Potrebujemo Odprava čevlji?

Popravni čevlji so posebni čevlji, izdelani za zdravljenje stopala nenormalnosti. Imenuje se tudi ortopedsko obutev, ponavadi popravni čevlji, ki se uporablja za zdravljenje otrok, rojenih s težavami stopala, čeprav jih je mogoče uporabiti kasneje v življenju pri odraslih za zdravljenje nepravilnosti stopala, kot tudi. Ortopedije naprave, ki niso zgrajene v čevelj, ampak dane v čevelj lahko tudi pripomore k odpravljanju težav in deformacij stopal.

Nenavadno visoke loki v noge lahko zdravimo pri otrocih z ortopedskimi čevlji, ki vsebujejo oblikovanimi podporo z retrocapital pad. Ti posebni dodatki k čevlja bo pomagalo zmanjšati plantarna lok. Pri odraslih, lahko isti pogoj obdelati s čevlji z dodatnim globino, ki vsebujejo oblikovanimi podporo z metatarzalnem blazinico, ki bo pomagal razbremeniti točke pritiska.

Flatfoot (medicinsko imenovana valgus stopalo) je mogoče zdraviti s korekcijskimi čevlji, ki vsebujejo oblikovanimi podporo, ki ima poseben popravek pod kopit ali talus za otroke.

Pri odraslih, lahko flatfeet zdraviti s čevlji, ki vsebujejo oblikovanimi podporo s pete stabilizatorjem in dodatno globino. Stanje se imenuje false flatfoot (sprednjega dela VARUS) obdelamo z ortopedskimi čevlji, ki vsebujejo Thomas peto (Medijski pete klin), Čunast blazinice za podporo medialno lok, ali podplat s poševnino.

Prednjega dela stopala otiščanci, imenovane tudi clovus, je mogoče zdraviti z uporabo čevelj z dodatnim globino. Čevlji, ki vsebujejo oblikovanimi podporo s metatarzalnem blazinico ali retrocapital blazinico se lahko uporablja tudi za zdravljenje sprednjem žulji.

Bunions ali hallux valgus, lahko zdravimo s čevljem z oblikovanimi podpora razbremenilne Čukalj pritiska. Čevlji z modificiranim dodatno globino ali da so ekstra širok, se lahko uporablja tudi za odpravo tega stanja.

Hammer prsti, imenovane tudi krempljev prste, je mogoče zdraviti z ortopedskimi čevlji, ki vsebujejo retrocapital pad. Pete ostroge, ali talagia, je mogoče zdraviti z oblikovanimi podporo. Takšna oblikovani podpora služi pomagati uravnotežiti nogo, s čimer se zmanjša pritisk pod calcaneum. Globoka čevlji lahko tudi pomaga, da se doseže ta učinek.

Pogoste gleženj zvini s gležnja inverzijo (odcep v) ali vrnitev (izšola) povzroča lahko pomagali tudi s korekcijskimi čevlji. Ponavadi so čevlji, ki se uporabljajo v tem primeru, so ortopedski z uravnoteženo, zgori pete. Druge korektivne čevlji, ki se uporabljajo za to stanje vsebujejo oblikovana podporo s posebnim pete skodelico. Neravne spodnje okončine lahko zdravimo z uporabo čevelj z dodatnim globino, ki vsebuje posebno nastane popraviti neravnine, ki se lahko prilagodi hoja osebe.