Razvoj in zgodovina Aromaterapija Eterična olja – Kratek pregled

Aromaterapija izhaja iz dveh besed, Aroma – kar pomeni, vonj ali vonj in terapije – kar pomeni zdravljenje. Izraz Aromaterapija je relativno nova, ki izhajajo iz dela René-Maurice Gattefosse v začetku dvajsetega stoletja. Aromaterapija je po najbolj starodavnih civilizacij uporabljala in se Navaja, da je stara najmanj 6000 let.

EGIPT

To je splošno mislili, da Aromaterapija je začela v Egiptu. Medicinski papirusi šteje, da segajo do okoli 1555 BC vsebuje sredstva za vse vrste bolezni in načini uporabe so podobne tistim, ki se uporabljajo v aromaterapiji in zeliščna medicina danes.

Egipčani uporabljali metodo, znano kot infuzijo (ta proces je opisan kasneje) za pridobivanje olja iz aromatičnih rastlin in kadila je bil verjetno eden izmed prvih načinov uporabe aromatov. Kadilo se je zažgal na sončnim vzhodom kot dar boga sonca, je Ra in mira na voljo na luno. Egipčani so bili strokovnjaki na balzamiranje uporabo aromatov v pomoč pri ohranjanju meso. Egipčani uporabljajo se masirati z dišečimi olji po kopanju.

KITAJSKA

Aromatična zelišča in masaža so bili uporabljeni na Kitajskem že dolgo pred rojstvom Kristusa. Ob Rumeni reki pred 5000 leti so Kitajci so uporabljali pelin liste in calamus korenine za higienske namene. Cesarja Shen Nung je medicinski besedilo Herbal sega do okoli 2700 pred našim štetjem in vsebuje podatke o 365 rastlinah. Cesar Huang Ti je nakazana z rumeno cesarja Internal Medicine (2650 BC). V svojem delu se aromatične zdravila in masažo iz večkrat. Knjiga predstavlja tudi veliko osnove za akupunkturo.

INDIJA

V Indiji so rastline in rastlinski izvlečki pa je zaposlen od najmanj 3000 B.C. Najstarejša oblika indijske medicine, je znan kot “Ayurvedic” in uporablja veliko različnih masažnih tehnik, točke pritiska in tudi eterična olja. Eden od najstarejših znanih indijskih knjig o rastlinah imenujemo Vedas omenja bazilika, cimet, koriander, ingver, miro in sandalovino.

Grki

Stari Grki so igrali zelo pomembno vlogo pri aromatična medicine, razvoj znanj iz Egipčani.

Najbolj znan grški je, seveda, Hipokrat (460-370 pred našim štetjem), ki je postal znan kot “oče medicine”. Je sprejela celosten pristop in se zavzel za dnevno aromatičnih kopeli in masaže. Je zapisal v svojih aforizmov, da “so aromatične kopeli uporabni pri zdravljenju ženskih motenj”.

Asclepiades (200 BC), grški zdravnik, verjeli v nežnih terapije, kot so kopanje, masaža, glasbe, parfumov in vina. On je bil v nasprotju z uporabo odvajal in emetikom, ki so bili tako priljubljeni v tistem času.

Rimljani

Pedacius Dioskurid od Anazarba napisal knjigo pet glasnosti znan kot De Materia Medica v prvem stoletju našega štetja. Eden od količine je poln informacij o uporab rastlin in aromatov. Cipresa, brin, majarona in miro sta omenjena med 500 rastlin, ki so opisani v tej študiji. Omenja Kyphi trdijo, da je pomirjujoče in pomaga razbremeniti napade astme. Druge formule vključujejo “Amarakinon” za zdravljenje hemoroide in menstrualne težave, “Susinon” za zdravljenje zastajanja tekočine in “Nardinon muron” za kašelj in prehlad. Velik del našega sedanjega znanja o zdravilnih zelišč prihaja iz Dioscorides.

Rimljani so občudovale parfumi in aromatičnimi olji ter jih uporablja za masažo in odišavljanje svojih las in oblačil. V Rimu hetairi ali prostitutke uporabljajo vonj bogato. Galen, zdravnik z gladiatorji, pripravljena mazila in je pripravila tudi “hladno kremo”.

AVICENNA

Rodil se je v Perziji, zdravnik in znanstvenik Avicenna (AD 980-1037), ki je zaslužen za izum destilacijo. Je bilo že Surov vrsto destilacije v operaciji vendar Avicenna ga očistimo z razširitvijo dolžine hladilne cevi in ​​ga tvori v tuljavo. To je omogočilo kondenzacijo pare in uparimo bistvo, da je veliko bolj učinkovita. Rose voda narejen iz rosa centifolia postane priljubljena. So Perzijci ga izvaža na Kitajskem in v Indiji in je bila uporabljena za zdravila in kulinarične namene. Parfumi so bili oblikovani s pomočjo vrtnice, lilije, narcise in vijolice.

Križarji so se v svetih vojn, prinesel znanje o zdravilih rastlinskega izvora in parfumi, ki so jih izrekla od Rimljanov.

Srednji vek

Verski naročila gojijo svoje aromatične rastline – v dvanajstem stoletju Germman Opatinja, Hildegarde, je dobro znano za gojenje sivke.

V sivke srednjem veku in drugih zelišč, ki se v šopke so bili uporabljeni kot zaščita pred nadlogami. Kadilo in Pine so spali na ulicah v štirinajstem stoletju. Bazilika, kamilica, sivka, melisa in timijan so posuta na terenu in kamilice tratah postal priljubljen. Parfumi so bili uporabljeni verjetno kot v Angliji ljudje skoraj nikoli sami opere, tako da so parfumi zakriti neprijetnih naravnega telesnega vonja.

Sedemnajstem, Osemnajsta IN devetnajstega stoletja

Veliko English zeliščarji pojavile v sedemnajstem stoletju – najbolj znani zeliščarji vključujejo John Parkinson, John Gerarde in Nicholas Culpepper. Leta 1653 Culpepper napisal svojo slavno Complete Zeliščni. Kuga povzročile opustošenje še enkrat in aromatičnih zelišč je bila priljubljena. V parfumerji užival imuniteto kuga, ker so bili obdani z eteričnimi olji. Eterična olja, ki so bili uporabljeni v mainstream medicine za številne notranje in zunanje bolezni.

V devetnajstem stoletju praktično vsi zeliščarji in nekateri zdravniki so z uporabo eteričnih olj. Napitkov zmešamo v Apotekarski – vsak je imel svojo vedno.

Znanstveniki iz devetnajstega stoletja identificirati nekaterih kemičnih sestavin olj in jim dal imena, kot so “geraniol” in “Citronellol”. Na žalost je to privedlo do razvoja sintetičnih kopije glavnih sestavin olj. Uporaba zelišč in eteričnih olj močno zmanjšala, ker so farmacevtske družbe začele razcvet. Sintetične droge, na žalost, lahko povzroči številne neželene učinke in so lahko strupena in škodljiva.

Dvajsetega stoletja

Rojstvo moderne aromaterapije je mogoče pripisati francoski kemik René-Maurice Gattefosse. To je bil Gattefosse ki je skoval izraz “aromaterapijo” leta 1937 z objavo svoje knjige Aromatherapié. Rečeno je, da po tem, ko gori roko v poskusu, ga je pahnila v najbližji tekočine, ki se je zgodilo, da vsebuje olje sivke. Je uporabil eterična olja na rano vojakov, ki so bili poškodovani v času prve svetovne vojne.

Francoski zdravnik Jean Valnet, vojaški kirurg, ki je bil pod vplivom dela Gattefosse, naredila velik vpliv na aromaterapijo svetu z objavo svoje knjige Aromatherapié v 1964. Njegovi knjigi šteje velja biblija v aromatherapist je. On je uporabil eterična olja zdravijo vojne rane in po vojni je nadaljeval z uporabo eteričnih olj.

Madame Marguerite Maury (1895-1964) je uvedla aromaterapijo v Veliki Britaniji ob koncu leta 1950. Ona se uporabljajo eterična olja, razredčenega v nosilnem olju, z uporabo masažnih tehnik.

Danes aromaterapija postaja vse bolj priljubljena terapija za širok spekter bolezni. To se izvaja s strani strokovne usposobljene kliničnih aromatherapists v bolnišnicah, klinikah, hospices in operacijah. Zahteva za aromaterapijo v hitro narašča.