Kako odstraniti un želel lase naravno?

Nezaželeni las je pogosta težava pri moških in žensk, vendar je ta rast las povzroča draženje in zadrege pri ženskah. Prekomerno poraščenost pri ženskah se imenuje hirzutizem. Hirzutizem je rast dolgo in grobo dlake, razen glave telesa. Medicinski izraz za hirzutizem je hipertrihoza. To je simptom in ne bolezen. Nezaželeno las najpogosteje kaže v zgornjih ustnice, lica, brado, spodnjem delu trebuha, nog in prstov.
Razlog za hirzutizem: Včasih etnično pripadnost ali dednost biti razlogi za hirzutizem. Pogosto ženske proizvajajo nizko raven moškega hormona (androgenov). Vendar hirzutizem lahko povzroči povečanje nivoja androgenov. Če organ, da presežni znesek androgena, bo rast neželenih dlak poveča. Nekatera zdravila, kot so hormoni in steroidi postala tudi dejavnik za neželeno rast las.
Najpogostejši razlog za neželeno rast las pri ženski je sindrom Polycstic Overy (PCOS). PCOS vzrok zaradi presežne proizvodnje androgenov hormona. 70 do 80 odstotkih bolnikov s sindromom policističnih jajčnikov ima neželeno problem rast las. Adrenalna hiperplazija, debelost. inzulinske rezistence, Cushingov & lsquo; bolezen vsi ti lahko tudi razlog za hirzutizem.
metode za odstranjevanje dlak:
Britje in skubljenje so mehanske metode, da počistite nezaželene dlačice. Vendar skubljenje je zelo boleče. Ta metoda skubljenje se ne uporablja v velikih območjih las.
Voskanje: To je pogosta metoda odstranjevanja dlak, ki jih mnoge ženske uporabljajo. To je bolj učinkovito kot britje ali skubljenje. Vosek dosežemo z uporabo kombinacijskega vosek plast čez kožo. Krpo pritisne na kožo in odstranili krpo v nasprotni smeri rasti dlak. Ko voskanje, bodo lasje treba odstraniti s koreninami. Torej dlake ne zrastejo hitro. Mi lahko pripravimo vosek na vašem domu. Zmešamo enako količino sladkorja in limonin sok v ponvi in ​​toplote, dokler postane taline kot debele medu snovi. Dodamo nekaj glicerina z njim, ko je vroče, potem omogoči, da se ohladi in shranjevanje je, da je to zeliščni vosek materiala.
Lasersko odstranjevanje dlak: lasersko odstranjevanje dlačic je zadnji kozmetični tehniko za odstranjevanje dlak. Laser bo ubil lasnega mešička. Torej je to dolgotrajna metoda za odstranjevanje dlak. Na splošno tri ali štiri ure potrebuje za narediti to zdravljenje. Ta obravnava odstranjevanje dlak je drago in včasih boleče.
Elektroliza: Galvanska in Themolytic na dva načina, ki uporabljajo v elektrolizo. V galvansko metodi Nekateri kemični uporabljajo na koži, da se uniči lasnega mešička. Toda v themolytic metod. toplota se uporablja za uničenje lasnih mešičkov.
Naravne metode: Ustni zdravila in aktualna zdravila se uporabljajo tudi za odstranjevanje dlak s telesa. Toda večina teh zdravil so kemične. Kako vemo, da ta zdravila so varna za našo kožo? Te kemikalije lahko povzroči neželene učinke, kot so draženje kože in rdečico. Raje naravni odstranjevalec las, to ne bo povzročilo nobenih stranskih učinkov. Redna uporaba teh zelišč, kot so Ashok, Lodhra, Shatavari, Abhrak Bhasma in Mandur Bhasma pomaga odstraniti un želel lase iz obraza. To so zelo učinkoviti za odstranjevanje dlak iz telesa brez bolečin. Naravni lasje odstranjevanje olja, kreme so na voljo, vsi ti so narejeni iz rastlinskih izvlečkov.