Kako Vitamini Pomanjkljivosti in sklepih so povezane

Če trpijo zaradi bolezni, ki povzroča bolečine, kot je osteoartritis, je možno, da bi se vitaminski pomanjkljivosti prispevajo k problemu. Čeprav z uporabo vitaminskih dodatkov, vključno vitamina D, je antioksidant vitamini A, C in E ter esencialne maščobne kisline, ne ozdravi vaše bolečine v sklepih, ki lahko pomembno lajšanje simptomov in preprečevanje bolezen napreduje.

Artritis ima zelo različne oblike in je najpogostejša kronična bolezen v Ameriki. To se zgodi, ko se hrustanec, ki naravno ščiti in blazine sklepe odlušči ki povzroča vnetje in veliko bolečine. Pomanjkanje vitamina D ne povzroča artritis, vendar lahko poveča resnost in posledično simptome.

Nekateri vitamina D pojavlja naravno v telesu in je proizvedena s kožo, ko je izpostavljena sončni svetlobi za omejeno časovno obdobje. Ljudje, ki živijo v podnebju, kjer so izpostavljeni zelo malo sončne svetlobe, so še posebej spodbujati, da vitamin D, iz tega razloga. Čeprav najdemo vitamin D je nekaj živil, kot so jajca in mastnih rib, večina ljudi je treba jesti hrano, obogatenih z vitaminom D, da bi dobili svojo priporočenega dnevnega vnosa.

Pomanjkanje vitamina D pomeni, da je telo ne more naravno obnovo hrustanca v sklepih, ko je odlušči. To vodi k hitrejšemu razvoju artritisa. Pomanjkanje vitamina D lahko vodi tudi do kostnih bolezni, kot so osteoporoza in rahitisa, zato je priporočljivo, da se majhnih otrocih zaradi vitamina D, če se hranijo v dojkah, kot materino mleko jih ne bo dovolj vitamina D.

Pomanjkanje antioksidantov vitaminov pospešiti razvoj bolečine v sklepih na povsem drugačen način. Vitamini A, C in E so sposobni nevtralizirajo proste radikale v telesu, ki lahko napadom skupno tkivo in prispeva k simptomov artritisa. Prosti radikali povzročajo tudi druge resne bolezni, kot so rak, tako, da boste dobili dovolj antioksidantne vitamine bodisi v prehrani ali v dopolnilih je bistvenega pomena.

Vitamin A najdemo v retinola iz mlečnih izdelkov, pa tudi jajčne rumenjake, mastnih rib in beta karotena v oranžnih in rumenih zelenjave. Zaužiti vitamin C, seveda morate jesti citrusov, brokoli, paprika ali paradižnik. Vitamin E je mogoče pridobiti z uživanjem rastlinskih olj, pšenični kalčki, oreščki, semeni, špinačo in avokadom. Ti vitamini so splošno na voljo v vitaminskih dodatkov, če mislite, da ne more dobiti dovolj v vaši prehrani.

Še en vitamin snov, ki bi lahko bili primanjkuje, če imate bolečine v sklepih je esencialna maščobna kislina. Ob tem kot dodatek, ne bo preprečilo nastanek artritisa, vendar bo zmanjšanje vnetja in s tem zmanjša bolečino.

Če imate bolečine, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom priporočamo vitaminski dodatek, ki vključuje vse te snovi. Vzvratno svoje vitamina pomanjkljivosti ni mogoče zdraviti vir vaše bolečine, vendar pa bo zagotovo omogočilo, da vodi bolj udobno in aktivno življenje.