Očarljiv čute Z meto

Začetek v 18. stoletju, poprove mete (Mentha x. Piperta) postala pomembna zdravilna rastlina. To je bila uporabljena za kolike, prebavne težave in glavoboli. Peppermint čaj je bil najpogostejši način za uporabo te zelišče zdraviti. Peppermint se lahko uporablja za številne bolezni, vključno z mišičnimi krči, prehladu, gripi, menstrualne krče, zobobol, slab zadah, artritis, astma, in povišana telesna temperatura. Poprove mete eterično olje se lahko uporablja tudi za duševno izčrpanostjo, depresijo, živčnega stresa in šoka. Vdihavanje kapljico poprove bistvene koncentracije nafte povečuje in spomin. To stimulira možgane jasno mislijo in odpravlja občutke manjvrednosti. Ker je poprove mete eterično olje antiseptično, pomaga nadzor bakterije na koži. Zelo uporaben za gibanja bolezni, slabost in migrene, pa tudi kot naravni odganjanje žuželk.
Kovnice že dolgo priljubljena po vsem svetu za svojo značilno aromo, eterično olje, in kot dragocen okrasni vrt. Kovnice rastejo gojene in divje po vsem svetu, z več kot 600-ih navedenih vrst. Kovnice se razlikujejo po velikosti, od zelo majhen, svetlo zeleno Korzike Mint do visokega, mehke, sive listnih Apple Mint. Kovnice so omenjeni v Svetem pismu kot obliko plačila desetine, so bili postavljeni v nadstropjih Sinagoga tla in kasneje v italijanskih cerkvah, kjer je navedenih kot Erba Santa Maria; uporabljajo kot simbol gostoljubja, ki ga Rimljani in na okus vina in omake; uporablja kot posipanje zel v srednjem veku s tem prikrili neprijetnih vonjav; doma v Evraziji in Afriki.
Varnost: Ne uporabljajte nerazredčenega & ndash; lahko draži občutljivo kožo.
Poprovo danes še vedno zelo pomembna eterično olje in ga je mogoče uporabiti za izboljšanje svojega počutja. Peppermint stimulira, osveži, hladi, obnavlja in uplifts um in telo. Dišava je kul, čista, sveža in močna. Olje poprove mete je pridobljen iz cele rastline nad zemljo tik pred cvetenjem. Olje se pridobiva s parno destilacijo iz svežih ali delno posušenih rastlin in pridelek je 0,1-1,0%. Odlična za osvežitev utrujene noge. Vohanje iz steklenice ali ena kapljica na robček za oživitev med vožnjo. Kapljica na jeziku, je tudi velik dih deodorant. Ali Peppermint v večernih urah ne uporabljajte, ker lahko povzroči motnje spanja. Nekaj ​​ne-terapevtske uporabe so: Dodajte nekaj kapljic na čiščenje krpo in jo bo pustil svež vonj kamorkoli čist. To tovarna velik kot soba osvežilec in ne bo madež preproge.
V grški mitologiji je bila lepa nimfa Mintho (Mentha) ljubljeni Pluton. To jezila Pluton preselite ženo, Persephone, in tako je stopate Mintho vso moč v tla. Pluton še vedno zaljubljen v Mintho, zmehčane urok s preoblikovanjem Mintho v aromatičnih zdravilna zelišč mete vonj slajši bolj je bila hoditi na, saj se zavedajo, da bi jo ljudje cenijo za prihodnja leta. Kot obrat, Mintho izgubili lepoto nimfe, vendar še vedno privabi njen svežino in lep vonj.
Ali si vedel?
a. Leta 1912 je bil prvi Lifesaver okus poprove mete.
b. Leta 1927 je na Dunaju, Avstrija, sladkarije kavo z imenom Eduard Haus, III, razvili sladkarije prikriti slab zadah odraslih kadilce. V resnici je ciljni trg za sladkarije, označeni kot stisnjenega dih mete, sestavljena iz odraslih kadilcev. Izvirni okus za sladkarije, ki je še vedno na voljo danes, je Peppermint. Ko tržniki pridobljeni prvi, srednji in zadnji črk nemške besede za meto, Pfefferminz, so ostali z Pez, in ime zaljubljen.
c. Raziskovalci na univerzi v Cincinnatiju je pokazala, da so delavci z vonjem poprove mete je 25% manj napak kot tisti, dihanje navaden zrak.
d. Nahod malo Peppermint lahko okrepijo svojo fitnes rutino in bi vaše telo deluje malo težje. Nedavna raziskava, izvedena s športniki na univerzi v Zahodni Virginiji, športniki tekel hitreje in izvedli več vaj, ko so bili izpostavljeni vonju meto. Torej naslednjič, ko ste telesno, poskusite malo Peppermint.