Koristi za zdravje in Uporabe 14 zelišč, Začimbe in začimbe

posted in: Nerazvrščeno | 0

Zelišča, začimbe in začimbe so navadno pridobljen iz naravnih živil in vsebuje majhne količine hranilnih snovi; v bistvu, ker se porabi v majhnih količinah. Nekateri dajejo sorte na okus hrane, nekateri spodbujajo pretok prebavnih sokov in nekateri morda ran ali blažilne ukrepe in jih je mogoče kupiti kot prehranskih dopolnil.
So se najpogosteje uporablja naslednje:
1. Janež daje sladki koren svoj edinstven okus. Uporablja se kot kašelj sredstva, prebavni pomoči za spodbujanje proizvodnje mleka pri doječih materah in lahko lajšanje menstrualnih krčev. Dobro za okužbe dihal, kot so vnetje sinusov. To je lahko koristno v cirozo in hepatitisom in lahko pomaga pri raku prostate.
2. Basil je sorodnik družine mete z najdemo po vsem svetu več kot 60 sort. To je običajna začimbe za ribe, meso, paradižnikove jedi, juhe, enolončnice, pizza omako, obveze in se uporabljajo v solatah. To je imunski sistem stimulans, ki pomaga v boju proti okužbam in je dobro za črevesnih parazitov in akne.
3. Bay listov se uporablja kot celi listi se pogosto uporablja v omake, juhe, enolončnice, mesne jedi, telečjega in perutnino. (Vedno odstranite lovorjev list z živili, preden jim služijo, sicer pa je kot jesti zalogaja slame.) To je dobro za bakterijskih in glivičnih okužb, stres in lahko protistrup za zastrupitev strihnin. Zdrobljen lovorjev list okoli bo kuhinja odbijajo tudi ščurki.
4. Cayenne poper, znan tudi kot kapsaicin ali rdeča paprika, se običajno uporablja v večini mehiških, italijanskih in indijskih živil – strojar, relishes, čili izdelki, salsas apreturo in klobase. Deluje kot katalizator za ostala zelišča. Ima antibakterijsko in antioksidativno delovanje; deluje kot ekspektorans in dekongestiv in lahko pomaga pri preprečevanju emfizem, bronhitis in želodčne razjede. Pomaga, da se ubranijo pred prehladi, vnetja sinusov in angina. Vroče paprike v živilih pospeši presnovo; ki gori kalorij.
5. Cimet se uporablja v vsej svoji obliki za ohranjanje, začinjene pijač, piščanca, mesa, perutnine, jabolčnik in vroče vinskih pijač. Obrazec razlog se uporablja za pecivo, kečap, zelenjave, začinjene breskve, gorčice in jabolčno maslo. To lajša drisko in slabost; preprečuje zastoje. To ogreje telo in izboljšuje prebavo, zlasti presnovo maščob. Uporabno za prebavne težave, sladkorna bolezen in hujšanje.
6. nageljnovih žbic je močna začimba se uporablja v zmernih količinah v namočeni, spekel fižol, šunka pečenka, sladki krompir, pečen blaga, juhe in omake. Nageljnove žbice ima protivnetno ukrepe (vsebuje evgenol) in pomaga revmatoidnega artritisa. Prav tako ima antiseptično in anti-parazitski ukrepe, in deluje kot prebavni pomoči. Eterično olje nanese je že dolgo znano, da Premagati zobobol in druge bolečine ust.
7. Komarček ima okus podoben janež … malo slajše in se uporablja v bonboni, zelje, svinjina, ribje jedi, italijansko klobaso, sladko kisle kumarice, pecivo in pizza omako. Uporablja se kot zaviralec apetita in kot izpiranje oči. To je prebavni pomoč in se lahko uporabljajo za dojenčke kolike, spodbuja menstruacijo in spodbujati proizvodnjo mleka pri doječih materah. To pomaga pri menopavzi in pri raku prostate, kadar se uporablja skupaj z drugimi ukrepi.
8. Fenugreek ima aromo, podobno curry v prahu. To je v glavnem uporablja za izdelavo imitacije javorjev sirup. Deluje kot razsutega odvajalo, maže črevesje in znižuje zvišano telesno temperaturo. Dobro za oči. Pomaga astme in sinusov težave z zmanjšanjem sluz. Dobro za vnetja in pljučnih obolenj.
9. Ginger ima oster pikanten okus, ki ponujajo številne koristi za zdravje. Na voljo je v obliki tal celoti ali in se uporablja za vlaganje, marmelade, suho sadje, medenjaki in bučno pito. Deluje kot antibiotik, protivnetno, proti strjevanju krvi, proti driski in je uvrščen visoko na aktivnost proti raku. Vsebuje tudi antidepresiv sestavino. To je že dolgo uporablja za zastoje v prsih, prehladi, glavoboli, kolera, diareja, revmatizem, bolezni živčnega, želodcu, slabost, slabosti, bruhanja in dviguje dober holesterol in znižuje slab holesterol.
10. Majaron se nanaša na družino origana in ima sladek slasten okus. To je običajno v kombinaciji z drugimi zelišči in se uporabljajo v juhe, enolončnice, omake, jedi iz krompirja, ribje jedi, grška solata in perutnina začimbe. Se uporablja kot prebavnega pomoč in anti-spastični za menstrualne krče. Zavira rast herpesa in herpes.
11. Peteršilj vsebuje veliko hranilnih snovi in ​​vsebuje več vitamina C kot pomaranče, po teži. Uporablja se v zeliščnih prelivov, marinad, omake sir, solate, juhe in zelenjavne jedi (in ne sme biti kuhan, saj kaže, da se uniči velik odstotek svojih vitaminov in mineralov). Vsebuje snov, ki preprečuje razmnoževanje tumorskih celic. Dobro za posteljo-močenje, zadrževanje tekočine, plina, slab zadah, visok krvni tlak, prebavne motnje, bolezni ledvic, debelost in bolezni prostate.
12. Rožmarin je sladko, dišeče začinjen zelišče z zelo ostrega vonja. Uporablja se v mesnih jedi, prelivi, juhe, enolončnice in italijanske hrane. To se bori proti bakterijam, sprošča želodec, pospešuje krvni obtok in prebavo in deluje kot adstrigentno in dekongestiv. Izboljšuje cirkulacijo v možgane in preprečuje toksičnost jeter. Ima tudi proti raku in protitumorne ukrepe. Dobro za glavoboli, visok in nizek krvni tlak, prekrvavitve in menstrualne krče.
13. Timijan ima močan, zelo pikanten okus. Pogosto uporablja v paradižnik, ki temeljijo juhe, enolončnice, omake, gobe, klobase in zeliščnih prelivi. Gre za izkašljevanje in ima močne antiseptične ukrepe. Znižuje raven holesterola, dobre za križa in drugih težav z dihanjem, in povišana telesna temperatura, glavobol in bolezni jeter. Odpravi plin, odpravlja srbečico lasišča in luščenje s kandidozo povzroča.
14. Kurkuma pogosto uporablja v piščanca, mesne jedi, vloženo zelenjavo, pikantnimi, gorčico, strojar, španščina riž in prelivi. To je antibiotik, proti raku, protivnetno in antioksidativno delovanje. To lajša želodčne kisline, preprečuje strjevanje krvi, aretira strupene toksine, preden pridejo v jetra, znižuje krvni sladkor in holesterol ter lahko pomaga pri preprečevanju in zdravljenju raka.
Vse zeliščnih dodatkov se lahko uporablja le v količinah, ki se običajno priporoča za medicinske namene in se vedno posvetuje z zdravstvenim strokovnjakom prvi, še posebej, če ste noseči, dojite ali jemljete zdravila na recept.