Nasveti za Organizirajte svoj vrt

Vrtnarstvo zdi, da pridejo seveda za nekatere. Na žalost I & rsquo; nisem eden izmed njih in še vedno učenje, kot sem šel – s koristnimi nasveti iz mojega vrta, ljubeča mama na poti. Spodaj je nekaj osnovnih nasvetov, da organizirajo svoj vrt & ndash; Uživajte v svežem zraku!
Tip tal in hranil Levels: Urban tla so pogosto premalo hranilnih snovi, zlasti tam, kjer so organske snovi, kot so listi in pokošena trava odstranjena in ne more naravno razgradijo in vrnejo hranilne snovi v tla. Morate vedeti, kakšne vrste tal imate pred porabo denarja na rastlinah, tako da kopati nekaj lukenj, da ugotovite, kaj je vaš prst in lsquo, Profil & rsquo; je. Luknje morajo biti približno 30 cm globoko. Ponavadi imate humus z opaznim podzemlja ni daleč pod njim. Moral bi biti sposobni videti plasti, nato pa spet nižja je lahko glina, kamnita, ruševine, peščenih tleh. Seveda morate izbrati rastline, ki ustrezajo vrste tal imate, tako da imajo dobre možnosti za preživetje. Ilovnata tla, na primer, je težko in ne dobro odcedimo, vendar je običajno zelo hranljiva. Vendar peščenih tleh so lahko kopati, vendar so pogosto v hranil nizka. Najboljši način za izboljšanje katero koli vrsto tal je dodajanje organske snovi. Organizirajte kompostni zaboj, saj so super za ta namen.
pH Levels: Če je zemlja preveč kisla ali preveč alkalna, rastline zmagal & rsquo; t mogli dostopati hranila – čeprav obstaja veliko v tleh. Lahko kupite testiranje pH kompleti iz velikih nasadih. Najpogostejši test je, da se pomešajo svoje zemlje z reagentom, ki nato potresemo zmesi s praškom predvideno. Prašek spremeni barvo, ki jo potem se ujemajo s barvni lestvici. Če je pH 6 ali manj, potem tla kisla. Če je vaš pH 6,5-7,5 potem prav za večino rastlin. 8 ali nad je alkalna.
Drenaža: Preprost način za oceno kakovosti drenažo imate je zapolniti luknje, ki ste jih naredili in videli, kako dolgo traja, da za njih prazna. Če kanalizacijo hitro potem & rsquo; Verjetno bi peščena tla in vlage zadržanje biti problem. Nekaj ​​idej v tem primeru so – mulčenje, dodajanje organskih snovi in ​​s pomočjo kristalov, shranjevanje vode. Če je voda še vedno tam po nekaj ur, potem imate težave odvodnjavanje. Nekaj ​​idej v tem primeru se dvigne cvet postelj, namestitev drenažo, pomaga prezračujemo tal z dodajanjem organske snovi, da bi pritegnili deževnikov. Vendar pa je najboljši način za reševanje teh omejitev je, da izberejo rastline, ki dobro v svoji vrsti tal.
Kompostiranje: Kompostiranje vam ponuja brezplačen vir visoke kakovosti, tal krepitev materiala, kar zmanjša potrebo po uporabi živali gnoj, ki se pogosto uvaja plevel na vrtu. Vrste materialov, ki jih lahko dajo v kompost vključujejo ostanki hrane, jajčne lupine, listje, trave, mehke obrezano vejevje. Lahko imajo zaprto kompostni zaboj – preprečuje podgane itd z vzrejo in tako ohranja dol ravni vonj, ali pa zgraditi odprto-kup. Obstajajo prednosti in slabosti za vsakega. Težko je dobiti zraka v kompostiranje bin, ki mar & rsquo; t ideal – saj to upočasni proces. Kup bolj neurejena, ampak lažje upravljati in je ponavadi hitreje pokvari. Če se odločite zaprto posodo, potem ne pozabite, da obdržite svoj koš, v na pol v senci območju. Deževniki potrebujejo nekaj predaha od toplote, saj gre skozi njega in lsquo; i različnih stopnjah razkraja. Priti zrak v mešanici z njenim redno obrnemo. Če nameravate vzeti vrtnarjenje resno nato pa ob dveh zabojnikov / kupe je učinkovit način, da bi dobili najboljše rezultate za vaš vrt & ndash; lahko dodate na eno in pustiti drugo in lsquo, kuhamo & rsquo ;. Opomba: Ne pozabite, da vedno uporabljate vrtnarske rokavice pri rokovanju kompost in druge organske snovi za lastno varnost in se zavedati, da je potrebno več mesecev za kompost razčleniti dovolj za uporabo.
Bugs in polži: Dober način, da se znebite polžev in polžev je, da se odpravlja na krožnik piva. To je prijaznejši do življenja ptic, ki bi sicer lahko jesti strupenih pelete, ki se uporabljajo. Podobno ognjiča so dobri, da žuželke iz vašega veggie obliž tudi.
Mulčenje: Mulčenje pomeni pokriva vrhu zemlje s plastjo materiala, kot je slama, listne stelje, lubja čipov ali morske alge mulčenje. To lahko pomaga zmanjšati izhlapevanje, kar prihrani čas, denar in je seveda pomembno je dobro za okolje. To je še posebej koristno pri slanosti območjih z visokim tal. Mulčenje ohranja temperatura tal hladilnik. Mulčenje privlači črvi, prezračevanje tal in zagotavlja hranila hkrati. Ščiti površino tal, zaradi negativnih učinkov dežja in brizgalk, ki omogoča tal, da absorbira vodo lažje, preprečevanje nogama, ki prav tako pomaga preprečevati erozijo. Pomaga ohranjati dobre strukture tal zato, da bi korenine rastlin boljše raven vlage in kisika. Plasti papirja se včasih uporabljajo v skladu s folijo za preprečevanje plevela, vendar je to lahko pritegnili nematod in termitov. Mulčenje ne bi smela biti debelejši od 75mm sicer deoksigenacija pojavi, ki ubije rastline. Ekološko mulčenje je prednostna vrsta, vendar ni tako učinkovita, kot je anorganska ali živijo mulčenje, ko gre za dolgotrajno zatiranje plevelov. Mnogi ljudje, da gre za kombinacijo mulčenje predvideno povprečno od prednosti in slabosti vsake od njih.
Voda: V tem času suše, če ste dovoljeno vode sploh, je treba uporabiti pipe časovnik s sistemom kapljanje vode, Pršec škropilniki zapravljajo ogromno vode. Giving vaš vrt svetlo spray dnevno odvrača globoke korenine rastejo, ki pomaga, da vaše rastline hardier. Druga varčevanje z vodo ideja je, da namestite rezervoar deževnice za zbiranje vode za uporabo na vrtu. Obstaja veliko novih estetsko privlačni in kompaktnih modelov od tam, da izpolnjujejo vse način potreb & ndash; še posebej, če imate majhen vrt. Opomba: Če imate radi vodne fontane, pred nakupom upoštevati, da se 50% vode v vodnjaku lahko izgubi zaradi izhlapevanja na vroč dan, tako raziskati to primerno, preden bo eno.
Odporna na sušo rastline: sušo odporna rastline so postali zelo priljubljeni, so videti fantastično in so enostavno skrbeti. Združite vse rastline, ki imajo večje potrebe namakanja, tako da se dodatno zalivanje lahko vsebuje na enem področju.
Gnojilo: Over-gnojenje lahko povzroči težave, zato ne dodajajte več od priporočenega zneska. Nikoli ne uporabljajo tekoče gnojilo za sušenje rastlin. Preveč gnojila v zemlji, zaradi česar je težko za rastline absorbirajo vodo in korenine lahko celo izgubi vode, če je zemlja preveč oplojena. Don & rsquo; t čaka gnojilo na dnu luknjo sajenja, saj lahko to povzroči izgubo vode iz korenin. Gnojil je najbolje uporabiti na površini, kjer je lahko raztopljeno z vodo.
Koreninski sistem: Moraš biti zelo nežen pri ravnanju / presajanje koreninjenje ali trajne poškodbe lahko povzročijo & ndash; globa nove korenine in koreninskih laskov uporabljajo največ vode. Ko zasipavanje biti previdni, da se prepreči zrak žepi so tekme. Stiskanje preveč bo povzročilo težave tako se zaveda ohranjanje strukture tal uravnotežen, tako da lahko nemoteno odteka in da lahko korenine zlahka prodreti tudi. Samo zalivanje okoli baze obrata ni dovolj, zato se prepričajte, da na široko vodo okoli rastlin.
Setev semena: razmnoževalni rastline iz semena je stroškovno učinkovit način za proizvodnjo posteljnino rastline za masovni zaslonov. Rastline se zelo razlikujejo v svojih zahtevah za kalitev. Nekatera semena potrebujejo svetlobo & neko temo, da kalijo, in za druge, da zmorem niti. Vedno pozorno & ndash preberite navodila za pakete semen; Za najboljše rezultate. Ko je ustrelil pojavi, rastlina potrebuje zadostne količine svetlobe, da dobro uspevajo. Semena ne potrebujejo gnojilo kalijo, vendar ko je korenina zrasla, lahko gnojilo koristno, ko se je to zgodilo.
Obrezovanje: Uporaba ostrih orodja (natrgani robovi spodbujanje bolezen), zaradi česar čiste reze, da kot od popkov. Odrezane blizu in vzporedno z drugimi vejami. Nekatere vrste bolje hujše obrezovanja odzove. Če ste v dvomih iti enostavno! Listavci grmi, ki so cvet poleti in jeseni običajno obrezane v zimskem času, medtem ko so tisti, ki cvetijo spomladi, običajno obrezane takoj po cvetenju.