Mustard- V stari in sodobni medicini

Obstajajo tri vrste gorčice ljudje porabijo. Bela gorjušica (Brassica alba) je najbolj blago od treh. Drugi dve vrsti sta Brassica juncea in Brassica nigra. Obstaja pa še ena vrsta Brassica campestris, ki se gojijo za svoje nafte v Indiji.
Indija proizvede povprečno 6 milijonov ton oljne ogrščice (predvsem iz B. juncea in B. campestris. Kanada proizvaja 200,759 ton gorčično seme in ima 57 odstotkov (141,660 ton) svetovnega tržnega deleža, sledijo pa Poljska, Ukrajina in Mjanmar. Po letu 2010 ocenah FAO, Nepal proizvaja 149,625, Ukrajina 64,400 in Mjanmar 58,300 ton semena. Vendar pa je visoka vsebnost eruka kisline v indijski gorčično olje česar je primeren za globalno izvoz. Večina držav uvoznic bile dane omejitve za količina eruka kisline v gorčico.
gorčično seme smo uporabili v starem zeliščni medicini. Hipokrat uporablja gorčico v številnih zdravilih in obkladki. Pitagora omenja gorčico kot zdravilo za škorpijonov pik. Gorčica je bilo rečeno, da poveča krvni obtok. Mustard omet pomagal povečati pretok krvi do vnetih predelov in s tem pospeši celjenje. S črpanjem krvi na površino kože, gorčica lajša glavobol, nevralgija in krče. Gorčica je mislil, da je afrodiziak v Evropi in na Kitajskem. Če ga vzamemo v dovolj velikih odmerkih, se ogreje telo. Gorčica je bila uporabljena za lajšanje zobobol, mišične krče, zamašena sinusov in prebavne motnje. Francoski menihi so uporabljali gorčico za zdravljenje ran. Rubefacient obloga omogoča lajšanje revmatične bolečine. Topla voda razlije v modricah semen si stimulativno kopel, ki je dobra za boleče noge, prehladi in glavoboli. Gorčica je bil uporabljen za zdravljenje alopecija, epilepsije, snakebite in zobobol. Seme je interno uporablja tudi kot prebavil, diuretik, bljuvala in tonik. Gorčično olje je dejal, da spodbujajo rast las, in je priljubljeno olje za lase v Indiji. Vendar pa je bila neposredna uporaba olja znano, da povzroča močno draženje.
alba se ne uporablja kot zdravilo v razvitih regijah sodobnega sveta. Na Kitajskem se uporablja za zdravljenje phlegmy kašelj, tuberkuloza in plevritis. Limited dokazi pri ljudeh podpira uporabo gorčično ometa za bronhitis ali gorčično olje za preprečevanje srčno kap. Poleg tega dokazi nasprotujoči, ali je gorčično olje učinkovito pri zniževanju holesterola. B. alba se tradicionalno uporablja kot masažno olje v južni Aziji. Njen ugoden učinek ni znanstveno preučiti.
B juncea seme je segrevanje, stimulant rastlina z antibiotiki učinkov. Zdravilne lastnosti vrste so podobne B. nigra. Seme se uporablja pri zdravljenju tumorjev pri Kitajske. Kitajci jedo liste v juhe za zdravljenje mehurja bolezni, vnetje in krvavitev. Koren se uporablja kot galactagogue v Afriki. Vonj odganja komarje. V Java, se rastlina uporablja kot antisyphilitic emmenagogue. Listi, ki se uporabljajo na čelu so rekli, za lajšanje glavobola. B. juncea ima varuje jetra, ki so lahko koristne za zdravljenje bolezni jeter (Gupta et al., 2011). Vodni ekstrakt seme B. juncea pokazale močno hipoglikemično aktivnost pri samcih albino podgane, kar kaže antidiabetik uporabo semena (Tirumalai et al., 2011).
Jasim (2012) je pokazala, da je antibakterijska delovanje B. nigra semen proti stafilokoki in Escherichia vrst v zobnih oblogah otrok 1 & ndash; bila stara 5 let, primerljiva z gentamicin in ciprofloksacin. Stoin sod. (2007) so pokazali protibakterijsko lastnost B. nigra proti večim patogenimi bakterijami. Kiasalari et al & rsquo;. I (2012), poskusi na miših kažejo, da je ekstrakt semen B. nigra lahko uporabljajo v velikem zdravljenje mal epileptičnih napadov, verjetno zaradi svoje antioksidacijske lastnosti, ki deluje preko mehanizma encimska aktivnost. Ostrina olja B. nigra iz eruka kisline in izotiocianati, ki so omenjeni da povzroča kopičenje trigliceridov v krvi in ​​s tem v obravnavanem slabo za srce; pa niso bile izvedene poskusi na ljudeh za potrditev teh negativnih vplivov na zdravje. Kljub temu pa v ZDA in nekaterih delih Evrope, je gorčično olje dovoljena le za zunanjo uporabo in ga ni mogoče prodajati kot jedilnega olja. Olje oljne repice od B. juncea semen, ki so križanih je dovoljen za uporabo v hrani, saj je to olje zelo nizke vrednosti eruka kisline.