Pregledati Na Noni in njegove zdravstvene koristi

Noni (Morinda citrifolia) je bil prvotno izvira iz jugovzhodne Azije, vendar zaradi Polinezijcev je bila rastlina noni udomačene in gojijo po vsem svetu. Danes lahko najdete Noni v Indiji, Tahitiju, na Karibih, v Južni Ameriki, Zahodni Indiji in na Havajih. Ko Noni zori na trti ima žarek vonj in okus nekoliko sirast tisti, ki so jedli, da zrel off trte opisano. Noni ima dolg seznam medicinske uporabe v mnogih omenjenih kultur.

V mnogih kulturah Noni sadje, rože, listje, lubje in korenine so uporabljali za medicinske namene. V Polinezijci imajo dolgo zgodovino uporabe za te rastline. Rečeno je bilo, listi se lahko meša z oljem in nanesemo na kožo, da pomaga pri revmatičnih bolečinah, vnetje, protin, razjede, nevralgije, kašlja in prehlada, lišajev, in vre. Prav tako je bilo celo, da bi sok pomaga krvnega sladkorja pri odraslih. Leta 1930 je bila Noni sadež v notranjosti se uporablja za široko paleto aliments. Noni sadež se lahko uporablja kot formulo čiščenja, da pomaga odstraniti črevesnih črvov, in da bi pomagali izboljšati dihanje in delovanje pljuč.

Noni je pakiran poln fitohranil in vitaminov, kot so naslednje:

* antrakinoni
* damnacanthal
* Vitamin A
* maščobne kisline oktanojska kislina
* Linolna kislina
* Oleinska kislina
* ocetna kislina
* Palmitinska kislina
* estrov
* Ketoni
* laktoni
* alkoholi

Zgoraj seznam fitohranil in vitaminov v Noni lahko pomaga tudi v boju mikrobov telesa, pomaga boj proti vnetjem, pomaga v boju proti rakotvorne snovi, in okrepiti imunski sistem. V raziskavah na miših, Noni se je pokazalo za krepitev imunskega sistema neposredno s povečanjem aktivnosti makrofagov in ali limfocitov v imunskem sistemu. V zadnjih študijah, so polisaharidi v Noni dokazano, da kažejo učinek Protitumorski in ko v povezavi s kemoterapevtiki lahko pomagajo izboljšati čas okrevanja.

Noni je tradicionalno uporabljajo kot analgetik bolečine razbremenilna in pomirjevalo. Raziskovalci ta kratkim preizkusili z mišmi v poskusu in ugotovili, da se noni dejansko izkazujejo nestrupeno analgetični učinek lajšanje bolečin in sedativni učinek na miših. Ugotovitve raziskovalca je potrdilo tradicionalne analgetične lastnosti in uporabe rastline noni.

Noni je dragocen zdravilna rastlina, glede na nedavna odkritja o Noni prihodnost izgleda rožnata za te rastline, vendar so nadaljnje študije je treba opraviti, da odkrijejo svoj polni potencial. Če želite, da se sprostite v enem večeru, popila nekaj Noni čaj in če imate glavobol ali blage bolečine v telesu, poskusite Noni, ki prihaja v oblikah, a tekočina, kapsul ali čaj vrečke.