Maja trava

Imam Maja trava po prijetnim vonjem, ki je mešanica poprove mete in pennyroyal, in njegove bledo sivke cvetov, zelo osvežujoč pogled v vročih poletnih popoldnevih. To je eden od coveted trajnic, ki cvetijo ob koncu poletja in zahteva zelo malo v smislu oskrbe.
Ta mint bratranec mešanice lepo z drugimi trajnicami v sončni gredici, in bo rasla precej velik v daljšem časovnem obdobju, če ne moti, ne da bi postali nemirni ali invazivna. To ne moti del sence, ki pa deluje najbolje v celoti izpostavljenosti soncu, kjer se dopušča suhih pogojih zelo dobro; boste pogosto videli, da pokaže v skalnjake in xeriscapes iz tega razloga. Mine stoji sam, nekoliko zadržan, na robu med rože in meje zelišč. Nisem mogel nadoknaditi moj um, katera pripada.
To ni ravno zdravilna rastlina. Maja trava se pogosto zamenjuje z mačjo meto in njihova imena so včasih uporabljajo izmenično, vendar sta dva popolnoma različna rastline, čeprav sodijo v isto mint družine. Medtem ko je manj privlačna Maja trava je dobro dokumentiran zdravilna rastlina, ki se uporablja, da prehlad v zalivu, in ja, to je isto Maja trava muca uživa, Maja trava je predvsem okrasna rastlina.
Mačji, tako velike in male, ki privlači oba in jih bo prežvečil svoje kepe v pozabo, če so ujeti pridih njihovega vonja. Ljudske pripovedke pravijo, da bodo pustili pri miru rastline so zrasli iz semen in Munch samo na tiste, s potaknjenci razmnožujejo. Zdi se, da modrice listov in stebla za javnost so mačji vonjave so tako všeč.
Catmints so velike naprave za privabljanje čebel v vašem vrtu; koristne žuželke so zelo radi njih in jih boste pogosto ugotovili, mrgoli okoli svoje rožice.