Panchakarma Demystified

Panchakarma je ajurvedska terapija, ki čisti in razstruplja človeško telo. Čeprav je Panchakarma, ki se izvaja za zelo dolgo časa v Indiji, vendar je njegova priljubljenost se je povečala kolektorja v zadnjem času. Obstajajo različne Ayurveda Paketi v Indiji, ki ponujajo terapija Panchkarma theraphy.This se izvaja v petih fazah ali fazah, zato je imenovan kot Panchakarma (Panch pomeni pet & Karma pomeni ukrep). Teh pet faz se čiščenje krvi, dajanje klistir, čiščenje sinusov, izzivanjem bruhanja in ob odvajala. V tej terapiji je velik poudarek nameniti za hrano. Hrana, ki se porabi pred in po Panchakarma vključuje zelenjavo, nekatere vrste pijač, zrn in zdravilnih zelišč. Po končani terapiji z Panchakarma, se oseba šteje za očistijo tako fizično in duhovno.
Panchakarma je del celostnega medicine, popularno imenovana Ayurveda (Znanost dolgoživost). Ayurveda naredi telo osvobodi duhovno, duševno in telesno od vseh & ldquo; doš & rdquo; (napake). Človeško telo je izpostavljena stresu in toksinov, ki slabi imunski sistem in telo. Ayurveda, pojasnjuje, kako s to terapijo, imenovano Panchakarma, lahko človeško telo očisti fizično in duhovno. Pred Panchakarma, da je faza za pripravo telesa za to, znan kot Purna Karme. Ta faza je v bistvu za spreminjanje navade hrano iz predelane hrane za naravno hrano brez strupov. Vse vrste hrane ali pijače, ki imajo kofeina, skupaj s predelano hrano in visoko sladkorja v prehrani prepovedana za 5 do 20 dni. oseba, ki opravlja zdravljenja je bila izvedena po prehrane, ki ga predpiše Ayurveda zdravnik. Tudi v tem procesu Purna Karme, zdravila in sprostitev, je pomembno. Bližina narave se priporoča ali predlaga v tem časovnem obdobju, da bi zmanjšali stres, skupaj z naravnimi detoxifications.
Različne ustanove, zdravniki ali Ayurveda centri imajo razlike v njihovem procesu Panchakarma. Lahko pride do razlike v nekaterih fazah glede na center, zdravnik ali mestu, kjer je zdravljenje opravljeno. Vendar pa obstajajo nekatere skupne faze, ki jih ni mogoče spreminjati ali spremenjeni & ndash; so klistir, nosne čiščenje in odvajala. Nekateri ljudje hranijo tudi na tešče med Panchakarma, kjer imajo samo piti toplega zeliščnega napitka, dosežen z kumina, koriander, cimet, kardamom, poper in ingver podnevi.
Odvajanja ali Virechana je prva faza Panchakarma. V tem procesu ima oseba, da bo hitro. Postenje ne pomeni stradajo. Posebna vrsta hrane in tekočine, je treba odvzeti. Stradanjem in odvajala pomaga pri čiščenju gastrointestinalnega trakta od toksinov skupaj z jeter in žolčnika.
Druga faza se imenuje Basti kjer je klistir dajemo dnevno število dni. Ta faza pomaga pri lajšanju bolečine v hrbtu, zdravi prebavne motnje in povečuje spolno življenje osebe.
Sedaj je v tretji fazi, ki je znan kot Nasya. Ta faza se imenuje Nasya, saj je nos imenuje Nasya v hindujščini in je sestavljen iz nosne čiščenja. Ta faza se širi tudi čez več dni. Nasya skupaj z nosno čiščenjem tudi izboljšuje spomin, vid oči in glas jasnost. Prav tako preprečuje prezgodnje staranje las, togost telesa in motenj s sinusi.
  Četrta faza vključuje Vamana & Raktakmoshana. Vamana vključuje bruhanja (indukcijo bruhanje), ki se osredotoča na odstranitev toksinov. Ta faza čisti dihalne poti in povzroča pravilno prebavo, pomaga pri zmanjševanju debelosti in zdravi razne druge bolezni. Raktakmoshana vključuje krvi čiščenje.
Na koncu, ko so vse te faze konec, prihaja faza pomlajevanja, kjer je oseba prosil, da se zelenjave in žitaric v prehrani. Pomlajevanje pomaga pri fizični in čustvenega zdravljenja človeškega telesa in dokonča proces Panchakarma.
Potem ko je proces Panchkarma končan, se počuti popolnoma pomlajena in pripravljeni soočiti z izzivi življenja, z novo perspektivo.