Kako lahko dosežemo alkalne pH [7,3], da se prepreči raka in drugih kroničnih bolezni?

posted in: Nerazvrščeno | 0

Eden izmed najpogostejših vzrokov kislosti je stres in slabe prehranjevalne navade.
Več o tem, da bi povečali Porabnik alkalnih živil in zmanjšanje ali odpravo acisic hrano in vas bo na vaši poti do homeostaze [bilanco] ali dobro počutje.
Kakšne so alkalne živila, ki naj jedo namesto kislih živil?
Naalkaljanje ŽIVILA [Povečaj]
Naalkaljanje ZELENJAVA [najv] 4-5 obrokov na dan
lucerna
ječmen Grass
pesa
pesa Zeleni
Brokoli
zelje
korenček
cvetača
Zelena
blitva Zeleni
Chlorella
Collard Zeleni
kumara
regratove lučke
dulce
užitne Flowers
Jajčevec
fermentirani Veggies
česen
Stročji fižol
Green Grah
Kale
kolerabice
Solata
gobe
Mustard Greens
češnja Veggies
čebula
Pastinak (visok glikemični)
grah
Peppers
Pumpkin
redkev
rutabaga
Sea Veggies
Špinača, zelena
Spirulina
ohrovt
Sladki krompir
paradižnik
Vodna kreša
pšenična trava
Wild GreensALKALIZING ORIENTAL ZELENJAVA
Maitake
Rotkva
Dandelion Root
Shitake
Kombu
reishi
nori
Umeboshi
Wakame
Naalkaljanje FRUITS [najv] 3 obrokov dnevno
Apple
Apricot
avokado
Banana (visok glikemični)
jagode
robide
melone
Češnje, kisla
Kokos, sveže
ribez
Datumi, posušimo
Fige, posušimo
grozdje
Grenivka *
mane Melon
Lemon *
Lime *
Muskmelons
Nectarine *
Orange *
peach
Pear
ananas
Rozine
maline
rabarbara
jagode
Tangerine *
Tomato
tropsko sadje
Umeboshi Slive
Lubenice * Čeprav se zdi, da agrume bi imela kislinjenje učinek na telo, citronska kislina vsebujejo dejansko ima alkalinizing učinek v sistemu.
Naalkaljanje PROTEIN [najv] 1-2 obrokov na dan
Mandeljni
kostanj
proso
Tempeh (fermentiran)
Tofu (fermentiran)
Whey Protein Powder
alkaliziranje sladila
Stevia
Naalkaljanje začimb in začimbnih [Povečaj]
Cimet
curry
Ginger
gorčica
Pekoča paprika
Morska sol
Miso
Tamari
Vse Zelišča
alkaliziranje DRUGO
Jabolčni kis
Čebelji cvetni prah
lecitin zrnca
Melase, blackstrap
Probiotične kulture
Kislega Mlečni izdelki
Zeleni sokovi
Veggie Sokovi
Sveže sadje sok
mineralna voda
Alkalna Antioksidant vode
alkaliziranje MINERALS
Cezij: pH 14
Kalij: pH 14
Natrijev: pH 14
Kalcij: pH 12
Magnezij: pH 9
Zakisljevalnimi ZELENJAVA [Pomanjšaj]
corn
leča
oljke
Winter SquashACIDIFYING FRUITS
borovnice
Pločevinkah ali Steklene Sadje
Brusnice
ribez
slive **
Suhe slive **
Zakisljevalnimi ZRN, izdelki grain [Pomanjšaj]
Amarant
ječmen
Otrobi, pšenica
Otrobi, oves
corn
koruznega škroba
Konopljino seme Moka
kamut
Oves (zapakirano)
ovsena kaša
Kvinoja
Rice (vse)
riž pecivo

Pira
pšenica
pšenični kalčki
Rezanci
makaroni
Špageti
kruh
Krekerji, soda
Moka, bela
Moka, pšenični
Zakisljevalnimi fižol in STROČNICE [Pomanjšaj]
Črni fižol
čičerika
Green Grah
Fižol v zrnju
leča
Pinto fižol
Red Beans
soja
Sojino mleko
beli fižol
Rice Milk
Mandljevo mleko
Zakisljevalnimi DAIRY [zmanjšati]
maslo
sir
Sir, predelano
Sladoled
Ice Milk
Zakisljevalnimi NUTS in masla [Pomanjšaj]
Indijski oreščki
stročnice
arašidi
Arašidovo maslo
orehov
Tahini
orehi
Zakisljevalnimi živalske beljakovine [Pomanjšaj]
Bacon
Goveje
Carp
školjke
cod
Usoljena govedina
Fish
vahnja
Lamb
Lobster
školjke
organov Meso
Oyster
Pike
svinjina
Zajec
Salmon
sardine
klobasa
pokrovače
Shrimp
pokrovače
Lupinar
tuna
puran
Telečji
Divjačinski
Zakisljevalnimi Maščobe in olja
Avacado Oil
maslo
Repično olje
corn Oil
Konoplja Seed Oil
lan Oil
svinjska mast
Olivno olje
žafranike olje
Sezamovo olje
sončnično olje
Zakisljevalnimi sladil [Pomanjšaj]
rožiči
Sladkor
Koruzni sirup
zakisljevalnimi ALKOHOL
Pivo
žgane pijače
Hard Liquor
vino
Zakisljevalnimi drugih živil
Kečap [Pomanjšaj]
kakav
Kava
kis
gorčica
Poper
Gazirane pijače
Zakisljevalnimi DROGE & Chemicals
aspirin
Kemikalije
Droge, Medicinska
Droge, Psychedelic
pesticidi
herbicidi
tobak
zakisljevalnimi
HITRA HRANA
Coca-Cola: pH 2
Pivo: pH 2,5
Kava: pH 4
Za več informacij obiščite www.drgrantwellness.com
Dr. George Grant, Ph.D., I.M.D.
Specialist v integrativne medicine, bolečina, stres in biofeedback