Lekcija V Lead: Contamanents v zeliščna zdravila in California Proposition 65

Morda ste opazili, California Proposition 65 Opozorilne nalepke se pojavljajo na številnih zdravil rastlinskega izvora. Ta opozorila navajajo, da izdelki vsebujejo svinec, ki je snov, ki jo v državi Kaliforniji znano, da povzročajo raka in okvare ploda. Ta opozorila so lahko dal kakšen premor za razmislek o tem, kako varne so res ti proizvodi. Žal je prišlo le malo informacij o naravi tega problema, če ne celo obstaja problem.
Sodobna oprema za odkrivanje je pokazala sledove svinca v rastlinah in vode, kot tudi velikih količinah že na voljo v naftni, barve, igrače, pohištvo, droge, pisala, stekla, in mnogih drugih gospodinjskih predmetov. Predstavitvi teh poročil, rastemo skrbi in strah. Toda naš strah res upravičen? Je to sled svinca v okolju res nekaj, kar je treba opozorile? Je vodila sled najdemo v zelišč, rastlin, živali, hrane in vode enaki nevarnosti, kot so bruto zneski svinca najdemo v bencin, vodovodne in barve?
Dejstvo je, da so zdravila rastlinskega izvora lahko vedno vsebovala sledove svinca in ta svinec ni bila nikoli pokazale, ali celo sum, od povzročanja bolezni, povezane z zastrupitve s svincem. Njena tudi dejstvo, da so spojine svinca najdemo v zeliščnih zdravil manj verjetno kot prosti vodi, da se veže z molekulami v telesu in so zato počasnejši se absorbira.
Na žalost, dejstva, kot so ti manjkajo tako vlade in medijskih virov, ki pogosto povzročijo histerijo ne izobražujejo. Kot rezultat, so mnogi ljudje postali tako nezaupljivi zelišč, kot so farmacevtskih izdelkov.
Toda ali so ta opozorila res točni? Na primer, nalepke opozarjajo, da svinec povzroča raka, ampak kaj dokazi podpirajo takega sklepa. Očitno je opozorilo, ki temelji na dokazih, ki so bili visoki odmerki svinca dokazano, da povzročajo raka ledvic pri laboratorijskih živalih vzrejenih dovzetna za raka. Kadar pa je dokaz, da je tak izpostavljenost raka pri človeku? Tista študija delavci, izpostavljeni visokim koncentracijam svinca, je pokazala, da je pojavnost raka ledvic ni povečala. Ali je to res dokaz dovolj, da se ljudje bojijo zdravil rastlinskega izvora?
Po geodetski vse znanosti na voljo, Kyle Steenland dr Paolo Boffetta, MD, v svojem članku Svinec in raka pri človeku: Kje smo zdaj (American Journal of Industrial Medicine, septembra 2000, vol 38, vprašanje 3, strani 295. – 299), ugotavljajo, da so dokazi, ki vodijo povzroča raka pri ljudeh – je šibka.
To ne pomeni, da svinec je varna za nas. Daleč od tega, svinec je strupen za ljudi, saj bo mogoče nadomestiti drugih kovin v našem telesu, kot so kalcij, cink in železo, ki ustvarja nenormalne molekule v naših encimov, ki pa niso v opravljanje normalnih telesnih funkcij. Zastrupitve s svincem, znan tudi kot slikarja kolike ali plumbism, lahko povzroči poškodbe ledvic, srca in živčnega sistema.
To ni novih informacij. V starem Rimu, je bilo veliko zlo pripisuje vodi, ki je bila uporabljena v medicini, nakit, vino, vodovod, in make-up. Že leta 250 pred našim štetjem, Nicander od Coloform pisala o slabokrvnosti, svinca povzroča. Rimski sredstvo za zastrupitve s svincem je dokumentirano, da je slez ali oreh sok z vinom. Svinec je bil z nami od začetka civilizacije. Svinec je element najdemo v vseh zemljin, rek, jezer in oceanov na Zemlji. Svinca najdemo tudi v zraku kot sestavni del prahu. Svinec ravni razlikujejo od? na milijon (ppm) do okoli 10 ppm v zemlji vzorčenih daleč od industrijskega onesnaževanja. Svinec obstaja v nič jedel, vključno z vsemi živili, pijačami, zdravil in dodatkov.
Nobenega dvoma ni, da so nekatere okoljske svinec prihaja iz industrijskega onesnaževanja. Več kot 300 milijonov ton svinca, kopljejo v dvajsetem stoletju, se je vrnil v naše okolje preko osvinčenega barve, osvinčenega goriva, osvinčeni & ldquo; tin & rdquo; pločevinke in osvinčen vodovod. Kljub temu, da je nepravilno izločiti onesnaževanje samo za prisotnost svinca. Tudi brez človekovega delovanja, bi vodstvo še vedno obstajajo povsod, tako kot v starih magmatskih kamnin, sestavljeni iz naravne vulkanske aktivnosti našega planeta. Naše telo vedno vsebovati svinca, običajno okoli 0,05 ppm. Zdravi človeške kosti vsebujejo 20-40 ppm tega elementa.
Tipična ameriška prehrana naj bi vsebovala 15 & ndash; 25 mikrogramov ali več svinca na dan, v glavnem izvirajo iz sadja in zelenjave. Druge izpostavljenosti do zraka, vode in industrijo lahko privede do 200 milijonink grama porabi na dan. Tipični odmerki zeliščne medicine lahko dodate 3 do 15 milijonink grama na dan.
Čeprav so te številke zvok visoke, so dejansko precej nizka. Količina svinca v našem telesu, je danes pravzaprav najnižja v zgodovini. Pred desetimi leti smo absorbira desetkrat toliko svinca, kot jih imamo danes. Leta 1970, ko je bila vodilna še v bencinu in barve, smo absorbira 20-krat toliko. Kljub temu praznik svinca, ni nobenega dokaza, da so naši starši ali stari starši trpeli duševno prizadetih, raka, prirojene hibe ali katere koli bolezni sploh zaradi njihove izpostavljenosti do atmosferskega svinca. Če svinec res povzroči raka, kot Proposition 65 opozorila kažejo, morda ne za nenaden upad svinca zaradi izpostavljenosti na podoben padec tečajev raka? Nasprotno, medtem ko je svinec izpostavljenost zmanjšala, večina stopnje raka povečalo. Ali je možno, da so bili morda napihnjena strah svinca, in da se svinec ne sme biti Avec človek na okolje smo jo domneva, da je.
Nihče ne dvomi, da je svinec slabo za vas strupenih vzvodov, vendar na kakšni ravni? Kitajski zeliščni zdravniki vedo, da lahko vodijo dejansko dobro za vas, v nekaterih primerih. Svinec ima dolgo zgodovino previdno uporabo kot zdravilo. Zeliščna Formula & ldquo; Svinec posebno tabletko & rdquo; izkorišča & ldquo; maso & rdquo; na vodi, da se usede na pljuča v nekaterih primerih astme. Formula je predpisan v natančnih odmerkih za obdobje, ki ni daljše od dveh tednov, in se ne dati otrokom in nosečnicam. Ugotovljeno je bilo v uporabi varno od leta 1040.
Ki vodijo lahko zdravilo ni opravičilo za svinec v okolju. Osem tisoč let opazovanja nam je pokazala, da je vodilni večinoma ni dobro za vas, tako da ni nobenega razloga, da bi ga vstavimo v okolje, ni opravičilo za dajanje vodilno barve na otroških igrač. Zakoni so rešili ta problem v veliki meri, drastično zmanjšal vodstvo v naši okolici.
Odstranjevanje vodstvo iz naše rastline, živali, zemljo in vodo, je veliko težje. Eone vulkanov in dimnika dima so posuta naš planet z sledovih svinca. Najnovejša tehnologija zaznavanja je razvidno, da sta v oceana, pene in organske zelenicah jih kupili v trgovini s hrano za zdravje, verjetno vsebujejo svinec. Čokoladni bar lahko vsebuje več svinca kot deset odmerkov večine zdravil rastlinskega izvora.
Če je temu tako, zakaj so tam ni Prop 65 opozorilne oznake na tablici čokolade? Radovedne Razlog za to je, seveda, denar. Čokoladna industrija je imela milijone dolarjev, ki so potrebni, da gredo na sodišče in dokazati, da se pojavlja vse vodijo v čokoladi je naravno, zato ga ni mogoče obravnavati kot kontaminantov. Na žalost, nekaj manjših zeliščnih podjetij toži pod predlogom 65 imeli sredstva, da dokažejo, da je naravno tudi vsi vodilni, ki se pojavljajo v vseh zelišč v vseh njihovih izdelkih. To je edini razlog, zakaj boste našli vodstvo opozorila na zdravila rastlinskega izvora, vendar ne na sladkarije.
Toda, ali je čokolada ali zelišča res zdravstveni problem zasluži opozorilo? Obstaja veliko dokazov, da je veliko ljudi, ki pojedo veliko čokolade in sprejetih veliko zelišč, ne da bi podlegla smrtni bolezni. Ali California predlog 65 opozorilne nalepke preveč zaskrbljujoče? Vemo, da je onesnaževanje znižal že znižal znesek v naših telesih. Enak postopek se že zmanjšuje količino svinca v rastlinah, in današnji rastlinskih zdravil verjetno imeli manj vodstvo v njih, kot so morda generacijo nazaj.
Tam je, in verjetno je vedno bil, vodi v vse zeliščne medicine. To je razlog, zakaj so se številne vlade po svetu ustvarila ustreznih standardov za svinec v zdravila rastlinskega izvora. Na primer, Japonska omogoča 20 delov na milijon (ppm) za skupne kovin zdravila rastlinskega izvora. Svetovna zdravstvena organizacija omogoča 10 ppm svinca. Avstralski TGA omogoča 5 ppm svinca v izdelku. Nemčija omogoča 5 ppm, kot dobro. Ameriška farmakopeja nima standardov za zelišča, ampak omogoča 3 ppm z drogami.
Večina kitajskih zeliščnih izdelkov preizkusili v povprečju 1-3 ppm, ki velja za varno in naključno z vsemi mednarodnimi standardi za medicino. Vendar Kalifornije preselite Proposition 65 zahteva opozorilo na samo 1/2 ppm v hrani in v Kaliforniji, so zeliščna zdravila štejejo hrano namesto zdravil. Prop 65 dovoljuje prodajo teh izdelkov, vendar je za to potreben opozorilo.
Čeprav bi jih lahko tehnično pravilno, ali so ta opozorila dejansko izobraževalne ali celo informativne je drugo vprašanje. Vsekakor Bočna 65 opozorila ustvariti strah med potrošniki; se boji, da postanejo povezana ne samo s svincem, ampak izdelek, blagovna znamka, in združenje, vsi zdravilo rastlinskega izvora. Menimo, da je ta strah zelišč, ki temelji na napačnih slabo za vse, razen farmacevtske industrije, ki je, mimogrede, je dovoljena šestkrat toliko svinca v svojih izdelkih – ne objavljate vse ključne opozorilo.
Bočna 65 opozorila ustvarjanje strahu, in ljudje, ki se bojijo izgubiti svojo perspektivo. Naslednjič, ko boste naleteli na nekoga skrbelo sledovih svinca v zeliščni medicini, jih spominja na 200.000 ljudi, ki vsako leto dejansko umre od tega, da over-the-counter, zdravila brez recepta.
Poleg ustvarjanja nepotrebnega strahu, Prop 65 opozorila tudi maddeningly zmedeno. Nekateri kitajski zdravila imajo opozorila, drugi pa ne. Opozorilne nalepke lahko tudi nekoliko razlikuje od znamke do znamke. Ali to pomeni, da so nekatere blagovne znamke čistejši od drugih? Sploh ne; nedoslednost označevanja je vse opraviti z Prop 65, odvetniki, in denar in nič opraviti z vsebino vašega medicine steklenice. Obstaja več razlogov za to.
Prvič, podjetja z manj kot 10 zaposlenimi so oproščeni Prop 65. Njihovi izdelki lahko vsebuje količino onesnaženja, pa ne boste videli opozorila na proizvode, izdelane ali uvožene teh malih podjetij.
Drugič, ta zakon uveljavi javnost, ne pa generalni državni tožilec države. Pod prop 65, javni izvršilni organi (npr. Odvetnika) pravico do pravnih stroškov plus 25% škode. Ker je kazen 2.500 $ na dan na izdelek na policah, in ker so bili mnogi od teh izdelkov na voljo za let, lahko kazni precej zastrašujoče, in velikih naselij lahko enostavno izvleči.
Uveljavljanje predlog 65 lahko dejansko dobičkonosna in je meso in krompir, za približno ducat odvetniških družb in posameznikov. Ti izvršilni organi so na splošno znani kot Proposition 65 bounty lovci. Skozi leta so različne Bounty lovci dosegli različne naselij z različnimi proizvajalci. Ker so mala podjetja oproščena, in zato, ker imajo velika podjetja pravnih sredstev, da bi zvezal Bounty lovci na sodišču za let, Bounty lovci ponavadi poberem na srednje velika podjetja.
Nedoslednost pri pregonu je ustvarila zmedo mozaik naselij. Na primer: Seven Forest blagovne znamke in skrbi za zdravje blagovne znamke so tako je v isti tovarni z v bistvu enak surovin. Povprečno vsebnost svinca v obeh znamk je v bistvu enaka. Še v Kaliforniji, bo Seven Forest znamka objavili vodstvo opozorila na vsak izdelek in zdravje Skrbi blagovne znamke ne bo. To je zato, ker vsaka družba dosegla drugačen dogovor z Prop 65 odvetnika jih toži.
Naselja so se spreminja glede na kazni, ki ocenjujejo, pristojbine plačane, besedila nalepke in količine svinca dovoljene. Pozabite na izkušnje, pridobljene od generacij vsakodnevno uporabo, žalostno dejstvo je, da bouty lov odvetniki, državni pravobranilec California in govenment funkcionarji so veliko več povedati kot knowledgable herbologists in pri katerih zeliščni izdelki pridejo na trg, kako se prodajajo, njihove sestavine in doza predpisana.
Kakšna bi morala biti skrb za nas, ne da imajo te agencije legitimnih interesov pri zelišč, ki jih storijo; ampak da bo svoje ugotovitve in presoje brez besed iz TCM skupnosti herbologists, ki imajo verjetno nekaj prispeva k temu procesu.