Pediatrična Tuina & ndash; Starodavna kitajska masaža za otroke

Imam 2 & frac12; letnik twin fantje, Daniel in Jack. Medtem ko je moj manjši, Jack, je bil star 3 mesece, je utrpela škodo zaradi kolike po dojenju skoraj enkrat na dan. Ko je bil v bolečinah, bi bil jok in njegov trebuh bi bil zelo tesen na dotik. Sem začel masažo njegovega trebuha zraven popka tri do petkrat na obeh straneh; po minuto ali tako glasen jok, bi se postopno umiriti in nato takoj padel v spanec. Našel sem ta starodavna masažna tehnika, da bi bilo zelo koristno in po približno dveh tednih masaže v kombinaciji s kitajskimi zelišči je kolike niso nikoli vrnili.
Ta tehnika se imenuje & ldquo; Na Du Jiao & rdquo; kar pomeni, da & ldquo; prijema Belly Corner & rdquo ;, in je eden od številnih masažnih tehnik kitajske Pediatrične Tuina (tradicionalna masaža). Kitajski Pediatrična Tuina je bil uporabljen za več kot tisoč leti na Kitajskem. Njegova priljubljenost je rasla v zadnjih treh do štirih sto let.
Pediatrična masaža se uporablja v določenih točkah različnih delih telesa, kot so obraz, trebuh, hrbet in okončinah, odvisno od motenj. Losjon se lahko uporablja za zaščito kože in olajša zdravljenje. Vsako srečanje traja približno 20 & ndash; 30 minut. V večini primerov je treba zdravljenje daje enkrat na dan ali vsak drugi dan. Ker je pediatrična Tuina tehnika je zelo preprosta, starši spodbujajo, da se učijo in prakse nekaterih večjih tehnik, tako da se lahko ponovi zdravljenja doma.
V kitajski medicini so otroci obravnavajo z & ldquo; čista Yang ustavo & rdquo; kar pomeni, da rastejo in se hitro razvija v postavo in inteligence. Hkrati pa so tudi & ldquo; mladi Yang in Yin ustava & rdquo; kar pomeni, da imajo pomanjkljive ekološko funkcijo in fizična telesa, zato zbolijo težav, predvsem s prebavo in težave z dihali. Kot starš, se pogosto zdi, da so bolečine v trebuhu (napenjanje, bruhanje, slabost, zaprtost, driska) ali prehlad (kašelj, astma, alergije), kot tudi močenje postelje in ponoči joka vseprisotno v otroštvu.
Pediatrična Tuina je varen manualna terapija; je nežen brez stranskih učinkov in odličen za lajšanje večino neudobnosti doživeli v otroštvu. Poleg tega pa je tudi odlično preprečevanju drugih bolezni. Zagotavljanje rednega in enostavno pediatrično Tuina za svoje otroke lahko okrepi svoj prebavni in imunski sistem in podpirajo njihovo naravno telesno konstitucijo. Otroci, ki imajo izbirčne apetite ali enostavno ujeti prehladi so super kandidati za pediatrično Tuina. To je najbolj učinkovit za otroke od rojstva do sedem let. Za starejše otroke, akupunktura je dobra kombinacija, kot dobro. Veliko krat, je kitajski zeliščna formula je predlagal, da se združijo, da zagotovi še boljše in hitrejše rezultate.
Nasveti za uspešno Tuina ali zdravljenje akupunkturo za vašega otroka:
1. To & rsquo; najbolje, če otrok nima nobenega & rsquo; t prišel do njegovega / njenega imenovanja na prazen ali s polnim želodcem.
2. načrt za vašega otroka, da bi bilo enostavno, po njegovem / njenem zdravljenju.
3. Včasih po prejemu zdravljenje akupunkturo lahko vaš otrok počutim malo vrtoglavice ali & ldquo; Ošamućen & rdquo.; Če je tako, prosim, mu / ji sedi za nekaj časa v našem čakalnica. V nekaj minutah on / ona bo sproščeno in premišljeno.