Naravna sredstva za sladkorno bolezen 10 učinkovitih zelišč

Naravna sredstva za sladkorno bolezen so priljubljena izbira med trpijo, ker jim pomaga normalizirati krvni sladkor in jih tudi preprečujejo zaplete. To se pogosto uporabljajo, ker ti ne pridejo skupaj s neprijetnih stranskih učinkov predpisanih zdravil. Vendar pa je vedno bolje, da se posvetuje strokovnjaka, v kaj se nanaša na uporabo naravnih zdravil za zdravljenje sladkorne bolezni. Običajno so sestavljeni iz zelišč in mineralov, vendar so nekateri od njih lahko interakcijo s tabletami zdravnik predpiše.

Nekatere od najbolj učinkovitih in skupnih naravnih zdravil za zdravljenje sladkorne bolezni, so –

1. charantia sok – charantia je znana tudi kot grenko melono. Sok ima lastnosti, ki zmanjšujejo krvni sladkor, če dvakrat na dan na tešče. Grenka melona je mogoče vključiti tudi v različnih jedi in solate.

2. Mango listi – Treba jih kuhali v vodi in je treba infuzijo treba zaužiti zjutraj.

3. Kurkuma v prahu in kosmulja v prahu – Najbolje se je treba mešati z medom in dnevno zaužiti na prazen želodec.

4. Fenugreek semena – Pusti okoli sto semen v vodi čez noč in jih nato smash in vsako jutro piti mešanico. Zdravilo je učinkovito, če ga hranite za nekaj mesecev.

5. Amla sok – Če se porabi na dan za nekaj mesecev, da podpira trebušno slinavko pri proizvodnji inzulina. To je še bolj učinkovita, če jo pomešamo z grenkim buča soka.

6. Green trpotec – Lupina je zelo učinkovita v boju proti diabetesu. Je treba hraniti v kozarec, prekrita z vodo. Pijte iz njega tri do štiri krat na dan.

7. Cinnamon – Vsebuje spojine, ki se zmanjšujejo sladkor v krvi. Priporočljivo je, da uporabljate cimet v prahu, kot začimbo v skoraj vseh jedi, ki jih pripravljajo. Boste boj sladkorno bolezen na učinkovit in okusen način.

8. Cayenne paprika v prahu – je posredno vam pomaga obvladovati s sladkorno boleznijo, saj pospešuje vaš metabolizem in vam pomaga, da izgubijo težo. Znano je, da je prekomerna teža pogost vzrok diabetesa.

9. Zeleni čaj – zastavlja delovanje insulina v telesu in s tem tudi preprečuje glukozo, tako da se absorbira skozi črevesje.

10. Česen – Njegove zdravilne pooblastila, so znani iz starih časov. Zdi se, da tudi zniževanje krvnega sladkorja in izboljša prekrvavitev. To vam lahko prihrani od zapletov sladkorne bolezni. Vključi česen v vaši dnevni prehrani v tako velikih količinah, kot je mogoče.