MORAMO Harbor pravo prijateljstvo z mamo NARAVO ALI Prakriti

& Ldquo; Mati narava je lahko tako enostavno vedro krava, ali drugače s Srdit Tigrica. Da ne bomo vzdržijo obnaša v nemirni in zdravju škodljivih način z njim neizmerno časovno obdobje ona nas lahko hranijo z mlekom neštetih bogastva, s katerimi razpolaga, če pa zaradi česar je onesnažena in vilely poskusiti ugrabil svojega bogastva, ki ga poseduje, ona niti ne sme za trenutek povprečenja iz ruši svet na koščke kot divji tigrica. Zato je res najbolje, da se ljubeče postaviti svojo glavo v matere narave & rsquo; ov lap tako okus blaginje. Za to moramo nameniti ustrezno pozornost, tako da postane naš bližini območij bujno zeleno in okolju popolnoma onesnaževanje brezplačno & rdquo ;.
& Hellip; & hellip; & hellip; & hellip; & hellip; & hellip; resnico Gurudeva Shriram Sharma Acharya
Prakriti SE Kedor-Chad hamein Badi mehngi padegi
Akhand Jyoti Magazine, junij 1989 stran 36
Samo sentimentalno prijateljstvo z naravo in okoljem lahko dajo ljudmi novo življenje. To je pa govoril dr Harshvanti Visht, ki je bil zaposlen pri usklajevanju uspešno narave in okolja v bližini Gomukh območju Himalaje. Ona sama pokliče hči Himalaji Mountains. Ko Dr Harshvanti profesor ekonomije po poklicu odločil, da postane Bhojwasa regije stanovanja na višini 3792 metrov nad morsko gladino, polno Bhoj dreves spet na začetku so ljudje mislili, da je to nemogoče. Toda po Besprekidan prizadevanja za dolgo časovno obdobje slikati sliko njen uspeh v obliki 10.000 Bhoj dreves, katerih starost je od 1 do 14 let. Pravi, da je kar nekaj ovir prišel svojo pot, medtem ko opravlja to nalogo, nato pa je dobila tudi pomoč. Ovire prišel iz državnih organov in pomoč je dobil od alpinist Ratansingh Chauhan skupaj s 3 delavci.
Pravi, da je bila ta naloga zelo zahtevna, saj je bilo to območje ledena vetrovi in ​​intenzivno snegu. Vendar Himalaja je moj oče. Kdo drug kot hči krasi dom njenega ljubljenega očeta? Potopljen v tem vneme nalogo je ustanovila vrtec redkih gorskih zelišč v visoki himalajski področju Chadwasa. Kot rezultat je uspelo raste toliko Bhoj dreves in drugih redkih zdravilnih zelišč. Navdih za vse to je njena globoka ljubezen do velikih Himalaji. To je tudi razlog, zakaj obožuje planinarjenje. Skupaj z uspeh v naraščajočem na Nanda Devi vrhunec je bil tudi član ekipe Mount Everesta akcije.
Dr Harshvanti pravi, da ko je zadeva v zvezi z naravo in okolje, smo razpravljali o naravnih katastrof. Leta 1980 AD pojavil okoli 60 naravnih nesreč. število spore v zvezi vremena v letu 2006 AD je bilo 260, danes pa je ta številka 500. Za to predvsem razvitih državah so odgovorni, ki kljub cry hripav na področju okolja v Københavnu in Cancunu še, ko je potrebno nekaj betona je treba storiti, da pogledati tu in tam in stopi nazaj. Ne samo to, pravijo, da so v razvoju in manjši narodi sveta, odgovoren za vse to. Ta problem se lahko troubleshot le, če vsak Stanovnik zemlje gleda na zemljo kot svojo ljubljeno mater in skrbeti za njeno apt vzdrževanje.
Njena lastna izkušnja preveč je te vrste. Ko se pomaga drugim razumeti, kaj je globalno segrevanje pravi, da prevzame naša mati Zemlja ima visoko vročino. To je zato, ker naše kontaminiranimi načine, zemlja umirajo malo po malo dnevno. Če se bo takšno stanje nadaljevalo najprej se vodostaji rek in morij dvignila višje, kasneje pa se začne izsušitev. Pod temi pogoji tudi, če se gladina vode dvigne za 1 meter, potem 6% zemljišč Nizozemske, 1% Egipt, 17% Bangladešu in 80% Marshall Island so se potopljen pod morsko vodo. Za Indijo, kar je bolj zaskrbljujoče je, da se 30% bitja v tej državi, ki pripada morskega življenja in rastline popolnoma uničil 2030 AD. Z današnjim dnem v tigrov v Indiji, eden rogom nosoroga in številne ptice so na robu izumrtja. Če se vse to še naprej, saj je do 2035 AD himalajski ledeniki so izginili in večina Indije & rsquo; se s reke izsušijo.
Da se to ne zgodi, moramo nauke iz naše starodavne kulture. Naša kultura, ki je videti na zemlji, reke itd, kot boginje. Gore so gledali kot polbogovi. Ga je videti na drevesa kot sveto, smo se naučili, kako jih častili in jih s tem postanejo radodaren. Ćaskanje in pesmi ptic je bilo videti na pobožen in dobro počutje dodajali podobna Samaveda petje. Nato je nadaljeval: Nekateri ljudje so že imbibing tako veliko naukov. Hčere gore so začele tako akcijo prijateljstvo z naravo. Zdaj pa ne sledijo poroke tradicijo in lsquo, ropanje & rsquo; Ženin & rsquo; s čevlji, ampak iz prijateljstva z naravo rastlin več in več dreves. Ta tradicija dreves zasaditve med poroke slovesnosti dobiva toliko zagona, da vabila natisnjena v funkciji zakonske omeniti to drevo sajenje slovesnosti preveč. Te rastline ali drevesa, zasajene v poročnem obredu se imenujejo & lsquo, drevesa ljubezni & rsquo ;.
Za okolje je bila taka sentimentalno prebujenje, ki jih povzroča Vankhandi Maharaja. Ta oker oblačilo asketski Vankhandi Maharaj je ustvaril takšen gozd velikih listnih drevesi na visoki Hindiba Mountain (v Saattal ki je 50 km oddaljen od Nainital), ki ga imenuje Mati Indija Forest. Ko je prvič prišel ta regija je brez zelenja in listje. Toda po oblikovanju tem gozdu ptice in zveri živijo tu redno. Tukaj je Maharaj tudi zgradili tempelj Vandurga. Zdaj sta ta gozd in tempelj postal središče vere za vse vaščane v njegovi bližini.
Po pogovoru o Vankhandi Baba, dr Harshvanti je dejal, da se vse to ni omejeno samo na gore. Ljudje ravnicah so tudi sprejeti to drevo nasada misijo v veliki način. Dinesh Vyas študij na šoli vasi v okrožju Bansvada Rajasthan, ki ga navdihuje vaščanov je začela starodavno tradicijo sajenje dreves. On opines, da če smo posadili drevesa v posvečeno spominu naših prednikov, se dobijo zelo zadovoljni in so nam se blagoslovi v obliki senci, slasten sadja in dišečimi cvetovi. Zaradi njegovih Studiozan prizadevanja že od več deset vasi Bagdaura regije do Anandpuri se zadržujejo v bližini države Gujarat, so mnogi Ancestral Tree Gozdovi širijo. Na enak način Jain skupnost preveč je upodabljanje aktivna, program Tirthankar gozdov.
Nekaj ​​podobnega je bil dosežen s starejših 75 let stari Satyadev Sagwan. Medtem ko služijo v oboroženih silah je ustanovil čustveno vez z naravo in okoljem. V okviru teh prizadevanj njegovega je pomagal regije Haryana in Rajasthan postala bujna zelena z listjem. Danes je ustanovil vrtec 2500 obratov na svojem pragu. Večina od teh so sadike v Banyan, pipal, rose jabolko, kadam travo in neem ali margosa drevo. Satyadev ugotovil, da povsod, kjer se več dreves tam zrasla dežela ne postane izsušena in padavine postal tudi optimalna.
Ob tem je proces razmišljanja ljudi pozitivno preoblikuje in njihovo telesno, duševno zdravje je tudi reformirati. Tako je družinsko okolje je tudi postalo veselo in mirno. Dr Harshvanti ima veliko več takih primerov, ki poudarja, da če želimo živeti življenje srečno ne sme le Indija, ampak ves svet Natapati sveto razmišljanje velikih rishis Davno. Šele potem se lahko določi pravi vez tovarištva med človeštva in narave okolju. Skupaj s to zemljo & rsquo; s stiki z vesolja se sprejme pozitivno in naravno.