Razlike med kitajske medicine in zahodne medicine

Čeprav obstaja toliko medicinskih sistemov na svetu, najbolj izpopolnjenih med njimi je vse kitajske medicine. To je bilo že več kot tisoč let in eno lahko upravičeno rečemo, da je to rezultat izkušenj in raziskav tri tisoč let.

Poudarek tega zdravstvenega sistema je na zdravje in ne na sušenje. Celoten wellness ljudi je usmerjena. Pristop zahodni medicini je do zdravljenja bolezni in simptome bolezni. Toda to zdravilo ne ukvarja z utrjevanjem, vendar zdravljenje. Obnavljanje popolno zdravje je glavni moto in ne le zmanjšanje simptomov bolezni.

Kitajska medicina omogoča uporabo rastlin kot sredstva. Hrana, ki jo jemo dobimo bodisi iz rastlin ali živali. Rastline se uporablja kot zdravilo in izboljšati svoje zdravje. Postaviti v pravih besedami, število zdravilnih rastlin je več kot število obratov, ki se uporabljajo za hrano. Ni velike razlike med hrano in zdravila.

Vsaka posamezna rastlina se šteje, da ima svojo specifično funkcijo v zdravje in dobro počutje posameznika. Zato so zeliščni rastline zelo cenijo kitajskih zdravnikov. Skoraj vsi deli rastline, kot so korenine, steblo, lubje, sadje in listi se uporabljajo kot zdravilo.

Koristi kitajski medicini so znani v svetu šele v zadnjem desetletju. Sprva so bili redni zdravniki skeptični glede tega novega zdravila, ki se osredotoča na zeliščnih zdravil in masaže. Mislili so, da je to primeren le za babice in ne strokovno usposobljeni zdravniki.

Toda po testiranju učinkovitosti te hrane na osnovi medicinske znanosti, se vsi sprašujejo, na to. Zdravilo Kitajske ni folklora več. Zahodna medicina uporablja kemičnih zdravil, ki pogosto povzročajo škodljivih stranskih učinkov. Rast farmacevtske industrije, je pripeljalo do poudarkom na kitajske medicine. Čeprav so odkrili nova zdravila vsak dan nove bolezni, se tudi pojavljajo. Zato, da se zagotovi splošno zdravje ključnega pomena.

Zahodna medicina je vse ukvarjajo z zdravljenje simptomov bolezni, namesto da bi jo popolnoma izkoreniniti. Zato so možnosti za ponovitev več. Toda v zeliščna zdravila boste dobili popolno ozdravitev. Zelišča, kot so aloe vera, česen, zelena čebula, sladki koren in vročino nekaj so najbolj popularno se uporabljajo. Še ena velika razlika med tema dvema filozofije medicine je, da zahodna medicina ne omogoča kitajske medicine za vstop vanj.

Toda kitajska medicina vključuje zahodne medicine v svoji zdravstvenega sistema. Na primer, ko se operacija izvedena, čeprav je operacija izvedena kot na zahodni sistem, anesteziolog pogosto uporablja akupunkture in drugih rastlinskega izvora za zdravljenje predoperativnega in pooperativne težave.

Kitajska medicina je v preteklosti že več kot 4000 let. To je popolnoma drugačna od zahodne filozofije. Energetski sile, ki teče vzdolž našega telesa. Te poti se imenujejo meridiani. Lahko zdravljenje bolezni s spodbujanjem energetskih točk. Jang in jin sta dve nasprotni sili, ki jih je treba nevtralizirati, da se znebite zdravstvenih težav. Pričakovana življenjska doba ljudi, ki živijo na Kitajskem, Japonskem in v Hong Kong, kjer je zdravilo v