Olje nageljnovih žbic Facts – pripravo domačega mila in več!

Olje nageljnovih žbic je destilirano s paro iz aromaticum rastline Syzgium. Ta zimzelena rastlina raste šestindvajset do devetintrideset metrov visok. Ima kvadratnih liste in roza pisane rože, ki rastejo v grozdih. Cvetovi so obrani, ko so oni manj kot eno Zaklopno v dolžino in rdeče barve. Oni posušijo na soncu, dokler ne obrača temno rjave barve s trdo teksturo. Ime “strok” izhaja iz latinske besede clavus, kar pomeni žebelj. Ta rastlina se nahaja predvsem v Indoneziji, Pakistanu, Indiji, Šrilanki in vzhodni Afriki.
Obstajajo tri vrste olje nageljnovih žbic: Bud, Leaf in Stem. So vsi izvirajo iz iste rastline, (Syzgium aromaticum), ampak iz različnih lokacijah. Bud olje se pridobiva iz cvetnih brstov, Leaf olja iz listov in Stem olje iz vejic.
Bud olje vsebuje 60% – 90% evgenol, evgenično acetat, kariofilenom in druge manjše sestavine
Leaf Oil vsebuje 82% – 88% evgenol z malo ali nič evgenol acetat in neznatnih sestavnih delov
Stem olje vsebuje 90% – 95% evgenol z drugimi manjšimi sestavin
Eugenol je jasno, da bledo rumeno olje, povzete iz nekaterih eteričnih olj: nageljnove žbice, muškatni orešček, cimet, bazilika in lovorov list. To je odgovorna za strok aromo. To se uporablja pri parfumov in arom. To je glavna sestavina strok eteričnega olja. To je tudi, zdravili, kot antiseptik in anestetika. Ko pomešamo s cinkovim oksidom, da tvori material, uporaben za izdelavo obnovitvenimi zobnih aplikacij.
OPOZORILO! NE prevelikega odmerka! Eugenol je jetrna kar pomeni, da lahko, če je mogoče, povzroči poškodbe jeter. To lahko povzroči tudi druge pogoje, preveč, vključno z: krči, driska, slabost, vrtoglavica, hiter srčni utrip, kri v urinu ali nezavesti. Izogniti, če imate alergijo evgenol. Eugenol lahko povzroči alergijske dermatitis ali draženje kože, kot so: srbenje, rdečina, občutljivost, ali vnetje. Izogniti, če imate občutljivo kožo, če ste noseči, težave z ledvicami ali jetri pogoje, ima raka na prostati, so na redčenje krvi, imajo hemofilija, ali imajo težave z dihanjem. Vedno se obrnite na svojega zdravnika, če ste v dvomih, se pred uporabo strok eterično olje iz kakršnega koli razloga.
Še ena kemična spojina olje nageljnovih žbic je kariofilen. Ta spojina prispeva k pikantnost črnega popra. Raziskave kažejo, da lahko imajo protivnetne lastnosti, vendar je še vedno neznano.
ZDRAVILA KORISTI olje nageljnovih žbic – lajša: zobobol, pljučnica, Strep grlo, kašelj, sluz, Brochitis, Sevi in ​​zvini. Uravnava krvni sladkor, Aids Prebava, zmanjšuje Fever, je antioksidantov koristi, (ščiti telo pred prostimi radikali), ima anti-glivične lastnosti, je boj proti slab zadah.
Nega kože PREDNOSTI olje nageljnovih žbic: Ima antiseptične lastnosti, uporabne za zdravljenje: čebelje pike, manjše ureznine, odrgnine, piki žuželk, atletska noga glivice, bradavice in akne.
UPORABE: zobna pasta, grlo pastile, ustno vodico, arome, aktualnih zdravljenja, aromaterapijo koristi, domače milo, začimbe čaj, kadila
Pripravo domačega SOAP
Olje nageljnovih žbic je zelo močan eterično olje! Če ste se odločili, da to milo, se prepričajte, da pazi vse bistvene opozorila nafte pred uporabo. Olje nageljnovih žbic je lahko lep dodatek za ravne ali dolgočasno dišečih mil. Dobro združuje z: olja bergamotke, citronele, grenivke, sivke, limone, pomaranče, poprove mete, rožmarina, vetiverja in yang yiang. Bilo bi lepo, da se v neki domače milo za moške, saj ima to močan, pikanten, toplo, rahlo grenko, vonj. Ker ima antiseptične lastnosti, boste morda želeli, da ga uporabljate v milo za lajšanje aken. Lahko pomagajo znebiti ogrcev, akne ali mozolji. Kapljica ali dve, je vse, kar potrebujete v vašem domače milo recept.
Če ste začetnik in le za učenje, kako narediti milo, NE poskušajte z uporabo nageljnovih žbic olje, brez vodstvom master milo za kavo. Nekatera eterična olja, vključno olje nageljnovih žbic, lahko pospeši sled in so enostavno nagnjeni k zaseg svojo milo zmes. Če niste previdni, boste na koncu z milom na palici! Edini način, da se prepreči zaseg mora biti skladna z domačega mila recept in vedno preizkusiti vsako dišavo ali dodatke. Če je vonj je problem, poskusite ga je dala v samo olja, nato dodamo luga, namesto da čaka, dokler sledu. Ali enak postopek z drugimi dodatki, kot so medu ali ovseno kašo. Imejte dobre zapiske za poznejšo uporabo.
Eterično olje OPOZORILA
Eterična olja vsebujejo bioaktivne sestavine. To pomeni, da vsebujejo naravne kemikalije, ki delujejo v bioloških sistemih. Oni so močni kemikalije in jih je treba uporabljati previdno! Nikoli ne uporabljajte velike količine eteričnih olj zunaj ali znotraj. jih nikoli ne uporabljajo neposredno. Vedno jih je treba razredčiti v nosilno olje ali milo, losjon ali drugega pufra. Končno, nikoli ne uporabljajte ne da bi vedeli, kaj so njihove bioaktivne spojine znano storiti.