Qigong, kitajska medicina in rak

Povzetek: Ta članek je uvod v kako bi Medical Qigong ali Dao Yin (Energetska medicina), kitajski zdravje terapevt, ali Zhong Yi (kitajski zdravnik / Priest) kompliment onkološkega (raka) obravnavo v Združenih državah Amerike.
V zadnjih 20 letih, ki sem jih na žalost gledal nekaj mojih družinskih članov umrl zaradi raka. Rak ne skrbi, kako dobronamerna osebe ste, če imate življenjsko delo pred vami, ali če imate otroka dvigniti. To je zlo in morilska lasten samo določene narave. Rak je mutant na human genoma, ki je šel ponorijo, in samo gleda za svoj življenjski vir, se ne glede z življenjsko silo svojega gostitelja, niti njihovih družin.
Prišel sem tudi do spoznanja, da je zahodni medicinski vidik zelo omejeni v svojem znanju kitajskih medicinskih praks, in kako Kitajce v njihovi izolirani državi, je bilo zdravljenje raka že pred letom 200 pr! Presenetljivo je, da so tudi sodobni TCM (tradicionalna kitajska medicina) zdravniki redko usposobljeni etiologijo, patologije in zdravljenja metod raka, saj je večina tega, kar je učil v obstoječih akupunkturnih šolah in prinesel na zahod, je homogenizirana mešanica medicine, kot je opredeljeno z komunistični prevzem po letu 1949.
V stari besedilu neozemljenem od Yin dinastije (16. – 11the stoletje pred našim štetjem), napisana beseda o motnji promet, zastoje in stagnacijo krvi in ​​Qi (sila, ki se premika življenje) so natančno opisani že pred zahodna civilizacija imenuje besedo & ldquo; rak & rdquo ;. Na novo oblikovana beseda za raka & ldquo; Ai & rdquo; v kitajskih medicinskih besedilih.
Pri bolnikih z rakom na Kitajskem, celoten sistem kitajske medicine je predvsem način za zdravljenje z zahodnega medicinski koncepti pa drugi. Z celotnega sistema, mislim se uporabljajo veliko zelišč (ne pa tudi zdravila na recept, kot je kemoterapija), skupaj z akupunkturo, Gui Sha, Anmo, kitajska hrana terapija, kot tudi eden izmed najbolj uspešnih načinov Medical Qigong (original Energy Medicine ). V bistvu v razen ZDA številnih državah, je bilo več kot 100 uspešnih raziskovalnih študij zaključila na Medicinski Qigong za raka sam od 1980. Zhong Yi je sposobna opravljati vseh teh načinov in lahko pa izberete katero zdravljenje je najbolj primerna za posameznika. V Združenih državah Amerike, Kitajski zdravje terapevt (CHT) certificiranje vključuje Medical Qigong (Dao Yin Therapy) s kitajskimi zelišči, kitajsko prehranske terapije (ki je drugačna od zahodne zdravljenja prehrane), dodatkov, eteričnih olj in homeopatskih protokoli zdravljenja.
Kot sem končal pripravništvo v kitajske medicine onkologije, sem začel razmišljati o tem, kako je lokalni vodilni v bolnišnici v Pittsburghu dela na izolacijo kitajskih zdravilnih zelišč za raka z donacijo farmacevtsko podjetje. Očitno je, da menijo, da so kitajski zelišča učinkovit protokol zdravljenja; sicer pa 10 milijonov dolarjev ne bi bila v prahi, da jih preuči. Iskreno upam, za en vidik, da se odkrijejo in izolat poseben alkaloid ali glikozid, vendar na drugačen način, molim raziskovalci razumeli, da je rak multifaktorska po naravi, in ga je treba zdraviti s popolno večfaktorski pristop. Ta koncept izhaja Tao.
Klasični kitajski pristop k raku je, da pride v enem ali več od naslednjih petih vir neravnovesja Yin in Yang: okolja, kemičnih, bioloških, fizičnih in psiholoških. Za zahodni usposobljeni mislih, je psihološki izraz raka redko verjeli, vendar pa se v kitajski medicini je eden od mnogih dejavnikov, ki se zdijo. Mnogi ljudje so slišali Yin in Yang, in ko je eden čez dominira ali nadzira drugega, lahko potencial za bolezni vseh vrst pri roki. Na srečo v kitajski medicinski sistem, bo subtilne neravnovesja prikazali daleč preden je posameznikova kri delo na kritično raven.
Natančneje, tumorji in ciste so ena izmed številnih bolezni, ki dobro odzivajo na usposabljanje Dao Yin (Medical Qigong usposabljanje), v skladu s kitajsko Besedilo Splošno razpravo o etiologiji in patologije bolezni. Kitajski zelišča so ugotovitve svojo pot v mainstream medicine, kot tudi. Primer je uporaba Wormwood derivata čemer učinkovita pri zdravljenju raka na dojki. Vendar pa moramo imeti v mislih, da je kitajski Zeliščna zdravila najbolje deluje sinergijsko. Z drugimi besedami, klasični kitajski zeliščna formula vsebuje množico zelišč ne samo ena zeliščni sestavin za najbolj dinamični učinek, kot tudi adicijske medicinske Qigong.
Tudi po uspešnem zdravljenju in pacient je & ldquo; brez raka, & rdquo; CHT bo spodbudila bolnika spremljati njihovo prehrano, ohraniti čustveno stabilnost, večjo telesno vadbo s pomočjo Medical Qigong receptov in izogibanje izpostavljenosti onesnaževalom. Rek & ldquo; enkrat v nevarnosti – vedno v nevarnosti & rdquo; velja tukaj.
Ena od razlik med zahodno medicinski pristop in pristopu Kitajske k rakom je imen za različne vrste raka, s čimer so opredeljene njihove doktrine zdravljenja. Na zahodu, na primer, imamo tumorje, ki jih imeni intracystic papilome in fibroadenomas pooblaščene. Veliko krat, ki temeljijo na ime dodeljeno sam; zdravila na recept bodo imeli. Na primer, v zdravljenju raka na bezgavkah imenovanega difuzna velikih B-celični limfom, zdravljenje vse ali nič glede na Science News (1), ki je dodalo, da kemoterapija ne deluje v 60% primerov. Ista revija šla tudi priznati, da se rakave celice, čeprav navzven podobna, mora se razlikujejo od bolnika do bolnika!
Kot Zhong Yi, ne odločijo za ime določenega cisto, ampak poglej odkriti iz katere vir je prišel na oblast in rasla; v njej najti šibko povezavo ali neravnovesje v telesu / um in ga popravi, preden rak lahko rastejo drugje. V kitajski medicini so rakave celice pogledal kot & ldquo; organi za dojenčke “, ki absorbirajo hrano iz gostitelja (mati) telo za lastno rast; tako so poimenovali & ldquo; patogeni ali zlo zarodkov & rdquo ;. Rakave celice so dejansko sestavni deli & ldquo; izvirniku & rdquo; ali & ldquo; mati & rdquo; telo.
Z vidika Zhong Yi, so cist, tumorjev in raka na splošno imenujemo & ldquo; A ohranitev mase, & rdquo; z zastajanjem pomeni zastoj krvi in ​​Qi. Ciste, tumorji in rak izvira iz pritekajo snovi v telesu, kot so Qi, kri, sluz (znatno in ne bistvena) in motna Gu Qi (hrane). Qi in kri zastaja, ko so napadli s patogenimi dejavniki in postopoma oblikuje v bistvu povprečnin ali ciste in sledijo določenemu vzorcu poti. Kot primer, ko benigna cista razvije v tvorbi mehko ali zatrdlina in izpostavljena kot vozlički pod kožo, to kaže na bolezen, povezano z enim ali več izmed Primarnih kanalov dvanajstih manifestira skozi kožo conah dvanajstih.
Opažamo tudi nekatere vzorce na kliniki, kjer se bo rak naslednji potovanje. Na primer, če ima ženska maligni tumor dojke, vemo, da tudi če se kirurško odstraniti povprečnine, bo naslednji možni pojav raka sledijo zasnovo ali suvanje žile in bo na koncu na drugem mestu po teh plovil. To je zato, ker iz kitajske medicine perspektive & ldquo; top rože & rdquo; je oskubljene, vendar je & ldquo; koren & rdquo; ostanki. To je razlog, zakaj ravnamo z dolgo po tem, ko imajo bolniki operacijo ali zdravili z obsevanjem in ena ni nikoli zares & ldquo; rak brez & rdquo.;
CHT skuša usposobiti bolnika, tako da jih vrača nazaj v stanje samostojnosti in vsaj delni nadzor njihovega zdravstvenega varstva. CHT predpiše vaje, toni, meditacije in protokole zdravljenja, ki je bolnik odgovoren za dokončanje vsak dan. To ni več, je le & ldquo, kaj lahko zdravnik naredi za mene, & rdquo; je & ldquo; imam vlogo pri tem, kako je to igra, kakor tudi & rdquo.; To ima velike posledice na psiho bolnika in lahko le pomaga ublažiti bolniki, ki trpijo, čeprav je zdravnik odgovoren za vašo skrb, ne verjamejo v terapiji sploh.
Najboljša novica je, da z izvajanjem terapije Medical Qigong, ni kontraindicirana, medtem ko dokončanje sevanje, kemoterapijo ali celo operacijo. Osebno sem pomagal bolnikov z rakom na Sloane Keetering bolnišnici raka v New Yorku in vem, ene medicinske Qigong zdravnik, ki dejansko pomaga v operacijski sobi, medtem ko je bil večji kirurški poseg opravili. Zanimivo je, da je čas okrevanja zmanjšala in je bilo manj neželenih učinkov anestezije.
Čeprav na Kitajskem, Medicinska qigong in zelišča se uporabljajo predvsem brez zahodne intervencije za zdravljenje raka, še vedno verjamem v uporabi vse, kar je na voljo. Konec koncev je rak začaran in neusmiljen v svojem prizadevanju za nadzor nad gostitelja telesa. To je moja iskrena želja, da modrost na obeh straneh na oceane pridejo skupaj, ego na stran in s skupnimi močmi boljši nadzor nad eno od človeštva najbolj zastrašujoče bolezni se je boriti. Prav tako upam, da tisoče let pisnega in ustnega kitajskega znanja ne bodo opustili, ker & ldquo; novo je bolje & rdquo.; Mogoče, če bomo združiti sodobne znanosti in starodavne kitajske znanosti moremo premagati raka pred našimi ega povzročajo raka na vse nas premagati.
Dr. Ted J. Cibik, PhD, ND, DMQ, je odbor certificirano Naturopatske Zdravnik, doktor medicine Qigong in Zhong Yi specializirano za onkologijo in imunologije.
Dr. Cibik izobražuje zdravstvenih delavcev, bolnikov in njihovih družin o tem, kako vključiti kitajske medicine v raka protokolov.
Lahko ga dosegli na www.inner-strength.com ali www.inner-strength.org za usposabljanje CHT.
1) Science News; 12. januar 2002, Vol 161, št 2