Kurkuma: Kaj je in zakaj se uporablja?

Kurkuma ni le okusna in barvita, da & rsquo; je zdravo! Kurkuma je začimba, v isti družini kot ingver, kardamom in zedoary. Kurkuma vsebuje circumin: pred kratkim pokazala učinkovita v boju proti osteoartritis, raka dojk, in Alzheimerjeva bolezen. Kurkuma je razumno ceno. Lahko kupite kakovostno razred razsutem stanju kurkuma v prahu v zdravstveni trgovini (ki ga je dala v kapsulah si prihrani denar). NAMIG: dodamo suho ingver ali malo popra pomagati aktivirati kurkuma (ali izberite dodatke, ki jih vsebujejo). Brati oznake!
Nove študije kurkuma Predlagamo tudi, da se lahko močno pomoč v boju proti debelosti! Circumin, spojina v kurkuma, ima izjemen potencial za omejitev rasti maščobnega tkiva, ko se dopolnjuje visoko prehrane maščobe. To je odlična novica za ljubitelje hrane, kar je super za kuhanje prav ta zdrava in poceni začimba. Da bi dobili koristi hujšanje, vendar pa se lahko odločijo, da dopolnijo svojo prehrano z kurkuma v obliki kapsul, da se prepričajte, da bi dobili dovolj.
Načinov, da se kurkuma v vaši prehrani: uporabite v vaši kuhinji (to & rsquo; S na začimba policah v trgovinah). Obstaja kurkuma v curry, vendar curry je običajno kombinacija različnih začimb z lastnimi koristmi (morda ne boste dobili toliko, kot bi z uporabo čistega kurkuma). Bodite kreativni in uporabo kurkuma ali curry na različnih živilih, koristi čim več od tega močan super začimba.
Globoka rumena barva kurkuma lahko madež, zato bodite previdni, ko ga uporabljate. Ta začimba Sploh & rsquo; t je treba le uporabiti za strojar: ga & rsquo; s slastno na paro cvetača, stročji fižol in čebulo, tudi Saut & eacute; ed jabolk ali kateri koli od vaših najljubših zelenjavo. Poskusite s surovim veggies, kot so cvetača, brokoli, paprike, zelene, jicama ali redkev. Kurkuma je odlična začimba za dopolnitev nobene leče recept. Daj solatni prelivi svetlo rumen odtenek & dodaten okus z dodatkom nekaj kurkuma v prahu do njih .. Dodaj na jajčno solato za presenečenje okus plus bogato rumeno barvo. Presenetite goste ga uporabljajo; so & rsquo; ll se vas prosim za recepte.
Najboljši kurkuma je na voljo v razsutem stanju v trgovinah z zdravo hrano in je ponavadi bolj sveža in bolj oster.
& Bull; Najboljši način, da bi dobili kurkuma dnevno in čim večje koristi: to & rsquo; S precej dobro znano, da imajo začimbe, kot so cimet in kurkuma koristi za zdravje, vendar je težko, da se spomnimo, da jih uporabite več kot enkrat ali dvakrat na teden v receptih ali vašo & lsquo; Običajni & rsquo; živila. Najboljši način, da poskrbite, da boste dobili dovolj kurkuma dan je, da ga dobijo v obliki kapsul iz trgovine z zdravo hrano, ali lahko naredite sami, če kupite prazne kapsule (poskusite velikost & lsquo; OO & rsquo;) in izpolnite svoje.
& Bull; Če se odločite, da izberete circumin, da & rsquo zapomniti; s ni dobro absorbira v telo, ko se jemlje oralno, tako da se pogosto prodajajo z piperin in / ali bromelain povečati absorpcijo in biološko. Izberite dodatek samo z uporabo standardizirane izvlečke vsaj 95% circumin.
NE POZABITE:
& Bull; To & rsquo; Pomembno je, da se posvetujte s svojim zdravnikom, če ste noseči ali dojite; kurkuma lahko maternice stimulans.
& Bull; Če ste vzeli zdravila na recept, se posvetujte z zdravnikom: nekatera zdravila lahko vplivajo na delovanje kurkuma.
& Bull; Če imate žolčne kamne, zaporo žolča ali kongestivnega srčnega popuščanja: da & rsquo; je najbolje, da bi se izognili uporabi kurkuma.
& Bull; Hipoglikemijo? Uporabljajte le majhne količine kurkuma pri kuhanju: ne smete jemati velike količine. Vedno spremljali vaše ravni glukoze.
Kurkuma: za vaše zdravje!