11:601-07, 1992.
Rathbun W and Hanson S. Glutathione metabolic pathway as a scavenging system in the lens. Ophthal Res 11:172-6, 1979.
Spector A. The lens and oxidative stress. Oxidative Stress: Oxidants and Antioxidants, Chapter 19. 529-558, 1991.
Duarte A. Cataract Breakthrough, International Institute of Natural Health Sciences, Inc., P.O.Box 5550, Huntington Beach, CA 92646. p.14.
Costagliola C., et al, ÒEffect of reduced gluathione parenteral administration on cataractogenesis,Ó Presentation at the 2nd International Congresss on Amino Acids and Analogues, Vienna, Austria, August 5-9, 1991.
Page LR. Zdrava zdravljenje. (Sacramento, California: Spilman Printing, 1990) p. 138.
Couet C, et al. Lactose and cataract in humans: A review. Journal of the American College of Nutrition 10(1):79-86, 1991.
Balch JF and Balch PA. Recept za Nutritional Healing. Garden City Park, NY: Avery Publishing Group, 1990. p173.
Sulochana KN, Punitham R, Ramakrishnan S. Beneficial effect of lysine and amino acids on cataractogenesis in experimental diabetes through possible antiglycation of lens proteins. Exp Eye Res 1998;67:597-601
Couet C, et al. Lactose and cataract in humans: A review. Journal of the American College of Nutrition 10(1):79-86, 1991.
Taylor A. Various nutrients studied for cataract prevention. Geriatrics 46(1):24, 1991.
Garner W, et al. H2O2-induced uncoupling of bovine lens Na+, K+ -ATPase. Proc Natl Acad Sci 80:2044-8, 1983.
Cole H. Enzyme activity may hold the key to cataract activity. JAMA 254(8):1008, 1985.
Wagner P.D., Mathieu-Costello O., Debout D.E., Gray A.T., Natterson P.D., et al, Protection against pulmonary O2 toxicity by N-acetylcysteine. Eur Respir J 1989:2:116-126.
Corcoran G.B., Wong B.K., Role of glutathione in prevention of acetaminophen-induced hepatotoxicity by N-acetyl-L-cysteine in vivo:studies with N-acetyl-D-cysteine in mice. J Pharmacol Exp Ther 1986:238:54-61.
Veutler E., Nutritional and metabolic aspects of glutathione. Ann Rev Nutr 1989:9:287-302.
Ferrer J.V., et al, ÒS enile cataract: a review on free radical related pathogenesis and antioxidant prevention,Ó Archives Gerontology 13:51-59, 1991.
Sardi B. Nutrition and the Eyes. Vol. 1. (Montclair, California: Health Spectrum Publishers, 1994) p.50.
Varma SD, et al. Scientific basis for medical therapy of cataracts by antioxidants. American Journal of Clinical Nutrition 53:335S-345S, 1991.
Couet C, et al. Lactose and cataract in humans: A review. Journal of the American College of Nutrition 10(1):79-86, 1991.
Page LR. Zdrava zdravljenje. (Sacramento, California: Spilman Printing, 1990) p. 138.