Patalkot: Dolina čudežnih zelišč in plemenske kulture

Od nekdaj so se ljudje zbrali rastlinskih in živalskih virov za svoje potrebe. Primeri vključujejo užitni oreški, gobe, sadje, zelišča, začimbe, dlesni, igre, krma, vlakna, ki se uporabljajo za gradnjo zavetišča in stanovanj, oblačil ali pribora in rastlinskih ali živalskih proizvodov za zdravila, … Od nekdaj, ljudje so se zbrali rastlin in živali, sredstva za njihove potrebe. Primeri so užitni oreški, gobe, sadje, zelišča, začimbe, dlesni, igre, krmo, vlakna, ki se uporabljajo za gradnjo zavetišča in stanovanj, oblačil ali pribora in rastlinskih ali živalskih proizvodov za zdravila, kozmetične in kulturne namene. Tudi danes, na stotine milijonov ljudi, predvsem v državah v razvoju, pridobivajo pomemben del njihovih dnevnic potreb in prihodkov iz zbranih rastlinskih in živalskih proizvodov. Zbiranje izdelkov z visoko dodano vrednostjo, kot so gobe, zdravilne rastline se nadaljuje tudi v razvitih državah, kulturnih in gospodarskih razlogov.
Med te namene, zdravilne rastline igrajo osrednjo vlogo tradicionalnih zdravil, ki se uporabljajo v številnih kultur in plemen.
Globoko v srcu osrednji Indiji je divje, gozd obdan z odklona, ​​1.200 stopala stene. Patalkot gozd je tako dobro skrita, da so ljudje na zunaj ni niti vedel, da obstajajo. To je zelo poseben kraj, bogati z rastlinami in živalmi. Domačini, ki tam živijo vedo, kako zbirati in rastejo rastline, ki jih potrebujejo za hrano, obleko in gradnjo svojih domov. Imajo tudi posebno znanje, ki ga je opravil navzdol vse generacije. Vedo skrivnosti medicine rastlin. Patalkot je postala znana po svojih zaklad zdravilnih rastlin. Z odkritjem zakladi Patalkot je čeprav nekatere druge stvari se je začela dogajati. Domačini so velikodušni s svojim znanjem in svojim zdravilne skrivnosti z odprtim srcem. To je, kako so njihovi ljudje vedno preživela, z izmenjavo informacij in oskrbo s seboj. Ljudje, ki so prišli v gozd, pa je videl način, da izkoristijo to. So prinesli v skupinah po kombajn za strip gozd čisto dragocenih zelišč. Prodali so jih na zunanji strani za velik dobiček. Celi odseki gozda so se zmanjšale za lažji dostop do lokacij zbiranja. V trgovini so dali ljudem prenosne radijske aparate, ki blared skozi gozd, zastrašujoče off divjadi in hitro zamenjavo komunalnega glasbo, ki veže plemena skupaj. Potem zapisovalniki začel sekanje dreves.
Patalkot je znan po svojem bogastvu zdravil flore. Ta dolina je prekrita z tropskih gozdov, ki naj bi se z veliko biotsko raznovrstnostjo. Vendar pa se subtropsko hrib gozdove najdemo v nekaterih območjih. Nekatere ekonomsko zdravilnih rastlin so na robu izumrtja. To so endemične in redke flora je tudi v tej regiji.
Nekaj ​​pomembnih in visoko učinkovite zdravilne rastline iz te doline vključuje: Addhajira (pleve Tree), Bach (Sweet zastava), Adusa (Malabar matico), Bel (Bail sadje drevesa), Ajgandha, Lahsun (česen), Gwarpatha (indijski Aloe), Choulai (Amaranth), Soorankand (korenu), Kalmegh (Andrographis), Sarifa (Krema jabolko), Pili kateri (mehiški mak), Narbod / Satavar (Wild Asperagus), Kachnaar (Pester gora ebony), Punarnava (Širjenje dežen), Shivlingi , Khatua (Sprout listov rastlin), Palas (Flame iz gozda), Akona (Madar), Papita (Papaya), Van Karonda, Ajwain (škofijska plevela), Teeti (feted casia), Amaltaas (Pudding cev drevo), pisava brahmi (indijski pennywort), Safed musli, Hadjori, Neebu (limona), Jangali Piyaz (indijski squill), Jaljamani, Sankhpusphi, Dhania (koriandra), Kalimusli, Kalihaldi, Amarbel (Dodder), Gautichai (Limonina trava), Doob trava (Doggrass / plazeče cynodon), Nagarmotha, Shisam (indijski rdeč les), Dhatura (Thorn-jabolko), Gulmohar (Gold mohur), Karanj, Baichandi (Wild Yam), Amla (Emblic-myrobalam / Amla), Safeda (Eucalyptus), Dudhi, Bargad , Bad (Banyan), Gular, Peepal (Pipal drevo), Anantmul (indijski sarparilla), Chandrajot, Narangi (Lantana), Musakani, Mahua, AAM (Mango), Pudina (Mint), Chuimui (Sensitive rastlin), Gulbans (4 “ura obrat O) Ban Karela (Bitter buča), Munga (konj redish drevo), Bach (Cowhage), Meethi Neem, Van Kela, Kaner (Oleander), Tulsi (bazilika), Bhuiaonla, Chitavar (Rove barva leadwort), Amrud (Guava), Sarpagandha, Arandi (Castor), Shitaab, Semul (Silk Cotton drevo), Patharchata (indijski rockfoil), Bhilwa, Cheeval, Pithkarenti, Makoy (črna noč odtenek), Bhatkataiyan, Sahdehi, Chiraita (Chiretta), Jamun ( Jambol), Imli (Tamrind), Sagon (Teak drevesa), Arjun (Arjuna), Baheda (Beleric-myrabolam), Harra (Myrabolam), Giloy / Guduchi, Banda (Vanda / orhideje), Sahadehi, Adrak (ingver), Ber (Plum), itd
Prekomerno izkoriščanje rastlin, kot so Safed musli, chironji, sarpagandha in Bacha se jim ogrožene vrste je. Nekatere rastline, kot obleganj beckia najdemo tudi v tej dolini. Moj cilj je širiti znanje o rastlinah in njihovem ethnomedicinal pomena. Jaz sem poskušal po svojih najboljših močeh, da informacije o uporabah in ohranjanje zdravilnih rastlin Patalkot doline (www.patalkot.com). Toda, sedaj, tako kot mnogi, biotska raznovrstnost Patalkot je ogrožena tudi. Jaz sem v procesu dokumentiranja zdravilno rastlino najdete tukaj. To se morali na uro, da pripravi načrt za ohranitev zdravilnih rastlin, kot tudi dokumentacijo domačega znanja plemen. To mora biti zasnovan tako, da lahko otroci in mladostniki igrajo pomembno vlogo v tem procesu. Na žalost, ne samo, da se sooča s problemom onesnaževanja, izumrtje biotske raznovrstnosti, vendar je država tudi skozi krizo značaja. V teh zaskrbljujočih razmerah, še vedno obstaja žarek upanja, saj so otroci in mladina ohrani svojo moralo. Molim Boga, da bi vsi imeli željo in zavezo, da shranite svoje narave in njenih virov.