Navajo Kofein Prosti Zeliščni čaj

Tako kot veliko ljudi, ki so želeli, da začnete zjutraj s toplo pijačo. In to je ponavadi pijače, ki ima veliko kofeina vsebin, kot so kave ali črnega čaja. Ko se toplo, blagodejno skodelico java, je to lahko tolažba na prvi, ampak to bo mešamo nekaj živcev kasneje. Za spopadanje s te strani, morate piti eno skodelico nekaj ur kasneje, in ponavljanjem postopka ves dan. Narediti to vsak dan lahko povzroči kofein zasvojenosti, ki ima lahko negativne učinke na vaše vsakdanje življenje. Ena dobra alternativa teh kofeinskih pijač prisotnost teh zeliščnih čajev. Medtem ko lahko seznanjeni z zeliščnimi čaji, kot so kamilica, regrat, ali hibiskusa, lahko uživate tudi tradicionalno Navajo kofein brezplačno zeliščni čaj za uporabo kot toplo, pomirja pijačo v času zajtrka. Ti zeliščni čaji lahko uživate tudi v večernih urah, ne da bi povzročila motnje spanja, ker je brez kofeina.
Navajo ljudje so bili z uporabo zelišč imenovano greenthread da čaj generacij. Ta rastlina je pogosto gojijo v drugih indijanskih plemen, vključno s Hopi in Pueblo. Greenthread ali Thelesperma Megapotamicum, znanstveno ime, gojijo in domorodnih Američanov uporablja po vsej jugozahodu. To še posebej rastlina raste na območju besedilu Colorado planote, vendar je znano, da je treba gojiti in uporabljati kolikor severu Montani in Južni Dakoti. Več vrst te zelišč gojijo po vsej teh področjih, od nizkih ravnic do visokih gorskih deželah, in skoraj vse izmed njih se lahko uporabljajo za izdelavo kofein brezplačno zeliščni čaj.
Navajo čaj se je tudi izkazalo, da ima zdravilne koristi, kot tudi njene privlačne pomirja prednosti in prijeten vonj. Zadrževanje vode lahko omili, saj je ta rastlina blag diuretik učinek. To lahko pomiri želodčne krče in druge prebavne Maladies. Ker obstaja več študij, ki bodo zagotovo naredili opredeliti celoten spekter svojih sestavin, se je izkazalo, da vsebujejo flavonoide in halkon glikozide. Greenthread je tesno povezan s široko uporablja kitajsko zelišče, imenovano Bidens. Ta rastlina se je izkazalo, da ima protivnetne lastnosti, pomaga nadzorovati povišane ravni želodčne kisline, izboljša pretok krvi in ​​zmanjša visok krvni tlak. Zaradi svoje tesni povezavi, je verjetno, da bodo greenthread ugotovljeno, da imajo te iste koristi za zdravje.
Greenthread nabirajo takoj, ko so popki na cvetovi odprejo. To je nato razrežite nekaj centimetrov nad tlemi, ki omogoča ponovno rast v naslednjem setveni sezoni. Po obiranju, so te rastline temeljito speremo in posušimo na zraku. Potem ko je posušen, so rastline vezani na štiri inch snope. Približno šest gramov, so ti svežnji nato shranijo, dokler ne bodo uporabljeni, da bi Navajo kofein brezplačno zeliščni čaj. V tem času je eden snop se uporablja za izdelavo lonec čaja, ki jih je v približno šestih skodelice vode. Vendar se več vode lahko doda nadaljnje redčenje čaj in blažji korist. Proces vrenja traja približno pet minut. Drugi morda želeli dodati nekaj medu ali sladkorja za sladkanje čaja, medtem ko bi se nekateri odločijo za bolj naraven okus.