Naravna lepota

Mnoge ženske in moški v današnjih preselite družbo, ali res ali ne porabi do neke mere v zvezi z njihovimi videza in njihovega pasivnega estetski videz. Menim, da je to sprožilo in potisnjeni na skrajnih meja skozi poplave, ki jih bomo prejeli v zvezi s sijajnega revije, panojev, televizorjev in vseh drugih izvoza mainstream medijev izpostavili in vplivajo priljubljenih kulturnih idealov, da je sijoča, imajo odlično sliko kožo in da je idealno oblikovano telo. Kot mlado žensko, ki deluje na zdrav način življenja se mi zdi, da nimam nobenih večjih zdravstvenih skrbi. To je bil šele pred kratkim, da sem opazil, da po uporabi oči senci moje oči so ostali občutek težkih in neprijetno za preostanek dneva. Začel sem na vprašanje, kaj v resnici gre v kozmetičnih izdelkih, kakšni so dolgoročni učinki nosi izdelka, ki je vložila svoje veke občutek, kot pada off in zakaj sem še nosila senčilo za oči na prvem mestu? Če ne za nekatere vprašljiva glede na nečimrnosti ploden v družbi. Spoznal sem, da obstaja veliko koristnih naravnih metod za ustvarjanje lepote navznoter in navzven in s tem po veliko skrbnostjo in raziskave sem vrgel senco oči v smeti in se odločila, da ne bo skladna in objemu naravnega zdravja in notranjo lepoto. Vprašanje je, bo uporaba množičnih trži kozmetika, prehrana tablete, prehrana živila in kozmetični pomočjo zdravljenja v pomoč posameznikom, da bi dosegli kulturno normo in sprejemljivo raven lepote, ali pa bo pokvarjene tisti notranjost indukcijo estetski užitek od zunaj, medtem ko počasi črpanje telo pri zastrupitvi z kozmetičnih proizvodov in kemikalij, ki lahko pomagajo ali sprožijo zdravstvene težave kasneje v življenju. Deepak Chopra izjavil, da & ldquo, je lepota harmonična interakcija elementov in sil, ki sestavljajo človeško telo, človeški um in človeškega duha & rdquo.;
& Ldquo; Poglejmo, kako lahko pridobijo resnično lepoto naravno & rdquo.;
Neskončno iskanje lepote v steklenici je bil izkoriščajo in tržijo prek posnetka na slikah, ki jih mediji, oglaševanje gorivo in ga sestavlja odnos javnosti do staranja in zdravje. Naše družbe zgodovinske ideali lepote, ki transverses v to, kar se običajno šteje in lsquo; dober izgled & rsquo ;, to blagovno znamko lepote doseže z uporabo pravilne ličila, sobnem režima pravo, pravilno omaro in če vse drugo odpove pravi plastični kirurg . človeške rase ima zmožnost za krmo in razmnoževanje neskončne reprodukcije sijajnih slik idealizirano popolnosti ustvarja neskončno izkrivljeno dojemanje sebe, so širjenje teh podob ustvaril šokov rastjo motnje, depresije in drugih vprašanj samozavest pri moških, ženske, najstnike prehranjevanje in otroke. Vprašanje je; se te podobe predstavljajo resnično zdravje? Ali spodbujajo idealne standarde zdravo življenje? Nisem tukaj, da izpodbija vlogo mode, kozmetike ali zabavo, saj ti ponujam industrije igrajo vlogo zabave, zabave, samo afirmacijo in fascinacije ljudi. Te slike pa so fiksne našo Monumentalan vizijo popolnosti v dvodimenzionalno obliko in nas obvestite s poudarkom na zgrešeno prepričanje, da je lepota le kožo globoko.
Mi smo pogojeni v okolju in so postali zadovoljni z idejo upanja odkrivanja večno mladost v steklenici in svobodo pred boleznijo v tabletke. Na tisoče novih čudežnih krem ​​in drog, se je začela na komercialnem trgu vsak teden, vendar mnogi od teh masko, ne ozdravi težave s kožo, gube in znake staranja telesa. Z uvedbo teh novih formul na tako hiter, da poudarja dejstvo, da so mnogi od trenutnih izdelkov obloge kopalniške police in torbice ne deluje optimalno učinkovitost! Razlog pa je v skladu s svojimi osebnimi prepričanji in to je, da je skrivnost za trajno lepoto ni mogoče najti ali ustvariti iz zunanjih virov, da nastane iz globoko v telo in duha.
Dovolite nam, raziskali temo razprave idealne lepote in njegovi pomembnosti in odnosu do naravnega zdravja; Lepota je resnico, ki ga vsako človeško civilizacijo trajno tako komične in tragične posledice v celotnem procesu. Ne verjamem, samo, da lepota je kulturni konstrukt, namenjen Tiranizirati žensk in slabe priročno bogastvo v žepe kozmetičnih podjetij, živilskih podjetij, vitaminov in vse tiste posle, ki teče v skladu z vzporedno komercialnega lepote. Lepota je očarala družbo za mnoge tisočletja in z obstojem ega bo verjetno to narediti v prihodnjih letih, tako da medtem ko živimo v tej idealizirani dojemanja družbe, obložene s kulturnim idealizem bogate z nečimrnosti in kirurgija ozrimo do rojstva in darov matere narave in se ne izogibati dojemljivi lepoto ali zajema tudi potrošniškega trženja podvig toksin vozi kemikalij, da bi izboljšali naše figurativnega videza; nam objemu prihodnost lepote in sadja na pretek, da je mati zemlja bogato če obilo v naravi in ​​sledite ideale resnične lepote, tako znotraj kot zunaj.
Rek & ldquo; lepota je samo kožo globoko & rdquo; je res na eni ravni. Danes preko umetnosti ličila uporabe, mehkih fokusne leče, osvetlitev, airbrushing itd lahko, da skoraj vsakdo videti čudovito na film, v reviji ali studijski portret. Vendar pa iz naravnega in celostnega vidika je lepota se začne na notranji strani z notranjo lepoto postaja razmislek na zunanji strani. Ko pogledamo na perunike modelov, igralcev ali igralk, katerih obrazi statve velik iz revij so vsi videti lepa, ampak oči razkrivajo vse, čeprav oči nastopa v kot okno v dušo pa so tudi zemljevid notranji teren. Skozi Iridology se lahko pokazala, da ima veliko število teh ljudi zdravstvene težave. S pomočjo osebnih izkušenj in stikov z modeli, vem, da tisto, kar mnogi gredo skozi, da bi ostali v igri. Moda je industrija, ki poganja ženske, da se stradati, v živo na kava, cigarete, dietne pijače in tablete, in na žalost veliko žensk plakatnih za to industrijo poosebljajo to kulturo lepote za vsako ceno. Mnoge ženske lahko videti dobro na zunaj, ampak notranjost je druga zgodba. Kljub priljubljeno frazo & ldquo; lepota je samo kožo globoko & rdquo; zunaj telesa je v mnogih pogledih, odraz notranjosti telesa.
Obstaja več dejavnikov zajema celotno resnico resnične lepote, razen iz z ljubečo in živahno dušo. Dobra hranilna prehrana je pomembna, zmanjša stres in ustrezno sprostitev, zadostno spanje, dodatki kjer je to potrebno, pravi odnos, dober režim za nego kože z uporabo izdelkov, ki v resnici so vse naravne, ne samo trdijo, da je. Naša koža je naš največji organ in kaj smo se na naše kože se absorbira v naš krvni obtok skozi kožo. A bolj notranje vpoglede perspektiva temelji, da je potrebno, da se zagotovi, da so ledvice, jetra, pljuča in črevesja delujejo dobro in ni preobremenjena s toksini ali stres. Ker so notranji organi običajno vidimo le kirurgi, dobili so izključeni iz tekmovanja lepote. Če bi imeli možnost, da si ogledate naše notranje organe, jih bomo opisali v smislu privlačnosti, in normalno barvo in obliko bi veljalo lepa. Če ena je primerjati slike normalnih in zdravih notranjih organov s slikami svojih okuženih in obolelih kolegi v medicinskih knjigah postane preprosto samega sebe prepričati, da sta zdravje in lepoto sinonim.
Zdrava prehrana in njen prispevek k blaženo zdravje
Dieta vsebuje 100% naravno hrano in čisto vodo je predhodnik doseganju naravne lepote. Hipokrat je & lsquo, oče moderne medicine & rsquo; rodila teorijo, da slaba prehrana povzroča bolezen in je dejal. & Lsquo; Naj bo zdravilo bo vaša hrana in hrana vaše zdravilo & rsquo ;. Dieta, ki je neuravnotežen in nezdravo je glavni fizikalni dejavnik v smislu bolezni in vodi tudi do duševnega nemira in neravnovesij v celotnem telesu. Hrana, ki je, da vnos v telo prav tako pomembno, da se vaše duševno zdravje in fizično stanje. Prehranskimi potrebami, pogoji in idealne načrte načina življenja se lahko razlikuje od osebe do osebe. Obstaja pa zelo koristne smernice in načela, ki jih lahko priporoča. Preprost vegan ali vegetarijanec celoten hrana prehrana sestavljena pretežno iz surovega svežega sadja in zelenjave, oreščki in semena so običajno obravnavajo kot ideal. Živila je treba zaužili čim bolj naravno surovo stanje, kot je mogoče. Nekatere od najbolj pomembnih hranilnih elementov virov hrane, uniči ali spremeni skozi proces kuhanja. Eat & lsquo; življenje & rsquo; živila, da svetijo na notranji strani, tako da lahko svetijo na zunanji strani.
Univerzalne prehranska načela za bivanje mlada in lepa vključujejo vodenje tisti debelega črevesa in prebave močna in lepa. Diete združljivi preselite lastno ustavo, so ključnega pomena, da bi preprečili strupen kopičenje. Živila, ki jih je treba izvzeti iz vseh dietah vključujejo kemično obdelano, kemično krmijo, obsevanih ali gensko spremenjeno hrano. Kemično konzerviran, predelani, zamrznjeni in živilih v pločevinkah se je treba izogibati tudi skupaj z umetnih dodatkov, kot umetnih barvil in arom, umetnih sladil in & lsquo; nizka vsebnost maščob & rsquo; ali & lsquo, brez maščob & rsquo; Živila, ki z nadomestki maščob. Živila, ki so pripravljeni v recikliranih olj in ocvrte hitre hrane se je treba izogibati, kot bi smeli živalske maščobe, hidrogenirano olje, margarina in krajšo. Te strupene živila so v pranic energije ali življenjske sile zelo nizka in ustvarjanje toksinov v telesu. Druga živila, ki lahko vodijo do neravnovesja v telesu vsebujejo črni čaj, kava, kofeinske pijače, meso, jodirana sol, beli sladkor in alkohol.
Okinawa je najbolj znanstveno ugotovljeno mesto na svetu, ki ima najdaljšo življenje in zdravo ljudje vedno temeljito študiral. Po mnenju avtorjev Centenarian študije Okinawa, na Okinawans, ki so dosegle najvišje zdravstvene in dolgoživosti statistiko kdaj dokumentirane jesti v povprečju sedem obrokov zelenjave, sedem služijo celih zrn in dve obrokov sojinih izdelkov na dan. Ribe se porabi dva do trikrat na teden in poraba mlečnih izdelkov in mesa je skoraj neobstoječa. V Okinawans porabijo zelo malo dodane maščobe ali sladkorja. Naša smer bi moral biti napredek naprej in se učiti iz teh starešin in se premakniti v prihodnost, ki je obdana s kmetijskih sistemov in prehrane, ki nam omogočajo, da živijo dolgo, radostno, živi skupaj z drugo šest milijard nas na planetu. Kot smo korak naprej, se lahko naučimo živeti v harmoniji s planetom in matere narave, ki živijo bolj rahlo na planetu in zmanjševanju ekološkega odtisa.
Prebivalci Hunza živijo na skrajnem severu Pakistana, kjer Pakistan izpolnjuje Kitajsko in Rusijo. V Hunzans imajo v veliki meri popoln physiques, so brez bolezni na splošno in so eden izmed najdaljših življenjskih dirk na svetu z veliko ljudi, ki dosegajo visoko čez sto let. Ti so pogosto navaja kot mirne, dobre natured in prožno rase ljudi. V Hunzans jedo in rastejo veliko sadja, tudi marelice, hruške, breskve, slive, murve, jabolka, grozdje, fige in veliko vrst melon. So zajeti vsi ti skupaj z obilico divjih jagod tako sveže in soncu sušene. Plod, ki se porabijo večina je marelice. Porabijo več kot dvajset sort marelic, vse z vrhunsko hranilni vrednosti. Meso in mlečni izdelki so komaj porabi v Hunzans in ti predstavljajo majhen odstotek njihove prehrane. Primarna zrna, ki jih porabijo vključuje ječmen, proso, pšenica, ajda in bisernate semena za travo z imenom Job & rsquo; s solze. Zelenjava je tudi vidno v Hunzan prehrani in porabijo najrazličnejše zelenja, vključno z špinačo, gorčica zelenicah in solate, in korenasto zelenjavo, kot redkev, krompir, repo in korenje, ki jih imajo tudi fižol, čičerika, leča in druge kalijo stročnice in izbor buče in buče. Obdelujejo veliko zelišč za zdravila in kulinarične namene, in je redko, da obrok ne vsebuje sveže zmleto laneno seme. Velika količina živil, ki jih uživajo, je v surovem stanju. V poletnem času je približno 80 odstotkov hrane zaužijejo surove, ko se zelenjava kuhana so pogosto rahlo paro, nato pa je voda, v kateri so bili kuhana zelenjava vedno porabi. V Hunzans je lahko eden od najbolj zdravih ras na Zemlji. Jih hranimo s kuhinjo, ki je bogata s hranili in tudi z izjemno lepem okolju z zdravo vodo, zemljo in zrak. Obstaja toliko čudežne stvari, ki se lahko naučimo in zajemati iz teh ljudi, ki bi zajemala starost in ostajajo in jasno videnje kot starejše generacije prosto bolezni postane pozitivni zgled za mlajše generacije.
Meso živali, ki so veliko predstavljeni v tej moderni dobi je zato bila zelo pogosto črpa s hormoni in kemikalije in živali so bili vzrejeni na rastlinah, ki so bile vzgojene na umetno tretiranega in pognojenih tleh. Sledi kemikalij iz teh obratov, hranjeni v živali in s tem prenašajo na človeka, ki se odloči, da porabijo živali & rsquo; meso. To velja tudi za komercialno proizvaja mleko, sir in jajca in vegetarijanci morajo zavedati te skrbi, pa tudi jedci mesa. beljakovine žival so pogosto v maščobah, ki lahko prispevajo k koronarne srčne bolezni in visok krvni tlak zelo visok, maščobe so dobre za telo, čeprav je idealno, da so ti porabi iz rastlinskih virov. Ko se usmrtitev živali za meso strahu spopadli s pomočjo živali & rsquo; telo, saj je odporen na smrt, ti bati ostanki ploden skozi živali & rsquo; telo in poraba mrtev žival nam ne pomaga pri rasti notranje, duhovno in sočutno. Kot eden prakticira zdravo prehrano smo vedno bolj zavedajo vpliva, kako eden poje na telo in duha.
Prehod na dieto, polno zdravih navad lahko izziv za nekatere ljudi, še posebej po letih prakticiranja Neukusan prehranjevalnih navad. Pomembno je, da sprejmemo zdrave prehrane v iskanju prave lepote, kot da bi eno, da zasije na zunanji nivo celičnega zdravja je treba doseči na notranji strani. Body tkivo je sestavljeno iz hranil eden porabi. Zato je bilo jasno navedeno, da se obdelujejo, kemično obremenjeno, neživa živila ustvariti unnourished stari videz kože. Prehrana, ki je bogata z bogatimi sveže zdrave hrane, pozitivnih misli in ljubečih čustev ujemajo z doseganjem resnične lepote.
vitamini
Vitamini, minerali in elementi v sledovih so bistvenega pomena za zdravje tudi. Jetra shranjuje maščobe topne vitamine, kot so vitamini A, D, E in F. Zaradi vitamina C in skupine B, ki vodi topen niso shranjene v telesu in sveže zaloge so potrebne vsak dan. Naše celotno zahteve po vitaminih se v idealnem primeru izvirajo iz našega vnosa naših svežih živil pa relativno malo ljudi dobiti ustrezno oskrbo z njihovo hrano. Stres, bolezen, aditivi za živila, onesnaževanje okolja, alkohol in kajenje vsi igrajo pravilo kot prispevajo dejavniki, ki lahko povečajo organi potrebujejo za različne hranil in pogosto hkrati pa zmanjšajo njegovo sposobnost, da jih absorbira kar je povzročilo, da je potrebno izvajanje dopolnitev, če le za kratek čas.
Visoka Phytonutrient Content Super-hrana
Visoke phytonutrient živila vsebine so eden od načinov za pomoč pri oceni prehranske prednosti dieti ali prehranjevanja načrta, so ta živila pogosto omenja kot superfoods. Superhrana je čudovito za krepitev zdravja lahko preprečijo bolezni in morda celo povratne učinke staranja. Uporabite Superhrana za povečanje vaše zdravje in dobro počutje, ne pozabite vključiti teh živil, ki vam pomaga preoblikovati v nadčloveka ali ženska. Superhrana lahko dodate dodatno premetavati v eni & rsquo; i korak in povečati vnos prehranskega. So kalorij redka še hranili bogatih živil in so vrhunsko vir esencialnih hranil. Zaradi zaskrbljenosti nad kakovostjo živil, ki rastejo na mineralnih osiromašeni tleh Superhrana postati inteligentna prehranskih izbira. So bajen vir antioksidantov za zdravo zdravljenje in so prehransko močnejši kot navadni živil. Superhrana lahko razdelimo v pet glavnih skupin ti vključujejo zeleno, čebela, alg, zelišč in sadja in oreškov superfoods.
Zelena Superhrana imajo najvišjo koncentracijo lahko prebavljivih hranil, maščobe spojin gorenja, vitaminov in mineralov, ki ščitijo in zdravijo telo, vsebujejo tudi klorofil, beljakovine, zaščitne foto-kemikalij in zdrave bakterije. Pšenična trava, ječmenova trava, divje modro-zelene alge, spirulina, Chlorella in zelena listnata zelenjava sta zelena super živila, ki se lahko uvedejo v prehrani. Bee super živila vsebujejo matični mleček, cvetni prah, med (zlasti Jarrah medu) in propolis. Naj nas raziskali morske alge, morske alge so najbolj hranilno gosto rastlin na planetu lahko vsebujejo do desetkrat več kalcija kot mleko in osemkrat toliko kot govedina, so čudovita za urejanje in čiščenje naš krvni sistem, pomaga alkalize našo kri , nevtralizacijo več kislin učinke naši sodobni prehrani in nas ščitijo pred široko paleto toksičnih elementov v okolju, vključno s težkimi kovinami, ki onesnažujejo, ter sevanja stranskih proizvodov jih pretvori v neškodljive soli, da se lahko telo odpravljajo. Morske alge tudi povečano izgubo teže in preprečevanje celulita kopičenje. Jod v morske alge pomagajo stimulirati ščitnico torej hrana goriva se uporabljajo, preden se lahko spremeni v maščobne obloge, ob istem času, minerali delujejo kot elektrolitov, da bi prekinil kemijsko vez, ki te zapre maščobnih celic, ki omogočajo ujeti odpadki pobegniti. Nori, kelp, dulse, arame, Wakame in Kombu so čudovito morske dodati, da tisti prehrane. Zelišča oskrbujejo telo veliko količino hranilnih snovi, ki morda niso prejeli zaradi slabe prehrane ali okoljskih pomanjkljivosti v tleh ali zraku. Zdravilna zelišča so v bistvu telo balancers, ki delajo s telesnimi funkcijami za pomoč telo s svojo sposobnostjo, da ozdravi in ​​se uredila. Zelišča so čudoviti naravni zdravilci in se najbolje uporabiti v vsej svoji obliki, ne pa izolacijo učinkovitih rastlinskih sestavin. Ker so vsi deli telesa in večina simptomov bolezni med seboj povezani, je to pametna poteza za uporabo zelišč, ki lahko vplivajo na vsak del problema in zelišča, ki so najbolj uporaben za vsako stanje telesa je treba uporabljati pomembni za države v organe zdravja. Prosti radikali so deloma naravni pojav skozi metabolizma pa prostih radikalov preobremenitve se lahko dajo na naših telesih zunanjih dejavnikov, vključno z onesnaževanjem, cigaretni sevanje, dim, požganih hrane, ocvrte maščob in kuhane hrane. Antioksidanti zgraditi imunski sistem in boj off proste radikale v obliki super živil ali dopolnjuje te lahko vključujejo Goji jagode, surov kakav, Maca acai jagode, kokosov in Noni. Torej dodate nekaj super živil v svojo prehrano in dodajte notranjo iskrico, ki bo okrepila svojo zunanjo lep sijaj!
Čokolada Sploh & rsquo; t je treba gledati kot smrtni greh več. Poročilo iz oddelka ameriške Kmetijstvo / lista Ameriškega kemijskega društva in Brunswick Laboratories MA, ZDA, jasno kaže, zdravih antioksidantov najdemo v surovi kakava, Goji jagode, acai jagode, temno čokolado in modre jagode koristijo zdravju. Dokaz je v puding & hellip ;. surova čokolada puding, da je!
voda
Celotno telesno sistem je odvisen od vode. Smo postali hidrirani od znotraj, kot smo zaužiti zadostno količino vode in s telesom v celoti hidrirani naša koža postane zdrava, navlažena, gladka, mehka in ognju. Voda igra bistveno vlogo pri ohranjanju našega kož elastičnost in prožnost. Kot ledvice in jetra izločajo strupe iz vode pomaga telesu ta proces je dodatno in ohranja naše tesnila namazana, pomaga pri preprečevanju okužbe in opravlja ključne hranilne snovi za naše celice. Pure pomaga pitne vode pri ohranjanju vitke zdravn. Pomembno je piti najmanj 2 litra vode, ki je brez kontaminantov, kot onesnaževalcev, fluora, klora, parazitov, ki povzročajo bolezni in strupene kovine, kot živo srebro in svinec. Dober reverzno osmozo sistem s filtrom za ponovno Mineralizirati bi bilo dobro, če onesnaževalo brez ledenik voda ni na voljo za vas, saj je večina standardni filtri za vodo ne odstrani vseh hrambe, kot fluorid in različnih pesticidov. Idealna voda za pitje, je čisto sveža izvirska voda, ki prihaja ven iz zemlje pri nizkih temperaturah; sveža izvirska voda in ledeniško odtekanje vode so končni in jih je treba zaužiti, kadar koli je to mogoče. Dr. Emoto znanstveno dokazuje, da, ko smo napisali besedo & ldquo; ljubezni & rdquo; Naš pitne vode je pozitivno spreminja strukturo naše pitne vode. Voda pomaga pri čiščenju vaš sistem in pomaga pri ohranjanju celice v telesu, bogat s hranilnimi snovmi. Naši notranji organi opravljajo na optimalni strokovnosti, ko hidrirani na koži pojavi zunanji svetla in sijoča ​​sijaj z zagotavljanjem obilico čiste vode.
Naravna nega kože
Koža je organ & rsquo; je največji organ. Da je organ izločanja ki poteka preveč odpadnih stranskih proizvodov, ki so bili proizvedeni zaradi telesnih procesov v potu skozi pore. Različne kožnih bolezni, kot so ekcem, zavre in akne lahko nastanejo kot posledica telo poskuša odstraniti več toksinov skozi kožo, kot lahko kožo učinkovito obdelavo ali kos. Ker je koža možnost za odstranitev odpadnih snovi in ​​toksinov iz telesa pa ima tudi možnost, da prevzame nekatere snovi, ki so potencialno škodljive za telo, hkrati pa zavrača nekatere od teh nevarnih snovi. To je nastala kot posledica kože čemer & lsquo; polprepustni & rsquo ;. Velikost molekul iz katerih je določena snov sestavljene iz odločilni faktor, ali bo določena snov lahko prehajajo skozi kožo ali ne. Ko se soočajo s snovmi, ki se ne more presnoviti ali odpravo jih telo razgradi in jih razdeli na oddaljenih območjih telesa oddaljen od vitalnih organov, da bi zmanjšali škodo. V strupi so bili odstranjeni iz poti, vendar ni nujno, da ostane izven vidnega polja. Strupeni odpadki potiska proti perifernih organov in zunanje deformacije so tako neposredne manifestacije notranjih patologij. Ti lahko vključujejo krčne žile, zabuhle obraze, mozolji, luskavica, sprememba pigmenta, izboklini, izvira ali oteklino etc na površine kože in so zato vizualno opazovanje učinkov organ v telesu borijo z telo odstranjevanje in izrinjeni toksinov da bi se zavarovali.
Mi smo vedno poplavljene, ki so jih več sto novih lepotnih izdelkov, ki prihajajo na trg vsak mesec. Povečanje količine zmede nastane med potrošniki, ki zaslišanje, kateri izdelki so resnično dobro za kožo in telo. Veliko kreme in kozmetika vsebujejo barvil, konzervansov, škodljive, kemikalij, rakotvorne snovi, mineralnih olj, sintetičnih snovi, emulgatorji in dišav. Precejšnje število kemikalij dodajajo kozmetiki in hrani so odgovorni za ali lahko poslabša neugodne učinke na zdravje pogoji, kot so astma, migrene, dermatitis, koprivnica, seneni nahod, vedenjske težave, učne težave, hiperaktivnost in mnoge druge zdravstvene težave. Nekatere kemikalije, ki se uporabljajo danes & rsquo; ov za osebno nego in živilsko industrijo je bilo ugotovljeno, da so toksični za telo organov in sistemov, še bolj zaskrbljujoče je dejstvo, da lahko nekatere od teh proizvodov povzroči okvare, raka, genske mutacije in poškodbe DNA. Kot smo videli, je koža prebavi hranil in na stotine ljudi, ki zaužijejo škodljive sestavine, ki jih vsebuje kozmetike in izdelkov za nego kože na dan. Preprost način za nego kože pri pregledovanju izdelkov za nego kože je, če ne moreš jesti, da ga ne uporabljajo na koži!
Kemikalij v kozmetiki
Nekatere kemikalije, ki sem poudarjajo posebno izogibanje in jih je mogoče najti v številnih kozmetičnih izdelkov in izdelkov za osebno nego vsebujejo kemičnih barvil, FD & C barve, D & C barv in H & C barve. Te barve so izdelane iz premogovega katrana in vse je bilo dokazano, da so rakotvorne študij živali; druge možne reakcije na te barve vključujejo omotico, alergijske reakcije, astmatične napade, glavobol in zmedenost. Veliko barv za lase vsebuje diklorbenzidina ki je rakotvorna snov, ki se lahko absorbira skozi kožo in je lahko odgovoren tudi za pojav zlatenica, osrednje težave živčnega sistema, anemija, ledvic in poškodbe jeter. Dišave, ki se uporabljajo v kozmetiki pomeni sintetičnih in lsquo; dišave & rsquo; ta izraz lahko pomeni dodatek do 4000, ki ne kotirajo sestavin, od katerih so nekatere lahko povzroči glavobol, omotica, izpuščaji, razbarvanje kože, bruhanje, nasilni kašelj in alergijski draženje kože. Poglejmo detergenti nitrosodiethanolamine nastane s TEA, MEA, DEA, natrijevega lauril sulfata. Detergenti imajo potencialno nevarne sestavine in ob zaužitju lahko povzroči dermatitis, gripi podobna in astmatičnih pogoje, poškodbe oči in hude zgornji poškodbe prebavnega trakta. Naftni derivati, kot so parafina in mineralnih olj so na seznamu Food & Drug Administration (FDA) osumljenih rakotvornih snovi. Neželeni učinki se lahko pokaže pri ljudeh, ki so občutljivi na petro-kemikalij. Hidrokinon je belilno sredstvo, ki je tudi na seznamu FDA sumljivih karcinogenov. Sušilna sredstva, kot so fenoli so potencialno škodljivi; to so osumljeni rakotvorne in lahko ustvarijo tudi draženje kože, izbruhi in olupki, otekanje, koprivnica, pekoč občutek, mozolje, odrevenelost in hladen znoj. Površinsko aktivne snovi, kot so polietilen glikol so potencialne škodljive sestavine in še enkrat so osumljene rakotvorne. Sredstva za ohranjanje vlage, so izdelki, ki spodbujajo kožo, da obdrži vlago vključujejo propilena, glicerin, sorbitol in butilen glikol so vsi vlažila. Poleg PEG-8 večina glikol sintetične ali naravne se štejejo za varne. Naravni glikoli so običajno označeni kot rastlinskega ali naravnega glicerina in petrokemični so navedeni kot glikola, etilen glikola, glicerola, PEG, propilen glikol in polietilen glikol. Študije kažejo, da lahko polietilen glikol povzroča visoke alergijske reakcije pri nekaterih ljudeh. Če želite dodatno razširiti svoje znanje in trgovina pametno in varno za kozmetične, osebno nego in živilskih proizvodov, potem bi zelo svetoval obdrži kopijo & lsquo, Chemical Maze & rsquo; Bill Stratham kot ta knjiga ponuja čudovito izobražen navodila za aditive za živila in kozmetičnih sestavin.
Aromaterapija in nega kože
Aromaterapija je čudovite uporabo, ko pomagajo pozitivno nego kože. Obstaja nešteto eteričnih olj, ki se uporabljajo za zdravljenje bolezni kože, tukaj je nekaj izmed njih. Za suho kožo nežnih cvetnih olj, kot so kamilica, neroli, vrtnica in Jasmine so najbolj primerni. Geranije, sivke in sandalovina prav tako lahko izkaže za koristno, saj pomaga pri proizvodnji sebuma. Eterična olja za mastno kožo skrbi vključujejo geranije, sivke, cedrovine, cipresa, grenivka in sandalovine. Za kožo, ki se je začelo s gubam redno masažo je neprecenljivo skupaj z eteričnimi olji, kot sta kadila in neroli. Pri kožnih stanj, kot so akne eteričnih olj, ki so protibakterijsko, kot so sivka in čajevca, so zelo dragocene, skupaj z Geranium uravnotežiti izločanje sebuma. Geranium in Rosemary uporablja pri masaži pomagati pri spodbujanju limfni sistem in odstranjevanje strupov iz telesa. Pri kožnih obolenjih je treba, kot so dermatitis in ekcem olj, kot so sivka, melisa, kamilica in neroli uporablja v kopeli, masaže ali ko se oseba počuti še posebej polna.
Zelišča in nega kože
Obstaja nekaj zelišč, ki se lahko zaužije, da pomaga izboljšati vašo kožo in splošno delovanje telesa. Za zdravljenje kože celostno morate tudi za zdravljenje tudi drugih organov in telesnih sistemov. Zato obstaja veliko zelišč, ki bodo posredno pripomogli delovanje kože in splošno zdravje in dobro počutje, ki pomagajo druge organe. Težave s kožo lahko nastane kot posledica alergij, hormonskih neravnovesij, in pomanjkanje prehrane ali dehidracijo. Hormonskih ravni je mogoče uravnoteženo s VITEX jagode, blagoslovil osat, kopriv in regrata. Nettles lahko pomaga pri oprostitvi alergij zraku Pau d & rsquo; arco lahko razreši prehranskih alergij. Naj nas še naprej preiskuje zelišč, ki se lahko porabijo, da bi spodbujali zdravje in sevalno lepoto v telesu. Borage semensko olje je bogato z gama linolne kisline; šipka so bogati z vitaminom C, ki pomaga pri obnavljanju kolagena. Zelišča, kot so koprive, črne detelje, indijski Rdeča barva, Damiana, pau d & rsquo; arco, sladki koren, ameriški slamnik, ali veliki oman očisti kri. Preslica vsebuje bogastvo silicijevega dioksida, ki je čudovito za zdravo kožo in hrustanec ter vsebujejo vseh drugih mineralov, ki jih potrebuje telo. Calendula je zelo cenjen za zdravljenje kože, ki jih vsebuje vitamin A, pa tudi beta karoten. Hibiscus cvetje in cvetni listi vrtnice so tonika na kožo. St Mary & rsquo; s Thistle pomaga pri čiščenju in regeneracijo jeter. Zelišča, ki je tako zdravljenje in hlajenja za kožo zvezdica. Za pomoč pri celjenju epitela in zmanjšanje stresa eno lahko porabijo šentjanževka. Ovsena slama predvsem zelena slama je zelo bogata z silicijev dioksid. Oves se uporablja kot nervine za zmanjšanje stresa tudi za regeneracijo poškodovanega živčno tkivo. Za pomoč pri zdravljenju aken enega lahko uporablja zelišča limonske trave, repinca, koprive, indijska Rdeča barva, zvezdica, ognjiča, sekače, timijan, St Mary & rsquo; s osat kot čaj ali dani v pranje za obraz. Za suho kožo se pranje mogoče ustvariti iz ognjiča, gabez, marshmallow root, zvezdica, sandalovine in vrtnice ali kot čaj ognjiča, marshmallow root, sladki koren, sandalovine, cvetni listi vrtnice, zvezdica in oves.
Očitno je, da so težave s kožo, nastala kot posledica in odsev želodčnih težav notranjega zdravja in celotnega telesa in krvi toksičnosti in / ali. Skoraj vse snovi, ki imajo sposobnost, da očisti kri ali črevesje bo pokazal tudi neposreden rezultat o stanju enega & rsquo; s & rsquo; koža. Ljudje, ki trpijo zaradi skrbi, kot so slaba prebava, refluks kisline, alergije, razjede, težave absorpcijske ali drugih prebavnih bolezni, bo moral zelo pogosto težave s kožo, kot tudi. Na splošno, ko je notranja motnja poskrbljeno, bo problem koža kmalu pozdravi in ​​zapusti telo. Alfalfa je čudovita rastlina, ki vsebuje osem prebavnih encimov, kot tudi številne minerale in vitamine, zato je idealna rastlina za pomoč s slabim asimilacije v želodcu. Dandelion leaf je grenko zelišče, ki pomaga jetra in ledvice ter tako zagotavlja, da telo z vitaminom C, kalija, cinka in silicija. Gentian is also a very valuable herb it is a strong digestive bitter which aids digestion.
Essential oils, herbs, fresh fruits, flower remedies, herbs, honey and other natural substances create a wide array of mediums that can be used when treating a myriad of skin condition and skin disorders. As our lungs and skin are connected and due to the fact that we have the ability to breathe through our skin as well, it is important that our lungs remain as unpolluted as possible. This includes no inhaling of any toxins and no smoking which can be difficult to achieve in the 21st century environment.
Natural Alternative – Haircare
Our hair is composed mainly of a protein known as keratin; this protein also forms the outer layer of skin cells and our nails. Keratin is produced as the living cells in the hair follicle. Hair problems that occur in the body can often be seen as a reflection of kidney or adrenal stress and hormonal imbalance. Hair loss is very often caused as the body’s reaction to adrenal stress either through taking steroids, stress or trauma, birth control pills or pregnancy and poor peripheral circulation. Excess hair present in the face area or other parts of the body can serve as a reflection of imbalanced hormones or adrenal stress. Other factors that influence the condition of hair include age, diet, health, seasonal changes, climate, sleep; lack of nutrients and toxicity levels also can affect head health.
One of the most beneficial treatments for maintaining healthy hair include weekly scalp massages, which assist in the reduction of stress, male pattern baldness, dandruff, alopecia, premature greying and psoriasis. Scalp massage assists in increasing oxygen flow to the brain and improving circulation of cerebrospinal fluid which relaxes the muscles and nerves, reduces fatigue, stimulates brain development and loosens the scalp. For hundreds of years Rosemary has been used as a hair tonic, especially for dark hair. Camomile is often used as a rinse for fair hair, accentuating gold tones (it can be slightly drying. Jojoba oil is wonderful massaged into the scalp. Lavender and Ti-tree essential oils have been effectively used to treat dandruff.
There are many herbs which can help the body to internally combat hair concerns. Borage can assist in strengthening adrenal glands and nettles and alfalfa can increase circulation and nutrition. Red clover, ginkgo, echinacea, or blessed thistle can aid in the removal of toxins from the body and vitex berry can help regulate hormonal levels. Catnip and Valerian can assist with sleeping difficulties. Fenugreek, linseed and black seed are also good herbs and seeds for the hair as they contain essential fatty acids which help hair remain shiny as well as assisting in the balancing of hormones. For shiny hair horsetail, nettle, Eclipta, Rosemary, Lavender, Chamomile and are also very valuable herbs.
It is important to use either homemade or commercial products on the hair which contain all natural ingredients. Many mass-marketed hair care products have ingredients that may cause cancer or create a negative impact on neurological functions, the liver or immune systems. It is a fact that many commercial hair care products contain ingredients that have been declared to be human carcinogens. When we use natural herbal hair care products we clean our hair and wash away the dirt and grime without removing the hairs natural oils. Weekly conditioning treatments should consist of scalp massages and hair ‘masks’ comprised of natural essential oils and carrier oils such as jojoba. The health of one’s’ hair is determined greatly by general health, dietary habits that include a good balance of vitamins and minerals, or the use of supplements where necessary and the inclusion of lifestyle choices, and products choices of what we use treat our hair that make for healthy skin and hair.
Healthy Beautiful Eyes
Clear, vibrant, bright eyes make one look more beautiful and are a sign of good health. The area located directly under the eyes does not have sebaceous glands and hence the skin may not always remain well lubricated here, it is thus the most delicate part of the skin and the first to show signs of aging. To improve the condition of the eyes and the skin surrounding the eyes one can practise blinking to improve vision, prevent strain and lubricate the eyes, palming by closing one’s eyes and covering them gently with your palms, this helps to relieve bloodshot eyes or improve one’s eyes by gently massaging the eyes at bed time with almond or olive oil. An eye wash of fennel or eyebright tea can add tone to surrounding tissues of the eye. Blood cleansing or digestive herbs can assist in the removal of dark circles and herbs such as agrimony or calendula can provide a powerful but gentle wash for tired, infected or stressed eyes.
Stress and Relaxation for Inner Healing
One’s mental clarity and outlook on life contribute to the attractiveness of an individual. Stress and stress related illness is one of the most common problems amongst modern society. Factors influencing stress may be mental, environmental or physical in origin. Chronic stress can hasten the shrivelling of the tips of the bundles of genes inside cells; this in turn shortens their life span and speeds the body’s deterioration. The way in which we react or respond to stress can be a cause for concern when the body handles stress by initially allowing the body to adapt to stress and continuing to function well, even thought the source of stress may remain present. This adaptation phase creates strain within the body and if the level of stress increases or a new source arrives the all types of symptoms from allergy to heart attacks may follow.
One of the most positive ways that the body can handle stress is to take aware and knowledgeable steps to remove the cause of stress and relax. Techniques such as yoga, meditation, exercise, creative activities, hypnotic counselling, aromatherapy, nutrition, vitamin and mineral intake, counselling can act as valuable stress relieving paradigms. There are huge arrays of essential oils which are incredibly valuable for curing stress; some of these include Camomile, Clary Sage, Bergamot, Lavender, Jasmine, Marjoram, Neroli, Rose, Rosewood and Vertivert. Rosemary and Geranium essential oils strengthen the action of the adrenals and may be used for short term purposes. Black Pepper, Thyme and Peppermint can be used for short periods in cases where stress has led to excessive exhaustion. Suitable essential oils can be chosen for stressed related concerns based on specific conditions applicable.
Aromatic baths, speaking to trusted friends and or counsellors, auric healing, reiki and massage can help a great deal in the process of stress removal. Removal of chemically and additive laden foods from ones diet will assist in stress removal along with exiting household products with synthetic chemicals from ones home. When the body is stressed it is less able to absorb nutrients so some supplementation of B group vitamins and vitamin C can assist in stress removal. Ginseng which is known as an ‘adaptogen’ assists the body to cope with the effects of stress, herbal iron preparations are also found very useful with some individuals in the process of stress removal. Some herbs which aid in increasing energy levels include nettles, eleuthero ginseng, damiana, alfalfa, gingko or chickweed. Herbs that help alleviate depression include St. Johns Wort, borage, wood betony, gingko and raw cashew nuts also help to elevate depression. There are herbs which can assist in overall well being, health, relaxation, de-stressing and detoxification of the body. Herbs for detoxifying the body include burdock, yellow dock, cleavers, poke root, indian madder, bupleurum, sarsaparilla, nettle, Japanese knotweed, turmeric, red clover and Queen-delight.
For relaxation and de-stressing the body herbs such as damiana , oats, St. Johns Wort, withania root, jasmine flowers, rose petals, passion flower, sandalwood, lavender, lemon balm , lime flowers and vervain are very valuable.
The Conclusion of Natural Beauty
The vitality of internal organs, our mindset, living condition and our bodies overall health conditions transcends through the skin and brings radiant external beauty from your soul to your physical appearance. One first needs to glow on the inside to embrace their thriving most beautiful self on the outside. Beauty is not simply an external preoccupation with vanity it also indicts how healthy we are from the inside out. A beautiful person is someone in my eyes with a beautiful, loving, peaceful soul no matter what their age, skin, condition etc. The media uses photoshop, lighting and mass marketing and through this our perception of beauty has warped into a desire to be glamorous with forgetfulness to the concept of true health and the beauty of an individual from their soul upward. The adage “Beauty is more than just skin deep” is so much more than a simple saying; it resonates an explicit truth.
True beauty is a reflection of health. Health is a reflection of the condition of one’s body, of the mind and spirit. A loving, cherishable, positive attitude, helping others and the spreading joy reflects an internal beauty that cannot be achieved under a knife, through pill, or the use of cosmetic products. Inner nourishment promotes true beauty. A positive attitude, charitable associations, laughter, love and taking care of others provides nourishment for the spirit. Meditation and higher learning assists in nourishing the mind. Natural foods, essential oils, herbs, and supplements nourish the body. When we admire bright sparkling eyes, gorgeous skin, and silky, soft hair we are in a way admiring the teamwork of a healthy internal body, liver, colon, kidneys, etc. It is biologically possible to look beautiful at any age without enduring toxification from foods, cosmetics, skin care, plastic surgery and medication. Let us remember some of the wise words left forth by our predecessors first being George Elliot, “All honour and reverence to the divine beauty of form! Let us cultivate it to the utmost in men, women and children – in our garden and in our houses. But let us love that other beauty too, which lies in no secret of proportion but in the secret of deep human sympathy.” Ralph Waldo Emerson, “Though we travel the world over to find the beautiful, we must carry it with us or we find it not.”, and finally wise words from Audrey Hepburn, “For beautiful eyes, look for the good in others; for beautiful lips, speak only words of kindness; and for poise, walk with the knowledge that you are never alone.”.