Know About zdravstvene koristi skupnih Začimbe

Beseda “začimbe”, ni potrebno predstavljati, pripisovanje svoje poznavanje med vsemi človeških skupnostih, zlasti med hrane čudaki. Začimbe so del vsakodnevno uporabo v humani medicini. Kot je na nestrokovnjak znanja, začimbe so sestavine, ki se uporabljajo pri pripravi hrane za povečanje okus. V bistvu, ti aromatične dele dreves, ki dodajo aromo, okus in barvo za živila, imajo številne koristi za zdravje. Obstajajo različne vrste začimb na voljo. Nekateri pogosto uporabljenih začimb so cimet, nageljnove žbice, muškatni orešček, poper, ingver, česen, kurkuma, koromač, triplat, kardamom, gorčica, mak, vanilija, cimet, žafran, itd

Začimbe so na voljo iz različnih delov rastlin. Večina začimb so bodisi suhega sadja ali jagodičja ali semena rastline. Nekatere začimbe so tudi korenine, korenike, laja, lupin, cvetnih brstov, brazde, smole, itd Za razliko od drugih sestavin živil, so začimbe pogosto dodani v trenutku količinah pri pripravi dobrot. Eterična olja so prisotne v celicah teh delov rastlin so odgovorne za dodajanje okus, vonj in barvo živila. Vsak začimba ima svoj eterično olje, ki ima različne kemijske spojine v različnih razmerjih. Začimbe lahko opravljajo svojo funkcijo, ki jo sprošča eterična olja, za katere imajo začimbe, ki se zdrobi in nato uporabimo. Ker so ta olja niha, se nagibajo k razširila v posodo, takoj ko se zdrobi in jih doda.

zdravstvene koristi
Poleg tega izboljšuje okus hrane, so tudi začimbe, da imajo številne zdravilne koristi. Njihova sposobnost, da bi ubil škodljivih bakterij so jim priljubljena za zdravljenje in zdravljenje številnih zdravstvenih težav. Nekatere splošno dostopnih začimb za potrebe svojih zdravilnih lastnosti so: česen, ingver, cimet, kajenski poper, kurkuma, kumina, nageljnove žbice, kardamom, itd Ti se uporabljajo v vsakem gospodinjstvu, skoraj redno. Ti so ugotovili, da zagotovi veliko koristi za zdravje. Debatirajmo na kratko o različnih zdravstvenih koristi, ki jih zagotavljajo nekatere od teh začimb.

česen
Česen je ena izmed številnih začimb, ki imajo največ koristi za zdravje. To je priljubljena med posamezniki borijo za nadzor nad težo. To je bilo ugotovljeno, da ima širok spekter zdravilnih lastnosti, kot so, anti-glivične, protivirusnih in anti-bakterijskih. Se uporablja kot del zdravljenja raka (zlasti raka debelega črevesa), srčne bolezni (kot je to preprečuje strjevanje krvi). Fito kemična snov prisotna v česna, imenovane alicin, pomaga pri zmanjševanju holesterola, insulin in trigliceridov. Poleg teh pa je tudi bogat vir vitamina C, vitamina B6, magnezija in selena.

Ginger
Ingver je splošno znano, za zagotavljanje sredstev za prebavne težave, kot so, slabost, napenjanje in drugih gastrointestinalnih težav. Ingver je ugotovljeno, da je bogat vir vlaknin, železa, vitamina E in magnezija. Je ugotovljeno, da imajo antioksidant in protivnetne lastnosti, ki so zelo pomembno pri povečevanju naš imunski sistem. Poleg tega, da so naravni blažitev za hladno in gripi.

kajenski poper
Ta začimba vsebuje encim, kapsaicin, ki je ugotovljeno, da je protivnetno v naravi. Njena antioksidant lastnost pomaga pri razbitja maščobnih celic, s čimer se zmanjša telesne teže. Deluje tudi kot zdravilo za artritis, zaradi svojih lajšanje bolečin lastnosti. To je bilo tudi za spodbujanje imunskega sistema, preprečuje bolezni srca in želodčne razjede.

Cimet
Cimet je znano, za zniževanje krvnega tlaka, holesterola in tudi sladkor. Večinoma se uporablja za zdravljenje sladkorne bolezni tipa 2. To je naravni afrodiziak za moške. Je visoka vir železa. Glavne prednosti cimeta so preprečevanje redčenje krvi, strdki v krvi, širjenje rakavih celic. To je dobil antibakterijsko, proti strjevanju in protivnetne lastnosti.

kumina
Kumina je eden izmed najboljših virov za železa med vsemi drugimi začimbami s. Je najboljše sredstvo za večino resnih težav z želodcem. Pomaga pri lažji prebavi, saj omogoča enostavno razdelitev hrane molekul.

klinčki
Prisotnost evgenol, naredi klinčki anti-bakterijske, protivnetno in blag anestetik. To je dobil antiseptične lastnosti, zato se uporablja v opere usta, da se uniči bakterije, prisotne v ustih. Prav tako omogoča enostavno prebavo.

kardamom
Deluje kot razstrupljanje sredstva in opravlja čiščenje ledvic. To je koristno pri zdravljenju težav prebavne in vetrovi.

kurkuma
Kurkuma je znan kot univerzalno zdravilo, ki je koristno pri zdravljenju skoraj vseh najpogosteje pojavljajo zdravstvene težave. kemična spojina prisotna v kurkuma, imenovano kurkumin je protivnetno narave in se uporablja za zdravljenje artritisa, majhne rane in je prisotna tudi za preprečevanje raka. Je bogat vir antioksidantov.

Zavestno ali nezavedno, vzamemo začimb kot del naše vsakdanje prehrane. Čeprav se uporablja za izboljšanje okusa hrane, imajo zdravstvene koristi svoje. Začimbe so ovrednotene največ za zdravila ugodnosti, ki jih ponujajo, pa ni vse, da dober okus je zdrava. Zato, učinkovita uporaba začimb pomaga pri preprečevanju večjih zapletov v zvezi z zdravjem.

Te informacije niso potrjene s strani Ministrstva za zdravje in je samo za izobraževalne namene. Ta informacija ni namenjen za diagnosticiranje, zdravljenje, zdravljenje ali preprečevanje bolezni.