Premagajte Neplodnost – menstrualnim ciklom, prirejeno – Yin fraza / fraza sem spremembo za plodnost

Normalen menstrualni ciklus je običajno od 28- 35 dni, brez kakršnih koli simptomov, ki povzroča neugodje (brez topo bolečino) in menstrualne izcedek je rdeča in zadnji od 3 do 5 dni, ne da bi madeži. Niso vse ženske z nenormalno menstruacijskega ciklusa so neplodni, če pa ste z diagnozo nepojasnjena vzrok neplodnosti, potem lahko vaš nenormalno menstrualni ciklus vzrok. Tradicionalna kitajska medicina, preden zdravljenje koli vzroka neplodnosti želi obnoviti normalno menstrualnim ciklom, tako da lahko hitro zamisliti. Dekleta v jugovzhodni Aziji se je naučil že leta od babice modrosti, da je vzdrževanje normalne menstrualni ciklus je glavni cilj za enostavno zasnove in vse menstrualne motnje je treba gledati po takoj.
Odvisno od tega, kako kitajski zdravnik razdeli menstrualni ciklus, morda 4 ali 5 fraze.
Rad bi, da bi bilo enostavno za bralca, da ga delimo s 4 fraze (še vedno isti).
Povečanje Sperma Count Seveda
Z moško plodnost, uspeh, št droge,
Surgery in ponižujoče Medicinski postopki
Nosečnost Miracle
Povratne Neplodnost In zanositi naravno
Uporaba Holistic Ancient kitajske medicine
I. fraza I -V yin stavek (okoli 12. – 14. dni)
Na začetku jin frazo, jin sunkov (vzpon estrogena), ki vodi k rasti tekočine v maternici, ki prispeva le k navlažimo maternico, temveč tudi odebeli endometrioze z namenom priprave maternice za normalno zanositve. Naraščajoča yin podpira tudi nastajanje krvi in ​​proizvaja sperme prijaznih sluz, ki je pomembno za sperme invazijo.
V konvencionalne medicine, kot je dvig estrogena, možgani signalizira hipotalamus do skrivnost gonadotropin sprošča hormon (FSH), kar spodbuja hipofizo, da kaže folikle stimulirajoči hormon, ki sproži rast in zaposlovanje nezrelih foliklov v jajčniku.
II. Stavek II – ovulacija stavek (približno 4 dni)
Kot yin (estrogenom) na vrhuncu, jetra sproži samega začetka ovulacije stavek z iztiskanjem zrele folikle v jajcevod. V tem stavku, maternice nadaljuje proizvodnjo sperme prijaznih sluzi kot qi in kri premikanje navzdol, da se segreje maternico in spodbujanje implantacije jajce.
III. Stavek III – jang ali lutealni stavek (približno 12 -14 dni)
Ko se jajce ekstrudirani v jajcevod, jetra preoblikovanje jin energijo jang, ki sprožitev jang (progesterona) stavek. V tem stavku, krvi in ​​qi prodoru oddelku, endometrija obloge postane mehkejša za pripravo implantacijo oplojenega jajčeca, če pride.
V konvencionalno medicino, pri tem frazo corpus luteum začne proizvajati progesteron, ki sproži mehčanje endometrija podloga za oplojene jajčne implantacijo.
IV. Stavek IV- menstruacijo stavek (približno 3-5 dni)
Če je prišlo do nobenega pojmovanje je yang kapljice, ki povzroči izločanje maternične sluznice. Menstrualni izcedek je svetlo rdeča in obilno in le zadnji med 3. – 5. dni (spotting ne šteje).
Bom še naprej zagotavljali več informacij prispeva k vzrokom za nenormalno menstrualnega ciklusa, vključno s podaljšanim in skrajšanimi stavkov v vsakem stavku in kako jih lahko pozdravi. Namen te serije je zagotoviti informacije o tem, kako lahko spremenite svoj menstrualni ciklus za enostavno zanositve. Verjamem, da je koristno za ženske z diagnozo nepojasnjenih vzrokov neplodnosti ali katere koli ženske, ki bi radi prenehali simptome motnje menstruacije.
                   Poglavje I – Yin fraza / fraza I
A. Premagajte ženske neplodnosti & ndash; Menstrualni cikel Sprememba – Vzroki daljšo Yin stavek v TCM perspektive
Normalna yin stavek je približno 10-14 dni, če je vaš jin stavek je daljši od 14 dni, glede na tradicionalne kitajske medicine, ki jih povzroči
1. pomanjkanje Ledvice jin (ne pretirano yang)
pomanjkljivost ledvice jin je definiran kot pogoj za yang se ne povečuje, ker ni dovolj Yang v telesu. Ker ledvic je eden od organa ureja reproduktivni sistem in regulirano proizvodnjo nekaterih hormonov v procesu menstrualnim ciklom, Pomanjkljivost ledvic jin motijo ​​vsak korak reduktivne funkcijo frazo I, ki vodi do podaljšanega jin frazo.
2. ledvice pomanjkljivost yang (ne pretirano yin)
Nasproti zgoraj, yang je potrebno, da jetra za preoblikovanje energijo jin na jang energije pri spodbujanju vsaditev jajčeca v maternico. Če ni dovolj yang, lahko povzroči podaljšajo jin stavek kot rezultat naše telo potrebuje čas za preoblikovanje iz yin fraze I do ovulacije fraze.
Pomanjkanje 3. vranice qi
Vranica je organ, odgovoren absorpcije in preoblikovanja bistvu hrane in qi v organih telesa, pomanjkanje vranice či povzroča ni dovolj energije, ki se prevažajo v ledvicah, kar vodi do okvare ledvic pomanjkanja qi, ki ovirajo normalen potek ledvice pri urejanju vsak korak menstrualni cikel, vključno s frazo I.
4. Uživanje masten, začinjene in vroče hrane
Masten, začinjene in vroče jedi, je yang patogeni in vroče v naravi. Podaljšano obdobje uživanje teh vrst hrane povzroča prekomerno yang, ki zatira jin qi v ledvicah.
B. Premagovanje Neplodnost – menstrualnim ciklom, prirejeno & ndash; Simptomi, vzroki in obdelav ledvic Yin pomanjkljivosti pri Yin stavku menstrualnim ciklom
I. Opredelitev
Pomanjkanje ledvic jin je opredeljena kot pogoj za yang ne narašča. Ker ledvic eden od organa ureja reproduktivni sistem in uravnava nastajanje nekaterih hormonov v procesu menstrualnim ciklom, Pomanjkljivost ledvic Yin motijo ​​vsak korak reduktivne funkcijo frazo I, ki vodi do podaljšanega jin frazo.
II. simptomi
1. Vagina suhost zaradi nezmožnosti ledvic pri distribuciji tekočine povzroča
2. skromen materničnega vratu sluz, ki ga je nezmožnost jeter povzroča pri spodbujanju vratne žleze v materničnem vratu proizvodnjo sluzi zaradi pomanjkanja jin.
3. občutek toplote zaradi telesne suhega
4. Vrtoglavica, ki vplivajo na možganov zaradi nezmožnosti ledvic pri opravljanju svoje funkcije, kot so možgani, hrbtenjača, kostni matriks in regulator mozga povzročil.
5. Toplotni vročine zaradi pomanjkanja estrogena.
II. Vzroki
1. Tipična ameriška prehrana
Ženske, ki radi prehrane z visoko stopnjo nasičenih maščob in trans maščob kot tudi pitno hladno pijačo prihaja neposredno iz hladilnika, so najbolj verjetno, da trpijo pomanjkanje ledvic jin ga povzroča prekomerno yang izdelan v funkciji želodca absorpcije hrane.
Pomanjkanje 2. vranice qi
Ker vranice, ki je odgovorna za preoblikovanja qi in tekočine v telesu in v ostalih organov, poškodba vranice ali želodca nezmožnosti zagotoviti dovolj jin za produktivno organ opravlja svojo normalno menstrualni ciklus, povzroči trajno jin stavek.
3. Toga vadba
Toga vadba izčrpava yang iz telesa in preusmeri krvni in jin qi od reproduktivnega sistema.
4. Sex
Ker je tradicionalna kitajska medicina definira ženske kot yin v naravi, pretirana spolna aktivnost izčrpava ne samo bistvo ledvic, ampak tudi Yin iz ledvic, ki vodi do pomanjkanja ledvic yin.
5. Lung qi
Ker je pljučni pomembno, da se premakne qi navzdol, naj podpreta gibanje krvi v reproduktivnega organa, pomanjkanje pljučnega či zmanjšuje delovanje ledvic pri gibanju qi navzgor, kar vodi v pomanjkanje ledvic.
IV. zdravljenje
1. Zelišča
a) kitajske korenine Angelica (Dong qui)
To je eden od najbolj učinkovitih krvi tonik zelišč. Kadarkoli je qi pomanjkljivost, da povzroča tudi pomanjkanje krvi.
b) rehmannia glutinosa (Shu di huang)
To je ena od dobrih zelišč za toniziranje obraza kri, hranljiva Yin in kri in bogati ledvic bistvo.
c) Ligustrum lucidum (Nu Zhen zi)
Nu Zhen zi je dobro za jetra in ledvice tonifikacijo in obračun toplote zaradi pomanjkanja yin.
d) Morus Albus (Sang shen)
Zelišča se najpogosteje uporabljajo negovalna yin, toniziranje obraza kri in spodbuja nastajanje telesnih tekočin
2. Akupunktura
Predlagane akupunkturne točke:
BL15 (Xinshu), BL18 (Ganshu) BL23 (Shenshu) HT7 (Shemeen), KD3 (Tai Xi) in LI3 (Taichong) in SP6 (Sanyinjiao).
3. Živila
a) Chlorella
b) jajca
c) Matični mleček
d) Žitno
e) zelenjave in sadja
C. Premagovanje Neplodnost – menstrualnim ciklom, prirejeno – simptomi, vzroki in zdravljenje ledvičnih Yang pomanjkljivost v Yin Phrase
Nasproti pomanjkanja ledvice yin, yang, ki so potrebni za jetra preoblikovati energijo jin na jang energije za spodbujanje vsaditev jajčeca v maternico in ledvice je glavni organ za urejanje vsak korak reproduktivne funkcije. Če ni dovolj yang, lahko povzroči podaljša jin stavek kot rezultat naše telo potrebuje čas, da opravlja vsak korak frazo I.
I. Simptomi
1. Hladno in bolečine v spodnjem delu trebuha med ali po menstruaciji
Ker je ledvic Yang pomembno, da se segreje in podpirajo maternico za zdravo zasnovo, Pomanjkljivost ledvic Yang povzroča hladen kopičijo v maternici, ki posega v normalno delovanje ledvic pri regulacijo temperature v maternici, ki vodijo do krčenja mišic, ki izhajajo v spodnji trebušne krče in bolečine.
2. Majhna količina temne menstrualnega razrešnice
Vranica je pomembno pomagati srce pri transportu krvi v spolne organe in za podporo ledvic pri negovalnih in vlaženje krvnih žil v telesu. Pomanjkanje yang zmanjšuje krvi in ​​tekočine v reproduktivnih organov, ki vodijo do manjše prostornine temno menstruacije.
3. Šibka in boleče spodnji hrbet in noge
Yang je treba podpreti dnevne aktivnosti v telesu. Pomanjkanje yang povzroči konstrikcijo spodnji del hrbta in nog mišic.
II. Vzroki
1. Colding učinek
Jedo hladno hrano za dalj časa, bo povzročilo pomanjkanje ledvic jang. Hladno živila so jin v naravi, po vstopu v želodec, naše telo potrebuje, da zagotovi bolj yang, da ga prebaviti, da izčrpava yang qi.
2. Življenjski slog
Nekateri ljudje radi pijejo hladno pijačo po prevzemu naravnost iz hladilnika, jesti surove hrane, kopanje v hladni vodi, ven veliko v deževnem vremenu ali hladno vodo, itd., Bodo povzročila dodatno yang proizvaja telo, da se prepreči vplivati ​​na hladno.
3. Prekomerna vadba
Vaja se šteje za zdravo, če lahko to storiti pravilno in razumeti omejitve vašega fizičnega telesa. Toga vadba potisne vam telo čez omejitev in porabi, ki vodi do pomanjkanja ledvic yang.
III. Obdelave
1. kitajski Zelišča
1. Lu rong
Lu Rong je znana tudi kot jeleni rogovja, jelenov rogovja žamet, je velika rastlina, ki pomaga zmanjšati blokado poldnevnika jetrih in ledvicah. Ker je pomanjkljivost yang qi povzroči tudi pomanjkanje krvi, izboljšanje telo jang s krepitvijo funkcije v jetrih tvorbo krvi in ​​ledvic pri distribuciji tekočine v, zmanjšuje pomanjkljivosti jang v telesu.
2. Du Zhong
Znano je tudi, ecommia lubje, je eden najpogosteje uporabljajo zelišče za krepitev funkcije poldnevnika ledvic, jeter s spodbujanjem qi in kri tvorbo. Ker jetra je organ, pristojen za krvni skladiščenje in tvorbo krvi in ​​ledvice je odgovoren za ureditev tekočine, da poveča pretok krvi po celem telesu in zmanjšuje tekočino nabrali v telesu, s čimer se izboljša yang.
3. Ba Ji Tian
Ba ji tian je znan tudi kot kitajski Morinda korenine, sladko in toplo v naravi. Prav tako je eden zelišča, ki se uporabljajo za krepitev jeter in ledvic qi in kri yang, saj krepi jetra tvorbo krvi in ​​ledvice z urinom izločeno v, s čimer se zmanjša pomanjkanje vodi Yang trebušne distention, vključno s krči in bolečine med menstrualnim ciklom.
2. Akupunktura
Predlagane akupunkturne točke
UB23 (Shenshu), GV4 (Mingmen), CV4 (Guanyang), CV6 (Qihai), KD3 (taixi), KD7 (Fuliu) in UB52 (Zhishi).
3. Živila
piščanec,
b) Ovčetina
c) Goveje
d) Izogibajte kul in surove hrane
D. Premagovanje Neplodnost – menstrualnim ciklom, prirejeno & ndash; simptomi, vzroki in obdelav vranice Qi pomanjkljivost Vzrok daljšo Yin stavek menstrualnim ciklom
Vranica je organ, pristojen za živila absorpcijo in preoblikovanja hrane bistva in qi v organih telesa, pomanjkanje vranice či povzroča počutje prevoz do ledvice ni dovolj energije, kar vodi do okvare ledvic pomanjkanja qi, ki ovirajo normalen potek ledvice pri urejanju vsak korak menstrualnih cikel, vključno s frazo I.
I. Simptomi
1. Plitvo dihanje
To je posledica nezmožnosti vranice pri nadzoru pokončno qi in pomoč funkcijo ledvic pri gibanju qi navzgor.
2. glavobol
Ker vranici v hiši misli, pomanjkanje vranice povzroča živčne napetosti, ki vodi do dolgotrajnega glavobol.
3. omotica in utrujenost
Vranica je pomembno za hranljiva tvorbo krvi jeter, pomanjkanje vranice povzroča nenormalno delovanje delovanja jeter, zaradi česar niso dovolj krvi v obtoku v žilo, kar omotičnost, utrujenosti in utrujenost.
4. napenjanje, plin in bolečine v trebuhu
Ker vranica nadzoruje transformacijo in distribucijo qi in absorpcije bistvu hrane, pomanjkanje vranice povzroča prebavne motnje, ki vodi do napenjanje, plin in kopičenja vlage v nenormalno regiji, zaradi česar admen nelagodje.
II. Vzroki
1. Cool prehrana hrane
Daljši rok jedo surovo, ohladimo in lahko hladna hrana ovira funkcijo vranice pri transformaciji in distribuciji delovanje vranice, ki vodi do pomanjkanja vranica qi.
2. Prehranjevalne navade
Ljudje, ki jedo malo beljakovin, neredno prehranjevanje ali prekomerno jesti, lahko povzroči tudi pomanjkanje vranice.
3. Zaposlitev
Ženske, ki deluje v vlažnem stanju, lahko povzroči tudi kopičenje vlage vodi v pomanjkanje vranice.
4. Stres in worriness
Ker vranice nadzor um in čeprav je lahko dolgotrajno obdobje stresa in worrisness povzroči pomanjkanje vranico qi.
motnja 5. Želodec
Če želodec ne more ustrezno prebavo hrane, bo to vplivalo na delovanje vranice pri preoblikovanju hrano bistva in distribucijo kot posledica pomanjkanja vranico qi.
III. Obdelave
1. kitajski Zelišča
a) Codonopsis (Dang shen)
To je ena izmed najbolj uporabljanih zelišč, ki krepi vranico, neguje kri.
b) Ginseng (Ren shen)
Ginseng je zelo močna qi tonik zelišče in se uporabljajo za toplotno okrepitev izvirno pomanjkanje Qi in skrajno Qi.
c) Astragalus (Huang qi)
je bil uporabljen v tradicionalni kitajski medicini v toniziranje obraza vranico in pljuč qi in dvig vranico in želodec qi.
d) Žižola Datumi (Da zao)
To je dobra rastlina za toniziranje obraza vranico qi in težkega dihanja in hranljiva krvi.
2. Akupunktura
Akupunktura je predlagal točke
CV12 (zhongwan), ST36 (Zusanlin), SP6 (Sanyinjao), SP3 (Taibai), UB20 (Pishu), UB21 (Weishu), CV6 (Qihai)
3. Živila
a) Pumpkin
b) korenje
c) Lamb
d) Ginger čaj
e) Rjavi riž
f) Izogibajte se uživanju surovih, hladnem in hladne hrane in živil z umetnimi sestavin.
F. Premagovanje Neplodnost – menstrualnim ciklom, prirejeno & ndash; Simptomi, vzroki in obdelav Presežek – Heat Vzrok skrajšanem Yin stavek menstrualnim ciklom
Prekomerna toplota v jin frazi je opredeljena kot stanje, v katerem je telesna temperatura žensk višja od normalne. To je lahko posledica bodisi pomanjkanje yin ali prekomerni yang v telesu, kar vodi do skrajšanja yin fraze. V tem članku bomo razpravljali odvečne toplote vzrok skrajšanem yin stavka zaradi pomanjkanja ledvic yin.
I. Simptomi odvečne toplote vzorca
1. abdomen bolečina
Bolečina v spodnjem delu trebuha, lahko delovanje jeter tvorbo krvi in ​​vranice pri transportu krvi nenormalno regiji povzročila, saj toploto, akumulirano v spodnjem predelu trebuha, povzroči nenormalno delovanje vranice, ki vodi do krvi stagnaciji v trebuhu krči in bolečine.
2. Red jezik
Ker je odgovoren pri uravnavanju presnove tekočine, jesti vroče in začinjene hrane lahko povzroči pomanjkanje ledvic jin, ki vodijo do izkrivljanj na delovanje ledvic v vlaženje in zniževanje ravni tekočin v telesu, zaradi česar rdečim jezikom ledvic.
3. Dark urin
Ker je vranica pomembna za prevoz tekočine v telesu, toplota povzroča nenormalno delovanje vranice, kar zmanjšuje delovanje ledvic pri urinskega izločanja, ki vodijo do temen urin.
4. Itd
II. Vzroki
1. Uživanje začinjene hrane
Uživanje začinjene in vroče hrane lahko poveča telesno temperaturo, ki izčrpava notranje jin in povzroča toploto jetrih naraste in vpliva na normalno delovanje živčnega sistema v prenos informacij med seboj in žleze, ki vodi stres, anksioznost in čustveni in fizični stres.
Pomanjkanje 2. ledvic yin
Pomanjkanje ledvic yin povzroči nenormalno delovanje ledvic pri uravnavanju tekočin v telesna tkiva, kar vodi do nenormalnega zadrževanje vode v telesu.
3. okužba ali vnetje
Okužba ali vnetje, ki ga invazije bakterij in povzroča virus posledica oslabljenega imunskega sistema pri varovanju naše telo pred tujki, ki povzročajo toplotne vzorec v telesu, ki vpliva na jin ledvic, ki vodi do njegove nezmožnosti za podporo normalno delovanje maternice, s čimer narašča tveganje maternice krčenja.
Pomanjkanje 4. vranice qi
Če vranico qi je pomanjkljiva, povzroča nezmožnost ledvic pri distribuciji tekočine, kar vodi v proizvodnjo toplote.
5. Itd
III. Obdelave
1. Herb
a) kitajske korenine Angelica (Dong qui)
To je eden od najbolj učinkovitih krvi tonik zelišč. Kadarkoli je qi pomanjkljivost, da povzroča tudi pomanjkanje krvi.
b) sadra (Shigao)
Je eden izmed dobrih zelišč, ki se uporablja pri odstranjevanju toplote, odvajanje ogenj in prekomerno žeje.
c) Anemarrhena Rhizome (Zhimu)
Jasno toplote, odcedimo ogenj & ndash; visoka vročina v pljučih in želodcu, razdražljivost, žeja -nourish yin navlažimo Anemarrhena Rhizome je bil uporabljen v TCM počistiti toploto, odcedimo ogenj in suhe za jetra in ledvice zaradi pomanjkanja yin.
d) Trichosanthes koren (Tianhuafen)
Trichosanthes koren ima sposobnost, da odteče pljuč vročino, navlažite pljuč suhost in kanalizacijo toplote, ki ga ustvarjajo tekočine.
e) Reed koren (Lugen)
Reed koren se uporablja tudi za jasno toploto, ustvarjajo tekočine in zdravljenje visokega povišana telesna temperatura, razdražljivost in žejo.
f) itd
2. Akupunktura
Predlagane akupunkturne točke
a) SP10 (Xue hai)
b) LI11 (Qu chi)
c) UB17 (Ge shu)
d) Itd
3. Živila
a) Kumara
b) Apple
c) Ječmen
d) Piščančje jajčni beljak
e) Izogibajte se vnos vroče in vohun živil
f) itd
G. Premagovanje Neplodnost – menstrualnim ciklom, prirejeno & ndash; Simptomi, vzroki in obdelav ledvic Yin pomanjkljivost Vzrok visokega BBT Yin stavek menstrualnim ciklom
Pomanjkanje ledvic jin, v tradicionalni kitajski medicini, ki je opredeljena kot stanje, v katerem je funkcija ledvic več ne opravlja svojo funkcijo distribucije qi in tekočine za pravilno vlage telo zaradi prevelikega yang ali ne dovolj Yin v telesu nezmožnosti vranica je povzročila pri črpanju hrano qi ali vnos vroče in začinjene hrane iz želodca.
Ker je yin stavek prevladuje jin z podrejenega yang, lahko pomanjkanje ledvic yin povzroči nastanek toplote, ki povzroča nenormalno toplote v tem stavku.
II. simptomi
1. zaprtje
To je posledica nezmožnosti ledvic v distribucijo tekočine na debelem črevesu.
2. Suha usta, kožo in oči
To je posledica krvnega toplote premika navzgor zaradi jeter qi stagnacija, ki vpliva na njegovo funkcijo razdeljevanja kri v žilah.
3. Dark, skromen uriniranje in urinska občutek
Uporabljajo jih niso dovolj tekočine povzroča v telesu, tako malo za urinom izločeno.
4. navali vročine
Ga je mogoče enostavno razložiti z kongresnega medicini kot posledica pomanjkanja estrogena.
5. omotica
Ker ledvice je glavni organ, pristojen za pripravo kostnega mozga, pomanjkanje yin moti proces, ki vodi do omotico.
6. Vroče dlani in podplati
Ker ledvice distribuira tekočine na ude v telesu, pretirana yang povzroča tople dlani in podplate.
7. rdečkasto jezika z malo ali brez premaza
Vsi simptomi zgoraj, običajno vodi k visoki bazalne temperature v telesu med jin frazo telesa.
III. Vzroki
1. Uživanje vroče in začinjene hrane
Kot smo že omenili veliko časa v tej seriji, vroče in začinjene hrane so yang in vroče v naravi, dolgotrajno obdobje uživanje te vrste hrane povečati telesno suhe da znižalo funkcijo pri odpravljanju jin iz virov hrane.
2. poklic
Ženske, ki Wok v toplem ali vročem okolju za dalj časa bodo videli večjo telesno temperaturo zaradi telesa yin potrebuje nenehno letom off tople temperature.
Pomanjkanje 3. vranice qi
Vedno obstaja možnost, da nezmožnost vranice v prehrambenih vzrokov distribucijskih qi pomanjkanja ledvic yin.
4. Aging
Ker se ženske obravnavati kot yin v naravi, staranje povzroča počasi izčrpavanje ledvic bistva in ledvic jin v telesu, glede na TCM.
5. V izvajanju
Ker vaja je yang porabijo dejavnost, preko uveljavljanja izčrpavanje vzroki za yang v telesu
IV. Obdelave
1. Zelišča
a) Amur Cork Tree Bark (Huang bai)
Hladno zel je bil uporabljen, da odteče vlažno toploto in ledvic ogenj za sprostitev nočno znojenje, popoldansko vročino in lajšanje toksičnost.
b) Rdeča potonika (Chi sao)
Cool zelišča je bil uporabljen za zbistri toploto, hladno kri in madeži kožo,
c) Sadra (Shi gao)
Hladno zel je bil uporabljen za brisanje toploto, odtočne požar, visoka vročina, brez mraza in pretirano žejo.
d) Anemarrhena korenika (Zhi mu)
Hladno rastlina je bila uporabljena za neguje jin, navlažite suhe in zdravljenje nočno potenje, parjenje s ledvice toplotnih vzorcev povzroča.
e) Reed koren (Lu gen)
Hladno rastlina je bila uporabljena za jasno toplote, ustvarjajo tekočine, prepreči ponoven pojav visoka vročina in zdravljenje razdražljivost in žejo.
2. Akupunktura
SP10 (Xuehai), LI11 (quchi), UB17 (Geshu)
3. Živila
a) Črni fižol
b) fižol
c) Borovnice
d) Robide
e) Lan
f) Buče
g) Sunflower
h) Morska hrana
i) itd
H. Premagovanje Neplodnost – menstrualnim ciklom, prirejeno & ndash; Simptomi, vzroki in Obdelave odvečne toplote vzroku visokega BBT v Yin stavku menstrualnim ciklom
Prekomerna toplota v tradicionalni kitajski medicini, ki je opredeljena kot pogoj za ledvice Yin pomanjkanjem vzrokov vzponom jeter toplote zaradi nezadostne vlage distribucije ali / in pretirano yang ali ne dovolj Yin v telesu nezmožnosti vranica je povzročil pri črpanju hrane qi iz želodcu in / ali vnos vroče in začinjene.
Ker je yin stavek prevladuje jin z podrejenega yang, ne more dovolj tekočine v telesu povzroči dvig jeter toplote, s čimer razgubanje temperaturo BBT v tem stavku.
 I. Simptomi
1. Tongue je vijolične z rdečega konico z razpoko
2. Hot utripa in nočno potenje
3. nespečnost,
4. Sharp bolečine v območju jeter
5. skromen temen urin
II. Vzroki
Pomanjkanje 1. ledvic yin
Pomanjkanje ledvic jin je običajno povzroča pomanjkanje vranico qi zaradi podaljšati obdobje prehranjevanja začinjene in vroče hrane, ki delajo v vročem okolju, kar vodi v pomanjkanje yin in suhega v telesu, ki pokori temperaturo bazalne.
2. Uživanje mastnih in mastnih živil
Oljnih in mastne hrane so jang v naravi, podaljša obdobje uživanje teh vrst hrane povzroči prekomerno yang, ki izkrivlja delovanje ledvic pri distribuciji tekočine, ki vodijo k dvigu temperature BBT v yin fraze.
3. Jetra qi Stagnacija
Jetra qi stagnacija povzroča pomanjkljivost vranice pri transportu qi bistvo v pljuča in jetra.
Pomanjkanje 4. jetra kri
Jetra kri stagnacija ga jetra qi stagnacija običajno povzroča, kar vodi v povečanje toplotne energije qi je več prizadevanj, da se premaknete kri v žilah.
III. Obdelave
1. Zelišča
a) gastrodia Root (Tian ma)
Nevtralni zelišča je bil uporabljen za jetrne kanal v jetrih umirjanje jetra in čiščenja jeter toplote.
b) Gambir trte Stem (Gou Teng)
Deluje tudi za simptomov jetrne toplote, vzpenja Yang, glavobol, razdraženosti, rdeče oči in vrtoglavica.
c) Abolone Shell (Shi jue ming)
Hladno rastlina je bila uporabljena za kanalizacijo jeter ogenj, naraščajoče yang & ndash; glavobol, omotica, rdeče oči, ki jeter vročine in pomanjkanja ledvic yin povzročajo.
d) Jasmine (Zhi zi)
Hladno Zel je dobro v obračun toplote, zdravljenje razdražljivega, nemir in nespečnost.
e) Bajkalsko Scullcap (Huangq v)
je bil uporabljen za brisanje jetra yang narašča, jetra toploto, zdravi glavobol, razdražljivost, rdeče oči.
2. Akupunktura
Predlagane akupunkturne točke
BL13 (Feishu), GB34 (Yanlingquan), LI2 (Erjian) LI3 (Sanjian), LV2 (Xinjiang), LV3 (taichong), in LU5 (Chize)
3. Živila
a) Tofu
b) Pearl Ječmen
c) Papaya
d) Kumara
e) Banana
f) itd
I. Premagovanje Neplodnost – menstrualnim ciklom, prirejeno & ndash; simptomi, vzroki in obdelav ledvic Yang pomanjkljivost povzroči nizek bazalne temperature v Yin stavku menstrualnim ciklom
Ker je stanje ledvic yin in yang ledvic pomembna pri ohranjanju delovanje ledvic pri qi in distribucijo tekočine, če je funkcija “moten, patološke spremembe potekajo in se pojavi bolezen. Ledvice pomanjkljivost yang v tradicionalni kitajski medicini, ki je opredeljena kot pogoj pomanjkanje vitalne yang energije zaradi vnosa kul in hladno in / ali delajo v hladnem okolju, za daljši čas.
Ker je yin stavek prevladuje jin z podrejenega yang, lahko pomanjkanje yang poveča tveganje fuild akumulacije in nižjo telesno temperaturo, ki znižuje temperaturo BBT v tem stavku
I. Simptomi
1. hladne okončine
2. Pale jezik z belo prevleko, bledica, bolečine in
3. Šibkost
4. utrujenost
5. omotica
6. Impotenca,
7. Neplodnost
8. Dolgotrajna faza yin ali
9. Low BBT temperature
10. Itd
II. Vzroki
1. Colding učinek
Delo v hladnem okolju in / ali jedo kul in hladne hrane za dalj časa povzroči izčrpavanje yang qi v telesu kot posledica yang qi ves čas, potreben za preprečevanje učinkov hladno in / ali izven telesa, vodi do pomanjkanja ledvic yang.
2. Življenjski slog
Nekateri ljudje ne želi oblačiti toplo v hladnem vremenu, se izpostavljeni v hladnem zimskem času povzroči izčrpavanje yang v telesu.
3. Prekomerna vadba
Vaja je jang v naravo, zmerna vadba pomaga povečati pretok krvi in ​​distribucijo yang na celotno telo, vendar toga vadba vzroki nad porabo yang qi, ki vodijo do pomanjkanja ledvic yang.
4. Pogosto spolna dejavnost
Ledvice Jing je ključnega pomena za nadzor delovanje ledvic pri distribuciji qi. Ker so ženske obravnavati kot yin v naravi in ​​spolno aktivnostjo je ravno nasprotno. Pogosta spolna aktivnost odvaja iz ledvic jing in jang v telesu, ki vodi do okvare ledvic jing in jang pomanjkanjem in padec temperature BBT.
5. Aging
Staranje je biološki proces, ki ga ne moremo ustaviti. Čeprav se ženske šteje, da prevladujejo pri yang podrejen, lahko staranje povzroči izčrpavanje yang qi počasi.
III. Obdelave
1. Zelišča
a) Lu rong (Deer rogovja)
Lu rong dobro deluje na jetra in ledvice kanal, ki ga toniziranje obraza ledvico in krepitev yang.
b) Du Zhong (eucommia lubje)
Du Zhong je tudi jetra in ledvice kanal tonik zelišče, da pomaga toplotno okrepitev jetra in ledvice, spodbujanje pretočnosti ledvic qi in krvni obtok na celotno telo in zmanjša tekočino nabrali v telesu, s čimer se izboljša yang.
c) Ba Ji Tian (Morinda Root)
To je bil uporabljen za toplotno okrepitev ledvic, krepitev yang, spodbujanje urina izločanje in izgnati hladno.
d) Rou Chong Rong (Broomrape steblo)
Roux Chong Rong se uporabljajo v tradicionalni kitajski medicini za krepitev ledvic yang z zmanjšanjem blokado ledvic velik črevesa poldnevnika, kar zmanjšuje tveganje za zaprtje s pomanjkanjem ledvic yang povzročil.
2. Akupunktura
Predlagane akupunkturne točke
GV4 (Mingmen), CV4 (Guanyang), CV6 (Qihai), KD3 (Taixi), KD7 (Fuliu) in UB 52 (shizhi)
3. Živila
1. Por
2. Onion
3. Oreški in semena
4. Lobster
5. piščanec in jagnjetina
6. tople in vroče jedi
7. Itd
Za najboljšo nosečnost samopomoč programa pregleda, obiščite
http://bestfertility.blogspot.com/
Za serijo neplodnosti členov, obiščite
http://fertility-infertility.blogspot.com/
ali moja domača stran ob
http://medicaladvisorjournals.blogspot.com
Je treba nadaljevati s poglavjem II-ovulacije frazo / besedno zvezo II