Lucerna čaj je hranil-Rich Brew, ki lahko imajo veliko zdravilnih prednosti

Lucerna čaj prihaja iz namočen listov lucerne rastline. To je bila znana po neštetih že stoletja kot zdravilna rastlina. Alfalfa je trajnica cvetoče rastline, ki ima dolg seznam prehranskih in zdravilnih aplikacij. Ki pripada grah družine Fabaceae je, je bila lucerna uporabljena kot zdravilo rastlinskega izvora za več kot 1.500 let.
Mnogi ljudje verjamejo, da uživanje lucerna v veliki meri prispeva k zvoka prehrani. In zakaj ne? Poleg wheatgrass in alg, je lucerna verjel, da so največje vsebnosti hranil med tako imenovanimi “zelenih zelišč”. Lucerna čaj hranila vsebujejo vlaknine, vitamine, minerale in beljakovine. Domneva se, da imajo vse zahtevane prebavnih encimov.
Alfalfa kalčki so običajno jedli kot del solat in sendvičev. Se porabi tudi kot samostojna zelenjave stojalo in kot sestavina številnih slanih jedi.
Navdušeni potrošniki lucerno pravijo, da je prvo kulinarično srečanje s to zelišče je verjetno, da bo prijetno, saj lahko dajejo pekoč občutek na konici jezika ne. Vendar pa pospeši dodati, da je rastlinsko pridobljena okus in kmalu bo jedec začeli ceniti.
Dehidrirana lucerna listi so na voljo na tržišču kot prehransko dopolnilo v različnih oblikah, kot so tablete, praški in čaj tudi. Za izpeljavo hranila iz lucerne čaj, strma pest posušenih listov v vrč z novo vrele vode in pustimo, da stoji približno 5 do 7 minut.
Zanimivo je, da je lucerna razširjena po vsem svetu, kot krma za živino. Njegova primarna uporaba je kot krma za visoko krave, ki proizvajajo, zaradi visoke vsebnosti beljakovin in visoko prebavljivih vlaknin. Uporablja se tudi za hranjenje goveda, konj, ovc in koz.
Arabci so bili prvi, ki so za krmo lucerna s svojimi konji, kot so menili rastlina na njih hitro in mogočno. Alfalfa je bil pridelek živali že več kot tisoč let, vendar se uporablja tudi kot zdravilo rastlinskega izvora. To je najbolj pogosto pridelano seno. Arabci so bili namreč prvi, ki so našli lucerna in ga poimenovali “oče vseh živil”. Zgodaj so odkrili, da so listi lucerne rastline zelo bogato z minerali in hranili. Res je, da je moderna znanost pokazala, da je veliko kalija, kalcija, magnezija, cinka, karoten, kot tudi vitamini A, C in K.
Po drugi strani pa so Kitajci so bili z uporabo lucerna za lajšanje zastajanje tekočine in oteklina od šestega stoletja. Tradicionalna kitajska zdravila zdravniki uporabljajo lucerna čaj iz mladih listov za zdravljenje bolezni, povezanih z prebavnem traktu in ledvicah.
Podobno Praktiki ajurvedski uporabljajo lucerna čaj iz listov za zdravljenje slabe prebave. So prav tako je hladilni obloga iz semen za vre. V času, ko je bila lucerna verjel, da je koristno za ljudi, ki trpijo za artritisom in zadrževanja vode tudi.
Medtem, raziskave, opravljene v moderni dobi dokazano, da lahko lucerna čaj hranila odgovoren za številne zdravilne lastnosti. Za eno, se domneva, da bi nižje ravni v krvi slabega holesterola in glukoze. Prišlo je nedavno odkritje, da imajo določene kemične sestavni agenti v obratu težnjo, da se pripisujejo holesterola, ki je ne ostane v krvi in ​​z vztrajanjem na črevesju. Ta sredstva lahko tudi tožbo, ki se nanaša na znižanje ravni krvnega sladkorja.
Lucerna čaj je pokazala tudi učinke, ki se lahko dober diuretik in odvajalo. Zdi se tudi, da deluje tudi pri zdravljenju okužb urinarnega trakta, kot tudi motenj in bolezni, ki prizadenejo ledvic, mehurja in prostracije.
Lucerna čaj je lahko tudi dobra za zmanjšanje vročice. Bogata vsebina klorofil lahko pomaga pri čiščenju krvi. Prav tako se zdi, da uveljavlja koristnih lastnosti za zdravljenje želodčne težave, ki spodbuja apetit in ohranjanje kalcija depozitov zamašitev obloge iz arterij. Vsebuje tudi naravno fluorid, ki bi lahko pomagale preprečuje zobno gnilobo.
Medtem ko se mnogi pozitivni učinki se lahko izhaja iz hranilnih snovi najdemo v lucerna čaju, so poročali, da je majhen odstotek ljudi, razvili lupusu podobne simptome po porabi obrata. Avtoimunske bolezni so bili tudi povedal, da je bila aktivirana pri uživanju velikih količin lucerna. Ti pojavi Zdi se razloži z dejstvom, da je aminokislina L-canavanine prisotni v semenih in ohrovt obrata. To je tisto, kar je verjel, da je povzročil to reakcijo. Vendar pa ni prisotna v listih rastline, kjer je čaj izpeljane. Kot so taki, hrana in drog organi izjavili, alfalfa listov kot “Verjetno Safe” za večino odraslih pa alfalfa semen je bila dana “Verjetno nevarnih” oceno, če se uporablja na dolgoročni osnovi.
Fitoestrogeni so odkrili tudi lucerno, da lahko ženske bolezni, povezanih s hormonsko želijo izogniti uporabi tega čaja in zelišč. Nosečnice in doječe matere tudi svetujemo, da se prepreči njeno uporabo, kot so bolj prepričljivi ugotovitve o varnosti še treba opraviti.
Kljub temu, splošne ugotovitve kažejo, pretežno pozitivne koristi, ki so jemali lucerna čaj in zelišča. To je zelo zanimivo, da je moderna znanost dejansko sposoben dokazati zdravilne prednosti te zeleno zelišče, znano že od antičnih časov. Zdi se, da predlagamo uporabo naravnih sredstev, kot so lucerna čaj bo verjetno še naprej povečevala, kot so navdušenje ljudi za te metode verjetno, da bi sčasoma zmanjša.