Najpogostejše vrste raka – rak endometrija / rak endometrija

Endomatrial Rak
Endometrija je notranja obloga maternice sesalcev in zelo občutljiva sprememba hormon, zlasti menstrualnega ciklusa. rak endometrija je pozni odraslosti rak definirana kot pogoj katerih imajo celice endometrija sluznico maternice rasti neobvladljive ali postane rakava zaradi menjavanja celic DNK. To je četrta najpogostejša vrsta raka pri ženskah splošnimi po raka dojk, pljučnega raka in raka črevesja.
Vzroki in dejavniki tveganja
1. Starost
Najbolj rak endometrija se zgodi, da ženske v sredi tridesetih in več. Lahko se ga pogosto posledica od drugih tkiv v rast in popravilo maternice obloge nad desetletje ali več desetletij.
2. Estrogen
Zaradi akumulacije in izpostavljenosti estrogenu hormona v daljšem obdobju skozi življenjsko dobo, tveganje za raka endometrija je pri starejših ženskah precej višja. Dejansko tveganje endometrija povečanje raka s starostjo po starosti 40. Ženske, ki so pod 40 let imajo nizko tveganje za bolezni, razen če v skladu z običajno dejavnikov tveganja.
3. Hormonsko nadomestno zdravljenje (HRT)
Ženske, ki je bodisi z jajčniki odstranjeni ali v fazi uporabe menopavzi hormonsko nadomestno zdravljenje za lajšanje simptomov menopavze, kot so pogostost vroče flash, izgubo kostne gostote, pomanjkanja mineralov, itd lahko nekoliko poveča tveganje za raka endometrija zaradi izpostavljenosti za sintezo estrogena.
4. ustni kontracepcijske tablete
V študiji, ki se uporabljajo, temeljijo na prebivalstvu registrov raka v osmih geografskih regijah po Združenih državah Amerike je pokazala, da ženske, ki so uporabljeni zaporednih peroralnih kontraceptivov (estrogena in progestina komponente, sprejetih v različnih obdobjih v mesecu), se zdi, da imajo povečano tveganje za nastanek raka endometrija.
5. Tamoksifen
Tamoksifen je skupna kemoterapija zdravila pri bolnikih z rakom dojke in za preprečevanje ponovitve raka dojke tako, da blokira delovanje estrogena na celic raka dojke. lahko poveča tveganje za raka endometrija, kot je tamoksifen deluje tudi kot sam estrogen.
6. Debelost
Maščobno tkivo je dober vir za proizvodnjo slabe estrogena v velikih količinah v debelih ženskah, ki vodi do visoke ravni estrogena pri ženskah, ki izhajajo iz povečuje tveganje za razvoj raka endometrija.
7. Dednost
Družinska zgodovina endometrija, debelega črevesa in raka na dojki povečuje tveganje za razvoj raka endometrija.
8. Nenormalno zaraščanje endometrija
Ženske z diagnozo hiperplazijo endometrija (nenormalno razrast celic v maternično sluznico), imajo večje tveganje za razvoj raka endometrija.
9. Neplodnost
Študija je pokazala, da imajo ženske, ki še nikoli niso bile noseče nekoliko večje tveganje za razvoj raka endometrija.
10. Zgodnja puberteta pred starostjo 12
Ženske, ki začnejo svoj čas pred 12 let, imajo večje tveganje za razvoj raka endometrija zaradi povečalo število let, da je nezrela notranja maternične sluznice izpostavljen estrogen.
11. Mena po starosti 55
Ženske, ki gredo skozi menopavzi po starosti 55 so na večje tveganje za razvoj raka endometrija zaradi povečanega števila let, da je notranja maternice obloga izpostavljena estrogen.
12. Zgodovina ob obsevanju medenice
Pogosta uporaba obsevalnega zdravljenja z medenično lahko spremeni in poškoduje DNK celic, kar vodi v nenadzorovano rast celic notranje maternično sluznico, povzroča raka endometrija.
13. Drugi reproduktivne raka
Prsi ali rak jajčnikov so povezana s povečanim tveganjem za rak endometrija zaradi izpostavljenosti višja od normalne količine estrogena.
14. vnos velike količine maščob
Vnos velike količine maščob je povezana tudi z višjo količino estrogena ki ga proizvaja naše telo, “dobro” vir hormon za razvoj raka endometrija.
15. Heavy dnevno uživanje alkohola
raziskovalec ugotovili, da visoko porabo alkohola ne vpliva le samo na jetra, ampak povečuje tveganje z dojke in raka endometrija.
16. Itd
simptomi
Nenormalno krvavitev iz maternice je lahko zgodnji fazi raka endometrija
1. Nenormalna krvavitev iz nožnice
Krvavitev iz nožnice med obdobjem z v neustreznih količinah pretoka krvi je treba preveriti z zdravnikom v najkrajšem možnem času. To lahko povzroči širjenje nad rasti vnaprej raka maternične sluznice celice vzrokov za okužbe ali prekinitev endometrija kapilare ali krvne žile.
2. Povečanje količine izcedek iz nožnice
Povečanje v višini izcedek iz nožnice, skupaj z nenormalno vonja ali bolečine, srbenje ali pekoč občutek je lahko posledica okužbe ali vnetja.
3. Boleče uriniranje
Boleče uriniranje, večino časa je posledica okužbe sečil, ki vplivajo na mehur v praznjenje, toda včasih se lahko nalezljivih bolezni povzročene in lahko pokazatelj vnaprejšnjega rak endometrija.
4. Bolečine med seksom
Boleče med večino časa povzroča vestibulitus in Vaginizem spola, v nekaterih primerih pa se lahko z raka ali drugih reproduktivnih bolezni povzročili.
5. Bolečina v trebuhu
Obstaja veliko reproduktivno bolezen lahko povzroči bolečine v medenici, kot slepiča, salpingitis, maternice descensus, itd, vendar pa se lahko uporablja v zgodnji fazi raka endometrija povzroča.
6. Oteklina ali Lump v medenici
Oteklina je lahko posledica vnetja virusa spolne oddajne ali okužbe z bakterijami. Pavšalno lahko povzroči nenormalna rast celic v maternične sluznice ali reproduktivnega tkiva.
7. hujšanje
Nenamerna izguba zaradi izgube apetita teža je lahko prvi znak raka, vključno maternice notranje oslikavanje.
9. Slabokrvnost
Anemija je lahko zaradi kronične izgube krvi je nastala zaradi daljše ali težke nenormalno menstrualne krvavitve.
10. Itd
Diagnoza in testi
Če imate katerega od zgoraj navedenih simptomov in skupaj z nenormalno krvavitev iz maternice, diagnoza poleg zahtevala podrobnosti o vas zgodovini zdravje, vključno z družinsko anamnezo, menstrualne in nosečnosti zgodovine, načina življenja, itd
1. medenice pregled
Medenici izpit opravlja, ko ni menstruacije in jim svetovati, ne da imajo spolne odnose vsaj 24 ur, je vrsta popolne telesne izpit za ženske medeničnega organa z medicinskega instrumenta za odkrivanje kakršne koli okužbe, nenormalna rast celic, kot so cist, fibroidnih in posebej virus, ki lahko povzroči zgodnji fazi raka endometrija. Test PAP je običajno tudi. Če zdravnik našla rast nenormalnih celic ali sum na raka maternice, se lahko zahtevajo dodatni testi.
2. endometrija kiretaža
Ednometrial kiretaža je mogoče storiti v zdravnika pisarni ali v bolnišnici kot ambulantno s tem, vzorec tkiva iz notranje obloge plast maternice. V nekaterih primerih, če ne primer z endometrija kiretami sprejeta pregleda zadostne diagnostični rezultat, je potrebna dilatacija in kiretaža (D & C).
3. Dilatacija in kiretaža (D & C)
Dilatacija in kiretaža je a vrste pregleda, ki ga nežno odpiranje materničnega vratu in nato odstrani nekatere notranje obloge (endometrij) od maternice celic. Med preskusom, lahko zdravnik odstrani vse endometrija polipi, če je ugotovljeno.
Pod 2. in 3. delujejo v lokalni anesteziji s protivnetno in bolečine zdravil pred in med pregledom.
4. Histeroskopija
Histeroskopija je medenici pregled z uporabo endoskopa, ki opravlja optične in lahkih poti ali vlakna, ki gredo skozi odprtino vagine nato v maternico in omogoča zdravnik vidi maternice notranje obloge (endometrij) na video zaslonu, s pomočjo tekočin ali plina CO2 se uvede za širitev votlino med pregledom. Majhen vzorec vzet za gledanje pod mikroskopom.
5. endometrija biopsija
Endometrija biopsija ali težnja je še en postopek za odstranitev vzorca iz maternice notranje obloge z vstavljanje biopsije odvzem brisa v maternice in s strganjem in gibanju rotacije. Med tem postopkom
a. Spekulum pomaga širiti stene vagine narazen izpostaviti maternični vrat.
b. Tenaculum pomaga, da imajo na materničnem vratu enakomerno.
c. Lokalna anestezija ali pa tudi ne sme dati.
6. Trans-vaginalni ultrazvok
Trans-vaginalni ultrazvok je vrsta medeničnega ultrazvoka uporabljajo za diagnosticiranje debelina maternične notranje obloge žensk s post-menopavzi krvavitve pri raku endometrija s pomočjo pretvornika (Pretvornik je potreben za pošiljanje zvočne valove, ki odražajo off telesnih struktur), v nožnici.
7. Sonohysterography
V nekaterih primerih je bolj jasno videti maternico je potrebno, da bi dobili boljši pogled na velikost tumorja, nato sonohysterography se uporablja s fiziološko raztopino (sterilne slane vode) vbrizga v maternico pred ultrazvokom.
8. Računalniška tomografija (CT)
CT skeniranje združuje posebno rentgensko opremo s prefinjeno računalniki proizvajati več presečne slike koli občutljivem področju notranje maternice obloge in obdane organov, če je potrebno, na zaslonu računalnika v bližini ene osi vrtenja.
9. z magnetno resonanco (MRI)
MRI uporablja močno magnetno in radiofrekvenčno polje za zajemanje 3D podobe organov, mehkih tkiv, kosti in skoraj vseh drugih notranjih struktur telesa, vključno rak endometrija na računalniškem zaslonu za pregled.
10. Itd
Najpogostejše vrste raka endometrija
A. adenokarcinome
Adenokarcinomov se obračuna računov za več kot 80% primerov raka endometrija in začela z nenormalno rast celic na površini celic notranjega dela raziskovalcev je ugotovila, da so ženske, ki imajo zgodnji pojav simptomov peri-menopavze v visokem tveganju od adenokarcinoma.
B. maternice sarkom
Maternice sarkom, redko rak maternice, ki vsebujejo maligne celice mišic in vezivnega tkiva maternice, se obračuna predstavljajo le le 2 odstotka vseh raka materničnega telesa.
a.Endometrial stromalni sarkom
Endometrija stromalnih sarkom tudi endometrija raka izvira iz ne-žleznega vezno tkivo endometrija, zato je celica izvora ni znan.
b. leiomiosarkomi
Leiomiosarkomi je oblika raka endometrija izvira iz gladkih mišic maternice. Rak je odporen težnjo in ne zelo odziven kemoterapije ali obsevanja.
c. karcinosarkoma
Karcinosarkoma je vrsta raka obeh epitelijskih in vezivnega tkiva maternice povzročil.
E. Itd
Stopnje raka endometrija
1. Type 1 endometrija raka
endometrija raka so posledica presežka estrogena. Te vrste raka ni zelo agresiven in se počasi širi na druga tkiva in se šteje za nizko stopnjo.
2. vrsta raka 2 endometrija
rak endometrija s presežka estrogena ni povzročil. Te vrste raka so invazivne in so nagnjeni k razširil v oddaljene dele telesa in šteje visoke kakovosti.
Faza rak endometrija
Faze in stopnje raka endometrija je pomembno, da se določi najboljši zdravljenje s cilj je, da zdravljenje in preprečitev ponovitve, če je to mogoče.
1. Faze 0
Rak najdemo v površini endometrija obloge.
2. faza I
Rak so prodrle v endometrija obloge, ampak v maternici.
a. stage IA
Rak omejen na endometrij
b. Faza IB:
rak so prodrle do srednjega sloja endometrija Linning steno
faza II
Rak je prisoten tako v maternici in materničnem vratu.
faza III
Rak se je razširil izven maternice in materničnega vratu za bezgavke, vendar ni dosegel danke in mehurja.
a. Stage IIIA:
Cnacer je razširil izven zunanjega sloja maternice in jajčnikov ali jajcevodih
b. Stage IIIB:
Rak se je razširil v nožnico in na območje bezgavk
c. stage IIIC
Rak se je razširil na bezgavke, vendar ne v oddaljene organe
faza IV
Rak se je razširil v oddaljene dele telesa
a. Stage IVA:
Cnacer je razširil na danke in mehurja
b. stadiju IVB
Rak se je razširil v oddaljene organe v telesu.
preprečevanje
1. Ohraniti zdravo telesno težo
Debelost povečuje tveganje za razvoj raka endometrija.
2. Zmanjšajte uživanje alkohola
Raziskovalec ugotovil, da združenje uživanja alkohola in raka endometrija je močnejša med vitkih žensk kot med prekomerno telesno težo ali debelih ženskah po menopavzi.
3. kontracepcijskih tablet
kontracepcija zakona je bilo ugotovljeno, da se zmanjša tveganje za nastanek raka endometrija
4. Izogibajte neoviran zdravljenje z estrogenom
Presežek estrogen povečuje tveganje za razvoj raka endometrija.
5. Antioksidanti
Antioksidanti je bilo ugotovljeno, da se zmanjša tveganje za raka, ki ga povzroča oksidacija, induciranje prosti radikal splakovalnega kot vitamin A, C, E in drugi.
6. Okrepiti imunski sistem
Ga dobili dovolj spanja, zdrava prehrana, uresničevanje in živi zdrav način življenja.
7. Vitamin D
Vitamin D je bilo dokazano, da je koristno pri številnih raka, lahko prav tako dobro za rak endometrija.
8. Itd
Obdelave
Odvisno v razred in stopnjo raka
1. Surgery
Večina bolnikov z invazivno ali ne invazivnega raka materničnega vratu so potrebni operacijo. Medtem ko so bolniki, ki niso invazivni rak ni potrebno nadaljnje zdravljenje, bolniki z rakom invazivne običajne potrebne nadaljnje obdelave, vključno z obsevanjem, kemoterapijo. V nekaterih primerih je primer bezgavke tudi odstraniti jajčnike in maternico tudi odstranijo, odvisno za operacijo potrebna.
2. radioterapijo
Sevanje se lahko uporablja za faze II, III in IV in ponavadi daje po operaciji, da ubije vse rakave celice ostanejo v telesu. Z uporabo visoko energetsko x-žarki ali druge vrste sevanja, obsevanje ubija endometrija rakave celice in jih hrani iz raste ali obnovljive. Če je rak majhen, se lahko rak treba pozdraviti. Če je rak velika, lahko obsevanja se uporablja za nadzor lokalnih slabe simptomov.
a. obsevanje, ki je zajelo
Pri terapiji zunanjih žarka (EBT) žarek visoko energijskih rentgenskih žarkov oziroma ali druge vrste sevanja se nanaša na bolnika tumor navzven glede na stopnjo raka.
b. Brahiterapevtskimi
S postavitvijo majhno količino radioaktivne semena ali vire z medicinskega instrumenta v maternico ali vagine, pred uporabo visoko energetsko x-žarki ali druge vrste sevanja ubiti rakave celice, ne da bi povzročila sevanje vpliva v bližini zdravih tkiv.
c. Stranski učinki
c.1. Utrujenost
c.2. Bolečina v prsnem košu
C.3. problem Heart
C.4. Težkega dihanja
C.5. razbarvanje kože ali pinkness, draženje.
C.6. Itd
3. kemoterapijo
a. Kemoterapija je najbolj uporaba za zdravljenje z vnaprejšnjo stopnjo raka materničnega vratu v kombinaciji z radijsko terapijo, saj se je razširil do oddaljenih delih telesa s pomočjo zdravil, ki jih jemljemo peroralno ali vbrizga v veno ali mišico bolnika za ustavitev rasti ali ubiti rakave celice.
b. Stranski učinki
b.1. slabost
b.2. bruhanje
b.3. Izguba las
B.4. Utrujenost
B.5. anemija
B.6. Usta rane okus in vonj spremembe
B.7. okužba
B.8. Itd
terapija 4. hormon
Hormonska terapija se v pre-endomatrial fazi raka ali če je operacija ali izvedljiva ali potrebna. Uporaba pravih vrst hormona lahko povzroči lopa endometrija obloge ali rak endometrija skrči ali včasih popolnoma izginejo.
Drugi nekonvencionalni zdravljenja
A. Z zelišči
1. črna detelja
Črna detelja je najbolj znan kot črno deteljo, rod Trifolium, spada v družino Fabaceae, ki izvira iz Evrope, zahodni Aziji in severozahodni Afriki. Raziskovalec ugotovil, da genistein inhibira rasti rakavih celic, spodbuja apoptozo.
2. črna detelja
Črna detelja je najbolj znan kot črno deteljo, rod Trifolium, spada v družino Fabaceae, ki izvira iz Evrope, zahodni Aziji in severozahodni Afriki. Raziskovalec ugotovil, da genistein inhibira rasti rakavih celic, spodbuja apoptozo.
3. Soy isoflavone destilat
Soja isoflavone destilata je izvleček fižola iz soje rastlin ali zelišč, ki jih vsebuje veliko količino fitoestrogenske z vezavo na estrogen v človeških celicah. Raziskovalec ugotovila, da sojini izoflavoni oddelkov off estrogena iz celic, ki so dovzetni za estrogena, vključno s rakavi ali maligne celice endometrija. Obstaja nekaj konflikti v študij uporabe fitoestrogenske pri zdravljenju raka povezano z estrogenom, bodite previdni, da jih ne uporabljajo, če s predlogom svojega specialista na sorodnem področju
4. Astragalus
Astragalus je zelišče, rod Astragalus, ki spada v stročnicah družine Fabaceae. V študiji na podganah, raziskovalec ugotovil, da Astragalus izvleček imajo citotoksične lastnosti v zaviranju rasti tumorjev in zamude-kemijsko inducirane hepatocarcinogenesis.
5. Notranji lubje Cat je krempelj
Zel je bil uporabljen v zeliščni medicini za spodbujanje delovanja imunskega sistema ter zdravljenje in preprečevanje okužbe. In vivo ter in vitro, mačke parkelj pokazala vnetje inhibitorni učinek. Vsebuje tudi različne kemikalije, kot so tanini, katehini, in procianidinov ki demanstrated antioksidant in protivnetne lastnosti.
6. Itd
B. Z kitajskih zelišč
1. Xia Ku Cao
Xia Ku Cao je znana tudi kot Self zacelijo rastlin. Oster je bil grenak in hladno zelišče uporabljajo v TCM za zdravljenje glavobol, omotica, tuberkulozo pljuč, vaginalno okužbo, čezmerne krvavitve med menopavzo jetra in toploto, ki jo očisti, odvaja vozle in raztaplja sluz s enhacing funkcije jeter in žolčnika kanali.
Raziskovalec ugotovili, da Xia Ku Cao znatno zmanjša endometrijske rasti rakavih celic pri miših vsajenega s človeškimi endometrija rakavih celic in dokazali anti-estrogenom učinek v študiji tudi.
2. Dong Ling Cao
Gong ling Cao je znana tudi kot blushred rabdosia. Sladko, grenko in hladno rastlina je bila uporabljena v TCM za zdravljenje kroničnega bronhitisa, kronična vnetja predelu medenice, otekanje grla, piki insektov in kača ugrizne toplote in toksinov, saj očisti, neguje jin, odstranite krvni zastoj in lajša bolečine, ki jih krepitvijo funkcij želodca, pljuč in jeter kanalov. Vitro, raziskovalec ugotovili, da ima Gong lengov Cao cytotxicity aktivnost proti CAES-17 človeški požiralnika rak celične linije, pri 2 in 3ug / ml, so bile zaviralnih stopnja 40% in 75%. ga je mogoče uporabiti učinkovito proti raku endometrija? so potrebne nadaljnje raziskave.
3. Lu Feng Fang
Lu feng Fang je znana tudi kot Honeycomb. Sladko, Oster, nevtralno in strupena rastlina je bila uporabljena v TCM kot diuretik in okrepiti aktivnosti srca, nižji krvni tlak začasno, spodbujanje koagulacije krvi, zdravljenje raka, krvavitev v tumorjih, saj sprošča toksičnost, izstreljuje veter, blaži bolečina, suši vlago s krepitvijo funkcije pljuč, jeter, vranice, želodca in debelega črevesa kanalov. In vitro poskusi so raziskovalci ugotovili, da je lu feng fang dokazati zaviranje človeških rakavih jetrnih celic. V študiji insektov z uporabo HeLa celice, ki izvirajo iz človeške materničnega vratu in raka materničnega telesa, so raziskovalci ugotovili tudi, da je Lu Feng Fang ekstrakt pokazala močan učinek proti raku.
4. Bai Hua Ona je Cao
Bai Hua Ona Ona Cao je znana tudi kot širjenje hedyotis, Grenko, sladko in hladno rastlina je bila uporabljena v TCM kot anti-bakterije, anti-vnetje, anti-tumor, protivirusno sredstvo in za zdravljenje snakebite in krepi imunski sistem to toploto počisti, odvaja vlago, odvaja strupe in rešuje abscesov s krepitvijo funkcij jeter, želodca, debelega črevesa kanalov.
Sanjiv Kumar Yadav, Shao Chin LEE (Yong Loo Lin School of Medicine, National University of Singapore rezultati raziskovalcev je pokazala, da je etanol izpisek iz Bai Hua She She Cao učinkovito prikliče rak apoptozo celic, po možnosti z počil-posredovane aktivacije kaspaze.
5. Qing Hao
Qing Hao, ki je znana tudi kot Worm Wood. Grenak in hladno rastlina je bila uporabljena v TCM kot proti malariji sredstvo in trealupus, shistosomiazo saj razprši mraz in vlaga, izstreljuje veter in pomirja bolečine s krepitvijo funkcije ledvic, jeter in žolčnika kanalov.
Raziskovalci so ugotovili, da Qing hao povzdigne kalcijeve ione levkemije belih krvnih celic, sproži apoptozo, mehanizem za samouničenje v rakavih celicah. Študija Univerze v Washingtonu, je pokazala, da Qing hao selektivno ubija več vrstic rakave celice v epruveti.
6. Itd
Za druge oblike raka ali zdravstvenih izdelkih, obiščite http://medicaladvisorjournals.blogspot.com/
Če vam je všeč, kaj ste prebrali, sledite mi na http://twitter.com/kylejnorton