Rak prostate in povečano prostato – vzroki, simptomi, preprečevanje in zdravljenje

Začenši pri starosti 40, so nivoji prolaktina stranski proizvod testosterona moških povečuje da stimulatesthe produkcija encima 5-alfa reduktaze, ki povzroča pretvorbo testosterona v gihydro-testosterones DHT vodi do povečane prostate in rak prostate. Zato, da bi preprečili, da se to zgodi, so naravno Pretiti konverzijo testosterona do DHT. Na žalost, staranje ni edini vzrok za povečano prostato in raka na prostati. V tem članku bomo razpravljali druge vzroke za povečano prostato in raka na prostati.
I. Vzroki za povečano prostato in raka na prostati
1. Genetics
Genetika lahko prav tako igrajo vlogo pri povečano prostato, saj študija kaže, da se rak prostate in povečane prostate lahko podedovana iz roda v rod.
2. Hormonsko neravnovesje
Zunanji videz tipičnega srednjih let osebo kaže povečano trebušne maščobe in krčenja mišične mase, ki je glavni dejavnik, ki povzroča hormonsko neravnovesje. Hormonsko neravnovesje je depresija, stres in tesnobo, ki so najpogostejše psihične zapleti hormonsko neravnovesje povzroča tudi.
3. Cell-rastni faktor
Iz katerega koli razloga, so nekateri ljudje vpleteni v povečano prostato, ki je dejavnik rasti.
4. Pomanjkanje Mineral
Naša prostate vsebuje velike količine cinka za normalno delovanje. Pomanjkanje cinka povzroča prostate za povečavo. To je lahko posledica staranja ali nenadzorovanega dieto s prekomerno pitje alkohola.
5. Debelost
Študija je pokazala, da so nenadzorovano prehrana, ki vsebuje veliko nasičenih in trans maščob glavni vzrok za hormonsko neravnovesje, ki ima za posledico povečano prostato. Raziskovalci kažejo, da bi presežek poraba kalorij nekako neposredno spodbudi povečano prostato, ker je presežek telesne maščobe, ki se nabira povzroča neravnovesje raven hormonov.
6. Testosteron
pomanjkanje testosterona lahko zaradi visokih zneskov prolaktina testosterona moških v telesu, ki ga izdelkov so povzročili, da stimulira še višje produkcije encim 5-alfa reduktaze za posledico veliko količino pretvorbo testosterona v gihydro-testosterones DHT tako sprožilne povečanje prostate. Zdi se, da je krivec za povečano prostato, ki vodi v patologijo in ugodno vpliva na razvoj raka na prostati presežek estrogena.
III. simptomi
1. nikturija.
Nokturija je opredeljena kot se prebudil ponoči enkrat ali večkrat, da bi mimo urina. To postaja vse bolj pogosti kot oseba postane starejši. Ta skupni vzorec videl med ljudmi s tem pogojem je povečana število času zbujam vsako noč po uriniranju, za preostanek svojega življenja.
Nočna poliurija je pomemben vzrok nokturie, v katerih je prekomerna urina ponoči. Je definirana da ima nočne volumna urina, ki je večja od 20-30% celotnega volumna 24 ur urina. Nokturija se pojavlja pogosteje pri starejših. Prav tako se pojavlja pri ženskah in moških drugače. Ženske na splošno doživeli nokturije kot izhajajo iz porodu, menopavzi, in prolapsa medeničnega organov. Nokturija pri moških je mogoče neposredno pripisati benigno hiperplazijo prostate (BPH), znan tudi kot povečano prostato.
2. disurija.
Disurija je zaplet, povezan z urogenitalnega okužbe ponavadi povzroči boleče uriniranje, ker je infekcija na svojo pot v urinarnega trakta, ki izhajajo iz okužbe sečil. Disurija pri moških običajno kaže zaplet prostate, na splošno imenujemo hiperplazija prostate z hormonskega neravnovesja, povezane s proizvodnjo estrogena povzročil.
3. Nesimptomatično
Kot vemo, prostata postane razširjena kot človek starosti. Asimptomatski vnetni prostatitis lahko diagnosticirali, ko so celice okužbe-boj prisotna povzročajo skupne simptome prostatitisa, kot so težave z uriniranjem, vročino in spodnjem delu hrbta in bolečine v medenici.
4. epididimitis
Epididimitis je vnetje epididimisa, ki povezuje modo z semenovod. Epididimitis ga okužbo sečnice ali mehurja ponavadi posledica. Epididimitis lahko začne z zmerno povišano temperaturo in mrzlico s težkim občutek v modo, ki postane bolj občutljiva na pritisk ali vleko.
III. Preprečevanje in zdravljenje
A. Z Foods
1. Tomato
Paradižnik vsebuje veliko količino likopena, ki lahko pomagajo zaščititi prostate in ohraniti zdravo, vendar surov paradižnik je težko prebavljiv. Bodite prepričani, da paradižnik s temno zeleni listnati zelenjavi za pomoč absorpcijo likopena.
2. Sojino in metuljnic
Soja in stročnice vsebuje izoflavonov in je edinstven vir fitokemikalije je neposredno zavira rast različnih vrst rakavih celic in ščiti prostato pred se poveča. Študija kaže, da je bilo ugotovljeno, izoflavoni izrazito zavira prostate tumorjev pri miših vsajenih z rakom prostate celic. Dodajte sojo ali riževo mleko za jutranjo žita ali ovseno kašo.
2. grenivke
Grenivke vsebuje velike količine vitamina C, mineralov, bioflavonnoids in drugih kemikalij rastlin, ki pomagajo, da se prepreči povečano prostato, raka na prostati in drugih oblik raka in bolezni srca.
3. Papaya
Papaja so bogate z antioksidanti, vitamin E, vitamin C, vitamin A, karotenoidi in flavonoidi, ki imajo kardio učinke zaščitna in proti raku. Prehranjevalne papaja pomaga krepiti zdravje pljuč in preprečuje prostate bi postali razširjeni in preprečuje raka na prostati.
4. Bean
Fižol so bogata z inozitol pentakisphosphate. Fižol so veliko vlaknin, kar pomaga telesu se znebi odvečnega testosterona, ki zmanjšuje pretvorbo testosterona v gihydro-testosterones DHT tako sprožilnih povečano prostato in druge težave.
5. Zeleni čaj
Zeleni čaj vsebuje antioksidant fitokemikalije, imenovanih polifenoli, ki napadajo rastnih faktorjev in beljakovin, prekinili procesov, ki povečujejo obseg tumorjev in jih tako preprečujejo širjenje v druge dele telesa. Zeleni čaj tudi pomaga preprečiti razvoj benigna hiperplazija prostate, kot so povečano prostato in raka na prostati.
6. Brokoli
Brokoli in drugih križnic, vključno ohrovt in cvetača, so bogata z sulforafan, ki raka boj fitokemijskega ki pomaga znebiti telo odvečne testosterona in zmanjšuje tveganje za benigne protatic hiperplazija prostate in rak prostate.
7. hladno vodo ribe
Hladna voda riba vsebuje visoke količine omega-3 maščobnih kislin. Študija kaže, da omega-3 maščobne kisline zavirajo rakotvornost, ki pomaga bistveno nižje ravni omega-3 polinenasičenih maščobnih kislin pri moških z benigno hiperplazijo prostate in rak prostate.
B. Z dopolnitvami
1. Čebelji cvetni prah
Čebelji cvetni prah je antioksidant, ki vsebuje velike količine flavonoidov, cinka in številnih drugih elementov, ki jih naše telo potrebno. To je osupljivo rekord v vzvratno raka na prostati in druge težave s prostato, kot so povečano prostato.
2. glandulars prostato
Živalske prostate vsebujejo visoke količine cinka, ki neguje človeško prostate.
3. alanin
Ker je alanin prisotna v tekočini prostate, igra pomembno vlogo pri zdravju prostate. To je bilo potrjeno v nekaterih študijah, ki alanin pomaga pri preprečevanju povečano prostato in pomaga pri krepitvi imunskega sistema.
4. Glutamics kislina
Tekočino proizvaja prostate vsebuje tudi velike količine glutaminske kisline, pa lahko igrajo pomembno vlogo pri normalnem delovanju prostate. Visoki odmerki glutaminske kisline lahko povzroči glavobol in nevrološke težave in ljudi z boleznimi ledvic ali jeter ne smejo zaužiti visoki odmerki aminokislin, ne da bi se prej posvetovali s svojim zdravnikom.
5. Glycine
Glicin najdemo tudi v relativno velikih količinah v tekočini prostate in je lahko zaradi tega je pomembno pri zdravju prostate. Je potrebna za izgradnjo proteinov v telesu in sintezo nukleinskih kislin, gradnja RNA kot tudi DNA, žolčnih kislin in druge aminokisline v telesu. Študija je pokazala, da glicin, sprejeti withalanine in pomoč glutaminske kisline zmanjša količino otekanje tkiva prostate.
6. Likopen
Snov najdemo v paradižnikih, sadja in zelenjave lahko prepreči in upočasni vnetje prostate in rak prostate. Študija kaže, da likopen pomaga zmanjševati DNK škodo na prostati celic. Likopen tudi ščiti pred LDL holesterola oksidacijo.
C. Z zelišči
1. Saw Palmetto
Saw Palmetto je številka ena izbira, ko gre za zdravje prostate. Nedavna študija Ameriškega združenja za celično biologijo kaže, da Palmeto zaviral prostate rast rakavih celic v epruveti. To je bil uporabljen za dolgo časa, kot zelišče za zdravljenje povečane prostate pri moških. Lahko se uporablja tudi za zdravljenje raka prostate. Ta zeliščni nima pomembne stranske učinke in le redko povzroča blage želodčne motnje ali drisko.
2. Ameriški Ginseng
Korenine, je bil uporabljen za več stoletij v azijski medicini kot afrodiziak, tonik za dobro počutje in kurativno. Ameriški Ginseng je koristno pri zdravljenju težav s prostato zaradi nizke ravni testosterona in androgene. Prav tako zavira rakave celice proliferacijo v različnih rakavih obolenj, kot so pljučni rak, rak debelega črevesa in rak prostate.
3. Corn svila
Corn svila, vsebuje nekatere terapevtske lastnosti, ki pomagajo razbremeniti vnetje prostate. Corn svile so zelo priljubljene kot alternativa standardnim zahodne alupatske zdravila za zdravljenje posteljo-močenje in debelosti tudi.
ekstrakt semen 4. Pumpkin
Bučna semena vsebujejo velike količine cinka in maščobnih kislin, ki so potrebne za zdravje prostate je. Izvleček bučno pomaga tonus mišic mehurja, sprostite mehanizem zapiralke in recongest prostate.
5. Pygeum africanum
Pygeum africanum je bogata s fitosteroli, snovi, ki zavirajo biosintezo prostaglandinov, ki je postopek odgovoren za vnetje prostate. Fitosteroli tudi k zmanjšanju velikosti prostate, spodbuja normalno uriniranje in zmanjšanje holesterola vloge v prostati, ki se lahko pojavijo pri BPH.
6.Essiac
Essiac je koristno urediti delovanje žleze prostate, spodbuja aktivnosti ščitnice, spodbuja cirkulacijo krvi, lajša bolečine in vnetje ter lahko dovolijo povečanje spolne aktivnosti. Študija je pokazala, da ima essiac močan antioksidant in DNA-zaščitna, lastnosti, ki so skupne naravnimi zdravili proti raku.
7. Uva ursi
Uva ursi je zimzelena trajnica grm. To je bil uporabljen od leta 150AD različnih civilizacij za zdravljenje okužb sečil, težave z ledvicami, prostate in mehurja disfunkcije.
8. soje izoflavoni
Študija kaže, da se poveča vnos soja povezana z zmanjšanim tveganjem za nastanek raka na prostati. In vitro testi so pokazali, da soje isoflavone zavira rast tako androgena-občutljivih in androgen-neodvisni rakavih celic prostate.
D. S kitajskimi zelišči
1. Saw Palmetto
Saw Palmetto je bil uporabljen za več kot stoletje v tradicionalni kitajski medicini pri zdravljenju bolečine v spodnjem nazaj, vnetje in širitev z zaviranjem dihidrotestosteron, s čimer se zmanjša njegovo stimulacijo za razmnoževanje rakastih celic.
2. Patrinia (Bai jiang cao)
Patrinia pomaga telesu znebiti vnetja prostate in vlažne toplote, ki obstaja v telesu. V kitajski medicini vlažno toploto v prostati bi jih lahko okužbe bakterije, droge in druge razmere, kot navado jesti vroče, začinjene ali mastne hrane.
3. Lu lu tong (tekočina oranžna)
Lu lu tong ima sposobnost, da izboljša qi in krvni obtok. Prav tako pomaga zmanjšati trebuhu, hrbtu in bolečine v kolenu, ki jih vlažno toploto kot tudi težavnem uriniranjem zaradi mehurja in prostate vnetje povzročeno.
4. je shou wu
On shou wu vsebuje več derivate tetrahydroxystilbene. Ti antioksidanti in protivnetne spojine lahko deluje kot estrogen, zmanjšanje ravni krožečega moških hormonov, kot so DHT ki goriva rast raka na prostati.
5. Niu xi (Achyranthes)
Niu xi vsebuje triterpenoidne saponine in sitosterol, ki ima v lasti protivnetni učinek tako v razširjeni prostate in prostate vnetja raka. Prav tako pomaga, da neguje jeter ledvic in zmanjšati simptome vlažno vročino in težave z odvajanjem seča, kot tudi togost in bolečine v spodnjem delu hrbta.
6. Gui Zhi (tokoro)
Gui Zhi se uporablja za motnje urinarnega trakta, ki se nanaša na raven qi Ying, ki je glavni vzrok vnetja prostate. Prav tako se uporablja kot tonik in čistilec krvi.
7. Astragalus koren
Astragalus Koren je eden izmed njih trajnica stročnic. Kitajski medicina uporablja posušene narezane ali v prahu korenine rastline okrepiti imunski sistem tako, da poveča aktivnost nekaterih belih krvnih celic, kar poveča proizvodnjo protiteles. Prav tako pomaga, da se poveča odpornost telesa proti okužbam, zdraviti alergije, ter povečati in obnoviti vitalnost.
8. Che Qian zi (semen Plantago)
Uporablja se predvsem za kamen strangury ga nižji gorilnika vlažno vročino, povzročene kot so simptomi bolečine bolečine v lumbus in trebuhu, slaba uriniranje ali z hematurija, in trakta kamnov sečil.
9. Vaccaria seme
To se uporablja za zmanjšanje bolečine in togost v spodnjem delu hrbta, odcedimo pretirano vlažno toploto, poživlja kri in zdravljenje težko uriniranje.
E. Z vitamini in minerali
Kot smo že omenili v prejšnjih člankih, vemo, da se začne pri starosti 40 let, ravni stranski proizvod prolaktina testosterona pri moških poveča, spodbuja proizvodnjo encima 5-alfa reduktaze, ki povzroči pretvorbo testosterona v gihydro-testosterones DHT proženje povečanje prostate in druge težave. Poleg staranja obstaja še veliko drugih vzrokov za povečano prostato in nekatere od njih lahko povzroči raka na prostati. Poleg živil prehrane in zelišča, vitamini in minerali igrajo pomembno vlogo pri preprečevanju in zdravljenju prostate razširjeni kot tudi raka na prostati.
1. Cink
Cink je potreben za moškega spolnega in prostate zdravje. Cink zavira privzem testosterona v prolaktina. Prostate vsebuje visoko koncentracijo cinka od katerega koli drugega organa v telesu, zato pomanjkanje cinka je glavni vzrok za povečano prostato kot tudi zgodnji pokazatelj raka prostate.
2. Selen
Selen vsebuje antioksidant encim, ki pomaga izboljšati delovanje imunskega sistema, stop zgodnje celice raka pri njihovem razvoju in nadzor poškodbe celic, ki lahko povzroči raka. Živila, ki vsebujejo visoko raven selena so otrobi, brokoli, jajca, gobe, in bazilika matico.
3. Vitamin C
Saj vemo, vitamin C, v vodi topen vitamin, ki je splošno znan kot antioksidant. Nekatere študije kažejo, da povečana raven vitamina C se zmanjša tveganje za raka prostate, kot tudi vnetje prostate in povečano prostato.
4. Vitamin D
Vitamin D se nahaja v živilih in se proizvaja tudi v telesu in aktivira po izpostavitvi ultravijolično svetlobo od sonca. Študije kažejo, da se aktivira vitamin D lahko razdelijo v prostati, kjer se lahko igra pomembno vlogo pri preprečevanju povečano prostato in raka na prostati. Pomanjkanje vitamina D lahko poveča tveganje za raka na prostati.
5. Vitamin E
Vitamin E igra pomembno vlogo pri preprečevanju raka na prostati, saj posega prostato specifičnega antigena (PSA) in beljakovin androgenih receptorjev, ki igrajo glavno vlogo pri razvoju bolezni.
F. Pri homeopatskih zdravil
1.Chimaphilia
Chimpaphilia deluje predvsem na ledvice, in genito-urinarnega trakta; vpliva tudi na limfne in mezenterićnih žleze. Pomaga pri zdravljenju potrebe po uriniranju z bolečino opeklin, sev po uriniranju in povečanje prostate in draženje.
2.Conium maculatum
Conium maculatum je odlično sredstvo za starost ljudi. To prispeva k izboljšanju širitev prostate, težko uriniranje, oslabljen pretok urina in zmehča prostate in izboljšanje spolnosti.
3. Hepar sulphuris calcareum
Hepar sulphuris calcareum je mešanica prah ostrig in čisti cvet žvepla. Lahko kupite v mešanici v trgovini zdravo hrano in sledite navodilom, da bi svoje. Hepar sulphuris calcareum je izkazal rekord pri zdravljenju preigravanjem urin in slabo tok.
4. Sabal serrulata
Sabal serrulata je homeopatsko za razdražljivost od sečil organov. To je koristno pri zdravljenju težko uriniranje s povečano prostato, stalno željo po uriniranju, kot tudi spolne nezmožnosti.
5. Staphysagria
Staphysagria je v pomoč pri zdravljenju bolezni za bolezni sečil in rodil trakta, kot so potrebe po uriniranju, nezmožnost popolnoma uriniranju in občutek mehurja niso prazna.
6. Thuja
Glavni ukrep Thuja je na sečil organov. To je koristno pri zdravljenju povečano prostato, nenadno željo po uriniranju in split urina tok.
G. z razumom pristopi
1. Zmanjšanje maščob in holesterola vnosa, predvsem nasičenih maščob.
Študija je pokazala, da če jeste več kot 5 obrokov rdečega mesa vsak teden bi lahko poveča tveganje za razširjene prostate in rak prostate za 80%. Z uživanjem manj rdečega mesa in jih nadomestili s hladno vodo ribe, ki ste zagotovili sami, da bi dobili dovolj omega maščobne kisline, ki pomaga izboljšati svoje zdravje prostate, zmanjšati raven holesterola, zmanjšuje tveganje za povečano prostato, kot tudi raka na prostati.
2. Jejte živila, ki vsebujejo več cink (nuts- predvsem orehi, bučno, seme, seme žafranike in ostrige).
Cink je pomemben mineral za zdravje prostate. Pripomore k zmanjšanju velikosti prostate in lajšanje simptomov povečane prostate. Živila, ki vsebujejo cink vsebuje tudi cucurbitacines, kemikalije, ki se ustavijo testosteron spreminjanje močnejše oblike testosterona, ki spodbuja preveč prostate celice rastejo. Živila, ki vsebujejo cucurbitacines so oreški, orehi, semena buče, in ostrige.
3. Branite prostate z zelenim čajem
Zeleni čaj vsebuje katehine, kemikalije, ki pomaga naš imunski sistem, da bi izsledili tumorske celice, preden se more škoditi, da prostate celic. Zeleni čaj je lahko eden od razlogov, da so azijske ljudje veliko manj primerov raka prostate od Severne Amerike.
4. Odstranite vse kemikalije in pesticide v hrani (jesti ekološko hrano).
Kemikalije in pesticide v hrani, predelovalni je strupen za naše telo. Intaking visoke odmerke teh strupenih kemikalij obstaja nevarnost naš imunski sistem ter povzročajo vnetja v telesu, vključno s prostato.
5. Poraba Povečanje rastlin visoko v sulphurophanes
Študija je pokazala, da bi lahko zmanjšali tveganje za nastanek raka na prostati in povečane prostate za 45%, če ješ 24 ali več obrokov zelenjave, ki vsebujejo velike količine sulphurophanes, kot so brokoli, cvetača, brstičnega ohrovta, in zelje.
H. aktivnosti, ki pomagajo vzdrževati zdravo prostati
1. Zmerno gibanje (hoja)
Vemo, da je polovica do tri četrtine moških, starejših od 75 let bo nekaj rakave spremembe v svojih prostate žlez. Ljudje delajo zmerne telesne dejavnosti, kot so hoja, za 2 do 3 ure na teden, imeli 25 odstotkov manjše tveganje za nastanek težav s prostato, kot tisti, ki tega niso storili. Le 20-30 minut hoje na dan bi pomagalo povečati pretok krvi v telesu kot stranski koristi za boljše spolno delovanje in zdravje prostate.
2. Sitz kopeli
Je eden od prvih zdravljenja prostate in najbolj učinkovitih sredstev za bolečino prostate. Ta posebna kopel prinaša velik pretok krvi v določenem delu telesa, medtem ko redni vroča kopel je prijetno in splošno poveča prekrvavitev v vašem telesu.
3. Joga
Joga je zelo koristno, da prostate. Prav tako pomaga omiliti globoke medenične mišice pa s spodbujanjem pretoka. Joga spodbuja fleksibilnost, prekrvavitev in stimulira meridian jeter. Na splošno joga pomaga osebi, da se bolj zaveda svoje medeničnega dna v smislu njegove mišične kontrole.
4. Kegal vadba
Kegal vadba, če se opravijo, medtem ko v virasana, bhekasana ali žaba predstavlja tudi spodbuja dobro zdravje prostate in splošno korist urogenitalnega trakta.
5. hrbtenice in medenice masaža
Spinal in medenica masažo pomaga
a) povečati dotok krvi v prostati in medenici območju.
b) Povečanje limfni pretok na prostati in medeničnega dna.
c) Zmanjšuje vnetij.
6. Joyful spolno življenje
Seks pomaga povečati pretok medenične mišice in krvni obtok za vse organe vašega telesa. Kot svež dotok krvi pride so vaše celice, organe in mišice nasičen s svežim kisikom in hormoni, in ni odpravljena uporablja kri, si tudi izločanje odpadnih snovi in ​​toksinov iz telesa, s čimer se zmanjša tveganje za vnetje prostate.
Lahko vidite, obstaja veliko različnih metod, ki pomagajo ohranjati zdravo prostato. Upam, da bodo te informacije pomagajo. Če potrebujete več informacij. obiščite mojo domačo stran na naslovu:
Kyle J. Norton
http://medicaladvisorjournals.blogspot.com/
http://prostatehealth09.blogspot.com/