Naravna zelišča za Bellova paraliza – obraza Paraliza

Bell & rsquo; s paralizo je znana tudi kot enostransko paralizo obraza ali idiopatski paralizo obraza. Oseba, ki jo Bell & rsquo prizadeti; y paraliza lahko & rsquo; t nadzoruje ekspresijo obraza na eni strani obraza. Vzrok za motnjo, ki je ne pozna. Vendar pa študije kažejo, da Bell & rsquo; se s paralizo lahko povezana z določeno virusno okužbo, ki je v podaljšano vpliva obraznega živca. Obraznega živca nadzira različne funkcije, kot so nasmejani, utripa oči, namrščil, občutek za okus itd V večini primerov, Bell & rsquo; s paralizo je napačno diagnosticiran kot kap. V kap, čelo zmagal & rsquo; t prizadeta, ker je Bell & rsquo; s paralizo vpliva tudi čelo. Simptomi Bell & rsquo; s paralizo so večinoma poročali pojavijo, da sledijo okužbe ušes, hladno ali očesne okužbe. Posamezniki z Bell preselite paralizo kažejo povešenost obraz na eni strani. Oko bo težko zapreti na prizadeti strani. Pogostost te bolezni je 1 na vsakih 15.000 ljudi. Bell preselite paralizo večinoma prizadene ljudi v starostni skupini od 15 do 45.
Zelišča za paralizo Bell
Zdravljenje Bell preselite paraliza je v prvi vrsti osredotočena na normalno delovanje obraznega živca in zmanjšanje živčne poškodbe. Ayurveda ima veliko zeliščnih pripravkov za zdravljenje Bell & rsquo; s paralizo. Po nekaj naravno prisotne zelišč, ki se uporabljajo za zdravljenje Bell & rsquo; s paralizo.
Ashwagandha (Withania somnifera) je zdravilna rastlina zelo pogosto predpisano v Ayurveda za zdravljenje različnih bolezni. To predvsem spodbuja duševno zdravje osebe. To lahko pomaga pri pravilnem delovanju obraznih živcev.
Pisava brahmi (Bacopa monnieri) je priljubljena rastlina, ki pomaga pri rasti duševno zdravje osebe. To povečuje koncentracijo in kritično mišljenje sposobnost osebe
Gugul (Commiphora wightii) gugul je zdravilo smola zbrane iz drevesa Commiphora mukul. Se uporablja za zdravljenje motenj nevropatijo. Poleg tega se uporablja za nadzor tumorjev in drugih sorodnih motenj
Vacha (Acorus calamus) se pogosto uporablja Ayurvedic zeliščni zdravilo za vnetje. Deluje na živčni sistem telesa in zagotavlja olajšavo za različne nevropatijo motenj. Je predpisana tudi za zdravljenje Bell & rsquo; s paralizo.
Mustak (Ciper rotundus) je znana tudi kot matica travo. Uporablja se kot morilec bolečine in izboljšuje prebavne motnje. Uporablja se za zdravljenje razjed. Mustak se uporablja za zdravljenje paralizo obraza kot dobro.
Devdaru (himalajska cedra) Olje iz notranje lesa drevesa ima aromatične lastnosti. Se uporablja v terapiji aroma. Ima protiglivično, anti-diabetik, antiseptično in analgetično lastnosti.
Haridra (Curcuma longa) je splošno znana kot kurkuma. Znano je, da izboljša imunski sistem, hitro celjenje ran, lajšanje strupe iz telesa itd se uporablja tudi za zdravljenje alergij.
Ativisha (Aconitum heterophyllum) Koren in gomolj ta rastlina ima veliko zdravilno vrednost. To je čisti kri. Lahko se uporablja kot protivnetno zdravilo. Prav tako uporablja pri zdravljenju diareje in griže.
Daruharidra (Berberis aristata) Ta rastlina se uporablja v različnih ajurvedskih postopkov. Koren, steblo, lubje in plodovi se uporabljajo kot pripomoček pri različnih zdravil, ayurvedskih. Ima protivnetno lastnine. To zdravi rane hitro. To povečuje izločanje žolča.
Pippali (Piper longum) Pippali je znana tudi kot dolgi poper. Večinoma se uporablja za zdravljenje bolezni dihal. Pomaga pri normalnem delovanju pljuč, jeter in želodca.
Chitrak (plumbago zeylanica) Zel je zelo predpisana za prebavne težave. Ima protivnetno in anti-septični lastnine.
Trivrit (Operculina turpethum) Koren, lubje in listje zelišč. To je čisti kri. Ima antibakterijske in protivnetne lastnosti. Se uporablja za zdravljenje trebušnih motenj.
Danti (Baliospermum montanum) Zelišče je koristno za zdravljenje motnje jeter, prebavne motnje, hemoroidi itd To je antibiotik lastnine. Se uporabijo za poravnavo ledvičnih kamnov. Pomaga pri zdravljenju Bell & rsquo; s paralizo.
Tejpatra (Cinnamomum Tamala) je eden od indijskih začimb. To pomaga pri zdravljenju prebavnih motenj. V daje oprostitev slabost in bruhanje. To povečuje apetit in pomaga pri zdravljenju paralizo obraza.
Haritaki (Terminalia Chebula) je pomlajevalno zelišče. To pomaga pri prebavi. Ureja absorpcijo hranil. Pomaga odpraviti toksinov iz telesa.
Vibhitaki (Terminalia bellirica) izboljšuje imunski sistem. Blaži pred okužbo žrela. To odstranjuje strupe iz telesa. Ubije črvi v želodcu.
Amalaki (Emblica officinalis) je zelo močan Ayurveda zelišč. Ima antioksidativno lastnost. Pomaga pri normalnem delovanju jeter in zdravljenje paralizo obraza.
Vsi ti zelišča delujejo sinergistično za zdravljenje obraza paralitičnega stanja ali Bell & rsquo; s paralizo do večjega obsega.
Preberi več – http://www.planetayurveda.com/ayurvedic-treatment-for-bells-palsy.htm