Naravna sredstva za sladkorno bolezen 10 učinkovitih zelišč

posted in: Nerazvrščeno | 0

Naravna sredstva za sladkorno bolezen so priljubljena izbira med trpijo, ker jim pomaga normalizirati krvni sladkor in jih tudi preprečujejo zaplete. To se pogosto uporabljajo, ker ti ne pridejo skupaj s neprijetnih stranskih učinkov predpisanih zdravil. Vendar pa je vedno bolje, da se posvetuje strokovnjaka, v kaj se nanaša na uporabo naravnih zdravil za zdravljenje sladkorne bolezni. Običajno so sestavljeni iz zelišč in mineralov, vendar so nekateri od njih lahko interakcijo s tabletami zdravnik predpiše.

Nekatere od najbolj učinkovitih in skupnih naravnih zdravil za zdravljenje sladkorne bolezni, so –

1. charantia sok – charantia je znana tudi kot grenko melono. Sok ima lastnosti, ki zmanjšujejo krvni sladkor, če dvakrat na dan na tešče. Grenka melona je mogoče vključiti tudi v različnih jedi in solate.

2. Mango listi – Treba jih kuhali v vodi in je treba infuzijo treba zaužiti zjutraj.

3. Kurkuma v prahu in kosmulja v prahu – Najbolje se je treba mešati z medom in dnevno zaužiti na prazen želodec.

4. Fenugreek semena – Pusti okoli sto semen v vodi čez noč in jih nato smash in vsako jutro piti mešanico. Zdravilo je učinkovito, če ga hranite za nekaj mesecev.

5. Amla sok – Če se porabi na dan za nekaj mesecev, da podpira trebušno slinavko pri proizvodnji inzulina. To je še bolj učinkovita, če jo pomešamo z grenkim buča soka.

6. Green trpotec – Lupina je zelo učinkovita v boju proti diabetesu. Je treba hraniti v kozarec, prekrita z vodo. Pijte iz njega tri do štiri krat na dan.

7. Cinnamon – Vsebuje spojine, ki se zmanjšujejo sladkor v krvi. Priporočljivo je, da uporabljate cimet v prahu, kot začimbo v skoraj vseh jedi, ki jih pripravljajo. Boste boj sladkorno bolezen na učinkovit in okusen način.

8. Cayenne paprika v prahu – je posredno vam pomaga obvladovati s sladkorno boleznijo, saj pospešuje vaš metabolizem in vam pomaga, da izgubijo težo. Znano je, da je prekomerna teža pogost vzrok diabetesa.

9. Zeleni čaj – zastavlja delovanje insulina v telesu in s tem tudi preprečuje glukozo, tako da se absorbira skozi črevesje.

10. Česen – Njegove zdravilne pooblastila, so znani iz starih časov. Zdi se, da tudi zniževanje krvnega sladkorja in izboljša prekrvavitev. To vam lahko prihrani od zapletov sladkorne bolezni. Vključi česen v vaši dnevni prehrani v tako velikih količinah, kot je mogoče.