Neem kot Ayurvedic Home Remedy

Zdravilne rastline in zelišča so del človeštva že od začetka civilizacije. Neem je znana zdravilna rastlina se uporablja v Indiji od nekdaj.
V Indiji neem je znan kot margosa ali indijski lila. To je zimzeleno drevo in gojijo v različnih delih indijski podcelini. Neem je bila v veliki meri uporabljajo v Ayurveda, Unani in homeopatski medicini in je postal cynosure sodobne medicine. Neem se imenuje sarvaroganivarani ali lajšanje bolezni,. Drevo se šteje kot & lsquo; vaško ambulanta & rsquo; v Indiji.
Pomen neem drevo je priznala Nacionalni raziskovalni svet (ZDA), ki je objavila poročilo 1992 z naslovom & lsquo; nim & ndash; drevo za reševanje globalnih problemov & rsquo ;.
Vsi deli neem imajo zdravstvene vrednosti.
Nekatera zdravila uporabe neem, kakor je navedeno v ajurvedi so:
List se uporablja za zdravljenje težav z očmi, gobavost, črevesnih črvov, epistaksa anoreksija kožne razjede in biliousness.
Lubje drevesa se uporablja kot analgetik, in se uporablja za zdravljenje vročino.
Neem cvet je koristno pri preprečevanju žolčnika, zdravljenje črevesnih črvov in sluz.
Sadje pomaga pri lajšanju kupe, odpravljanje črevesnih črvov, zdravljenje urinske motnje, epistaksa, izgnati sluz, težave zdravilo oči, sladkorna bolezen, rane in gobavost.
Neem vejice se uporabljajo pri zdravljenje kašlja, astme, hemoroidi, črevesnih črvov, trdovratnega urinske motnje in diabetes.
Gum pridobivajo iz lubja je zelo učinkovita za kožne bolezni, kot so ringworms, rane in razjede in garje.
Celuloza iz semen in neem olje se uporablja pri zdravljenju črevesnih črvov in gobavost.
Kombinacija korenin, lubja, listov, cvetja in sadja se uporablja pri zdravljenju težav s krvjo, žolčne stiske, gobavost, srbenje, kožne razjede, koprivnica itd
Pasta pripravljena z neem in kurkuma je bilo ugotovljeno, da je učinkovit pri zdravljenju garij. V 97% primerov je bila paste ugotovljeno, da ozdravi garje v 3 & ndash; 15 dneh zdravljenja brez neželenih učinkov.
Posušeni neem listi v obliki čaja, ki jih ljudje v Nigeriji in na Haitiju se uporabljajo za zdravljenje malarije.
Uporaba neem olja na lase pomaga ubiti naglavne uši in pozdravi prhljaj.
Neem cvetovi pomagajo izboljšati vid. V ta namen se uporabljajo suho neem cvetje, po možnosti 6 mesecev do enega leta. Te rože so ocvrte rahlo pomočjo ghi in nato interno delo.
Tako Neem preselite vlogo pri zagotavljanju cenejše, varno rešitev za sodobne bolezni dan, neprekosljiv. Ni čudno, da se imenuje & ldquo; arishta & rdquo; v Ayurveda, kar pomeni, & ldquo; lajšanje bolezni, & rdquo ;.