Pomen Identifikacija zelišči

Copyright (c) 2014 Vaishali Shah

Pravilna identifikacija zelišč predpostavlja velik pomen za rast industrije, ki temelji na varno uporabo vrhunskih rastlinskega izvora. To je zelo pomembno za laboratorijske tehnike v prehransko dopolnilo in zeliščni industrijo drog. Njegov pomen je priznan tudi botaniki, raziskovalci, zbiralci zdravilnih rastlin in študentov na sorodnih področjih.

Kaj misliš s “rastlinskih drog”?

“Zeliščna zdravila” se nanašajo na neobdelanih rastlin ali delov rastlin, ki se uporabljajo za medicinske namene, bodisi v celoti ali zdrobljenega stanju, občasno v sveži obliki, ampak najpogosteje v suhem stanju. Rastline lahko namensko gojijo ali tudi pridobljeno iz divjih habitatov. Te rastline, ki so surovi izdelki rastlinskega industrije razlikujejo njihove lastnosti in sestavo, odvisno od geografskih in klimatskih pogojev za območja, kjer se gojijo.

Kaj je potrebno za pravilno identifikacijo zelišč?

Kemično opredeljene sestavine rastlin, ki so odgovorni za terapevtske lastnosti, ne smejo biti vedno nujno znana in zato so označevalci uporablja za označevanje drogo. Definiranje rastlinske vrste v jasnih pogojev, je zelo pomembno. Možnost zamenjave s strani osebja, zbiranje rastlin, zlasti iz habitate, ni mogoče izključiti, kar lahko privede do oporečnost, s podobnimi iščejo strupenimi rastlinami. To predstavlja veliko tveganje za ohranjanje standardov kakovosti za rastlinsko drogo.

Dejstva o Ponaredki, onesnaženja in napačne identifikacije zeliščni izdelki so dobro znani in poleg njegovih škodljivih vplivov na zdravje ljudi, verodostojnost industrije je prav tako občutno prizadeta. Zaskrbljenost med potrošniki glede morebitnih nevarnosti za zdravje takih proizvodov, ki so jo mediji na široko poročali, je najbolj naravno. Vse večja ozaveščenost javnosti za potrebe večje varnosti, čistosti in prispevanja habitatov je prinesla vprašanje botanične identifikacije na sprednji sprednji. Natančno opredelitev zelišč je bistvenega pomena za izboljšanje varnosti količnik pri uporabi rastlinskega izvora. Izhodišče za zagotavljanje varnosti je v resnici, prepoznavnost.

Kako začeti postopek zeliščnega prepoznavanje rastlin?

Pravilno pristnosti rastlin je treba začeti v fazi proizvajalcev in divjih kultivatorji zdravilnih zelišč. Če je točna identifikacija na tej stopnji, potem bo koristila proizvajalcem zeliščnih medicinskih izdelkov. Ti bodo imeli zagotovljeno oskrbo s pravilno opredeljenih surovin rastlin za uporabo v njihovem proizvodnem procesu. To je bistvenega pomena za proizvajalce, v resnici, da zahteva natančno identifikacijo rastlin iz kultivatorjev in jih tudi nagradi za isto. Pomen natančno prepoznavanje rastlin, ne more biti ogrožena s strani proizvajalcev, kot bi bili največji poraženci v primeru napačne identifikacije zelišč vodi oporečnost, izdelka.

Kakšni so načini za prepoznavanje rastlin?

Nekatere metode, ki se uporabljajo za identifikacijo zeliščnih rastlin, so:

makroskopski identifikacija
Secira mikroskop ali ročno leča se lahko uporablja za opis morfološke prepoznavnost obrata ali senzoričnih dejavnikov, kot so okus, vonj in barvo, ki se lahko uporablja za preverjanje pristnosti rastlin identiteto. Te informacije, ki so bistvenega pomena za ustrezno prepoznavanje rastlin, morajo biti na razpolago veliko publiko.

Razširjanje informacij
Delo razsvetliti vpletenih oseb se opravi različne organizacije z razširjanjem, ki temelji na znanosti in tradicionalne informacij, ki izboljša uporabo vesti zeliščnih zdravil. Organizacija seminarjev in delavnic, ki so na voljo razne knjige in literaturo, ki imajo pripravništva za poklice v zdravstveni industriji nekaj drugih možnosti, da zagotavljajo znanje za ljudi.

povzema
Pomen zeliščni prepoznavanje rastlin, je bil realiziran z eno in vse. Veliko je poudarek na prizadevanjih za izgradnjo okvira za preverjanje pristnosti rastlin, s katerimi se bodo novi podatki dodani, če in ko so na voljo. Ta stalen proces se lahko označilo kot “živi” prakse, ki bo ohranila razvija skozi čas.