Mangosteen – prehransko dopolnilo

Pravi David Karp (razdeljevanja sadja Detective): “I cut odpreti debelo kožo, da razkrije šest zasnežene bele, skoraj prosojni segmente, ki so bili kot majhni jajca nestled v polje dragulj Okus je skoraj neznosno lepe & hellip; sladko-kiselkasti privatno elegance in razkošje, da je odmeve sadja vsakega podnebja “.

Mangosteen, s poreklom v vročih in vlažnih pragozdovih jugovzhodne Azije, je dinamit paket. Ne samo, da krona prizadevanj narave na kulinarični popolnosti (in bi iz pesnik pri ljudeh, kot so David Karp), vendar pa je bil uporabljen za stotine, če ne na tisoče, let po svojih zdravilnih lastnostih v njegovem naravnem deželah.

Garcinia mangostana je lep Deževni gozd drevo iz družine Guttiferae. Ima debele temno zelene svetleče liste in je dobila ime po francoskem raziskovalcu Laurent Garcin (1683-1751). To poteka tako zelo cenijo, da je nacionalna sad Tajskem; se imenuje tudi “kraljica sadja« in na Karibih je “Fruit of the Gods”.

To je hrana, je zdravilo, njegov les uporablja za pohištvo in gradbenih materialov, ki jih vsebuje pektin, tanini in smole, ki imajo industrijske aplikacije in globoko vijolično lupino se uporablja kot barvilo. Dejansko bi bila ena od težko pritisniti najti drugo drevo, ki je tako koristno!

In ja, se uporablja tudi za igre na srečo: malo Latica podobne oznake na površini sadja navede število segmentov oranžnih podobnih (vendar sneg belih) v sadju. Te zunanje oznake so včasih obril in Azijci iger na srečo na število segmentov znotraj sadeža. Zdi ni konca uporabe za to priljubljeno sadje, ampak tukaj smo se ukvarjajo z koristi za zdravje.

Sedanja buzz z mangosteen je odkritje novega razreda phytoceuticals imenovane “ksantonov”. znano, so nekateri dvesto ksantonov, da se pojavljajo v naravi, vendar so večinoma obstajajo v takih neužitnih oblikah, kot so les in lišajev. Pojavi se le užitni oblika Ksantoni se, da je mangosteen in mangosteen je pakiran s to snovjo; štirideset šest sorte Ksantoni so doslej odkrili v tej posameznih vrst sadja. Za primerjavo šentjanževke, bližnji sorodnik mangosteen, vsebuje le eno vrsto xanthone.

Poleg tega je mangosteen naložen s polisaharidi, katehinov, qinones, stilbenov in polifenolov in drugih bioaktivnih snovi, ki jih najdemo predvsem v kožo ali skorjo sadja, zaradi česar en zdravnik povedal, da bodo mangosteen je najbolj uspešen dodatek doslej. Period.

James Duke, morda Amerike predvsem ethnobotanist, navaja več kot 202 ločenih koristi za mangosteen. Med njimi so proti staranju, proti utrujenosti, antibakterijsko, anti-virus, protivnetno, anti-tumor, antioksidant, anti-artritis, proti diabetesu, antidepresiv, proti Parkinsonovi, anti-katarakta , proti debelosti, anti-lipidemic in seznam goes naprej in naprej in naprej.

Na območjih, kjer drevo raste naravno, da mangosteen skorja, listi in lubje že dolgo uporabljajo v ljudskem zdravilstvu. Debela mangosteen skorja se uporablja za zdravljenje katar (vnetje nosu in grla), cistitis (vnetje mehurja), grižo, ekcem (kožna bolezen), vročina, črevesne pogoje in kožne bolezni. Domačini uporabljajo tudi čaj iz mangostanovih listov za zdravljenje drisko, grižo, vročino, in gobice. Čaji iz mangosteen lubja so znani za zdravljenje genitalnih in okužb sečil, kot tudi stomatitis (vnetje v ustih).

En vietnamski gentleman vem, spominja starši sedel pod drevesom žvečilni kožo, ali semenskega mešička, na mangosteen. Druga povedal mletja do suhega kožo, je vrelo in nato pitje kot čaj za grižo in vse vrste težav z želodcem, ki prevladujejo v tropih.

Dama, tudi vietnamski, mi je dal naslednjo formulo: zmeljemo up celotno mangosteen, kožo in semena vključena, mešanica z drugimi sadja in jesti. Namen mešanjem mangosteen z drugimi plodov je narediti zelo neprijetnega okusa koža okusna, saj je v kožo mangosteen sadja, da večina koristi sredstva.

Dr DeGuzman, splošni kirurg, enterologist in ginekolog, je bil rojen v Filipinih in spomni mangosteen sadje zelo dobro. Spominja se jedo veliko, in vsakič, ko je odvrgla kožo, bo njegova mati mu Graja, ker je želela rešiti kožo za svoje medicinsko rabo. Ona bi ga obesite, da se posuši, nato jo uporabite, ko nekdo v družini zbolela; je to storil tako, da ga kuhanjem kot čaj.

Dr DeGuzman priporoča, da vzamemo mangosteen soka vsak dan našega življenja zaradi svojih raka preventivnih lastnosti.

In to je samo ena od prednosti. Tukaj so nekateri drugi:

Nekaj ​​v mangosteen stimulira kostni mozeg, da tvori več rdečih in belih krvnih celic.

Kot antidepresiv je mangosteen prilagodi raven serotonina.

Kot antibakterijsko, mangosteen je eden od najmočnejših naravnih antibiotikov imamo; je bilo ugotovljeno, da so tako močni kot vankomicin močan intravensko antibiotika zdravniki, ki se uporablja.

Kot dodatek proti raku, je mangosteen ugotovljeno, da je močnejši od petih od šestih kemoterapijo drog je bilo testiranih proti.

Kot antioksidant, mangosteen je eden izmed najboljših. To je bil imenovan kompresijsko antioksidant, ker je za razliko od drugih antioksidantov, da mangosteen ksantonov imajo več elektronov dati proč, da nevtralizira proste radikale & hellip; poleg & hellip;

Antioksidant mora “fit” prosti radikal ima nevtralizirati. Če ni primerno, antioksidant ni mogoče nevtralizirati prosti radikal. Mangosteen ima 40+ Ksantoni, od katerih je vsak prilega različne vrste prostih radikalov. Tako so možnosti, da najdejo pravico “fit” je pomnoženo kolektorja. Nič čudnega, da pravijo, da bo mangosteen en dan večji od aloe vero.

Mangosteen pomaga pri preprečevanju raka na vsaj dva načina. Prvič, zavira nastanek raka in druge, v procesu, imenovanem apoptoza, da pomaga rakave celice samomor.

Mangosteen je tudi močan in naravni protivnetno

Glede na to, da, če ne vse, resna bolezen, so predhodniki najbolj imajo prosti radikali in kronično vnetje, mu je Ksantoni “močan antioksidant in protivnetne lastnosti so brez primere v smislu preprečevanja bolezni!