Maslo Mleko & ndash; Zdrav napitek je opisano v ajurvedi

Maslo mleko je znan kot & ldquo; Takra & rdquo; V ajurvedi. Njihove lastnosti in zdravilne lastnosti so opisane v naslednji način.
Takram laghu kashayaamlam deepanam kaphavaatajit ||
Showphodaraarshowgrahanidoshamootragrahaaruchee |
Pleehagulmaghritavyaapadgarpaanduvaamayaan jayeth ||
Maslo mleko ne povzroča opažajo pri porabi. Tako je znano, da imajo kakovost in ldquo; laghu & rdquo ;. To postane hitro in lahko prebavljiv. Maslo mleko je običajno kisel okus in deluje kot adstrigentno. (Zaradi tega mleka lastnina maslo pomaga pri zmanjševanju pore, ki jih akne in mozolje povzroča. Zmanjšuje hiper gibljivost črevesja med drisko in IBS. Ta lastnost tudi pomaga zmanjševati hemoroide) .Aggravated kapha in vata zmanjšujemo z pinjenca. To je najboljša predjed. Po ajurvedi zmanjšuje napihnjenost trebuha, lajša simptome hemoroide, pomirja črevesje v IBS in pomaga pri prebavnih motnjah. Prav tako zmanjšuje učinke strupa in je zelo koristen pri zdravljenju anemije.
Maslo mleko razstruplja telo in čisti črevesje, odpravlja zaprtje in pomaga obnoviti črevesno floro. Ima manj maščob v primerjavi z mlekom in je bogata s kalcijem, kalijem in vitaminom B12.
Kako pripraviti mleko, maslo:
Debela skuta treba oviti za ločevanje maslo. Tekoči del, ki ostane po ločitvi maslo se imenuje kot maslo, mleko ali & ldquo; takra & rdquo ;. Ko je to maslo mleko zmešamo z vodo, se imenuje kot & ldquo; sajala takra & rdquo ;. Če se uporablja pinjenec brez dodajanja vode, se imenuje kot & ldquo; nirjala takra & rdquo ;.
Kako narediti okusno pijačo iz pinjenca:
Zmešajte pol kozarca mleka, masla pol kozarca vode. ga reprezentativni dobro. Dodajte ščepec soli, pol čaj žlico ingverja sok in stisnite pol apna z njo. Okrasimo z koriandra listi. Ta odžeja, zmanjša slabost in bruhanje.
Domov sredstva uporabljajo pinjenca:
1.Mix ščepec soli, & frac12; čajno žličko ingverja sok in zdrobljena kumina semen v kozarcu mleka masla. Ta odpravlja kislost, zaprtje in simptomi pilotov.
2.Add ščepec soli, žličko sladkorja v kozarcu mleka, masla, razredčenega z vodo. To deluje kot zelo dober rehidrira formulo driske in dehidracije. Zagotavlja energijo v trenutku in zmanjša pogostost blatom.
3.It je zdrava pijača za ljudi, ki trpijo za debelostjo, piloti in vneto debelega črevesa ali IBS.
4.Massage mešanico mleka masla in soli v porah, ki jih akne in mozolje povzroča. Nato jo sperite s toplo vodo in še enkrat sperite s hladno vodo. To pripomore k zmanjšanju pore.
5.Regular poraba mleka, masla krepi prebavni sistem in ohranja brez okužb.