Premagajte Neplodnost – Predčasna jajčnikov Napaka v tradicionalni kitajski medicini perspektive

Prezgodnja odpoved jajčnika, ki je opredeljena kot pogoj, katerih jajčnikov pri proizvodnji folikle pred 40. letu starosti ni več odzval na možganih, ki vodi do visoke ravni FSH v krvi in ​​menopavze hormonskih simptomov. To je posledica bodisi pospešeno izgubo jajc ali foliklov so postali manj odziva na hormonsko stimulacijo iz hipofize. Ocenjeno je bilo, da POF prizadene 1% prebivalstva. Medtem ko konvencionalna medicina uporablja sintezo zdravila za spodbujanje odziva jajčnikov in umetno oploditev z le 5% stopnja uspešnosti spremljevalne z visoko medicinski stroški, se vozi veliko žensk poiskati pomoč pri tradicionalni medicini, vključno s tradicionalno kitajsko medicino.
Tradicionalna kitajska medicina vidi POF kot eksces in pomanjkljivosti vzorec, ki ga praznine v prodoru in zasnova meridiani in zdravljenja so popolnoma odvisen na svoji edinstveni diagnozo, ni nikogar zdravljenja za vse povzročil.
I. Diagnoza
Večina žensk s POF so nekatere izmed naslednjih simptomov
1. razdražljivost, hiter srčni utrip in rdeč jezik
2. Pale ali normalno jezik
3. Šibka impulz
4. Šibkost
5. letargija Pale,
6. Plitvo dihanje, mehak glas malo želja, da govorijo
7. Slaba apetit
8. utrujenost
9. mehko blato
10. Prebavne
11. napenjanje in plin
12. rdečkasto jezika z malo ali brez premaza
13. Suha usta, še posebej ponoči
14. Dark, skromen uriniranje
15. nočno znojenje
16. žeja
17. omotica
18. Toplotni vročine
19. zaprtje
20. palpitacije
21. pozabljivost
22. Zaprtje svetlo polt
23. Pale in suhe, razpokane ustnice
24. anksioznost
25. otrplost ali mravljinčenje v okončinah
26. Svetlobni menstruacije
27.Difficulty uriniranje, in
28. Edem
29. hladne okončine,
30. Pomanjkanje energije
31. Nizka spolna želja
Ker je vsaka ženska diagnosticiran kot lastne subjekt lahko nekateri simptomi najdemo v nekaterih ženskah, vendar ne v drugih, glede na diagnozo.
I. Vzroki POF v TCM perspektivi
A. Pretirana yang
Povzroča pretirano izgubo bistvenega bistva in tekočine hranil, ki vodi do suhosti kože, razpokane ustnice, krvavitev iz nosu, bolečine v ustih, urinske pekoč občutek, itd in poseganje v delovanje ledvic v hormonskih, ki izhajajo iz jajčnikov motenega delovanja pri odzivanju na izločanje hormona iz hipofize.
Pomanjkanje B. vranice qi
1. jetra
Jetra so influentially izvrstno delovanje vranice, brez močnega jeter ni zdravljenje vranice blokade in pomanjkanja.
2. Prehrana in poklic
Ker vranici raje tople in vroče hrane, podaljša obdobje, ki delajo v col okolju in jedo hladno hrano bo vplivalo na delovanje vranice pri sintezi ogljikovih hidratov sintezni, motnje procesov v absorpciji hranil, ki ovira pretok krvi v predelu trebuha in ki vpliva lutealni stavek, ki izhaja neplodnost
3. Življenjski slog in oslabljena jetra
Vranica je pogled kot organ prebave (hranila distribucije) in eliminaciji (odpravlja odpadkov telesa). Pomanjkanje vranico qi je normalno ga nepravilnih prehranjevalnih navad in prekomerna uporaba uma v študija in dela škodo. Oslabljen jeter lahko tudi poveča nevarnost kopičenja toksinov in jetra qi stagnacija v telesu, kar vpliva na delovanje vranice in ovira vsaditev jajčeca v maternične sluznice.
C. pomanjkljivost ledvice yin
a) Nezdrava prehrana
Kot je nasprotoval pomanjkanja yang, je, ki jih povzročajo moški, ki radi vroče in začinjene hrane vodi do akumulacije toplote v telesu povzroča pomanjkanje jin.
b) Zunanji dejavnik
Delo v vročem okolju povzroča izčrpavanje tekočin v telesu, vključno z ledvic, ki vodi bogate jang proizvodnjo Qi.
c) Nizka spolna dejavnost
Pogosta spolna aktivnost poveča tveganje za pomanjkanje yang, nizka spolna aktivnost povzroča energija pretirano kopičenje v reproduktivnega organa, ki vodi do pomanjkanja yin.
Pomanjkanje D. Blood
Tradicija pomanjkanje krvi kitajski pogled zdravilo povzroča oslabljeno vranice organ, s tem, kar zmanjšuje funkcijo vranice tvorbo krvi v, kar vzrokov ni dovolj krvi za distribucijo v telesu, kot so odsotnost (brez krvi za) menstruacijo. Pomanjkanje krvi povzroči nenormalno delovanje reproduktivnega sistema pri urejanju menstrualni ciklus, moti proizvodnjo jajc ali proizvaja nekakovostno jajce in naredi maternice sluz sovražno do sperme.
Pomanjkanje F. ledvice yang
1 Nezdrava prehrana
Kot vemo, živimo v družbi, kjer je vse, kar smo pili predvsem hladno vključno z mlekom. To je nevarno v obeh ženskega in moškega telesa, saj izčrpava na či yang, ki je potrebna za odpravljanje hladne učinke bogato yin, ki vodijo do pomanjkanja ledvic yang. Če en dan, naš yang proizvodnja qi iz ledvic jing ne deluje več dobro, bo to povzročilo simptome neplodnosti
2. Zunanji dejavniki
a) Delo v hladnem okolju, kot so rastline za predelavo rib, perutnine in mesa lahko tanjšajo ledvic yang kot naše telo zahteva, da proizvodnjo jang qi nenehno proti zunanji mraz.
b) Ljudje ostanejo na hladnem za podaljšali čas, lahko imajo tudi enak učinek, kot ljudi, ki delajo v hladnem okolju.
b) Pogosto spolna dejavnost
V skladu s tradicionalno medicinsko medicine, spolno občevanje pomaga izboljšati cirkulacijo krvi in ​​nastajanje nekaterih hormonov, ki so potrebne za naše zdravje. Prav tako pomaga uravnotežiti ledvic jin qi, av pogosta spolna aktivnost izčrpava ledvico jing, ki je bistvenega pomena za hormone in proizvodnjo sperme, kar vodi do nizkega števila semenčic ali semena brez sperme, kot tudi bolezni ledvic.
II. Obdelave
1. Diet sprememba
a). Ker je večina žensk s POF diagnozo prekomerno yang na zahodu, ki ga je tipični ameriški prehrani, kot izhaja iz telesa, povzročene prikliče odziv jajčnikov, je priporočljivo, da so začinjene in vroče jedi izločiti iz prehrane, dokler se čezmerni yang mogoče nevtralizirati .
b) Kaj bi se izognili
i) Enostavno sladkor in izboljšati škrobi
Enostavno sladkor in izboljšati škrob imajo zelo visoko branje na seznamu GI indeksom lahko povzročijo oster vzpon in padec krvnega sladkorja v krvi.
ii) Hormonsko neravnovesje
Ker imajo raven inzulina, ki jih trebušne slinavke, da traumatically poveča, ko dvignejo raven sladkorja v krvi in ​​se ustavi, ko padec krvnega sladkorja. Neravnovesje ravni sladkorja prav tako nastaja nad kortizola hormona, ki ga nadledvične žleze, ki ovira proizvodnjo spolne hormone, ki povzročajo neplodnost.
iii) Vitamini
Nad proizvodnjo kortizola z zaužitjem sladkorja povzročil in izpopolnjujejo škroba povečuje tudi nevarnost pomanjkanja hranil, kot izhaja iz vitaminov in mineralov izčrpanosti, vključno z vitaminom B in magnezija.
iv) oslabljen imunski sistem
Študija kažejo, da uživanje lahko čajne žličke enostavnega sladkorja oslabi imunski sistem do 4 ure, kot izhaja iz slabitev beljakovinskih funkcij telesne obrambe.
v) Nasičene maščobe in trans maščobe
Nasičenih maščob in trans maščobe moti delovanje jeter pri presnovi esencialne maščobne kisline, kar vodi do nad proizvodnjo določenih hormonov v družini prostaglandinov, ki povzročajo menstrualne tabore in bolečine, živčni napetosti, kot tudi nepravilen menstrualni ciklus, s čimer se poveča tveganje za neplodnost.
vi) Kava
Vnos velike količine kave dnevno za boj proti off stres lahko negativno vpliva na reproduktivni sistem. Kot študije kažejo, da ženske, ki porabijo 300 mg ali več kofeina traja dlje zamisliti kot ženske, ki ne morejo ali jemljejo manj.
vii) drog in alkohola
Droge in alkohol lahko vplivajo na neravnovesje reproduktivnih hormonov. Kot zdravilo poveča napetost živčnega sistema, ki vodi do hormonskega neravnovesja, lahko prekomerno pitje alkohola povzroči poškodbe jeter, kateri nenormalno delovanje jeter v vseh vrstah metabolizem, zaradi česar kri Qi zastoj v jetrih, kar vpliva na reproduktivne sposobnosti para. Alkohol povzroča tudi živčne napetosti, ki vodi do nad proizvodnjo nekaterih hormonov in s tem, kar povečuje tveganje za neplodnost.
viii) karbonat Soda
Karbonat soda vsebuje veliko količino sladila, kofeina in fosfata, ki lahko vplivajo na absorpcijo kalcija, kot tudi spodbujanje proizvodnje preko nekaterih hormonov, vključno kortizola, kar vodi v utrujenost, stres in tesnobo.
ix) Večina izdelkov na živalih in mlečni
Ker je večina živali in mlečni izdelki štejejo kislo, ki lahko izkrivi ravnovesje ravni pH v telesu, ki sluz materničnega vratu sovražen do sperme invazije, kakor tudi preprečevanje vsaditev jajce.
2. Kitajska zelišča
a) Zelišča za Blood pomanjkljivost
jaz. On shou wu (fleeceflower root)
On shou wu je jetra tonik zelišče, spodbuja delovanje jeter, tvorbo krvi v in povečanje qi ledvic pri pomoči jetra pri transportu krvi do srca obtoku, s čimer se zmanjša krvni zastajanja vzrokov za pomanjkljivosti. Prav tako izboljšuje ledvic pri urinom izločeno, kar zmanjšuje tveganje za nastanek krvnih stagnacija zaradi zadrževanja tekočine povzročajo.
ii. Shu Di Huang (kitajski Pustikara root)
Sdu di Huang je kri tonik zelišče. Poleg izboljšanja jetra tvorbo krvi v, prav tako povečuje življenj qi, z večjo žilni sistem v prometno kisika in hranilnih snovi v telesni celici in s tem zmanjšali tveganje za simptom omotica, blede polti, palpitacije in borno menstruacijo.
iii. E Jiao (Donkey-kleja)
E Jiao je pomembno zelišče za izboljšanje jetra tvorbo krvi in ​​jeter qi pri pri urejanju cirkulacijo krvi v telesu, s čimer se zmanjša simptome omotice, Vrba polt, palpitacije s pomanjkanjem krvi povzroča.
iv. Dang gui (kitajski korenina angelike)
Poleg najbolj znan za izboljšanje delovanja jeter tvorbo krvi v in ureja delovanje reproduktivnih organov, prav tako usklajuje proizvodnjo hormonov med menstrualnim ciklom, kar vodi k zmanjšanju krči in pomanjkanje bolečine povzroča krvi in ​​stagnacije.
v. Bai Shao (bela potonika koren)
Bai Shao poleg tega igra pomembno vlogo pri hranljiva krvi in ​​uravnava menstrualne težave zaradi pomanjkanja krvi, da harmonizira tudi jetra in vranica, da se prepreči višanje krvnega toplotnih vzrokov za glavobol in vrtoglavico.
Obstaja veliko več kitajskih zelišč, ki pomagajo pri zdravljenju pomanjkanje krvi, se prepričajte, da delo z vašim kitajske medicine, da bi našli poudarili vzroke in jih učinkovito zdraviti.
b) Zelišča za pomanjkanje ledvice yin
jaz. Shu di Huang (rehmannia glutinosa)
Shu di Huang se šteje kot yin tonik rastlina s toplo v naravi. To ima vpliv na srčno-ledvic jeter kanalov s povečanjem tvorbo jeter krvi in ​​srčni krvni obtok, kot tudi bogati ledvic (jing) bistvo, s čimer se zmanjšuje simptome, ki jih pomanjkanja ledvic yin povzročajo.
ii. Nu Zhen zi (ligustrum lucidum)
Nu Zhen zi je ledvic in jeter yin tonik zelišče z nevtralno v naravi. S povečanjem pretoka Qi v kanalih ledvic – jetra, zmanjšuje qi in kri stagnacije s prekomerno yang, povzročene v ledvicah.
iii. Sang shen (Morus albus)
Sang Shen je bil uporabljen le v kitajščini za kuhanje povečati delovanje ledvic pri vlaženje telesne tekočine, ampak tudi, da nahrani jin ledvic in poveča jetra krvnega skladiščenje in oblikovanja.
iv. Bai Shao (bela potonika koren)
Bai Shao igra pomembno vlogo pri hranljiva krvi in ​​uravnava menstrualne težave zaradi pomanjkanja krvi in ​​qi s prekomerno yang povzročil v ledvicah.
v. Shan yao (ioscorea opposita)
Shan Yao, ki je znana tudi kitajski yam na Kitajskem, je ledvica uravnoteženje zelišč in nevtralni naravi. Poleg tega kot pomemben zel pri povečanju jin vranice in pljuč, prav tako izboljšuje delovanje ledvic z večjo yin ledvic, ko je pomanjkljiva in jo zmanjšuje, ko je pretirano.
V nekaterih primerih lahko pride do ledvic jang pomanjkanje namesto pomanjkanja yin
c) Zelišča za pomanjkanje ledvice yang
jaz. Lu rong
Lu Rong je znana tudi kot jeleni rogovja, jelen rogovja žamet. Poleg tega je tt najbolj znan pri krepitvi spolno aktivnost pri moških, prav tako je velik zelišče, ki zmanjšuje zamašila poldnevnika jetrih in ledvicah. Ker je pomanjkljivost yang qi povzroči tudi pomanjkanje krvi, izboljšanje telo jang s krepitvijo funkcije v jetrih tvorbo krvi in ​​ledvic pri distribuciji tekočine v, zmanjšuje pomanjkljivosti jang v telesu.
ii. du Zhong
Znano je tudi, ecommia lubje, je eden najpogosteje uporabljajo zelišče za krepitev funkcije poldnevnika ledvic, jeter s spodbujanjem qi in kri tvorbo. Ker jetra je organ, pristojen za krvni skladiščenje in tvorbo krvi in ​​ledvice je odgovoren za ureditev tekočine, da poveča pretok krvi po celem telesu in zmanjšuje tekočino nabrali v telesu, s čimer se izboljša yang.
iii. Ba Ji Tian
Ba ji tian je znan tudi kot kitajski Morinda koren in sladko in toplo v naravi. Prav tako je eden zelišča, ki se uporabljajo za krepitev jeter in ledvic qi in kri yang, saj krepi jetra tvorbo krvi in ​​ledvice z urinom izločeno v, s čimer se zmanjša pomanjkanje vodi Yang trebušne distention, vključno s krči in bolečine med menstrualnim ciklom.
iv Rou Chong Rong
Roux Chong Rong uporabljajo v tradicionalni kitajski medicini za zmanjševanje blokado ledvic velik črevesa poldnevnika, s čimer se poveča delovanje ledvic pri prinesla kri, da se segreje na maternico in urina izločanje in prebavni sistem pri gibanju odpadkov, kar je povzročilo zmanjševanje zadrževanja tekočine in dismenoreje.
v. Bu Gu Zhi
Bu gu zhi je znana tudi kot psoralea sadje in se uporabljajo v tradicionalni kitajski medicini za zdravljenje zamašila poldnevnika ledvic-vranico. Obvesti o jang qi s povečanjem delovanje ledvic pri pomoči funkcijo pljuč qi in delovanje vranice pri distribuciji qi.
d) Zelišča za pomanjkanje qi
Medtem ko so pomanjkanje krvi in ​​qi opredeljena kot pogoj za nenormalnega jetrne funkcije nastajanja krvi in ​​krvnih prevozom v zaradi pomanjkanja qi ali nezmožnosti qi v gibanju kri, ki vranico qi in pomanjkanja pljučnega povzročil. Torej, z obdelavo stagnacijo vranice in pljuč qi, bo izboljšala pomanjkanje krvi.
Zelišča za povečanje pretoka qi vključujejo
jaz. Ren shen (Ginseng)
Ren shen velja za enega izmed najbolj močnih zelišč pri krepitvi prvotni qi v telesu. * V vranici, izboljšuje delovanje vranice absorpcije qi, s čimer se zmanjša simptome napihnjen prsih in trebuhu krči in bolečine.
** V pljučih, povečuje qi pljuč, ki ga navlažitev kanalov, s čimer se zmanjša simptome astme in suh kašelj in prepreči upor Qi vzrokov za menstrualne krče in bolečine.
ii. Xi yang shen (ameriški ginseng)
Xi yang shen je Yin v naravi, poleg spodbujanja pljuč in vranico qi, se povečuje tudi prebavni sistem absorbira vitalno energijo, ki je bistvenega pomena za ženske med menstrualnim ciklom.
Prav tako zmanjša toplotne vzroke qi stagnacija, ki jo navlažitev vse qi transportne poti, zlasti za qi stagnacija s pomanjkanjem jin škodo.
iii. Dang shen (pilose asiabell root)
Dang shen je vranico in pljuč tonik zelišča. To izboljšuje delovanje pljuč pri gibanju qi gladko prek svojih kanalov in delovanje vranice v qi absorbira po živilih, ki vstopajo v želodec. Prav tako pomaga obnoviti qi ki so se poškodovali toplote okužbe, vnetja ali toplote, povzročeno zaradi prekomernega kopičenja tekočine.
iv. Tai zi shen (pseudostellaria root)
Poleg pomagali povečati vranice in pljuč qi, pa tudi izboljšati prevoz krvi in ​​vranico in želodec pri absorbiranju vitalno energijo za naše telesne celice in proizvaja tekočine, da se prepreči toplotne vzroke qi stagnacije.
v. Huang Qi (Astragalus root)
Je eden od zelišč, ki pomaga, da poveča delovanje jeter pri ustvarjanju več tvorbo krvi in ​​jeter qi krvni prevozom zaradi prevelike krvi med menstruacijo.
3. Akupunktura
a) Za čiščenje toplote in lajšanje stagnacijo krvi
Spodbudno Gongsun (SP4), Neiguan PC6, LiequeLu 7 in Qi HaiQi6
b) Za dopolnitev Yin in kri
spodbujanje Taixi Ki3, Sanyinjiao (SP6) in Zusanli St36
c) Za pomiritev toplote
Shenmen Ht7 ​​in yintang
d) Odpravite qi jeter in toploto
Xingjian LV2, Taichong Lv3, Ququan Lv8 in Qimen Lv 14
“Vse ženske lahko zamisliti včasih med plodni dobi, pred menopavzo”. Če ste diagnoza neplodnosti s POFs povzročajo, moje srce gre za vas. Ko gre za zdravljenje POFs, tradicionalne kitajske medicine je ena izmed najboljših po nepotrjenih statistike. Prosimo, poskrbite, da boste našli zdravnika, ki ima tako konvencionalno medicino in TCM znanja. Best sreče zanositi prej Kyle J. Norton
Za najboljšo nosečnost samopomoč programa pregleda, obiščite http://bestfertility.blogspot.com/ za serijo neplodnosti členov, obiščite http://fertility-infertility.blogspot.com/