Moški Mena (andropavza) Opredeljeno

Male Menopausee (ali andropavza) je večdimenzionalni sprememba življenja s hormonsko, fizičnega, psihičnega, medosebne, socialne, spolne in duhovne vidike. Vsi ljudje gredo skozi moški, ponavadi v starosti med 40 in 55 let, čeprav se lahko zgodi že v 35 ali šele 65. je signal za konec prvega dela moškega & rsquo; življenje, in dobi ga pripravljeni za v drugi polovici. Kot adolescence je prehodno obdobje med otroštvom in odraslostjo, Male Mena je prehod med prvo odraslo dobo in drugi odrasli dobi.
Izraz & ldquo; moški menopavzi & rdquo; je napačno ime. Moški nikoli ne začne ob menstruacije in zato ne & rsquo; t ustaviti ob njih. Moški lahko še naprej imeti otrok pozno v svoje življenje, za razliko od žensk. Toda glede na druge življenjske spremembe, ženske in moški izkušnje imajo podobne izkušnje.
Koncept Moški menopavzi ali andropavza ni nov pojav. Heller in Myers (1944) opredelila simptome, kar so označili & ldquo; moškega klimakterija & rdquo; vključno z izgubo libida in potence, živčnost, depresija, motnje spomina, nezmožnost koncentracije, utrujenost, nespečnost, navali vročine in potenje. Heller in Myers ugotovili, da so imeli njihovi pacienti pod normalno raven testosterona in simptomi bistveno izboljšala, ko so imeli bolniki nadomestne odmerke testosterona.
Pojem Moški menopavzi ali andropavza je sprejet širše v Avstraliji, Angliji in Evropi kot v zunaj ZDA .. Mnogi verjamejo, da zato, ker ljudje še vedno imajo sposobnost reprodukcije, kot so starost, da ne & rsquo; t izkušnje menopavze moški. Drugi menijo, da je moški Mena resnična, vendar pa je sinonim za hipogonadizem (nizke ravni testosterona).
Dr. John Morley (2000) je razvil raziskavo deset element na zaslonu za moško menopavzo. Anketa vprašanja, kot so:
1. Ali imate zmanjšanje libida (spolne sle)?
2. Ali imate pomanjkanje energije?
3. Ali imate zmanjšanje moči in / ali vzdržljivosti?
4. Ali ste izgubili višino?
5. Ali ste opazili zmanjšano & ldquo; uživanje življenja & rdquo ;?
6. Ali ste žalostni in / ali zlovoljen?
7. Ali so vaše erekcije manj močna?
8. Ali ste opazili nedavno poslabšanje v vašo sposobnost, da igrajo športne?
9. Ali ste zaspali po večerji?
10. Je bil nedavno poslabšanje v delovno uspešnost?
Če kdo odgovori pritrdilno na vprašanje 1 ali 7 in / ali da za vse tri druga vprašanja, dr Morely verjame, da obstajajo dokazi, da gre skozi moški in morda morali imeti raven testosterona preverjajo.
A velike težave za moške, ki gredo skozi moški je depresija, je pa v veliki meri pod diagnosticirani. Neupoštevanje diagnozo depresije je lahko smrtonosna. Stopnja samomorilnosti za moške petinštirideset do štiriinšestdeset je trikrat višja kot pri ženskah iste starosti. Cena za moške nad petinšestdeset sedemkrat večja.
I & rsquo; sem ugotovila več intervencijskih strategij, ki so bile učinkovite. Ti vključujejo:
 Hormonsko nadomestno zdravljenje,
 Vaja, spremembe prehranjevalnih navad, zmanjšanje stresa,
 Akupunktura, kitajska medicina, zeliščni zdravljenja,
 Kariera preusmeritev
 Spolna zdravljenje complusivity, zdravljenje kemične odvisnosti
 Za zdravljenje depresije.
 Iskanje in zaposluje enega & rsquo; s & ldquo; kliče & rdquo; V drugi polovici življenja.
V zadnjih 40 plus let I & rsquo; bil sem namenjena za pomoč moške in ženske, ki jih ljubijo. I & rsquo; sem napisal knjigo o moški menopavzi in izdelal program, PBS, ki zagotavlja obsežno analizo in rešitev. Za več informacij in za prijavo na moj prosti E-Book iti http://SurvivingMaleMenopause.com