Najpogostejše vrste raka – grlo (Voice Box) Rak

grla
Grlo je znana tudi kot govorno polje, ki se nahaja med žrela in sapnika. Njegova naloga je, da se zagotovi dihalne poti so odprte in ko ga dihamo in govorimo, in zapre, ko smo pogoltniti zagotoviti nobena hrana pride v sapnik.
Grla Rak ali grla rak
Grla raka je znana tudi kot rak grla ali grla karcinomom in se lahko razvije v katerem koli delu grla. Večina larynx raka so skvamocelularnega karcinoma kot posledica nenadzorovanega množenje transformiranih malignih celic v grla epitela izvirajo v glotis.
Simptomi grlo (Voice Box) Rak
1. Hripavost ali druge glasovne spremembe
Zaradi malignih celic so napadli glasilk.
2. kašelj, ki ne izgine ali stridor
Zaradi blokado dihalnih poti
3. Težave z dihanjem
Tumor je zrasla dovolj velika, da blokirate zračni poti
bolečina 4. Ear
Tumor je pritisnil na živec
5. Pavšalni ali masa v vratu ali grla
Rak plin napadel bližnje bezgavke na vratu in grlu.
6. izkašljevanje krvi
Prekinitev nekaterih malignih celic
7. Itd
Vzroki in dejavniki tveganja grla (Voice Box) Rak ali grla rak
1. Kajenje
Tveganje za nastanek raka grla je kadilec 30 čas višji nikoli ne kadite ljudi. je lahko zaradi visokih ravni rakotvornih nakopičenih na površini grla obloge namenjena za
dolgotrajno časovno obdobje. Pasivnega kajenja velja tudi kot vzrok za nekadilca.
2. Alkohol
Tveganje za nastanek raka grla je dvakrat prekomernega pitja primerjavi z ne ali zmerno pitje. V nadzorovanem primeru študija kombinirani učinek tobaka in alkohola na grla tveganje za nastanek raka, so raziskovalci ugotovili, da sta kajenje in pitje alkohola neodvisni dejavniki tveganja za raka grla. Heavy uživanje alkohola in cigaret določil multiplikativno povečanje tveganja, kar lahko kaže biološko sinergijo.
3. Staranje
Tveganje za nastanek raka grla povečuje s starostjo. Večina primerov raka so zaznali običajno ugotovi pri ljudeh med 50 in 75 let.
3. Gastroezofagealna refluksna bolezen (GERB)
V GERB, želodec kisline kopira v požiralnik, kar povzroča bolečine gorenja. Da je vsak posledica daljše obdobje kisline škodijo grla. V nekaterih študijah so raziskovalci ugotovili, da je draženje od dolgoletnega GERB povečuje tveganje za raka grla.
4. Slaba prehrana
Slaba prehrana povzroči tveganje vseh vrst bolezni zaradi oslabelim imunskim sistemom, vključno z rakom grla. Nekateri raziskovalci so predlagali, da bi bilo ne dobiš dovolj vitaminov dejavnik tveganja.
5. Človeški papiloma (HPV)
okužba s HPV grla lahko poveča tveganje za raka grla. Čeprav se lahko nalezljiva teorija zahteva nadaljnje raziskave, vendar podaljšamo čas okužbe grla povečuje tveganje za raka najdemo pri nekaterih bolnikih.
6. Race
Rak grla se razvija dvakrat pogosteje kot med ljudmi afriškega rodu, kot pri belcih.
7. Spol
Moški so v nevarnosti, da grla raka kot ženske. To je lahko posledica so višji odstotek moških kadilcev in težki pivci.
9. oslabelim imunskim sistemom
Ljudje z oslabi imunski sistem zaradi bolezni ali slabe prehrane obstaja tveganje za razvoj raka grla.
10. Strupeno izpostavljenost
Vdihavanje ali izpostavljeni lesnega prahu, azbesta, ali več vrst kemikalij, ki lahko povečajo tveganje za raka grla.
11. Voice izrabljeno
Poklic zahteva, naj uporabijo svoj glas večino časa lahko poškoduje vokalno kabel, ki vodi do rakavega polipa.
12. Ustna voda uporablja
Pregled 200 bolnikov z rakom ustne votline raziskovalcev je pokazala, da je 10 od 11 bolnikov, ki ne kadijo ali pijejo alkohol pogosto uporablja ustno vodico visoko vsebnost alkohola, vendar je dodatna raziskava je pokazala, da ni nobenega povezavo pranje usta z visoko vsebnostjo alkohola in raka grla .
13. Itd
Diagnoza in testi
Fizično izpit je vedno pomembno in je treba storiti s svojim zdravnikom, če imate nekatere od zgoraj naštetih simptomov, zdravnik pa domnevajo, da lahko pride do grla problem preveriti nobenih nepravilnosti vratu, ščitnice, grla in bezgavke, vključno otekline in grudice.
V resnici, ne vsi abnormalnosti so rakav.
1. Posredna laringoskopija
Z majhno, dolgo obravnavajo ogledalo, bo zdravnik pregledal vaš vrat za vse anomalije, vključno z vašimi glasilk preko odbojno sliko na ogledalu.
2. Neposredno laringoskopija
Z uporabo bodisi votlega medicinskega instrumenta ali fiberoptično kabla imenovano Laringoskop, vstavljena skozi usta ali nos, da preverite, ali so anomalije, ki ne vidijo, ki jih neposredno laringoskopija z uporabo bodisi lokalni ali splošni anesteziji.
3. Biopsy
Biopsija je postopek sprejemanja vzorca občutljivem območju ali tumorja drugih testih ugotovljeno z majhno iglo s lokalni ali splošni anesteziji. Vzorec bo pregledati patolog pod mikroskopom pregledati stopnjo tumorja.
4. CT (računalniška tomografija)
CT ustvarja velike serije dvodimenzionalnih rentgenskih posnetkov, narejenih po eni osi vrtenja, ustvariti tridimenzionalno sliko notranjosti telesa v details.The slikah se obravnavajo s svojim zdravnikom, da vidimo, v kakšnem obsegu od nepravilnosti tumorji, kot so širjenje raka na bližnje strukture in bezgavke. Ta test je pomagalo, da se ugotovi, ali je nenormalnost cisto ali tumor. V nekaterih zdravnikov, lahko X ray naloži tudi skupaj s CT.
5. MRI (slikanje z magnetno resonanco)
MRI (slikanje z magnetno resonanco je eden od mnogih napredne tehnologije, ki se uporablja za vizualizacijo notranje strukture presekov slikanje telesu učinkovito uporablja pri zagotavljanju boljše podrobnosti metastaz raka v grlu in okolici.
6. Itd
Faze in stopnje raka grla
A. Razvrščanje tumorja je odvisna od narave, ki niso invazivne ali invazivna. Tumor, ki širijo počasi dobi nižjo oceno, medtem ko se hitro širi tumor dobil najvišjo oceno.
B. Faza raka grla
1. Faza 0
Rak grla je razvrščena kot
Stopnja 0. če rakavi celica ni prodrla v globljem tkivu, vendar ostane na površini sluznice.
2. faza I
Rakavi niso več na površini, ampak so napadli v globoko sluznice, vendar še vedno v celoti v notranjosti grla.
a. stage IA
Rak ni & le; 3 mm (1/8 palca) globoko in & le; 7 mm (1/4 palca) širok.
a.1. Faza IA1: Trošenje je <3 mm (1>