Najpogostejše vrste raka – rak mehurja v tradicionalni kitajski medicini perspektive

raka sečnega mehurja
rak mehurja nastane, ko celice Zgrtati v notranjo oblogo mehurja in tvorita maligne rasti ali tumor. Rak razvije le v mehurja oblogo lahko postanejo invazivni, ki se razprostira skozi steno mehurja v bližnjih organov, kot prostate pri moških ali maternice pri ženskah.
simptomi
1. Tradicionalna kitajska medicina je pokazala, da je urinska s krvjo eden od pojava prvega simptoma, ki ga raka na mehurju pacienta odkrili. Včasih lahko rdeče krvničke je vidna s prostim očesom, ampak večino časa, je potrebno krvni test.
2. Bolečine v hrbtu
3. zadrževanje tekočine v ledvicah
4. Fever
5. Drugi simptomi so podobni konvencionalne medicine.
Večina pacientov z zgodnjega raka na mehurju moje izkušnje krvi v urinu brez bolečin sploh.
Dejavniki tveganja
1. poklic
Poklic potrebno stopiti v stik s kemičnimi strupi dnevno in v daljšem časovnem obdobju imajo visoko tveganje za nastanek raka na mehurju. Večina delavcev ne pojavijo simptom raka mehurja kasneje v življenju. Mi smo ob o obdobju več kot 30 let.
2. Kajenje
Cigaretni vsebuje nekatere škodljive kemikalije, ki lahko povzročajo raka. Na Kitajskem je zaradi razlike socialne kulture, je tveganje za moške in ženske z rakom na mehurju, je 41%, zato 30%.
3. Age
Tveganje za nastanek raka na mehurju povečuje s starostjo. Starejši ste, večje je tveganje.
4. Sex
Tveganje za raka na mehurju moških je 4 čas višja kot pri ženskah
5. Race
Nekatere rase so visoko tveganje za raka na mehurju
6. Kemikalije triptofan
Produkti triptofana, kot so 3-hidroksi-2-amino-acetofenon in 3-Hydroxyindazole
lahko spodbujajo tveganje za raka na mehurju zaradi reakcije in beta; -glucuronidases.
7. Diet
Prehrana z veliko nasičenih maščob povečuje tveganje za nastanek raka na mehurju.
8. družinsko zgodovino
povečanje tveganje za nastanek raka na mehurju, če član neposredno družini raka na mehurju.
9. okužba
Podaljšanim infekcija ali infekcija pogosto poveča tveganje za raka na mehurju.
10. Zdravila
Nekatere vrste zdravil lahko spodbujajo oblikovanju raka na mehurju.
11. Itd
Vzroki za raka mehurja v TCM
Tradicionalna kitajska medicina je opredeljeno rak mehurja je zdravstveno stanje, ki ga povzroča
A. Heart Fire Premik Navzdol na tankem črevesu
Heart Ogenj je presežek problem, zaradi dvižne yang ali dvig yang je izven kontrole. Ker je srce povezano z ognjem, prekomerna yang vodi na ogenj in toploto. Če srčna ognja z dodatnim segrevanjem premakne navzdol v tankem črevesu, to vpliva mehurja pri delovanju urinskega izločanja.
Če je ne zdravimo, lahko povzroči vnetje in krvavitev, ki vodi do raka na mehurju.
1. Simptomi vključujejo
1.a razbijanje srca
1.b Žeja
1.c Občutek toplote
1.d Uriniranje s krvjo
1.e Hot, temen urin
1.f. Grenak okus v ustih
1.g. pogosto uriniranje
1.h Nujna potreba po uriniranju
1.i. Itd
2. kitajski Zelišča
a. Shui Niu Jiao (Bubalus bubalis)
Shui Niu Jiao je znana tudi kot voda bivolov rog. Slano, hladno rastlina je bila uporabljena v TCM kot pomirjevalo, protivnetno, protivirusno zdravilo in skrajšanje časa krvavitve, izboljšanje kakovosti kapilar toploto, ki jo počisti, lajšanje ogenj, hladno kri, ustaviti krvavitev iz nosu, bruhanje krvi s krepitvijo funkcija srca, jeter, vranice, želodca kanalov.
b. Lian Qiao (Fructus Forsythiae Suspensae)
Lian Qiao je znana tudi kot Forsythia sadja. Grenak, hladen in nekoliko trpek rastlina je bila uporabljena v TCM kot proti vnetno medicine in ustaviti bruhanje, spodbujajo krvni obtok in uriniranje, saj pomaga, da počisti toplote in toksin in odvaja navzven veter toplote s krepitvijo funkcije srca, jeter, žolč mehurja kanalov.
c. Zhu Ye (Herba Loaphatheri gracilis)
Zhu vi je znana tudi kot bambusovih listov. Sladko, hladno in grenko zelišče je bil uporabljen v TCM za
zdravljenje rane v ustih in vnete dlesni s segrevanjem povzroča, spodbuja uriniranje in zdravljenje nespečnosti, saj pomaga, da jasno vlažno toploto, srčni ogenj in želodčne toplote s krepitvijo funkcij srca, tankega črevesa, želodca kanalov.
d. Lian Zi Xin (Lotus Paperje)
Lian Zi Xin znan tudi kot Lotus Flower. Grenak in hladno rastlina je bila uporabljena v TCM kot adstringens in za zdravljenje nespečnosti, razdražljivost, zaustavitev krvavitve in bruhanje krvi, saj pospešuje odvajanje srčnega ognja in povezovalno bistvu s krepitvijo funkcij srca in osrčnika kanalov.
e. Itd
B. Vlažna vročina premakne navzdol na mehur
To je posledica ledvične nezmožnost za premikanje fluida navzgor, zaradi česar tekočino nabrali v trebuhu. Podaljšan čas nabiranja tekočine spodbujanje pojavijo toplote, ki vplivajo na urinom izločanje mehurja, zaradi krvavitve in poškodujejo delovanje mehurja, ki vodi do raka sečnega mehurja, če je ne zdravimo v daljšem časovnem obdobju.
1. Simptomi vključujejo
1.a pogosto uriniranje
1.b Nujna potreba po uriniranju
1.c Urinska bolečine, bolečine v hrbtu, edem spodnjih okončin
1.d žejen
1.e Težko zaspi ponoči
1.f. Rdeči jezik z rumeno in mastno krzna
1.g. Spolzka in napeta pulz
1.h Itd
2. kitajski Zelišča
Funkcija zelišč so za diurezo, za odpravo vlage, jasno toploto, hladno kri in zaustavitev krvavitve.
a. Che Qian Zi (Semen Plantaginis)
Che Qian Zi je znana tudi kot rajske seme. Sladko in hladno rastlina je bila uporabljena v TCM kot antibiotik in za spodbujanje uriniranje in excret sluzi iz bronhijev, saj pomaga, da jasno vlažno vročino v spodnjem kanalu gorilnika in vlažno toplotno vzrok bolečin urinske, driska, rdeče oči in spolne motnje s krepitvijo funkcij mehurja, ledvic, jeter, pljuč kanalov.
b. Bian Xu (Herba Polygoni Avicularis)
Bian Xu je znan tudi kot skupni knotgrass. Rahlo hladno in grenko zelišče je bil uporabljen v TCM za zdravljenje okužbe z urinom, znebiti kožnih parazitov in fuild in črvov in ustaviti srbečico, saj odteka vlažno toploto v mehurju, pomirja bolečine na uriniranje s krepitvijo funkcije mehurja kanala.
c. Bo Ye (Cacumen Biotae orientalis)
Bo Ye ali Ce Bai Ye je znana tudi kot žive organizme listov. Grenko, trpka in rahlo hladno rastlina je bila uporabljena v TCM, da ustavi krvavitev, uskladiti krvi, zavira kašelj, anti-bakterij in anti-vnetje, saj čisti in zmanjšuje pljuč-Qi, počisti toploto in krvni toplote, odpravlja sluz s povečanjem funkcija srca, jeter, debelega črevesa in pljuč kanalov.
d. Yi Yi Ren (Seme coicis)
Yi Yi Ren je znana tudi kot Coix semena. Sladko, vljudno, nekoliko ohladimo rastlina je bila uporabljena v TCM za izboljšanje prebave, izboljšanje delovanja pljuč, znebiti bakterijsko ali glivično okužbo in zdravljenje neualgia, težave pri uriniranju, pljučni absces, saj odvaja vodo, krepi Spleen; odpravlja ovire in počisti Heat s spodbujanjem funkcij vranice, želodca, pljuč kanalov.
e. Pu Gong Ying (Herba Taraxaci Mongolici cum Radice)
Pu Gong Ying tudi najbolj znan kot regrat. Grenko, hladno in sladko zelišče je bil uporabljen v TCM kot diuretik ter spodbuja izločanje žolča, ščitijo jetra, zavira Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, saj toploto počisti, izstreljuje toksine, odvaja vlago s enhencing delovanje jeter in želodec kanalov.
f. Itd
C. ledvic in pomanjkanje jeter yin
Ledvice in jetra yin pomanjkljivost vzrok yang nadmorske višine, akumulacije toksinov in krvi stagnacije, ki vodi k oblikovanju tumor na mehurju
Ta tip je večinoma obravnavajo v visoki starosti, ali kemoterapije ali radioterapije vzrok toplotne reakcije ali zapleteno okužbo.
1. Simptomi vključujejo
1.a Pogosto uriniranje, včasih
1.b Kri v urinu
1. c. Napihnjenost trebuha in bolečine
1.d Bolečine v hrbtu
1.e Suha usta, vendar ne maram piti
1.f. zaprtje
1.g. Svetlo rdeča jezik z malo krzna ali neprevlečenih in nemoteno jezika
1. h. Thready impulz
1. i. Itd
2. Zelišča
Glavne funkcije zelišč so neguje jin, poživljajo ledvic, jasno stagnacijo in razstrupljanje.
a. Mai Dong (Tuber Ophiopogonis Japonici)
Mai Dong je znana tudi kot Ophiopogon Root. Sladek, rahlo grenak in hladno rastlina je bila uporabljena v TCM za izboljšanje krčenje srčne mišice, okrevanje celic trebušne slinavke in imunski sistem, varujejo srčne mišice, nižji krvni sladkor in anti-aritmije, kot je to
navlaži pljuča, neguje Lung-Yin, koristi želodec in srce, pospešuje nastajanje telesnih tekočin, jasno toplote s spodbujanjem funkcij srca, pljuč, želodca kanalov.
2. Shi Hu (Herba Dendrobii)
Shi Hu je znana tudi kot Dendrobium. Sladko, vljudno, nekoliko hladno rastlina je bila uporabljena v TCM za zdravljenje slabosti po vročinskih boleznih, žejen, thromboangitis obliteransa, kronično vneto grlo, zamegljen vid in slabo spodnjem delu hrbta, saj nahrani želodec in jin, jasno toploto, pospešuje nastajanje telesa tekočine z izboljšanjem pljučnih in želodčnih kanalov.
c. Nu Zhen Zi (Fructus Ligustri LUCIDI)
Nu Zhen Zi je znana tudi kot sijajni Kabina sadje. Grenko, sladko in nevtralna rastlina je bila uporabljena za spodbujanje imunskega sistema in žilni sistem, protivnetno, anti rakavim obolenjem, znižujejo krvni sladkor in zaščito jeter, saj napne jetra in ledvice, počisti toploto in izboljšuje vid, ki ga pomirja funkcij jeter in ledvic kanalov.
d. Long Kui (Herb solani nigri)
Long Kui je znana tudi kot wonderberry. Grenko, hladno, rahlo sladek in strupena rastlina je bila uporabljena v TCM kot diuretik in antipiretik in za zdravljenje akutnega vnetja ledvic, kronični bronhitis, rak grla, rak grla, rak maternice toploto, ki jo počisti, odpravlja toksine, izboljša uriniranje s krepitvijo funkcija jeter, ledvic in želodca kanalov.
e. Fu Ling (Sclerotium Poriae Cocos)
Fu Ling je znana tudi kot indijski kruh. Sladko, vljudno, nevtralna rastlina je bila uporabljena v TCM kot diuretiki in za zdravljenje nespečnosti ali pozabljivost, izguba apetita in vnetje maternice in kronični sinusitis, saj odpravlja vodo, krepi vranico, pomirja um, jasno, vlažno vročino s krepitvijo funkcije srca, vranice, pljuč, ledvic kanalov.
f. Itd
živila
V tradicionalni kitajski medicini, je rastlina, Ling Zhi (Reishi goba) gledano, da vsebuje nekatere snovi, ki obdelovanju antibacteria, protivirusne in protitumorne lastnosti več kot tisoč letno. V širši javnosti, večina gobe vsebujejo enake vrednosti, vendar se razlikujejo po volumnu.
1. Shiitake ali kitajski črni gob
Shiitake vsebuje beljakovine, glutaminska kislina, nizek holesterol, & beta; glukozidazni in 18 aminokislin. Nekateri raziskovalci so ugotovili, da lahko shiitake gob stimulira imunski sistem, imajo antibakterijske lastnosti, zmanjša agregacijo trombocitov in imajo antivirusne lastnosti, po možnosti z protivirusnih zdravil, znanih kot inhibitorji proteinaz. Lentinan v Shiitake krepi imunski sistem in preprečuje, da bi naše telo pred rakom. Snov interferona induktorja se lahko uporablja za zdravljenje raka.
2. Agaricus campestris
Agaricus campestris vsebuje veliko količino vitamina B in anorganskih soli. V študiji na podganah, so raziskovalci ugotovili, da Agaricus campestris zavira napredovanje rakavih celic.
3. Hericium Erinaceus
Ena od najljubših hrane v številnih kitajskih drago receptu, lahko Hericium Erinaceus zavira rast tumorja. Na Kitajskem, nekatere farmacevtske družbe drog so jih je v obliki gob rezine za uporabo pri preprečevanju in zdravljenju želodca in raka na požiralniku.
4.Tremella
Tremella vsebuje veliko količino vlaknin, beljakovin, kalcija, polisaharidi, itd Raziskovalci so ugotovili, da Tremella krepi imunski sistem odstranjevalci, T celice in B limfocitov funkcij, tako da se prepreči napredovanje rakavih celic.
5. Flammulina:
Zraven je bil uporabljen v TCM za zdravljenje jeter vnetja, razjede in nižjo raven holesterola v krvi, v 1982 študiji so raziskovalci na Japonskem je pokazala, da lahko nekatere snovi flammulina pomoči za zaščito naše telo pred celice DNA mutacije vzrok za nastanek raka.
6. Itd
recepti
Coix Seed, Pastirska denarnica in surovega Vampi juha
Coix Seed 100g, Pastirska zaporno 60g, prašič Vampi 150 g, sušeni Tangerine odlepite 6 g
a. Odpeljite maščobe iz prašičjega drobovja rez na majhne rezine, nato pa jo dobro očistite z vodo po mešanju z malo soli in koruznega škroba
b. Čisto Coix seme, Sherpherd’spurse in posušimo tangerine lupine v vodi
c. Dal vse od njih v jamo z visoko vročino, po vrenju, se obrnite na spodnji toplote za 1-1 / 2 uri
Recept je za uporabo z jasnimi toploto, premikanje tekočine, neguje Yin in hladno kri, tako zdravljenje mehurja, ledvic in diuretik, povezanih tumorjev ali po operaciji ali kemoterapijo.
** Uporaba samo za simptome uriniranje z rjavo barvo krvi, hrbtu in bolečine v sklepih, žejen, Ocrveniti jezika, malo prevleko.
** Ni primeren za bolnike s pomanjkanjem jeter in ledvic yin, dolgotrajni uriniranje s krvjo, malo barve v urinu, utrujenost, kratke sape, nazaj in skupno hladno z bolečino, žejen, vendar ne maram piti, bledo rumene barve in gladka ter ponudba jezik.
** Ne uporabljajte te formule za bolnike z eksogeno toplote
** Če lahko zamenjate prašičje jetra s prašičjo vampov
Za več zdravja članek, obiščite
http://medicaladvisorjournals.blogspot.com
Ali sledite mi na http://twitter.com/kylejnorton