Različne Zahteve Indoor Gardening

Sem ljubitelj narave in preživijo večino svojega časa v svojem notranjem vrtu. Sem zajela moja kuhinja galerijo z vsemi organskimi zelišči in zelenjavo. Verjamem, da če uživamo ekološko sadje in zelenjavo v naši vsakodnevni prehrani, bo naše telo ostati fit in zdrav. Organska hrana je brez kemičnih in dobro za zdravje. Boste našli svežih zelišč, kot so origano, drobnjak, krebuljice, zaliv in baziliko, solata zelenja, čilijev in češnjev paradižnik v moji kuhinji vrtu.

Obstaja veliko koristi od vseh teh gojijo zelišča. Solatni repe so zelo hranljiva in dober okus. Češnjev paradižnik so majhne velikosti paradižnik in so zelo hranljiva. So bogata z beljakovinami, vlaknin, mineralov in vitaminov. Lahko jih dodate z drugo zelenjavo za koristi za zdravje. Vsebujejo tudi antioksidante imenovano “likopen”, ki znižuje tveganje za nastanek kardiovaskularnih bolezni. Spojine v češnjevega paradižnika ščiti pred poškodbami kože, osteoporoza z ultravijoličnimi žarki in možganskih motenj povzročajo.

Bay ima zdravilne lastnosti. So najboljši za zdravljenje ran in sladkorno bolezen. Njeni listi so adstrigentno lastnosti, ki se ustavijo razrešnice zaradi okužbe in pomoč pri zmanjševanju prekomerno potenje zaradi bolezni. Basil se imenuje tudi kot Tulsi, ki ima številne prednosti. Eno lahko tudi dodate v svojem čaju, da se znebite iz vneto grlo. Ima veliko zdravilno moč. Lahko tudi bazilika sok z medom za odstranitev ledvic kamen. Prav tako vzdržuje nivo krvnega tlaka in holesterola. In nazadnje, vendar ne najmanj pomembno, krebuljice, ki se večinoma doda kot piko na enolončnice in juhe. To je običajna zdravila za opekline, slabe sanje, in težave z želodcem. To je izjemen vir antioksidantov, ki pomirja celične membrane in zmanjšuje vnetje.

Vse to organsko vegetacija potrebuje primerne hranilne snovi, sončno svetlobo in vodo, da raste v zdravih rastlin. Imajo različne zahteve svetlobo in vodo. Nujno je treba zagotoviti hranila, kot na njihove potrebe. Kot sem že začela notranji vrtnarjenje na zelo majhnem starosti. Sem pridobil veliko izkušenj in znanja o različnih zelišč, kot katera raste bolje v notranjem vrtu in ki je eno zunaj tega. Najboljša kvaliteta zel je, da traja več kot eno leto.

Imam dajo baziliko v lonec. To zahteva veliko sončne svetlobe in toplote. Torej, sem jo hranijo na vogalu svoje notranje dvorišče, tako da zagotavljajo zadostno svetlobo. To je enostavno, da raste zaliv in ne potrebujejo veliko nege. Lahko raste tudi v posodo skozi vse leto. Pomembno je, da se zagotovi ustrezno zračen okolje, tako da ostane zdrav. Sem ga daje na drugi strani torej izven dosega ljudi, tako da dobi dovolj zraka.

Tisti, ki želijo, da raste krebuljice na njihovem vrtu se mora začeti v poznih poletja, saj zahtevajo nizko svetlobo in pri temperaturi med 65 do 70 stopinj Celzija za uspeh. Prav tako lahko rastejo drobnjak v vašem vrtu. Imam dajo liste drobnjakom v lonec in ga hranijo na kul mestu. Po nekaj dneh sem jo prinesel najsvetlejšo strani in so rasle tako zdrava. Origano je moja najljubša rastlina in jo raste ob koncu sezone z dajanjem svojih semen v lonec. Peteršilj raste počasi, ampak tudi v polni sončni svetlobi. Kot uživam sajenje vseh teh zelišč v svojem majhnem vrtu, tako Predlagam vam tudi, da izkoristijo vaši kuhinji galerije in bivanje korist od njih.