Odkrivanje čudes ameriški kuhinja Latinski

Kuhinja Latinske Amerike prihaja iz različnih kultur in kuhanje stilov. Obstajajo lokalne favoritov, ki se razlikujejo od države do države. Vendar pa obstajajo tudi mednarodne priljubljene in vseprisotne fast food mestih. Seveda, če potujete v Latinski Ameriki, nikoli ne boste lačni!
Spodaj lahko najdete nekaj kuhinj, ki so specialitete iz ameriške kulture Latinske.
Čile in Argentina vina
Latinska Amerika je postala najbogatejša vinska regija na svetu. Vinska industrija Južne Amerike & ndash; predvsem Čile in Argentina – je v razcvetu. Argentinska preselite Malbec je pridobil mesto kot ena od najbolj iskanih vin v zadnjih petih letih. Ker Čile je postala ena na svetu & rsquo; s največjih vinskih izvozniki. Videti uspeh teh dveh držav, drugih južnoameriških držav so prav tako raziskuje to travo. Nastala je celina, ki se začne, da bi dobili slovi po več kot samo super pokrajin.
Neverjetno uspeh Čila in Argentine je odvisen od regionalnih dejavnikov. V nadaljevanju: Vinska pas “v Južni Ameriki se je izkazalo, da je najboljši svet & rsquo; je najboljše rastoče okolja, zato so države na tem pasu za proizvodnjo vrhunskih vin, ki imajo edinstvene okuse. Obiskovalcev iz vsega sveta prihajajo tukaj na počitnicah in winery ture.
Kakovost ni bila nikoli v središču južnoameriških držav, ampak kar se tiče vina, je postala njihova blagovna znamka na svetovnem trgu vina. Južnoameriški vina imajo drži železa na svetu & rsquo; s vinske trge, saj so njihove cene razumni kombinaciji z odlično kakovostjo.
Vrednost, ki prihajajo iz Argentine in Čila se je izkazalo, vreden vtis, da je kar na industrijo.
Mehika: Yucatecan (Maya) Hrana, Origins, sestavin in nekatere jedi
Morda je presenetljivo, da ve, da so starodavni Maji so imeli velik vpliv na prehranjevalne navade sodobnega sveta. Če se zgodi, da gredo v Mehiko, boste ugotovili, da je kar nekaj izmed živilskih sestavin, ki se uporabljajo po vsem svetu so mehiške korenine.
Vzemimo za primer, čokolado. Maji so bili prvi, pred približno tri tisoč let gojiti fermentiranih semen cacao drevesa. V tistih časih je bil grenak in pikanten od sladkorja še niso izumili. Maji verjeli, da je čokolada prišel iz bogov. Še vedno pa lahko najdete čokolado z okusom paprike ali papriko v Mehiki.
Chiles obdelovali pred več kot sedem tisoč let in še vedno krasi skoraj vsak ognjeno jed po vsem svetu.
Paradižnik je prišel iz Mehike & rsquo; s Yucatan država. Sprva so mislili, da je strupen. Danes pa so del skoraj vsake jedi na svetu.
Vanilla je bil prvič gojijo v Veracruz državi. Kasneje je postal znan kot Mayan & rsquo; s čokoladno pijačo. To je bil uveden v Afriki in Aziji, ki jih španski in nizozemski izvoznikov.
Corn / koruza, avokado, papaja, sladki krompir in črni fižol ima tudi svoj izvor v Mehiki.
BBQ v Argentini, povezava z Gauchos, chimichurri, mate (yerba mate)
Argentinska kuhinja ima zelo močno spominja na francoske, španske in italijanske kuhinje. To je tudi eden od največjih proizvajalcev hrane na svetu, saj proizvaja govejega mesa, koruza, mleko, pšenica in fižol. Goveje meso je tudi pogosta sestavina argentinske hrane.
Nekatera živila so pogoste v vseh delih države, ki vključujejo žaru meso, asado, empanadas in dulce de leche, pa lahko argentinska hrana grobem razvrščena v skladu s:
Andska kuhinje nastala v starodavni Andes kulture. Ta kuhinja Andov sega okoli 10.000 pred našim štetjem in vključuje veliko različnih rastlin in živali. Najpomembnejše sponke so različni gomolji, korenine in zrna. Najpogosteje se uporablja meso zamorček, posušene ribe in lame in posušene ribe je pogosta.
Argentinski hrana vsebuje višjo raven beljakovin. Barbequed meso na žaru je skupna rezana posebej zrezek in rebra. Kozje in jagnjetina so jedli tudi v Patabgonia. Žara je večinoma spremlja omako Chimichirri narejen iz česna, kisa in zelišč. V nekaterih primerih pa tudi chili.
Yerba mat & eacute; ali Paragvaj čaj je zeliščni napitek naj bi imel številne zdravilne lastnosti. Narejena je iz listov drevesa po sušenju, praženju in jih zdrobili v fin prah.
Za več potovalnih nasvetov obiščite Latinska Amerika ogledi