Materinski Best Friend

najboljši prijatelj matere, da je tisto, kar se imenuje v Afriki. Če doječa mati ga doda v svojo vsakodnevno prehrano, ki je več mleka proizvaja. Podhranjenih otrok jesti vsak dan lahko ponovno pridobi svojo težo. Ta rastlina prinaša številne koristi za telo in se lahko gojijo v tropskih krajih.
Ime obrata je Moringa oleifera včasih imenuje čudežno drevo, ker je vseh svojih delih; listi, cvetovi, semena, lubje in korenine ima prehranske in zdravilne namene. Ne samo, da lahko olje iztisnjeno iz obrata se uporablja kot mazanje za občutljivo strojev, kot so mehanske ure in ure. Je olje, ki ne postane žarka se lahko uporablja tudi za kuhanje.
Moringa Oleifera je doma v Indiji, Arabije in Afrike. Prav tako pogosto gojijo v tropskih Ameriki, Šrilanka, Mehika, Malabar Malezije in filipinskih otokov.
Imenuje se tudi z različnimi imeni v različnih krajih. Malunggay ali kamunggay na Filipinih, palčka drevo v Indiji, benzolive na Haitiju. Drugi ga tudi imenujemo hren drevo zaradi svojih korenin.
Hranila, antioksidanti iz fitokemikalije in zdravilnih sestavin te rastline so preveč, da bi omenil. Pomemben vidik te rastline je, da je vsebnost maščob in ogljikovih hidratov nizka. Gram za gram v primerjavi z nekaterimi svojimi hranil z najboljšo hranljivih živil, so navedeni spodaj:
– Vitamin C: 7-krat več kot v pomarančah
– Vitamin A: 4-krat več kot v korenju
– Kalcij: 4-krat več kot v mleku
– Beljakovine: 2-krat več kot v mleku
– Železo: 3-krat več kot v špinači
Vitamin C lahko dobite z vodotopnimi antioksidanti in vitamin A vam zagotavlja maščob topnih antioksidantov.
Glede na raziskave, opravljene v Tanzaniji, ki jih Optima Afrike, doo, dnevno zaužitje 25 gramov listov prahu te rastline bo dala otroku naslednje odstotek priporočenega dnevnega vnosa:
– Beljakovine 42%
– Kalcij 125%
– Magnezij 61%
– Kalij 41%
– Iron 71%
– Vitamin A 272%
– Vitamin C 22%
V krajih, kjer je hrana prestrašiti ali če so stroški hrane ekonomsko visoka, lahko ta sredstva zagotoviti dobro alternativo če upoštevamo, da se lahko gojijo v revnih tleh in se lahko posadili na dvorišču.
Nekateri folk lore zdravilo uporablja katere znanstveniki so začeli potrditi, so naslednji:
– Sok iz listov stabilizira krvni tlak
– Rože so protivnetno
– Stroki lahko olajša bolečine v sklepih
– Roots lahko za zdravljenje revmatizma
– Bark lahko žvečili za prebavne pravna sredstva
Druge lastnosti te rastline vključujejo: anti-fungicidno, protimikrobna in proti raku. V fitokemikalije glukozinolati in izotiocianati pomaga pri preprečevanju pljuč in raka esophageal in lahko tudi zmanjša tveganje za druge oblike raka.
Za zdravljenje manjših ureznin in rane, lahko listi se uporabljajo kot obloga zaradi svoje anti-mikrobne lastnosti.
Ta rastlina se lahko razmnožujejo bodisi sajenjem semena ali rezanje veje, 2 metrov ali več, in nato shoving približno eno tretjino dolžine do tal. To lahko uspevajo tudi v revnih tleh.
Ta rastlina ima malo komercialno uporabo, saj nikomur lahko posadili v svojem dvorišču. Šele po nekaj mesecih od sajenja, lahko listi se nabirajo in pripravljen, da se zaužili z vsemi hranilnimi snovmi in koristi za telo.
Rastline, kjer zeleni čaj in zeliščni čaji prihajajo iz potreb, ki jih je treba poskrbljeno in pravilno obdelana in stane končni izdelek več. Ker je Moringa Oleifera lahko posadili skoraj povsod. Resnično se lahko šteje, revež je vir hrane esencialnih hranil.
Narava nam je s tem čudežno rastlino, zakaj ne rastlinske eno od naše v našem dvorišču?