Nasveti Herb Vrtnarjenje

Zelišča lahko letno, vsaki dve leti ali trajnice. Zelišča z življenjsko dobo enega leta so znani kot enoletnice, medtem ko so tisti z življenjsko dobo dveh let znan kot bienalih. Trajnice so tisti, ki živijo dlje kot dve leti. Herb vrtnarjenje ni le umetnost, ampak tudi znanost poleg tega pa velik oblika vadbe in hobi. Kitajci, Indijci in Grki so se v veliki meri razvili zelišče vrtnarjenje stoletja. Glede na glavno značilnost zelišč, jih je mogoče opredeliti kot kulinarične, medicinske ali okrasnih rastlin.

Lahko postane uspešen zel vrtnar, če veš skrivnosti vzpostavitev zeliščnega vrta ter skrbi za to v napačno smer. Čeprav vsaka rastlina raste v različnih pogojih, vsa zelišča ohraniti ravnotežje njihovi okolici. Herb vrtnarjenje biti bodisi mogoče storiti v zaprtih prostorih ali na prostem. Medtem ko je nekaj dobro uspevajo v zaprtih prostorih v lonec ali posodo, drugi pa dobro uspevajo samo na vrtu. Užitne zelišča, ki ste jih gojijo bi brez herbicidov. Po drugi strani pa lahko varno zaužiti kemijske brez zelišč.

Vzdrževanje

Enostavno vzdrževanje in nizki stroški so glavne prednosti zeliščni vrtnarjenje. Vendar pa obstaja nekaj točk, da se spomnimo, ko poskušate rastočih zelišč, še posebej užitne sorte. Če ste se odločili za notranjo vrtnarjenje, poskrbite, da izberete ustrezne loncev in posod. Med izbiranjem užitne dele zelišč za porabo, se prepričajte, da niso okužene ali imajo kakršne koli piki insektov. Nekatere zelišč ni všeč, da je omejen na lonec ali posodo. Poskrbite, da ne boste posadili teh zelišč v hiši.

Herb Vrtnarstvo v zabojnikih

Uporabite lahko katero koli posodo za gojenje rastlin. Prepričajte se, da ni nobenih žuželk, hroščev ali polži, ki se skrivajo v plovilo ali lonec, ki se uporablja za setev semena. Žuželke so najhujši sovražniki vseh vrst rastlin, saj uničujejo liste in druge pomembne dele zelišč. Prav tako se prepričajte, da so luknje, tako da napake ne more plazijo v lonec, potem ko je polnjenje z zemljo. Preden izpolnite lonec ali posodo z zemljo, zajema večje luknje s tanko tkanino tako, da pokriva luknjo in majhen del okoli njega. Krpo mora biti tista, ki omogoča voda odteče, in hkrati, ohranja žuželke ven.

Napolnite posodo z zadostno in ustrezno zemljo, nato pa izzovejo v ustreznih klimatskih pogojih. Izberete lahko tudi za nakup že pripravljene lončke z zel že zasajene v njem. V obeh pogojev, ne pozabite, da spremenite tal po 3 mesecih. Poleg tega se prepričajte, da drobovja off posušene in odmrle liste, in da obrezovanje zelišče, tako da ne raste divje.

Dvignjen Bed zeliščni vrtovi in ​​parter so drugih stilov zeliščni vrtnarjenje poleg posode vrtnarjenje. Z iskrenim napora na vaši strani in pravilno nego, lahko tudi pokazati svoje domač zelišča za vse in razni.